To by si sa cudovala, ale vela ludi to praveze nevie. Lebo si namyslaju, ze su v poriadku a nie su ochotni pripustit, ze by im mohlo byt nieco vaznejsie ako len prilezitostna bolest hlavy dajme tomu z toho, ze cez den pili malo vody, alebo mali viacej stresu, alebo su meteosenzitivny alebo nieco podobne…
To už nám neprináleží hodnotiť a robiť závery, ako kto rieši takéto problémy. Môžeš dať radu, nejaké odporúčanie, ale to je asi všetko. Zbytočne tu budeme niekoho súdiť. Možno to čo robí, robí najlepšie ako vie.
V podstate ano, ale je to diskusia a diskutovat mozeme aj o tomto. Ono sa to mozno preto tak potom javi, ze clovek rozdava rozumy, ked ide o nejaku citlivejsiu temu.
Podľa čoho kupujete lieky od bolesti, keď kupujete?
Tak hlavne si nekupujem zakaždým niečo iné, ale to, čo už viem, že mi zaberie.
uprimne podla toho, co mi uz mam overene, ze zaberie
neexperimentujem zakazdym s niecim novym, skor siahnem po tom, co mi uz v minulosti pomohlo. a ked je to nieco silnejsie alebo dlhsie trvajuca bolest, tak radsej aj podla toho, co odporucia v lekarni, alebo s takymito bolestami idealne asi rovno k doktorovi.
ale risk moze byt zisk ![]()
moze, ale chces pri takychto veciach riskovat a skusat kadeco? nech sa paci, ale ja radsej nie ![]()
Preto som sa na to opýtal.
Urcite kazdy mate nieco, co preferujete pred inymi liecivami. Ale co ma zaujima, ze co ozaj vam ten jeden liek ucinkuje na bolest uplne ze hocijaku.
veru nie kazdy mi zabera na vsetko. preto som skusala a hladala taky, ktory by presne toto splnal, nech nemusim mat doma v policke milion krabiciek. teraz mam jeden, co viem, ze ci ma boli hlava, zub alebo ja neviem co ine, tak ten ked si dam, tak bolest do niekolkych minut ustupi.
Tak to má byť. Bohvie, či to takto má každý ![]()
ja som takyto krok robila v ramci velkeho upratovania a v posadnutosti minimalizmom
mam tam cetalgen, mam tam betadine, lebo vsak pri detoch nevies, detsky nurofen a to je vsetko. ostatne kupim, ked potrebujem. nastastie to nebyva casto.
no ved to ti staci. mas tam na prvu pomoc na vsetko nieco a pre ostatne nie je taky problem zbehnut do lekarne, ked bude treba. ale neprivolavajme si to ![]()
alebo objednat. ja ked objednavam z lekarne, tak na druhy den to mam dorucene.
tak uz co komu vyhovuje. raz mal takto jeden liek vypadok co mam na predpis a to bolo narocne zohnat. odvtedy mam doma uz vsetko aj do zasoby. ja som zase opacny pripad.
To je neprijemne veru. Ale tak co viem, tak tie lieky mavaju nejake nahrady, ktore mozes uzivat miesto toho. Ale tak presnu situaciu nepoznam. S volnopredajnymi taketo problemy nezvyknu byvat. Ked tak nahodou nemaju v jednej lekarni, tak v druhej budu.
To si veru nespomeniem, či vôbec niečo takéto voľakedy bolo.
Myslím si, že pri voľnopredajných liekoch väčšina ľudí zostáva pri tom, s čím má dobrú skúsenosť. Keď viem, že mi niečo zaberá na bolesť hlavy alebo zubov, tak väčšinou nemám dôvod skúšať stále niečo nové. A tiež patrím k tým, čo nemajú doma plnú lekárničku, pár overených vecí na bežné situácie mi úplne stačí ![]()
Ježiš o zuboch ani nehovor. Ja som bola dnes ráno cez pohotovostné hodiny u zubára. Zatiaľ mi stále zaberá injekcia a nič necítim. Ale to pominie ![]()