ja mam skoliozu uz dva roky teraz mam 15 zatial som nenosila ziadny korzet ani nic podobne len cvicim tie cviky a este mi povedali ze mam vela plavat pomozu mi tieto cvicenia?? a da sa to este odstranit v mojom veku??
Ahoj,som mamka 22rocnej dcery,ktora nosila korzet nonstop do 19 rokov.A teraz by som chcela poradit cviky na chrbticu.Je vysokoskolacka a cvikom sa dost nevenuje.Len nad knihami sedi,a to ma moc trapi.Prosim poslat kontakt,alebo nejake rdy ohladne cvikov .Dakujem
ahoj,nieco sa urcite roby,ale neviem v akom stadiu mas chrbticu a zdravotni sta
Dobrý deň. Len náhodou som natrafila na tuto stránku.A tam som nasla Vás. Nemohli by ste ma kontaktovať na cabajova@azet.sk? Alebo dať kontakt na Vás?. Potrebujem sa poradiť vo veci, ktorá suvisí síce s rehabilitáciou ale nie skoliozou. Bola by som Vam povdacná. Dakujem
Dobrý den ja mam 22 rokov a korzet, rehabilitácia uz nezaberu…mam skoliozu,kyfozu aj lordozu.panvu mam uplne vonku.Nekompromisne som sa rozhodla pre moznost operácie.Jasne ze kazda operacia ma svoje rizika,a po kazdej zostava jazva aurcite obmedzenia,ale stoji to za to(aspon dufam).Je to jedina realna moznost ako byt este niekedy ako tak rovny a zit bez bolesti.Samozrejme nie kazdy stav si vyzaduje operaciu…no ten moj ano,preto nebudem vahat.Caka ma este vela predoper.vysetreni a zvazovania zo strany lekarov,ale po konecnom verdikte idem do toho.
ahoj ja mam tiez sestnast a tiez som na tom rovnako ako ty mna tiez operovali v ziline u primara popluhara
chcem sa opytat na titan ktory do chrbtice voperovali myslis ze s tym budu v buducnosti nejake problemy a myslis ze sa to musi dat po tych dvoch rokoch prec?
ahoj peta ja som bola na operacii v maji 2006 v ziline moj nick je sojulka1
Chcela by som sa opytat, ci sa moze skolioza zhorsovat v dospelosti. V puberte mi zistili skoliozu. Lekarka mi predpisala na noc pouzivat strojcek a cez den cvicit. Strojcek som pouzivala do 18. rokov a do 20. rokov som cvicila. Potom uz boli ine povinnosti a tak som cvicit prestala. Ak by sa skolioza v dospelosti zhorsovala, tak cim ju obmedzit. Znova cvicenim alebo operaciou? A da sa este operovat v dopelosti? Prosim odpiste mi na mail: dzindzardzi@atlas.sk
ahoj ja mam tiez kyfoskoliozu a mam 23 chcela som sa spitat ci uz vies nieco blizsie o tej operacii pretoze mna tiez uz takito zivot nebavy a chcem sa dat operovat
no to by aj mna zaujimalo ja mam uz titanove tycky asi 5rokov. po 3 rokoch to lekar neoporucal vyberat, a potom ako chcete mi povedal. no nevieme sa rozhodnut. vravi sa ze ked sa tycky vyberu moze sa stat ze chrbtica sa opat zacne krivit. tak sa neviem rozhodnut mate niekto skusenosti
dala si si vybrat tycky alebo si si ich nechala> a ako to dopadlo skryvila sa ti chrbtica spat alebo nie
ahojte ja som ika, v 17 som bola na operacii s chrbticou mala som esovite pokrivenu chrbticu 68 stupnov hore aj dole.takze mi dali 2tycky. Cvicila som pravidelne, mali sme znamosti na rehabilitacii, tak som tam mala pristup kazdy den. NO nepomahala mi to. NOsila som korzet poctivo 24 hodin. V skole sa mi smiali a krivka chrbtice sa zvacsovala. Takze jedine riesenie bola operacia. Vyriesila problem. 15 stupnov ostalo ale tak je to lepsie ako predtym. TEraz mam velmi dolezitu. Mam 25 a neviem dat si vybrat tycky alebo nie. Mame s tym niekto skusenost? su nejake obmedzenia?STALO sa vam ze sa vam skrivila chrbtica spat?ako to bude ked budem chciet mat v buducnosti deti? dajte mi vediet prosim co najskor.alebo mi napiste na mail ikina@azet.sk
Ahoj, dostala si nejakú odpoveď, resp. nejakú reakciu na tvoj príspevok. Operovali ma keď som mala 18, teraz budem mať 25 a dve tyčky stále mám. Tiež neviem obmedzenia, alebo ako by to bolo, keby som chcela mať deti.
Moja dcéra má tiež skoliózu, má korzet, cvičí, ale za posledné obdobie sa jej to i tak pohoršilo. Informácie o operácii by mi veľmi pomohli. Napíš mi prosím na mail: zukott@gmail.com. Ďakujem
no korzet to uz neporiesi lebo tvoje kosti sa uz prestali vyvijat, asi jedine operacia,ale ak nemas velku krivku, tak len plavaj:) ak by si chcela ja si myslim.Zavisi od toho aku mas velku krivku, kolko stupnov,ale najlepsie pomaha plavanie, ak sa ti stahuju svaly na chrbte, robi sa ti mensi pukel, ked budes chodit plavat roztiahne sa ti sval a ten pukel zmizne postupne ale najlepsie odporucam ak sa chystate niekto na operaciu chodte plavat aspon 2 krat do tyzdna ze si spevnite svalstvo, potom rehabilitacia v nemocnici je rychlejsia a za 3tyzdne ste z nemocnice prec po operacii. asi tak
ahojte vsetci!bola by som velmi rada keby ste mi niekto poslali nieco ohladom tej dornovej metody a tiez ci to pomaha.mam asi 30 stup.,korzet ani cviky dako extra nepomahaju…
ahojte,zhanam info o skolioze, chodim na magnet a nosim bedrovy pas, neviem co ma caka mam vyraznu skoliozu a to mam 26 rokov, lekarka ma odbila ze na tehotenstvo mam zatial zabudnut chrbtica by to nezvladla tak ma to dost vyviedlo z miery,lopatku mam o 3,5 cm nizsie, mam problem lezat na chrbte a na boku tlaci mi to srdce a hrudnu kost,
ájooj… no nechcem ta nejako znechutovat ale skoliozu neodstranis… jedine operaciu… cvicenim plavanim korzetom atd… sa to da iba bud zastavit krivenie alebo zmiernit … asi tak
ano samozrejmee… korzety robia v kazdom veku… ale teraz musi posudit lekar ci ti ho naozaj treba kezde uz mas vyse 20 a nevyvijas sa… uz by bol v podstate “zbytocny”… korzety sa totiz predpisuju ked je este telo vo vivine aby rastlo proste v tej forme =)… ale ak by si ho velmi chcela tak oni ti ho vyrobia aj bez predpisu ale budes musiet uhradit plnu sumu…