Silne bolesti hlavy

tomu mojmu len tak hocico nezaberie to je niekedy des s nim ked je chory. taky je ufrflany, ze som rada ze spi aj ked je to cely den :smiley: aspon to nemusim pocuvat :smiley:

U nas 37,5 ked ma muz tak je chora cela rodina :smiley: To uz robime obklady cajiky a antipyretika nasadzame. Ano viem ze sa to nema a ze sa ma pockat az do vyssej teploty, ale vyhovor to choremu chlapovi :roll_eyes:

rozumiem ti uplne. radsej sa nehadat, lebo to mojho tiez vtedy vsetci certi beru…ale tak som rada ze to nemame len my doma tak :smiley: a tie “smrtelne” choroby soplik a chripocka :smiley: na porazenie… ale ved ja uz mam na neho fintu a viem co mu zaberie ked uz je ozaj zle.

a co take zvyknes spravit?

tak uz viem ako na neho :smiley: a hlavne mam overene lieky, co viem ze mu zaberu hned aby som nemusela potom pocuvat ze sa ho chcem zbavit :rofl:

ach tieto ich reci :smiley: vies co ale mozes byt rada ze ti tie lieky chce, lebo kamoska co ma muza tak on pokial mu ich doktor neda a neodporuci tak nekupi a nevyskusa :see_no_evil: a popritom niekedy ani doktori sami nevedia co a davaju len take klasiky aj od teploty aj od bolesti.

toto je podla mna inak najhorsie ked sa spoliehas na doktora ze ved on bude vediet najlepsie a dava rad radom kazdemu to iste na chripku. a niekomu to zabera a druhemu to moze byt nepostacujuce. ja napriklad tiez patrim do tej druhej skupiny kedy som lekarke povedala ze ale mne tieto lieky nezaberaju a tak mi dala hned antibiotika z coho som tiez nebola dvakrat nadsena…

Hned davat atb bez nejakeho crp? To uz co je…a popritom ti to moze oslabit este viac oragnizmus a moze to sposobit viacej skody ako uzitku. Ono treba to telo zase niekedy proste nechat “len tak” nech sa trosku zapoji a zabojuje a posilni. A nie hned antibiotika davat. Ano od bolesti lieky beriem, ale toto je uz moc…

aj pri teplote sa to tak robi, ved nebudes si predsa davat hned nejake lieky ked mas 37.5. ja dokonca nechavam az do 38.5 organizmus trenovat a ak neklesne tak potom si davam cetalgen. to mam zarucene ze mi to rychlo stiahne.

Za aky dlhy cas ti zvykne zabrat prosim ta?

ja s nim mam tiez skusenost a mozem povedat ze ked ma nedavno zasiahli bolesti hlavy z pocasia a este do toho sa pridruzilo aj jedno zo stresovych a nie velmi dobrych obdobi, tak mi bol dost napomocny. do 30 minut som sa zbavila bolesti a mohla aspon nejako fungovat.

akoze ti zaposobil dobre aj na stres ci ako si to myslela? ved ja co som si citala a pozerala tak on je v podstate len od bolesti ci?

Od bolesti aj od teploty. A neviem či si už niekedy zažila takú bolesť hlavy zo stresu, ale keď sa ti podarí odstrániť tú bolesť tak aj ten stres vie ustúpiť. Aspoň ja to tak mám, že bolesť mi ako keby pridáva viac na tom psychickom zaťažení.

tak ale to je si myslim take normalne, lebo ja to tak mam ze ma chyti stres skrz bolest pretoze ked si predstavim co vsetko mam spravit a stihnut a realne kvoli tej bolesti nie som schopna to stihnut…cize ono sa to vzajomne ovplyvnuje.

jasne to ide ruka v ruke. zvykla som kedysi uzivat na stres volnopredajne lieky, ale nepomohlo mi to vobec tak ako som potrebovala, pretoze pravda to ti tu bolest neutlmi neodstrani a vo vysledku ti to nepomoze tak ako realne ocakavas.

vela spravi krcna chrbtica aj to ake mate zamestnanie i ked si myslim ze tak ako sa najde nieco pri sedavom zamestnani tak presne tak isto sa nieco vyskytne ked robis na nohach 8-12 hodin…celkovo asi vsetko sa podpisuje na tom zdravotnom stave.

Súhlasím. A potom vzniknú aj iné zdravotné komplikácie. Zlé držanie tela a tak to ide. Ono niekedy je dobré sústrediť sa na to aby človek odstránil tú príčinu, len to je si myslím že na dlhší čas…A dovtedy čo?

No ved dovtedy si pomozes pri akutnej bolesti liekom a inak to dalej riesis s doktorom apod. Mavas taketo nejake bolesti z prace?

Ako ja napríklad to mám tak že nie je mesiac kedy by ma niečo nebolelo. A áno jedná sa hlavne o bolesti hlavy alebo ešte aj krížov. Neviem či je to práve z práce, no myslím si že aj to môže mať s tým súvis. Ešte keď sa k tomu pridajú nejaké osobné problémy…

tak ale takto na “mesacnej baze” to mavam aj ja, hlavne kvoli menstruacii. a neviem kocky ci ste skusali, ale cetalgen je na to dobry celkom, do pol hodinky mi zaberie.