ani nevrav, ostal hned lepsi vzduch u nas taka metelica bola. aj som sa zozaciatku bala ze co to vsetko zase vyvedie ale nastastie zlepsilo tlak a teda aj bolest zmizla. inak som fungovala tak isto kazdy druhy den na tabletke. popripade len na polke tabletky.
a ved to je este take prijatelne si myslim. zas to asi neberies cele leto tak cize si ti organizmus ani na to nejako nemoze navyknut ze by ti to uz otom nezaberalo tak ako malo.
…jasne, to by si musela brat velmi dlho a to nie je ani dobre, lebo mozes tym tlmit nieco mozno vaznejsie…u mna maximalne tri dni uzivat lieky od bolesti ci teploty a ak nezaberaju tak smer doktor…
a co sa vam take najviac osvedcilo? inak moja babka ked mala silne bolesti hlavy tak si alpou potierala spanky niekedy az celu hlavu a to jej zabralo najucinnejsie. no neviem si to ale predstavit v dnesnej dobe takto fungovat
Účinné to môže byť, veď kedysi bývali aj tie čínske mastičky na spánky. Ale na celú hlavu liať To by som asi nevyzmývala ani za týždeň ten zápach
fuj to si presne pamatam ako som rada ze v tomto ide medicina vpred s dobou a dokaze prekvapit niecim novym lebo toto si v dnesnej dobe veru neviem predstavit. mozno starym babkam je to jedno uz
babske rady boli kedysi najoverenejsie co si pamatam. co mas v dnesnej dobe overene pokial to nevyskusas sama na vlastnej kozi? mne napriklad ani len bylinky a taketo vecicky nezaberali, proste som si musela dat od bolesti flector alebo taketo silne analgetika aby mi bolo dobre.
tak ale to je uz fakt silne si myslim. a to uzivas akoze co kazdy den ked mas dlhodobejsie bolesti? lebo neviem si predstavit ze by som si kazdy den musela dat jeden sacok aby som dokazala fungovat. navyse ta chut ma celkom tiez odradza.
No najhoršie je keď ti to ešte aj nechutí… Ako väčšinou bývava že nechutí, ale pomáha … Najlepšie keď len tabletku prehltneš a máš to za sebou …
ako ja mam napriklad problem s takymito prehltnes a ides ked je liek velky tak musim davat na polovicu alebo proste podrvit ak dietatu
No tak ale vacsina liekov od bolesti je proste takych vacsich si myslim, u tabletiek pre dospelich to tak je. To by si si musela davat asi detske tabletky Ale vies co je dobre podla mna ked maju tu drazku v strede, ze sa daju v pohode prepolit a nestriela ti to po kuchyni
to strielanie po kuchyni velmi dobre poznam haha. ako ja nemam problem s tabletkami, ved byvaju aj take ze obalene filmom tie idu celkom lahko dolu krkom. horsie su take tie suche tabletky.
ak ti mozem odporucit mne sa teda na bolest hlavy osvedcil najviac cetalgen. mam ho stale po ruke aj v kabelke hodeny, lebo neviem si predstavit pracovat s bolestou hlavy. moja praca vyzaduje sustredenie a hlavne aj to aby som nebola podrazdena ale mila a usmiata cely den a vedela riesit rozumne situacie.
a kde pracujes? ako chapem samotna bolest hlavy sama o sebe je otravna a nie este v praci. nuz ja mavam tak isto hodeny v kabelke a pre istotu v kazdej jednej jeden blister keby som nahodou menila tasku
plus vreckovky a rusko aj ked uz nie je take covid obdobie ako to bolo kedysi, podla mna to veru ma vyznam dat si to rusko hlavne u doktora, kde je najviac kadejakych bacilov. ja ked som bola pozitivna, mna tak strasne bolela hlava a cele telo a o horuckach ani nevravim nemat vtedy lieky doma tak neviem co by som robila.
mne je aktualne ako ked som mala covid, vdaka bohu testy su negativne, ale brutalna unava, bolesti hlavy, teploty. ako par dni dozadu som bola v lekarni a hovorim si ze ved naco kupovat lieky este nejake doma su. ale nieco mi hovorilo ze zober pre istotu jedno balenie este ze som tak urobila
a co vam najlepsie pomaha vlastne na taketo chripkove stavy? ako pomalicky vidim na svojom okoli ako sa to rozbieha a lepi na kazdeho, aj covidu je vraj zase vela,ale to uz jeden nevie. tak sa uz trasem ze co to bude doma ked ma to nahodou chyti.
aj ty si si to vsimla? u nas po novom okrem horucky, soplov a kasla ide aj nejaka crevna viroza. mam taky pocit ale ze sa to volako toci medzi deckami v skolke tie to donesu domov a prenesu na nas rodicov ci starsich surodencov atd. my sme tiez doma chori, zatial je to v takom soplovom stadiu tak uvidime kam az to vylezie. kazdopadne budem musiet ist doplnit zasoby liekov.
hej volaco sa siri vo vzduchu, my sme doma tiez vsetci chori, najprv zacala skolkarka, potom skolak, potom ja a teraz uz aj muz je vybaveny. a samozrejme ze najhorsie to znasa on ako ja nevravim, mne bolo tiez nedobre, no keby sa nepremozem tak si viete predstavit ako by to u nas vyzeralo. no keby nemam lieky od teploty a bolesti tak neviem co by som robila.
tak chlap ked ma 37.5 je chora cela rodina myslim si ze nie si jedina ktora to takto doma ma. ako ja nevravim ze mi ten moj s niecim nepomoze, ale to je taka pomoc ze doniesol nakup aj to nie cely a spratal riad do mycky takze som na tom podobne tiez si neviem predstavit uplne vypadnut.