Stitna zlaza

Ahojte, dufam, ze sa najde niekto, kto mi dokaze odpovedat…mám 23 rokov a už osem rokov mi moja endokrinologička sleduje adenóm, ktorý mám na lavom laloku šz. Na operáciu som nemohla ísť kvôli zlým krvným výsledkom, ale teraz sú už ok, a tak ma posiela na operáciu, lebo vraj by sa mi tam mohlo vyvŕbiť niečo zlé. Povedala, že mi odoberú celý ľavý lalok, ale vraj lieky potom nebudem musieť užívať. Má niekto takú skúsenosť, že mu odobrali jeden lalok a fungoval ďalej bez liekov? Neviem, či môžem tomu veriť… A tiež by ma veľmi zaujímalo, aké zmeny nastávajú v tele, prípadne na štítnej žľaze po odstránení jedného laloku? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Ahoj Mima,
Ja mam podobny problem, tiez sa liecim na stitnu zlazu uz asi 7 rokov. Najskor som nemala ani zvysenu ani znizenu funkciu,len malinky vyrastok, koli ktoremu mi lekarka nasadila Euthyrox 50. Tento rok mi zistila mierne znizenu funkciu a 15.Februara idem na operaciu.Tiez sa toho velmi bojim.Neviem co ma potom caka, ci to nahodou nebude nieco zhubne, ci mi neposkodia hlasivkz adt. K tym zmenam na tele, ja mam skor opacny problem ako tu pise väcsina zien,ja som strasne chuda a nie a nie pribrat. Ktovie co sa stane po operaci, ked mi zostane len polovica?Ach clovek ma tolko otazok, ale kde zohnat odpovede?? Tak ti drzim palce aby ti ta operacia dopadla dobre.

Milá Mima
ten istý problém mala moja - dnes už 15 ročná - dcéra pred 3 rokmi. Vybrali jej jeden lalok a odvtedy fungujeme ako švajčiarske hodinky. Bez liekov, bez problémov. Nepribrala, neschudla a nebyť jazvy pod krkom ani nevieme že sme niečo také absolvovali. Držím Ti palce

Ahoj Monika, zaujal ma Tvoj príspevok, mohla by si mi prosím prezradiť konkrétnejšie, kde Tvoju dcéru operovali? Prípadne aj chirurga, ktorý bol taký šikovný? Ďakujem.

Prosím, mohla by si povedať, aká prírodná liečba Ti zabrala?

ahojte, mám ísť na operáciu Šž do Ružomberka, bol tam niekto operovaný a vie mi niečo povedať o tomto uariadení? Väčšinou som čítala o operáciách v Dolnom Kubíne

Ahoj Ivca,
ja osobne som tam nebola, ale od jednej pani som pocula, ze ona bola operovana prave v Ruzomberku a velmi si to tam pochvalovala. Keby ze mi nepovie, ze bola na operacii, vobec by som ti to nebola vsimla, ta jazva po operacii jej vobec nie je vidiet.

Ahojte, precitala som si len par vasich nazorov, ale vidim, ze vacsina z vas velmi dobre vie, o com pise…chcem sa vas teda opytat, ak mi vie niekto poradit…uz vyse roka mam nejake problemy, so srdcom pravdepodobne, no lenze lekari mi doteraz na nic neprisli…bola som uz aj na vysetreni v lubochni a aj tam to bolo vsetko v poriadku… preto uz sama patram po tom, co mi moze byt…ale ako tak citam vase nazory… mavam casto strasne stavy, uzkosti, take pocity unavy, zavratov a popri tom strasny strach a busenie srdca, pride mi zle z nicoho nic, srdce mi nepravidelne zabusi a ja uz len predychavam strachom, co bude dalej… neviem uz sama ci si to nahovaram ci co, som uz zufala z tych stavov…informovala som sa u dr. na ine vysetrenie na sž, poslala ma na biorezonanciu, viete mi povedat nieco viac o tomto vysetreni? mam to ako tak prelistovane, ale chcem pocut nazor niekoho kto to ma za sebou uz… za posledne dva roky som pribrala vyse 2O kg a dokopy nic nejem, no moja vaha ide stale hore…preto ak ma niekto z vas pocit, ze by to mohlo byt aj zo sž, prosim, napiste mi, dost mi pomozete…dakujem moc

Ahoj potrebujem poradit. Vidím ,ze ste si naozaj prezili svoje a mae s tymto ochorenym skusenosti. Mam uz dlhsi cas podozrenie na šž ale krvne testy ju vraj nepreukazali. Uz nejake tri roky mam nejake zdravotne problemy. Mam caste busenie srdca stavy uzkosti …z casu na cas aj odpadavam,casto byvam velmi unavena a tiez mavam pocity chladu a to aj v horucavach cez leto ked su vsetci v tielkach len ja sa trasiem v deke. Tiez mam sem tam nejake zmeny v psychike …byvam precitlivela niekedy podrazdena obcas mavam zachvaty zlosti ked sa pre nieco rozculim.Bola som aj u psychologa ale te mi nijak nepomohol. Tiez mavam vysoky tlak a niekedy naopak nizky. Niekedy nam ako teraz obdobia ked nemozem vobec spavat. A moja pamat je na urovni stareckej demencie. Niekedy musim rozmyslat co som dnes jedla alebo robila cez den. U nas v rodine mali stitnu matkina mama aj mamina sestra. Uz mi par ludi so šž povedalo ze ju mam urcite aj ja a ze mam ist na sono ze krv.testy ju nie vzdy preukazu, no naozaj neviem moja vaha sa nejak extra nemeni niekedy priberiem ale potom zas dokazem schudnut takze nic vynimocne. Ved keby to bola šž tak by sa to prejavilo hlavne vo vahe nie? Kardiolog do mna pcha lieky na znizenie busenia srdca brala som ich ale nejak extra mi nepomahali tak mi predpisal silnejsie. Prosim poradte mi lebo ja naozaj neviem. Dakujem.

Ahoj!Maju mi odstranit polovicu stitnej zlazy.Moze mi niekto povedat,ci je mozne po takom zakroku otehotniet?Nemoze to sposobit nejake problemy s otehotnenim?Nasli mi nejaku hrcku.Nevedia presne o co ide.Stitna zlaza mi funguje normalne.Nemam s nou ziadne problemy.Diky!

Ano,môze to súvisieť.Človek býva podráždení,nervózny atď.Len sa daj vyšetriť.

Ja mám 16 rokov sž preč,ale také niečo nepociťujem.Zato mi vyskočil tlak,mávala som nízky teraz sa liečim na vysoký.Treba povedať lekárovi.

Po vypití tabletky až za 30min. môžeš raňajkovať.Tak to bolo povedané aj mne v BA

vie mi nikto poradit ak na stitnej zlaze je cisat dakujem

ahojky miška kde ta idú operovat ja idem tiež 15 februára v ružomberku, ty?

ahoj, aj neurolog.priznaky, busenie, nevolnosti,mdloby. daj si vysetrit s.z, ultrasonom urcite…[.krat tri].musia ti predpisat liekynapr. guajakuran , karbimazol,jod-radioaktivny.to urci odbornik endokrinolog.neboj zlepsi sa ti.ak mam na mysli hyper… iny pripad je nedostatoc.cinn. na to je hormonal. liecivo

Ahoj Miška, no tak ti teda prajem veľa šťastíčka na operácii, potom sa ozvi ako si dopadla. Dúfam, že všetko prebehne ako má :slight_smile: Ja zisťujem informácie kde sa len dá…jeden známy lekár mi povedal, že najväčšie riziko takejto operácie je práve poškodenie hlasiviek. Tak ešte stále zvažujem, či je tá moja operácia naozaj nutná…

Monika ani nevieš ako veľmi si ma potešila tvojou správou :slight_smile: Aj ja by som rada vedela kde tvoju dcérku operovali.
A veľa zdravíčka jej prajem, nech všetko naďalej dobre funguje tak ako má :slight_smile:

Zdravím, mne teraz zistili hyperthyreózu, mám stále tep minimálne 95, už som si namerala aj cez 120 (a to aj v takých situáciach, že len tak si ležím v posteli, čítam si knižku, žiaden stres)… minule som som sa v noci zobudila a bolo mi strašne zle, chcela som si zmerať tep a nestíhala som počítať údery srdca. aj sa mi za posledný rok zväčšila štítna žľaza (na krku si môžem nahmatať hrvoľ), bola som už na EKG, o týždeň idem na endokrinológiu a uvidím, že čo, len by ma zaujímala taká vec… pri hypertyreóze by sa malo podľa všetkého chudnúť, ja však stále priberám, pritom si nemyslím, že by som sa až tak napchávala, snažím sa jesť zdravo a aj pohyb dbám, keď už nie je príležitosť na nič iné, aspoň na dlhšiu prechádzku idem. mám inak 19 rokov, má niekto nejaký nápad, čím by to priberanie mohlo byť?

Ahoj Mima,nič sa neobávaj,nájdi si dobrého lekára endokrinologa,lebo to je veľmi podstatné,on Ti poradí dobrého chirurga a nebudeš sa musieť trápiť aj operácia bude pre Teba lahšia.Ja som po operácii už rok viem ako sa cítiš,ako Ti je.Preto TI radím aj ostatným ktorých to čaká,myslím operácia atd.Ja som sa rok rozhodovala,pretože mi nič nebolo, hormony boli v norme,len pri náhodnom vyšetrení u gynekologa mi zistil hrčku v ľavom laloku a pri odobraní vzorky mi našli nejaké bunky ,vraj nevedeli či sú to zápalové,alebo zhubné a presne to budú vedieť až po operácii to mi tvrdila pani doktorka,nejaké “vtáčie oči”.Prežívala som peklo,chodila som aj k liečitelom, k jasnovidcom atď.Potom som sa rozhodla a nebanujem operácia nebola až taká hrozná,pretože som si vybrala dobrého lekára a celý tim bol veľmi dobrý.Dala som si vybrať radšej celý lalok na odporúčanie,pretože je pravda, že tá druhá polovica je potom zaťažená a osobne poznám z okolia ženy, že museli ísť na operáciu o dva tri, či viac rokov znovu.lieky sa musia brať aj keď je len jeden lalok vybraný,alebo celá žľaza.Už rok beriem 125 mg Euthyrox a nepribrala som nič.To sa niektoré ženy len na tie lieky vyhovárajú,povedal to aj lekár,lebo som sa aj ja bála tej váhy, atd.dokonca sa cítim lepšie, mám viac energie.Nebanujem ,že som si dala žľazu vyoperovať,nález bol pozitívny bola som aj na liečbe jádiojodom jeden krát.Nič sa neboj , držím Ti palce, veľa zdravia.