Stitna zlaza

ahojte, prosím vás, mohli by ste mi niekto napísať ako prebieha operácia štítnej žľazy? Mám na nej nejakú hrčku, ani po punkcii nevedia čo to presne je. Povedali mi iba, že mi zoberú buď ľavý lalok, príp. celú žľazu. Operujú v úplnej narkóze. Počula som totiž, že operácia prebieha s lokálnym umŕtvením pretože lekár musí kontrolovať hlasivky…
ďakujem veľmi

dobry den,chcela by som sa spytat ako prebieha punkcia stitnej zlazy?ci to boli…

dobrý deň, ja už mám punkciu za sebou. Nuž trošku je to cítiť, ale dá sa to vydržať. Nie je to až také hrozné. Mne brali 3 vzorky. Punkciu robí lekár, nie sestrička, ale určite sa netreba báť…

ahoj, ak chceš ten “správny” jód, nedávno som natrafila na toto: Samoléčení - Dobré rady z lékárny je tam k tomu dllhokánske vysvetlenie, prečo je organicky viazaný jód oveľa lepší ako anorganicky viazaný… takže toto by ti mohlo pomôcť. Inak aké vyšetrenia ti robili? Kebyže máš zápal, to by ti zistili… Inak to, že žľaza prestáva pracovať, môže byť dané práve tými protilátkami, čo sa na ne pýtaš - zisťovali ti ich? (znamená to zjednodušene to, že tvoje vlastné telo produkuje látky, ktoré ti tú žľazu ničia. Tak to mám aj ja, ibaže ja mám zvýšenú činnosť šž - vysvetlili mi to tak, že sa mi začali produkovať tie protilátky (prečo, to je vo hviezdach… často je za tým stres alebo kadejaké hormonálne zmeny, tehotenstvo… ale ja si nie som vedomá ani jednoho v mojom prípade :D) a žľaza sa bráni tým, že sa zbláznila a produkuje nadbytok… vraj mi ale tie protilátky s najväčšou pravdepodobnosťou do 3 rokov žľazu znivočia tak, že už nebude schopná produkovať dostatok hormónov a budem mať zníženú činnosť… no krásna prognóza do budúcnosti, ale asi sa s tým naozaj nedá nič robiť, nasadili mi liečbu na zníženie tých hormónov plus betablokátor na zníženie tepu a musím chodiť každý mesiac na kontroly… a vraj uvidíme, čo bude.
Dúfam, že som ťa nepomotala s mojimi problémami a že som aspoň trochu pomohla :slight_smile:

Chodievam na stranku www.biomajak.sk a tam som nasla lieky na stitnu zlazu, na prirodnej baze, tak ak budete mat zaujem, pozrite sa na to.

Ahojte. Chcem sa vás opýtať. Robili mi odbery krvi kvôli štítnej žľaze a raz som mala zvýšené hodnoty štítnej žľazy a raz znížene. V priebehu 3 mesiacov. Nebolo to údajne o moc podľa doktorov, ale vydedukovala som, že to mám kolísavé. Doktor-endokrinológ mi na to nič nedal, že to je v poriadku. Ale mne sa tomu nechce veriť, lebo mám príznaky aj zvýšenia aj zníženia činnosti štítnej žľazy. Neviete čo mám teraz robiť ? V lekárni som sa pýtala na nejaké prípravky, ale dali mi len vitamíny s obsahom jódu, že všetko ostatné je na lekársky predpis. Vopred ďakujem za rady.

Caute. Ako tehotnej sa mi prejavovali zle pocity busenia srdca, potenie strach, unava a depresie. Po porode mi na krku vysla hrca a tak som to riesila. Pijem euthyrox uz rok a pol a caka ma operacia t. j odstranenie praveho laloku sz. Velmi sa bojim. Vysledky punkcie pred rokom boli negativne, ale bojim sa lebo po kontrole sonom v uzle nasli dva loziska. Neviete ci sa to mohlo zhorsit? Inac neviem schudnut pribrala som dvadsat kg a mam problemy. tesim sa na operaciu ale sa aj bojim

Prosim napiste mi niekto ako operuju v banskej bystrici a kolko dni tam budem. Mam malicku dcerku a nevydrzim byt dlho bez nej. Chcem este vediet ci existuje aj lokalna anesteza alebo sa musim dat uspat. Dakujem

Ahoj, ja som po operácii 8 deň, operovali ma v Ružomberku. Ráno ma zobrali o 8:00 hod., o 11:15 hod. ma sestričky obliekali už po zákroku. Operácia bola v celkovej anestézii, trvala preto tak dlho, lebo mi po vybratí odporučenej pravej strany mali urobiť histológiu hneď a to preto, aby sa zistilo, či mi neodstránia aj ľavú stranu. Nakoniec mi ľavú nechali. Operovali ma v predklone, nakoľko mám problémy s krčnou chrbticou, urobili jeden steh a hneď som bola po operácii čulá ako rybička. Skontrolujú hlasivky, ktoré som ja už po 6-tich hodinách naplno využila a ideš po troch dňoch domov. Síce ešte nemôžem dobre hltať, hlavne ak mám hlavu zaklonenú, keď akože piješ z fľaše, ale inak nič necítim.
Takže asi toľko, neboj sa toho a držím palce!

Ahojte. Tiez sa liecim na stitnu zlazu. Som uz aj po operacii. Asi pred mesiacom som zacala pracovat vo firme, kde sa pracuje na tri smeny. Som z toho dost unavena a posledny tyzden cez nocne mi byva nevolno, skoro az na odpadnutie. Ak niekto vie ci suvisi prosim ozvite sa. Dakujem.

Nesuhlasim stebou ak nieco nepracuje, tak je to horsie, ako ked viac pracuje. Ja mam nefunkcnu a bez liekov nevladzem ani chodit.

Nika v Banskej Bystrici operujú metódou MIVAT. Ak operácia prebehla bez komplikácii si tam štyri dni. V pondelok príjem - utorok operácia - štvrtok domov. Ja som tam mala ísť už dvakrát, ale vždy pre nejaké zdravotné problémy som to usela zrušiť.

Ahoj. Mám strumu a musím ísť na operáciu štítnej žlazi. Vie mi niekto poradiť kde by to bolo najvhodnejšie, nepoznám žiadneho dobrého chirurga a ani nemocnicu, kde by to urobili kvalitne. Som zo ZM. Dakujem.

Mam to take iste, smeny, opuchnute viecka, bolest hlavy a vsetko ostatne, mam normalnu funkciu ale pre opuch viecok mi dr. dala silnejsi euthyrox 50.

Ahojte, vie mi niekto poradit, kde sa dat operovat resp. nejakeho dobreho lekara. Ake dlhe su cakacie doby na operacie v jednotlivych nemocniciach? Cakam na vysledky z biopsie, ale viacmenej operaciu uz mam istu. Dakujem!

Mate pravdu, že od euthyroxu niektorí priberú, hlavne tí, ktorí nemaju dostatok hormónu, keď lekár kašle na teba a chodiš k nemu raz za rok, spôsobuje to veľa chorôb, no ale na niečo sa zomrieť musí a to, že ti poškodili liečbou zdravie nepriznajú.

Ahoj! Punkcia štítnej žľazy nebolí, je to len malé vpichnutie, v pohode sa to dá vydržať! Dúfam, že ti to dobre dopadlo, ak ak si ešte nebola, tak držím palčeky. Ja som to tiež absolvovala, výsledok bol dobrý, ale aj tak nakoniec som musela ísť na operáciu štítnej žľazy. Brali mi celú ľavú stranu, už je tomu 15 mesiacov a zatiaľ fungujem bez liekov. Tiež to bolo dosť vážne, a dlho som váhala či ísť na operáciu. Dnes som vďačná hlavne môjmu manželovi, že ma v tých ťažkých chvíľach podržal. Tak sa drž!

Ahoj. Neviem odkiaľ si, ale mňa operovali v Starej Ľubovni a môžem Ti povedať, že je to tam super. Objednali ma asi do mesiaca a operoval ma MUDr. Malachovský. Je to neskutočný odborník. Ak chceš vedieť viac môžeš mi napísať, rada Ti odpoviem.

Ahoj, ja som 4 týždne po operácii šž a bola som operovaná v NR, operoval ma Mudr. Kubica. Je to veľmi zlatý človek a som spokojná aj so starostlivosťou.

Ahoj Hela, zaujal ma tvoj optimistický postoj k riešeniu problémov spojených s chorobou štítnej žľazy. Chcela by som od Teba info, kde si bola operovaná a prípadne meno lekára.
Díky, Veronika, Prešov