Stitna zlaza

ahojte ja mam tiez problem so zvysennou cinnostou stitnej zlazy moje THS mi tento tyzden zistili az 43,5 a pred mesiacom bolo 3,0 takze sa toho dost obavam mam iba 17 rokov co to znamena ked je to take vyske uzivam lieky euthyrox jeden a pol tabletky kazde rano. ak je tu niekto s takym problemom chcela bysom vediet ako sa to lieci u vas mozu mi ju aj celu vybrat?? vopred dakujem

mne maju vyoperovat sz mam 20 rokov mozem potom otehotniet alebo uz nebudemmatdeti ja mne povedali ze dieta uz potom nedonosim aky ma na to vplyv SZ

ja som bola v Ruzomberku v marci a mozem povedat,ze inde by som neisla,cakala som,ze jazvu budem mat ovela väcsiu a ten doktor,co ma operoval,bol super,takze ja by som znovu isla len do Ruzomberku,keby mozem

Ahoj Janka všetko je rovnako ale vieš čo som vyskúšala , tabletky MAGNE B6 a vieš , že mi pomohli neberiem ich stále ,len ked sa citím horšie.A teraz som bola na kontr. u endkrin. a nič nové mi nepovedal a spomínala som mu tie Magne tabletky a on mi nato len tolko povedal ,že ked Vám to robí dobre tak to kludne môžem brať.Teraz som takto.S pozdravom Beata

uz dva tyzdne drzim dietu a na vahe priberam

ja stále priberám, pravidelne beriem tabletky, už som viackrát držala dietu, ale zbytočne

Mam 13 rokov a mam zvysenu cinnost stitnej zlazy. Vzy som nervózna a tak no neviem co stým mam robit skusam byt kludna nehadat sa so sestrou … tiez uzivam euthyrox 25 no neviem da sa to liecit ??

Pozdravujem Vás všetky, aby sme sa zbavili problémov so ŠŽ. Ja mám iba pravý lalok vonku. Mala som zníženú činnosť a v pravom laloku uzlík, preto mi ho dali vonku.
Chodím do Lubochne a som veľmi spokojná s lekárkou. Operovaná som bola v Dolnom Kubíne, kde som sa cítila ako doma. Samotná operácia nebola ťažká, nemusíte sa obávať.
Informácie najdete vo vyhľadavači, keď si zadáte ŠŽ a zistíte všetko o svojom ochorení. Ešte poznámku: každá sme svojim spôsobom jedinečná, nemôžte brať, že čo má iná žena, to budem i ja. Nie, u každej to prebieha inák a preto aj v tom probléme hľadajme to dobro :slight_smile:
Veľmi Vám držím palce a želám veľa pevného zdravíčka, Hanka

Mirka,
to bude asi omyl. Euthyrox sa užíva pri zníženej činnosti ŠŽ. Nervozita je bežná, prave preto, že máš iba 13 rokov, pracuje na sebe, hľadaj vo všetkom len to dobro a presne tak i u sestry. Ver mi, že ona Ťa má určite rada, len možno Ty všetko berieš vážne…

Ahoj Andy. Ja sa volám Iveta a preto ti píšem lebo som čítala tvoju diskusiu Re:Stitná žlaza. Moja dcérka je tiež po operácii šž a tiež ma zle výsledky z histologie,neviem či ty aké si mala ale dcérka ma papilárni karcinom a už hovorili že ide do Bratislavy na radiojodovu liečbu, lebo jej tam ostali zvyšky metastázi. Kedˇ som uvidela že si išla do Bratislavy tak sa chcem spítatˇči jak tam vlastne je ,či sa z toho dá vyliečiť a jak si ty dopadla kedˇ si sa vrátila. Moja dcérka ma len 9 rokov neviem či tam je aj pre deti zvlášť alebo nie. Dcérka bola operovaná teraz 29.6.2009,môžeš mi odpísať že koľko sa čaká na radioliečbu po operácii? Do Bratislavy. Do predu ti dˇakujem, dúfam že mi odpíšeš čím skoršie.

Ahoj Hanka.Pridávam sa do klubu,ja mám vyoperovanú celú šž.Tiež som bola operovaná v Dolnom Kubíne,plne súhlasím s tým že tam bol veľmi príjemný personál.Na kontroly chodím tiež do Lubochne,2 krát do roka a s lekárom som nadmieru spokojná.V novembri to bude už 5 rokov,čo som po operácii,ani sa mi to nechce veriť,že to tak uteká.

ahoj Ivana možes mi odpisat ako to bolo v Bratislave lebo moja dcerka ide do bratislavy tiež a ma len 9 rokov.Vdaka Iveta.

Skus si dat spravit test na Estrogen. Zvysena hladina Estrogenu sposobuje tmave skvrny na pokozke. Skus sa na to spytat svojho lekara.

prosím Vás kto má skúsenosť s priberaním po odstránení celej štítnej žlazy ? čo mám robiť aby som viac nepribrala? Ďakujem

Ahoj, porucha štítnej žľazy je dosť vážny- súvisí so stresom. Nemala by si sa dostávať do konfliktov a byť v kľude a pokoji. V rodine by ťa mali podporiť a brať na teba ohľad. Mali by ťa šetriť a riešiť veci so sestrou tak, aby ťa zbytočne nerozčuľovala. Práve dnes som počula Polnišovú s Let´s dance že sa vyliečila so štítnej žľazy-prestala robiť a nemala žiaden stáli príjem ale ako vravela stálo to za to. No napriek tomu sa môže vrátiť čo spomenula tiež. Treba zmeniť svoj život o 180 stupňov. Pravidelný denný režim-cvičenie, strava v rovnaký čas, bohatá na zeleninu a maso a obmedzenie sladkého. Viac sa hýbať-ale skôr rozumne sa hýbať, lebo v dospelosti nebudeš plnohodnotne žiť. Ani sexualny život, romzyšľanie, poruchy pohybového aparátu. Budeš viac s vekom unavena.Prehodnoť to.Porozmyšaj čo ti stoji sa to.Si velmi mlada na to aby si uz teraz bola taka nervozna. Dobre je navstivit nie len endikronologa-to je ako psychiater-ten ti predpise len lieky ale nic viac. Navstiv aj decku psycholgicku-casto pricina je stres-spolu zistite kde robis chybu-ako spravne riesit situacie v klude a momentalne som citala ze dobre je chodit aj k homeopatovi-ten riesi vsetko-psychiku, telo ako lekar a daslie veci. Drzim prsty a urcite to vyjde. Urcite.Maj sa.

Ahoj, porucha štítnej žľazy je dosť vážny- súvisí so stresom. Nemala by si sa dostávať do konfliktov a byť v kľude a pokoji. V rodine by ťa mali podporiť a brať na teba ohľad. Mali by ťa šetriť a riešiť veci so sestrou tak, aby ťa zbytočne nerozčuľovala. Práve dnes som počula Polnišovú s Let´s dance že sa vyliečila so štítnej žľazy-prestala robiť a nemala žiaden stáli príjem ale ako vravela stálo to za to. No napriek tomu sa môže vrátiť čo spomenula tiež. Treba zmeniť svoj život o 180 stupňov. Pravidelný denný režim-cvičenie, strava v rovnaký čas, bohatá na zeleninu a maso a obmedzenie sladkého. Viac sa hýbať-ale skôr rozumne sa hýbať, lebo v dospelosti nebudeš plnohodnotne žiť. Ani sexualny život, romzyšľanie, poruchy pohybového aparátu. Budeš viac s vekom unavena.Prehodnoť to.Porozmyšaj čo ti stoji sa to.Si velmi mlada na to aby si uz teraz bola taka nervozna. Dobre je navstivit nie len endikronologa-to je ako psychiater-ten ti predpise len lieky ale nic viac. Navstiv aj decku psycholgicku-casto pricina je stres-spolu zistite kde robis chybu-ako spravne riesit situacie v klude a momentalne som citala ze dobre je chodit aj k homeopatovi-ten riesi vsetko-psychiku, telo ako lekar a daslie veci. Drzim prsty a urcite to vyjde. Urcite.Maj sa.

To je tak vzdy.
Ja vsak neznasam chudnutie. Nevazim sa. Radsej sa vela hybem a az kolegyne mi vraveli ze som schudla, velmi som si to nevsimla-lebo rada nosim volne veci-a len som si mozno uz len viac privezovala opasok-ale nevsimla som si to v tych vecsich veciach. Ja priberiem aj 2 kila za dva dni ked len lezim a jem, a ked som na bicykli- aj ked ma boli zadok a uz som na nom pol dna, nevladzem a tak, stale ma to bavi-rob co ta bavi so sportov a ani sa nenazdas a nebudes sa musiet vazit len pocuvat od okolia.

Ahoj,reagujem na Tvoj vyrok,nasli mi zvysenu SZ,lekar mi kazal sa objednat v PB,ale tam mi to nik nebere,ked volam. Tak ta chcem poprosit o kontakt na pani MUDR.Urbankovu v Lubochni,nemam skusenosti s nou,ani so ziadnymi inymi lekarmi,nakolko este na vysetreni nebola. Ale po precitani Tvojho nazoru o MUDR.Urbankovej,by ju velmi rada navstivila.Mam kazdy den zavraty,citim velku unavu,malatnost,suchy jazyk,po uziti NEUROLU sa citim lepsie,ale velmi slaba,ospala. Prosim o kontakt,pomohla by si mi moc. Mozes aj sms,budem ti vdacna,alebo hoci kto,kto vie niaky kontakt na MUDR.ci uz Urbank.alebo inych odbornikov v Lubochni. Sama si uz dlho neviem rady,prosim pomozte. 0902 552 386

Prosiiiiiim Vas velmi,kto mi vie poskytnut telefonny kontakt,na MUDR.Urbankovu v Lubochni,surne potrebujem vysetrenie,nasli mi zvysenu SZ,obvodny moj lekar ma poslal do PB,ale tam sa dovolat je neuveritelny problem,mavam velke problemy so SZ,citim sa kazdy den velmi slaba,pocitujem zavrat,ja mi na odpadnutie,busenie srdca,malatnost,slabota,ospalost,moc prosim,kto by mi vedel pomoct a poskytnut kontakt do Lubochne k odbornikom. 0902 552 386 volat mozete kedykolvek,budem Vam velmi vdacna. Prosim.

Zdravim Vas Denisa,
chcela by som Vas poprosit o blizsie info k operacii SZ v Ruzomberku, ma ist na nu moja mama, ktora ma uz skoro 70 rokov, mam dost strach, ale ma dost velky uzol, takze je to nutne.Mohli byste mi napisat podrobnrjsi priebeh hospitalizacie a co ju caka a meno toho Vasho “super” doktora.Mama by mala ist k MUDr.Grešovi.Je to dost surne.Vopred dakujem za info.Moj e-mail je:janina398@centrum.sk