Dobrý deň pani doktorka, možno už prišiel čas a lekári začnú liečiť príčinu tejto choroby a nie len jej následky. Ťažko si poruchu autoimunitného systému vyliečime u kožného lekára, to nie je v jeho moci.
Na to je dobra salicilova mast alebo konopna mast, dostat ich v lekarni.
Zdravím. Zaujal ma Váš článok, bol som na Vajnorskej 76, ale žiadnu kliniku som nenašiel. Bol by som vďačný za info, kde by som mal hľadať. Ďakujem.
Nektarinka a potom moze clovek ukoncit zivot, pri takejto neludskej diete.
Prosím ťa, ako máš upravenú stravu?
Ahoj. Ja beriem ten Sonogel a neviem, či mi nesposobuje zápchu. Neviem co robit, ci prestat s tym alebo co. Más s tým skusenosti? Mohla by simi prosim ta odpisat na môj mail? Dakujem.
Ahoj. Vies mi poradit co je dobre na psoriazu? Mam ju vsade a hlavne vo vlasoch. Porad mi ak mozes prosim. Dakujem
Ahojte vsetci. Ja mam psoriazu asi od 18-tky, uz ani neviem presne. Trapim sa s nou uz 7 rokov. Raz je ok, inokedy katastrofa. Podla pocasia. More mi velmi nepomohlo, ostali mi len cervene flaky. Skusala som rozne maste, sampony atd., same kortikoidy, ktore sa nemozu brat dlho, pretoze potom su problemy s menstruaciou a inymi vecami, cize to tiez nie je vyhra. Prvy krat ked mi predpisala doktorka Daivonex krem aj vodicku bolo super, po fakt mesiaci ani stopa, ale ked som prestala natierat bola nazad a horsia. Teraz si sem tam nieco natriem, ale uz to nezabera. Neviem co robit. Vcera som tak premyslala, ze by som si oholila celu hlavu a kupila parochnu, lebo moja hlava vyzera hrozne a velmi sa preto trapim, asi tak ako kazdy z vas co to ma. Neda sa to ani opisat. A tak by sa mi to mozno lepsie hojilo, hmmm? Co vy na to?
Dobrý deň. Existujú prípravky, ktoré neobsahujú kortikoidy, tým pádom sú vhodné na každodenné používanie.
Vie tu niekto ci mozem darovat krv ak mam psoriazu?
Ahojte, radim Vam Mickiewiczovu nemocnicu - kozna klinika. Preparat sa vola Oxoralen - len na predpis, poistovne ho hradia. Pouziva sa myslim aj pri atopickom ekzeme. Samozrejme nevylieci psoriazu, ale naozaj ju pekne potlaci a na niekolko mesiacov mate pokoj. Potom kuru opakujete. Pa
No problem je v tom, ze tie kortikoidy uz vobec nepomahaju, nic uz nepomaha.
Daj si do poriadku trávenie a psoriaza zmizne, najlepšie akupunktúrou!
Akupunktura? No hocico, ale aby do mna este aj niekto pichal s ihlami, tak to uz je vela na mna. Vsetko si dam urobit, len toto nie.
Ahojte. Mám 17 rokov a psoriázu mám asi od mojich 9 rokov. Donedávna by som ani nepovedala, že psoriázu vôbec mám. Sem tam som mala nejaké lupiny vo vlasoch, ktorých nebolo veľa a po 2 týždňoch používania skin-capu zmizli. Na koži som toho tiež nikdy nemala veľa. Používala som možno 6 rôznych druhov mastičiek tak ani neviem, ktorá z nich mi pomohla ale hlavne že pomohla bol pokoj. Nikdy som sa v ničom neobmedzovala. Veď prečo keď mi je fajn a nič mi nie je? Fajčiť som začala v 14 a so psoriázou mi to nespravilo nič. Piť s kamošmi chodievam každý víkend. A mne stále nič nie je. Jem si čo chcem no stále som bola v pohode až donedávna. Dnes je nedeľa (pre info. ) , všetko sa to začalo v stredu. Na ľavom lakti sa mi objavil červený fľak, No nebrala som to vážne. Ešte v ten deň večer ma začal nehorázne bolieť kĺb tiež na ľavej ruke ale všetko som to pripísala zmene počasiu. Vo štvrtok na začalo svrbieť aj druhé predlaktie a objavil sa červený fľak. Povedala som si natriem si to a bude OK, ale zájdem asi na kožné veď aspoň sa ulejem zo školy. Večer ma začal svrbieť chrbát aj krk no ani to som nebrala vážne, lebo chrbát ma môže svrbieť z hocičoho a keďže ja nosievam veľa rôznych príveskov a náhrdelníkov tak krk podľa mňa, ma svrbel z toho. Piatok. Ráno som objavila mierne začervenané škvrny na hrudníku a škvrna ny na lakťoch sa zväčšili. Je piatok večer samozrejme, že sa ide piť. Sobota vstávam skoro ráno na stretko z birmovky. Celý čas som sa škrabala na lakťoch, chrbte a na hlave. Bolo to dosť na nervy no stále som to neriešila. Prišiel večer a kamoš oslavuje 25. narodeniny. Iste, že sa zas pilo. Veď mne nič nie je tak prečo sa obmedzovať?. Dnes ráno. Svrbí ma celý chrbát, predlaktia, hlava dokonca aj členky. Všetko je začervenané, všetko ma svrbí dokonca až páli. Je to na nevydržanie a to všetko behom piatich dní. Bojím sa čo bude zajtra. Som už zúfala. A to mám za to že som nikdy nič nebrala vážne a žila si život. No bohužiaľ, takto to ďalej isť nemôže. Zajtra idem ku kožnej. Bojím sa toho ale dúfam, že mi pomôže. No hlavne si musím pomôcť sama a zmeniť svoju životosprávu. Veľmi ľutujem, že som to nebrala vážne a doplatila som. A takto som chcela aspoň trochu upozorniť na to, že psoriázu netreba brať na ľahkú váhu lebo môžte na to doplatiť tak ako ja a to úplne zbytočne lebo ono to nemuselo tak rapídne vypuknúť keby že si dávam aspoň trocha pozor. Viem, že sú aj horšie veci ako psoriáza, ale aj tá dokáže zničiť život… tak to bol môj príbeh.
V dotazníku pred odberom je aj otázka na kožné choroby a psoriázu. Tá otázka sa tam tuším dostala po vstupe do EÚ. Pokiaľ ale nemáš psorku priamo na odberných miestach a asoň dva týždne neužívaš lieky a masti, lekár môže odber povoliť. Pravdepodobne nepôjde priamo postihnutému, ale spracujú ju na jednotlivé krvné zložky. Psorku už mám dlhé roky a akurát čakám na striebornú plaketu.
Dnes mi krv nevzali. Nie kvôli psoriáze, ale kvôli bielym krvinkám. Možno aj kvôli psorke mi množstvo bielych krviniek kolíše. Už viackrát sa mi stalo, že mi kvôli nim krv nevzali. Niekedy je ich veľa, niekedy málo, ale do dvoch týždňov sa vrátia do normálu.
Vyskúšali sme, ale nepomohlo nič, asi môj syn má iný druh.
Nedovol je aby sa rozsirila. Najdolezitejsie je aby si udrzovala hygienu v svojej izbe. Pred spanim vyvetrat, povysavat, osprchovat sa a natriet cele telo olejom napriklad s hroznovych alebo marhulovych jedierok. ziadny alkohol, cigarety, perlive napoje. Menej masa, viac zeleniny. Marhulovy piling na telo a vsetko co suvisi s marhulami je zdrave. Por, ryza, biele maso, slivky, figy, jablka, pstruhy, zemiakove placky. Menej syrov, mlieka. Drzim ti palce.
Dobrý deň, pozdravujem Vás všetkých a držim Vám palce a prajem, veľa trpezlivosti pri tejto chorobe. Začal som túto diskúsiu a teším sa, ako si navzájom dávate rady. Mne sa to s malými obmenami stále vracia. Už som v penzií, takže po estetickej stránke je to OK. Moje okolie si na to zvyklo a ja tiež, ale Vám všetkým mladým, ktorí máte tieto problémy prajem skoré uzdravenie a čo najmenej problémov. ladislav