Som tehotná a chystám sa na interupciu

No ja by som si ho aj chcela nechat, este musim o tom pouvazovat. Nechcem si pokazit manzelstvo kvoli malej aferke. Deti budeme mozno mat z manzelom.

Andrea, deti s manzelom mozete mat, to je fakt. Len pre nejaky dovod ste mali pomer aj s jeho bratom. Vy sama najlepsie tusite, preco k tomu doslo a myslim, ze v takom blizkom rodinnom vztahu nebude jednoduche v tychto vztahoch zotrvat tak, aby neviselo vo vzduchu a neposobili energie, ktore tam aj tak su. Dnesna doba prinasa z neznamych aj znamych dovodov viac nevier a niektore vztahy neveru unesu, odpustia, spracuju a prekonaju. V kazdom pripade si nemyslim, ze je fer voci dietatu tajit, kto je jeho otec, a rovnako to plati podla mna pre otca dietata. Mozeme oklamat rozum, ale z mojho pohladu nie dusu. Predstavte si situacie, ze pojdete na interupciu a budete sa vyrovnavat s jej citovymi dosledkami a predstavte si situaciu, ze pojdete s pravdou von a budete znasat dôsledky, ktore sa budu vynarat. Co citite k manzelovmu bratovi? Chceli by ste si dietat nechat a zit s nim? Skuste si polozit otazky rozneho typu a skumat, ako na vas citovo posobia. To by mohlo byt voditko, aby ste sa mohli rozhodnut slobodnejsie, tak ako sa v tejto chulostivej situacii, vobec rozhodovat da.
Pschologicka R. S.

Dakujem za radu, ale asi na tu interupciu predsa len pojdem. My mame strasne dobre rodinne vztahy navzajom a kedze ma manzelov brat taktiez manzelku, no aj ked nemaju deti, ale nerada by som pokazila 2 vztahy iba kvoli tomu, ze som ostala z manzelovym bratom tehotna. Takto ked pojdem na interupciu, nikto nebude o nicom vediet a mne by to manzel len tazko odpustil, keby sa o tom dozvedel.

Mozete mat hociake rodine vztahy aj tak by si to mala povedat aspon manzelovmu bratovi.

Otec je ten, ktorý dieťa vychová. Váš manžel bude možno šťastný, že čakáte dieťatko. Po tej interupcii už môžte ostať neplodná.

Uz som sa rozhodla, za pol hodinky idem na interupciu, je mi to luto, ze to takto dopadlo, ale uz sa s tym neda nic spravit.

Andrea, lahke nie je ani toto rozhodnutie, zelam vam dusevne zotavenie a verim, ze vam do zivota prinesie aj nieco pozitivne, ak si casom uvedomite, co vsetko ste prezili a aku skusenost si nesiete do zivota dalej. Rita Svihranova, psychologicka.

Ahojte vsetci. Precitala som si vase nazory od hora az dole. Budem mat 21 coskoro a podstupila som UPT. Chcela by som povedat, ze svoj cin ani nelutujem a ani neodsudzujem. Ja som chcela to babtko a preplakala som asi prvych 5 tyzdnov, potom samozrejme este aj par dni pred zakrokom. Ale neslo to jednoducho, neviem si predstavit prax v nemocnici / sanitke ako tehotna a s bruchom. riskovala by som aj svoj zivot a aj toho maleho v bruchu, nikdy neviete, koho zachranujete (opilca, narkomana, agreivneho cloveka) ale co vam viem povedat urcite, pockam este rok a to svoje vytuzene babtko si nedam uz nikym a nikomu vziat, mozno to co som urobila budem lutovat ale teraz sa mi to zdalo ako najvhodnejsie riesenie.

Urcite mi to do zivota prinesie len to pozitivne.

Ahoj, ja by som na tvojom mieste na potrat isla, mas len 14 viem, ze si hovoris, ze to dieta vychovate, ale poriadne porozmyslaj, vies dietatko neni na jeden den, ale je to uz na cely zivot, sama mam uz 2 rocneho syna, mam 22 rokov a vcera som podstupila potrat, nakolko syncek nam zatial staci a to mam 22, ty mas 14 a cely zivot, fakt nad tym poriadne porozmyslajte, drzim palce.

Mila Liana, sa ti cudujem, ako niekomu davas radu, aby na potrat isla, coby si ty urobila na jej mieste, neviem ci lutujes, ze si si dieta nechala, uz mas dvojrocneho synceka, kde je tvoj materinsky cit, ked davas take rady, teraz keby ti vtedy niekto povedal aby si isla, vies si predstavit, zesi si toho synceka dala potrhat kliestami, aky pocit by v tebe vzbudil, alebo nic necitis, len si namyslas egoisticky, ze ti dieta skazi zivot. Zamysli sa nad tym, o com je zivot, a aky je zmysel zivota. Vzhladom k tvojmu veku, ta chapem, na vsetko este dozries, a mozno olutujes, ale ist na interupciu, to nieje ist na manikuru ci pedikuru, to znamena ist zabit svoje dieta.

Mali ste pravdu, asi som nemala podstupovat tu interupciu, no co uz cas nevratim ale nakoniec mi to nedalo a povedala som to aspon manzelovmu bratovi, teraz je to v poriadku, s manzelom cakame babatko som uz v 2 mesiaci a sme velmi stastni.

No mozno ty nad tym rozmyslas inak, ale ja uz aj keby som si to rozmyslela, interupciu nemozem podstupit, predsa len uz som v 6 mesiaci a som si vedoma toho, ze to neni zalezitost na 1 den ani na 1 tyzden, no mozno to budem neskor lutovat, ale teraz je to uz tak ako to je a nic na tom nezmenim.

Mam 13 rokov, ja vem je to dost skoro, no neuvedomila som si nasledky a takto som dopadla, o 4 mesiace budem mat 14 rokov, som uz v 3. mesiaci tehotenstva a kedze k tomu doslo pod velkym natlakom, neuvedomila som si rizika, teraz ma to mrzi no nic s tym uz nespravim, ked som mala 10, zomrel mi oco matka to moje tehotenstvo len tazko vzala ale horsie je to, ze chalan z ktorym cakam to dieta sa vyhovara, ze on za to nemoze, ze ja som mala na to mysliet a ze mam ist na potrat, radili mi to aj moji pribuzni, kedze este chodim len na zakladku, no ja som sa rozhodla, ze si to dieta necham, myslite, ze je to spravne rozhodnutie?

Mila Miska, tvoje rozhodnutie je uzasne, aj preto ze si taka mladucka a vynimka, pretoze vacsina by na ten potrat isla, viem nebude to jednoduche, sama mam male babo, budu neprespate noci, plac ale vzhladom k tvojmu veku to lepsie zvladnes, myslim tie noci neprespate, ale to vsetko pominie velmi rychlo ani si nestihnes uvedomit a to babo ti to vynahradi svojim anjelskym usmevom, prve slovka “mama”, potom uz budes mat na vec uplne iny pohlad. Ver mi, tento cin nebudes nikdy lutovat. Aj ked si tak mlada obdivujem tvoju zodpovednost nezabit, ale darovat zivot. Velmi vam obom drzim palce, a ozvi sa este niekedy.

1 lajk

Dominika si velmi mladucka a obdivujem ta, ze si ochotna darovat zivot a nezvazujes hned potrat. Si pod tlakom nielen priatela, ale aj pribuznych, napriek tomu vsetkemu, posluchaj svoje vnutro. Potrat je cin, ktory sa neda vratit spet, a aj ked roky pominu, dospejes, zabezpecis sa financne, budes mat dobreho priatela, povies si, je idealny cas, chcem mat dieťa, nemusi ti to vyjsť a ak ti to aj vyjde, budes myslieť na to prve, kde asi je, ake by bolo keby, preco len v taku nevhodnu dobu, vtedy… ale cas uz nevratis. Ak mas co i len trochu oporu v mame, nevahaj, necuduj sa ze je nahnevana, ma na to narok, ale ak veris, ze ti pomoze, vydrz potom budete najlepsie kamaratky aj s tym malym babetkom. Ak nie mama, tak pribuzný alebo hniezdo zachrany, este vzdy si mozes to nemluvna zobrat k sebe, nikdy nevies, co ta v zivote postretne, ale ak uz raz zabijes, tu cesty speť niet. Si mlada a bude to na mame ale bud silna a vydrz, az to stvorenie uzrie mama, urcite sa jej zaligocu oci, ved to je aj kusok teba a jej, a na vsetko ostatne sa zabudne. Nikdy ta nebude trapit vyčitka, ze si zabila. Povedia ti pokazis si zivot, ale kto uvidi do tvojej duse, co teba najviac trapi, myslienka ze si dala zabit, je horsia, ako mat dieta v trinastich. Teraz to tak vnimat nemusis, ale cim budes staršia, tým to moze byť, intevzívnejsie a horšie. Ocenujem, ze sa radis, precitaj si nazory zien po interupcii, dlhodobe psychycke problemy, depresie, postabortívny syndrom, mozes si pozriet na internete cbr europe tam je to dopodrobna. Budem na teba mysliet a drzat ti palce, aby si sa rozhodla, tak ako ti hovori tvoje vnutro. pozdravujem

1 lajk

Uvedom si, ze vdaka tomu dietatu si pokazis karieru, skolu, vsetko kompletne. Budes potrebovat peniaze a pomoc, stat ti neda nic, mama to bude musiet vsetko financne znasat. Ak odides zo skoly, uz sa tam potom nevratis, to sa deje iba v rozpravkach a filmoch, uz sa ti nebude chciet. V dnesnej spolocnosti v tvojom veku mas chodit do skoly, s kamaratkami na kavu a po diskotekach a nie starat sa o dieta, ktore si ani nechcela.

1 lajk

Dominika, uz sa zeny vyjadrili k tvojmu rozhodnutiu a ja sa pridavam k tomu, ze pocuvaj svoje vnutro, to je mudrejsie ako ktokolvek z nas. Co sa tyka tvojho chalana, mozes mu odkazat, ze zodpovednost za sexualitu a oplodnenie ma 50%, rovnako ako ty. A to plati aj do buducna. Ak sa zena ochrani antikoncepciou, neznamena to vzdy, ze neotehotnie! A muz, ci mlady alebo starsi, sa ma spoliehat na seba a naucit sa davat si pozor, prebrat svoj diel zodpovednosti a nie sa spoliehat len na zenu! Antikoncepcne techniky su k dispozicii aj na internete aj v knihkupectve a existuju aj poradne. Z mojho pohladu to nie je fer, ak to cele nechava na teba, svedci to o jeho nezrelosti a zbavovania sa zodpovednosti. Si este pod zakonom a nech si znasa aj on dosledky. Mozes sa spojit s jeho rodicmi, teda tvoja mama, nie ste plnoleti. A verim, ze aj oni ti v buducnosti pomozu dostudovat, postarat sa atd. Drzim ti aj ja palce, nech si zdrava a pocuvaj len ludi, ktori ta podporuju a budu podporovat, a nie tych, ktori ta kritizuju. Su medzi nami rozni ludia a ti, co len kritizuju a moralizuju ti odoberu energiu, ktoru budes velmi potrebovat. Budem na teba mysliet aj ja.

1 lajk

Pises, ze si v 2 mesiaci a ste stastni? Najprv si podviedla muza, kebyze s niekym inym ale s jeho bratom, este si aj s nim cakala dieta a nakoniec ten potrat. Ty nie si snad ani clovek, kebyze to vedel tvoj manzel, tak uz si urcite niekde na ulici. Toto sa nerobi, ved si len predstav, ze to iste by ti urobil manzel s tvojou sestrou. Dobry pocit co?

1 lajk

Dakujem vam za rady, ale ja vazne neviem, niekto povie tak, niekto zas tak, je to tazke sa rozhodnut.

1 lajk