Silne bolesti hlavy

to je pravda, ved ale kto cita zlozenie liekov v dnesnej dobe? sa clovek spolieha skor na to co mu predpise doktor alebo co mu este mama davala ci v lekarni co odporucia.

No prepáč ale keď dokážeme čítať zloženie potravín v obchode na etiketách tak si myslím že toto je už najmenej. A hlavne stačí ti si všímať koľko toho daného liečiva liek obsahuje.

tiez si nemyslim ze je to taka veda si to nacitat. a ked obsahuje kombinaciu aj paracetamolu aj ibuprofenu tak si myslim ze tam je iste ze clovek si radsej vezme to ako keby mal kupovat dva rozne lieky.

samozrejme. akoze vela ludi si to neuvedomuje a vyhovara sa na cenu. ale ked si to tak vezmes v prepocte ta vyjde lepsie predsa jeden silnejsi liek ako dva, pri ktorych je moznost ze ti nezaberu a ty si ich kupovala zbytocne a v konecnom dosledku zaplatila za ne viac :smiley:

tak ale zase ked si vezmes tu nejde len o cenu. jasne niekto na to prihliada ved ja sa akoze ani necudujem v dnesnej dobe, ale zase vies si predstavit ze by si si mala davat dvoje rozne lieky? ved to ti musi riadne aj zaludok zatazit.

keby len dva. teraz si predstav, ze mas pms. neviem ako ty ale mne v tedy trpi hlava, krize, brucho. to uz by boli tri tozne lieky. a nikde nie je napisane ze by mi z nich nebolo zle alebo ze by zabrali tak ako by mali, vies ze by sa to proste nejako cez seba nebilo.

tak to vobec. staci mi jeden co mi zaberie komplexne na vsetko. mne by bolo riadne zle keby takto mam tolko liekov napchat do seba.

Ved a komu nie? Pokial by si to este robila aj takto pravidelne tak si mozem rovno riesit aj pestrec mariansky a detox pecene :smiley: Predsa len je to takto lepsie.

Alebo rovno na infuzky a smer spital… nerozumiem ludom ktory takto riskuju a jedia tabletky ako lentilky… ved ono zase treba s mierou robit veci. mam znamu co takto skoncila v nemocnici na vyplachu zaludka lebo proste jej nechceli zaberat lieaky a namiesto toho aby isla k doktorovi tak si lieky davkovala sama …

Myslim si ze kazdy clovek ma nejaky ten pud sebazachovy a vie kedy si uz dalsie lieky davat nema - radsej. A druha vec je ze niekedy ti je proste tak zle, ze chces aby to cim skor preslo tak skusas a “vyjedas” doma lekarnicku.

jasne, chapem, ked ta boli hlava na prasknutie, clovek nevie, co robit a lekarnička je hned po ruke. :sweat_smile: Ale niekedy je tazke odolat tomu, ked je bolest fakt silna. Mas nejaky trik, co ti fakt pomoze pri takych bolestiach hlavy?

trik? mozno vypit pohar vody niekedy uplne postaci. alebo si potriet alpou spanky - i ked toto ja napriklad neznesiem lebo ma z toho hned aj stipu oci. neviem ako ty, no ja nie som nejaky extremny zastanca byliniek a tychto veci, ved od toho je ta veda a zdravotnictvo aby nam vedeli v takycho situaciach pomoct co najlepsie.

Tak na takéto triky a vyčkávanie či to zaberie nezaberie a experimentovanie ja teda nemám čas :smiley: Ja mávam po ruke tabletky od bolesti a vybavené. Keď cítim že na mňa niečo chce ísť tak už aj vyberám blister :smiley:

pises tabletky - cize realne ich akoze kolko so sebou nosis? :open_mouth: nestaci ti obycajny ibalgin alebo flector?

Mne by teda nestacil. Jedna vec je ze ten Ibalgin ti teda nezaberie na vsetko a druha vec je ze ked ta niekde takato bolest chytit tak ten Flector si akoze kde zarobis do coho s cim? :smiley:

:slight_smile: to je pravda, vidis to mi nenapadlo ze fakt ked ta to niekde chyti tak taketo zarabacie “srandy” nepomozu. este navyse aj to ked su na predpis a velakrat byva pri tychto liekoch na predpis ze mavaju vypadky.

Niektori su proti, ze to riesia bylinkami a babskymi radami. Neviem nie som s tym stotoznena, aj teraz nedavno som mala krce z menstruacie a hned mama zacala ze preco sa hned dopujem liekmi, co nevyskusam caj a teply termofor atd.

no to je tá stará škola čo ti poviem :smiley: ja tiež na toto nemám čas, proste dnes je iná doba a fakt sme nútené fungovať tak ako keby sme mali klony a 8 rúk ako chobotnice :smiley:

to je asi údel ženy - matky :smirk: ale zase aby som nepovedala, minule som si tak uvedomila, že tí naši chlapi keď tak zostanú chorí, akí sú zraniteľní a zrazu sa zmenia z leva na také malé mačiatko :grin:

ja by som to nazvala inak ako maciatko :smiley: :smiley: :smiley: ale som rada ze na to niekto nieco vymyslel a nemusim to doma pocuvat :smiley: