Stitna zlaza

Ahojte. Ja sa liecit na sz uz rok a pol od porodu. Vysla mi struma velka ako vajce. Mam normalnu cinnost a predsa mam busenie srdca, potenie, priberanie a depresie s uzkostami a strachom atd… O mesiac mam ist na operaciu do BB ku chir. Prim. Sinkovicovi je super. Odstrania mi pravi lalok. Drzte mi prosim palce uz ma sz trapi dlho a je mi do placu.

Ahoj,
Ja mam pravdepodobne tiež niečo so štítnou žľazou lebo mam suché vlasy, pokožku. Som vychudnutý, slabý, nedokážem dobre vnímať okolie mam problémy s trávením často ma bolieva v oblasti čriev v ktorých mi aj akoby buble, večer sa mi nedá dobre zaspať a ešte mi vtedy piští v ušiach a ráno sa mi zase zle vstáva. Je to tak?

Ahoj,
mohla by si mi prosim poslat Tvoj e-mail. Mam podobny problem. Dakujem Ti.

Ano Miro, ja okrem pišťania v ušiach už aj dobre nepočujem, tiež mám bolesti čriev a bublot najmä v noci. Štítnu žľazu nemám už 12 rokov. Pre nízke tsh už aj cukrovku.

Rada ti ho poslem : mavero@azet.sk

Ahojte tak som bol na krvných testoch a nezistili mi nič na štítnu žľazu. Iba mierne zvýšené železo. Ale potom mi vysvetlite, prečo veľa jem a aj tak som vychudnutý 190cm 68kg.

Skús si kúpiť v lekárni Kelp, je tam 50 kusov a stojí asi 3, 30 eura. Ja teraz už asi 5 mesiacov neberiem žiadne lieky, lebo nemám Endokrinologa. Predtým som mala velmi otrasnú lekárku. Držím Ti päste.

Právě jsem se vrátila z interny kde mi nabrala Dr. krev, je to měsíc a půl co mi na endo z krve začala dr. léčit hypertyreozu, 3 krát denně thyrozol a 2 krát trimepranol, ten mi zbůsobil nízký tlak, přesto že mi u té hyper, vyskočil a ještě jse měla moc pomalý tep, doktorka to vyměnila za Betaloc 1 ráno ale chci napsat to že dnes mi po měsíci a 14 dnech léčby zvýšenné žlázy vyšla totálně snížená a vysokým cholesterolem a další hodnoty zhoršené, odpoledne jedu na endo, tak jsem zvědavá jak se k tomu dr. vyjádří, protilátky mám taky moc vysoké laborka Praha to dokonce poslala zdůrazněné červenou barvou, nejradši bych byla kdyby mi dr, navrhla operaci, podle mě to jinak bude lítat nahoru, dolu až mi to totálně doblbně tělo. Mějte se

Milá Eliška,
chcela by som sa porozprávať - môžete mi zaslať sms Vaše mobilné číslo? / na O908451361 / ? Ďakujem pekne

Keď som mala 9, zistili mi, že mám veľké problémy so štítnou žľazou, a odvtedy som rapídne začala priberať (aj napriek tomu že od malička som len za zdravú výživu). Aj keby som nič nejedla asi by sa ručička na váhe nepohla. Myslím, že pre ženu je to veľký problém ako vypadá jej postava! Každý deň som dúfala, že mi doktor povie je to lepšie. Užívala som lieky, snažila som sa a jedného dňa mi povedali, že ma musia operovať. Ja som to nedovolila, prestala som brať lieky a o niekoľko mesiacov som si všimla, že môj krk je chudší a postava chudšia. :slight_smile: Teraz už som štíhla, neužívam lieky. Tým chcem povedať že pokial má niekto problémy so štítnou žľazou, nech to nevzdáva! Samozrejme ešte chodím občas na kontroly a podobné veci :wink: Ale verila som, že sa z toho aspoň trochu dostanem a stalo sa!

Dobrý deň, tiež mám príznaky zníženej funkcie štítnej žľazy (priberanie, únava, suchá pokožka, lámavosť nechtov, závraty roztrasenosť, trpnutie ruk, opuch končatín, búšenie srdca pri aktivite, podráždenosť, nervozita, kolisajúca hladina cukru v krvy spôsobujúca nevolnosti - napriek snahe prijímať potraviny s nízkym glykemickým indexom a pravidelnej strave) ale vyšetrenie u endokrinologa bolo v norme. Endokrinologička tvrdí, že podľa nej nemám žiadne metabolické problémy, napriek tomu, že som jej popísala moje myslím si že racionálne stravovanie. Je odporučenie na zníženie váhy je zo stravy vylúčiť všetky sacharidy aj ovocie. Má prosím niekto iný podobné problémy?

Ja som pribrala vela. 13 kil a pritom by som mala pri zvysenej cinnosti chudnut

Daj sa operovať v Humennom sú najlepší na slovensku. Ja som po operácii mesiac a som velmi spokojná rez je vidno uz iba minimálne skoro vôbec. Držím palce

Caute vsetci. No uz konecne to mam za sebou. Nebolo to az take strasne. Mala som velky strach a som 12 dni po operacii o dva dni mi vyberu stichy. Robili mi to v Banskej Bystrici, je tam super od sestriciek po upratovacky, davaju na vas vkuse pozor a staraju sa na jednotku. Toho co to caka nech ide tam a za primarom Sinkovicom, je to super odbornik. Nemajte strach z operacie aj ja som ho mala. Pa pa.

Ahojte, vie mi niekto poradiť dobrého endokrinológa v KE? Aby mal aj sono v ambulancii. Ďakujem.

Ahoj, ja mám zvýšenú činnosť, liečia ma už 6 rokov. Veľmi som schudla, teraz zase priberám a už mi doporučili operáciu kvoli zhrubnutej štítnej. Chcela by som ísť na op. do Ružomberka. Neviete ako sa tam dostanem, treba sa priamo objednať u nich?

Ahoj, aj ja mam problem so stitnou zlazou. V Ke su dost dlhe cakacie doby k endokrinologovi. Preto ja som pred tyzdnom zasla do ProCare. Plati sa sice, ale je tam super pristup. A hlavne je to hned.

Ahojte. Mam problem. Strasne mi zacali vypadavat vlasy. Bola som na vysetreni stitnej zlazy. Povedali, ze vsetko je v poriadku, len ze mam strasne zvyseny testosteron. (tak neviem, ako moze byt vsetko v poriadku). Neviem, co mam teraz dalej robit, pretoze kedze som udajne v poriadku, tak mi nedoporucili ziadnu liecbu. A mne tie vlasy stale velmi padaju. Ma niekto podobne problemy? Prosim ozvite sa.

Pekny den vsetkym. Endokrinolog ma posiela na operaciu stitnej zlazy. Zistili mi hyperechogenny uzol s anechogennym cystovim loziskom! Vie mi prosim niekto podat informaciu, ci sa s niecim takym stretol? Dakujem.

Ahojte, citam vase prispevky a cim dalej tym viac sa dozvedam, ze skutocne stitna zlaza vie v tele narobit neskutocne problemy. Ja som v januari objednana k endokrinologicke, kedze mam pocit, ze mam zvysenu funkciu stitnej zlazy. Mam priznaky ako chuda postava, casta stolica, rychly tep a hlavne trpim neskutocnymi zmenami nalad. Ani nie, ze som agresivna, ale skor mam vnutornu nervozitu a hlavne velmi zly vnutorny pocit, je to velmi neprijemne. Myslite si, ze aj to zapricinuje prave š.ž.?