Stitna zlaza

Zdravím, tiež som mala problém so štítnou žľazou. Znížená činnosť, takmer nečinná, zápal.
Začala som sa zaujímať o prírodnú liečbu.
Operácia sa nekonala, lekári boli prekvapení, keď mi začali prekážať po 5 ročnom lieky - Euthyrox - nebolo ich viac treba.

Prosím Vás, aké sú príznaky poruchy štítej žľazy. Bola som na dovolenke v Bulharsku a jedna bulharka sa ma opýtala či mám problém so štítnou žľazou. A ja že ako na to prišla, a ona že podľa krku. Ja sa cítim dobre, nedávno som bola na komplexnej preventívnej prehliadke a všetko som mala v poriadku. Teraz mi to nedá spať!

ahoj, co som ja cital tak mozes otehotniet, pretoze budes dostavat hormon ktory produkuje SZ, ale predsa je tam nejake riziko. Ale nedavaj si to zatial operovat, skus na to homeopatikum ktore obsahuje organicky jod a zlaza by sa ti mala dat doporiadku.

Asi videla ze mas zvacseny krk, podla toho usudila ze mas problem so SZ. Pokial si bola na komplexnej prehliadke, tak oni nekontroluju SZ pokial lekar nema dovod. Ako pise oli viem ze sa to da liecit prirodnou cestou.

Aká je tá prírodná liečba, kde nájdem niejaké info? Na mojom krku nie je nič zmenené.

Vola sa to tzv.struma. Ale pokial na krku nic nevidis tak si z toho nerob hlavu ak to ti len niekto povedal a ty nemas ziadne priznaky problemu SZ. Napisem ti email.

Mirka napis tu svoj sukromny email ak chces nejake info.

Jazmin…tvoj obvodný doktor ta musí vyšetriť priamo na ŠŽ a to krvnými testamy.Ja som bola teraz minulý týžden sama som isla za obvodnou doktorkou nech ma vysetrí že mi to povedali vysetrila mi krk prstami popozerala, a zobrala mi krv čo poslala priamo na vysetrenie ŠŽ a aj na krvný obraz. po týzdni mam výsledky. Dnes som jej volala na ŠŽ nieco tam mam zvíšene mam íst znova na krv o 3-4 týzdne ak sa potvrdí uvidime co bude daju mi lieky…vobec neviem co to može obnášat…uvidime ja sa zle necítim ale ak tam naozajnieco je možno v zaciatocnom stadiu.radsej chod ku obvodnemu nech ta vysetrí a zoberie krv, nic za to nedáš…

Stítna žlaza má viacero podob nie len Strumu!Oznacenie struma ma viacero podob ci je vyditelná a dobre hmatatelná na krku alebo neviditelna alebo jedno s možnosti to musi určit doktor a vysledky testou.ŠŽ može byť zvíšená- zvacsená produkcia čo znamená busenie srdca, aritmia, chudnutie, hnacky, vycerpanosť… a tak isto spomínaná struma , alebo Znížená ŠŽ pri ktorej je nutné liecebné doplnenie hormonou-vypadávanie vlasou, priberanie, zápcha, chraplavý hlas, opuchnute oci je strasne vela prízakou. Vyhladaj si na internete zvísená ŠŽ, znížená ŠŽ, Struma…

Dobry den,
beriem Euthyrox 25, len takuto mini davku, kvoli hypofunkcii. Za normalnych okolnosti by mi Dr. nedala ani to, ale kedze chcem otehotniet, tak pre istotu. O tri mesiace na kontrolu. Mala som hranicne hladiny hormonov.
Po ultrazvuku som mala v sprave napisane, ze lavy lalok ma nieco vyse 4ml a pravy takmer 12ml. Doktorka povedala, ze to nevadi.
Chcem sa ale opytat, ci ma neodbila prilis rychlo, pretoze moje priznaky, ktore ma k nej dostali, su silne. Priberam uz niekolko rokov, nenapadne a pomalicky (stravu sa snazim kontrolovat, sladke nemam rada, muku vynechavam, zeleninu milujem), mam suchu kozu, lamave nechty, som unavena (zaspim vzdy a vsade, kedykolvek, aj v autobuse), mavam depresie a nemam ziadny cyklus (to uz riesim s gynekologickou). Podla BMI mam silnu nadvahu/obezitu, aj ked to na mne az tak nevidno.
Myslite, ze by som si mala vyziadat nejake ine vysetrenia? Mal by sa moj stav po takej nizkej davke zmenit?
Dakujem za odpovede.

Ahoj,možem váa poprosit o presný názov toho homeopatického lieku,čo obsahuje organický jod,mne vobec nepracuje štítna žlaza,dakujem,Denisa.

prosim vas poradte mi niekto. trpim na znizenu funkciu stitnej zlazy .
aka je prirodna liecba ktora by mohla nejaky sposobom pomoct ???
Ďakujem

to zalezi ci mas zveccsenu alebo zmensenu ja mam zvecsenu takze priberam ale nie z liekov a tazsie sa mi chudne. z liekov by si priberat nemala

A Ako si sa liečila? zaujímalo by ma to

bola som operovana pribrala som 10 kg

Prosím Ťa napíš mi niečo o prírodnej liečbe pri zníženej činnosti ŠŽ.

Ahoj, veľmi ma zaujal tvoj príspevok ja mám podobný problém, liečim sa na zníženú činnosť štítnej žľazy resp. nefunkčnosť beriem 125 euthyrox, pribrala som 15 kíl veľmi by ma zaujímal prípravok Benita o ktorom píšeš, z tej váhy som na nervy, nedarí sa mi schudnúť ostatné príznaky už tak neriešim no tá váha ma štve. Prosím napíš mi kde zoženiem ten prípravok ďakujem

skôr som pribrala a nemôžem s tým nič robiť, váha ide stále pomaly hore

ahoj,
ja som mala roky problém so štítnou žľazou.
pred 2rokmi ma reumatologička poslala na
ultrazvuk a tam mi zistili nádor 4cm.operovali ma v D.Kubíne/všetke česť-ďakujem/,jednu stranu mi nehali a tá sa začala zvačšovať/strašná únava/.beriem lieky
50 jeto taký stred ale od vtedy mi je lepšie.priberať som na šťastie nezačala,lebo aj tak mám nadváhu,ale udržať si terajšiu
váhu je veĺký boj.strava ryby,kuracina,zelenina,ovocie veľa pijem a začala som chodiť do fitka.dúfam,že to pomože.
DÁša

Ahoj Dáša.Aj ja som bola operovaná v Dolnom Kubíne.S tým rozdielom,že nádor mal 1 cm a vybrali mi celú šž.Som rada,lebo som počas liečenia stretla veľa žien,ktorým nevybrali celú šž a museli ísť opakovane na operáciu.Tým ťa samozrejme nechcem strašiť.A bola si aj na liečbe rádiojodom?Od operácie to bude teraz v novembri už 5 rokov.Užívam Euthyrox 125, chodím 2 krát ročne na kontroly do Lubochne a mám sa OK.Trocha som tiež pribrala,ale moc sa tým netrápim,hlavne že som zdravá.Na diety ja nie som,jem normálne a snažím sa trocha hýbať.Ale na druhej strane ak som veľmi unavená,viem aj vypnúť a oddýchnuť si.Už som zažila aj to,že som sa zosypala z vyčerpania,tak si teraz dávam na to bacha.Tak nám prejem obom a všetkým tu ostatným,nech nám zdravíčko slúži ešte dlho.