a ako fungujete ked vas chyti nejaka takato viroza? ja cakam ze kedy to dopadne aj na nas lebo tie mega vykyvy teplot o tom len nasvedcuju. rano 6 stupnov poobede 18.
povacsinou fungujem len na teplom cajiku s medom a kvapkach do nosa a snazim sa oddychovat nepozerat tv ci moc do telefonu lebo to mi iba zvysuje bolest hlavy. jasne ze ked je to uz aj na mna moc tak si dam tabletku od bolesti.
no ja niekedy by som veru len na cajikoch nevydrzala. a uz je tu jesen pochmurne pocasie celkom tak uz mi zacnu aj moje bolesti hlavy. ako niekedy mi napriklad staci aj kava, ale inokedy to vie potrapit riadne.
mne praveze naopak to kava este viac vie rozbehnut. a ked ma chyti chripka alebo zvysena teplota vtedy na kavu ani len nepomyslim a to si zvyknem dat tie dve tri kavicky za den. vtedy som rada ze zaleziem pod perinu a namiesto kavy si robim caj a fungujem na paralenoch.
paralen je osobne pre mňa slabý. ten si dávam keď cítim že niečo na mňa lezie. no niekedy sú také dni že si na to nedám pozor a potom mi už nezaberá tak ako má. takže siaham po silnejších variantoch.
mne tiez uz nezabera ako kedysi, neviem ci je to vekom alebo sa nejako zmenila receptura alebo co. ale co mi vie dobre zabrat v poslednej dobe tak je cetalgen.
no neviem ci sa to moze len tak receptura menit v klasickych volnopredajnych liekoch. skor by som to tipovala na ten vek. a zas druha vec je aj to ako casto ich uzivas. to tiez nie je dobre na dennej baze. ja sa to snazim ked tak striedat aj s bylinkami.
A s akymi bylinkami? Lebo podla mna byvaju bylinky slabe na bolesti a zas tiez sa nemozu uzivat neviem ako dlho, je to predsa len brane tiez ako droga. Ale taketo lieky to ma clovek istotu ze zaberu.
Tak akoze silu byliniek by som zase nepodcenovala, ako sama pises ze su brane ako droga takze nejaka ta sila tam musi byt No tak isto som toho nazoru ze niekedy je proste uplne v pohode na mieste si dat tabletku. Neviem preco to niekto odmieta a radsej dobrovolne trpi. Nerozumiem tomu.
to clovek nepochopi, pokial take nieco nezazije. ja osobne teda nemam problem s tabletkami, no mam znamu ktorej proste nesadne len tak hocico a v konecnom dosledku jej byva velmi tazko a este horsie ako predtym nez si nejaku tabletku vobec dala.
No ale tam už by sa mal človek nejako poznať že čo mu sadne a čo nie. Zvyknú aj v lekárni poradiť že čo je ťažšie na žalúdok a čo je lepšie. Jasné že voľba sú aj sirupy, no tie dospelému človeku predsa len tak nezaberú ako tabletky.
Hmm niekedy pri bolestiach hlavy je dobre upravit si stravu, zacat jest vela zeleniny a hlavne prestat jest modifikovany skrob, farbiva, éčka a podobne, ja som vynechala vsetko aj si doma pestujem ci ovocie ci zeleninu mäso mam od farmarov a jedine co kvalitne sunky si kupujem bez chémie a velmi sa mi upravilo zdravie a nemam ani bolesti hlavy ziadne
tak to som este nepocula aby ma hlava bolela z modifikovaneho skrobu a stravy rozumiem keby z pitneho rezimu ze nie je dodrzany a pravidelne. a aku mas istotu ze tie tvoje vypestovane potraviny maju bio zeminu v ktorej ich pestujes
dnes uz veru nie je nic iste a presne ako si napisala ani ta zemina v ktorej to pestujes. je to smutne ale je to tak. jasne ze strava nejako vplyva na nas organizmus a nase zdravie, no treba si odsledovat aj ine veci.
Stravou som sa teda takto nezapodievala že by ma z nej bolievala hlava, no nehovorím že to tak nemôže byť. Aj keď väčšinou ja mávam také bolesti hlavy spojené s pms .
no tak s tym pms mam toho spojeneho viac ale ano aj bolest hlavy patri medzi tie sprievodne javy, tak isto ako aj krce v bruchu alebo bolest chrbta. myslim si ze vtedy sa to celkom tak na mna nabaluje.
To asi na kazdu jednu z nas Vtedy je velmi dobre mat fakt nieco ucinne po ruke, lebo ja napriklad som vtedy ako uplne iny clovek.
moj muz a deti by ti vedeli povedat aky clovek som vtedy ja len neviem ci by sa pozitivne vyjadrovali inak minule som to akorat muzovi hovorila ze toto proste chlapi nepochopia, lebo to nezazivaju a nevedia si to ani len predstavit ake to je a co vsetko a ako dokazu tie hormony ovplyvnit.
Poznáme Ako koľkokrát sa musím tak premáhať aby som nevybuchla a nebola protivná na všetkých okolo že dovidenia Lebo niekedy tá bolesť je neúnosná a ešte popritom keď mám fungovať akože normálne všade.
A prečo by si sa mala akože nasilu tváriť a premáhať? Čo si nedáš niečo od bolesti? Toto akože nepochopím…