Prosím Vás o mailovú adresu. Čaká má operácia ŠŽ a mám problémy s krčnou chrbticou. Veľmi pekne Vám ďakujem. Daja
Milá Eliška!
Prosím Vás o mailovú adresu, alebo o tel. číslo (môže byž aj mobil). Čaká má operácia ŠŽ a mám problémy s krčnou chrbticou. Veľmi pekne Vám ďakujem. Daja
Chcem sa podeliť so svojou skúsenosťou. Viac ako rok beriem lieky na ŠZ a odvtedy stále priberám. K endokrinologičke ma poslala internistka, zistila mi hrčku na krku. Dovtedy som nemala žiadne problémy, teraz mám, niekedy som unavená na smrť, zhoršila sa mi alergia, astma, mám problémy s vyprázdňovaním, no niekedy by som najradšej od seba ušla. A p. doktorka má najväčší problém vypočítať mi IBM, aby mohla určiť, koľko mám schudnúť, a vôbec ju nezaujíma, že priberám odvtedy, čo beriem lieky. Rada si prečítam, ak má niekto podobný problém. Ď.
No mne nedávno zistili zvýšenú funkciu štítnej žľazy a po nasadení liečby som pribrala 5 kg. Doktorka tvrdí, že to nesúvisí s liekmi, ale nič iné ma nenapadá, stravujem sa ako pred tým a športujem viac.
Dobrý večer, ja mám dlhodobo problém so zvýšennou funkciou štítnej žľazy. Pred rokom mi bola doporučená operácia, pre jej stále zväčšovanie sa. Ja som sa ale cítila celkom dobre, nebrala som žiadne lieky. Pila som len tekvicový olej s organický jódom, asi 1l za pol roka. Pri kontrole v Ľubochni už bola zas mierne zmenšená a upravilo sa mi aj železo.
Ahoj Iveta, prosim ta tekvicovy olej s organickym jodom ma zmensovat stitnu zlazu? A kde si ho zohnala prosim? Ja mam tiez hypertyreozu a po nasadeni liecby tyrozolom sa mi tazko prehlta a cely krk mam zvacseny stuhnuty. Dakujem za odpoved.
Pre Vicky, tekvicový olej s organickým jódom je doporučovaný pri zvýšenej aj zníženej činnosti štítnej žľazy. Ja ho objednávam cez net. Musím pozrieť presnú adresu. Jedna firma je v Košiciach a druhá v Martine. Skús dať do vyhľadávača tekvicový olej s organickým jódom.
Dobrý deň, ja už pol roka pociťujem v krku nejakú prekážku, proste niečo mi tam stále vadí ako keby som tam mala nejaké cudzie teleso aj pri prehltaní to cítim. Bola som odoslaná na sono štítnej žlazy, tam mi zistili v ľavom laloku 11 mm cystu, spravili mi punkciu, cysta bola tekutá a celá odsatá. Na tom vyšetrení mi lekárka zistila v pravom laloku drobný uzol benígneho charakteru a povedala, že to ževraj nič nieje. Lieky neberiem žiadne výsledky mi nepotvrdili nijakú poruchu štítnej žlazy. Ten pocit v krku po punkcii cysty trošičku ešte cítim, tak neviem, či mi zase nenarástla, nakoľko ma na to lekárka upozornila, že sa môže stať, že zase narastie po punkciii som 2 dni, tak neviem, čo si mám o tom mysliet. Problémy nepociťujem žiadne. Viete mi prosím poradiť, čo s tým, nechcem to tam mať, veď to tam nepatrí a bojím sa samozrejme. Ďakujem za každú odpoveď.
Dobrý deň, moja 10 ročná dcéra má zníženú funkciu štítnej žľazy TSH-100. Lekárka nám povedala, že sa s takými výsledkami nestretla. Predpísala jej euthyrox25 znížilo sa jej na TSH-70, ale po troch mesiacoch ho opäť mala TSH-100. Teraz berie 50 euthyrox. Prosim o radu, čo mám robiť? Ďakujem.
Zdravim vsetkych stitiarou, vidim ze je nas dost a snad mi to pomoze pri mojom rozhodnuti. Liecim sa uz 6 rokov na hypertyreozu, uzivam propycil 50 1 den. V decembri som potratila a od februara nastala uzkost, strach, busenie, navaly, az som skoncila na antidepresivach, po mesiaci uzivania antidep. sa to ustalilo, ale len na mesiac, zmenila som komplet zivot a napriek tomu, ze mam dobre testy, tak stale mavam tie zle pocity aj ked nie v takej intenzite, preto mi endokrinolog navrhuje operaciu, ktorej sa ja branim. Bojim sa, ze az tak mi to ten zivot neskvalitni, poradte co robit. Je tak toho vela, co by som chcela vediet, nemam zlu lekarku, ale je pravda, ze vela vam toho neporadia, hlavne ked sa pytate, ci sa da liecba kombinovat aj bylinkami. A este nieco som si toho vedoma, ze je to pre mna zle, ale fajcim, myslite, ze tie cigarety tak tej SZ skodia? Bojujem s tym, ale po case sa naspat vratim k cige.
Dobrý deň. Chcem Vás poprosiť o radu. Pri preventívnej prehliadke a odberoch mi vyšla trojnásobne zvýšená hodnota TSH. Ostatné hodnoty boli v poriadku. Aký je ďalší postup pre stanovenie diagnózy a čo ma podľa Vašich skúseností čaká? Mám len 25 rokov a mám trochu strach. Ďakujem
Pri hypotyreóze sa priberá, a sú aj iné problémy. Ale pri dobre nasadenej liečbe by sa organizmus mal dostať do správnych koľají. Zrejme máš zle nasadenú liečbu. Je veľmi málo dobrých endokrinológov. Chod do Ľubochne alebo vymeň lekárku.
Ja na Tvojom mieste by som išla ešte aspoň za 3 endokrinológmi, ale skutočne dobrými a dala si to overiť, či skutočne s tým musíš ísť na operáciu. Lekári radi posielajú na operácie. Kým pôjdeš pod nôž treba si to poriadne overiť aj inde. ŠŽ je veľmi dôležitá a do konca života budeš pod liekmi. Over si to. Hovorim z vlastnej skúsenosti.
Ahoj Katka, presne také problémy mám aj ja a tiež som objednaná v janurári na endokr. vyšetrenie. Strašne mi vypadávajú vlasy. Tebe nie?
Tiež sa pripojím svojimi skúsenosťami k ostatným štítniarom. Ja som 3 týždne po operácii. Mala som neskutočný strach a tiež som to 5 rokov odkladala. Operovali ma v Ružomberku. Čo sa týka bolesti po operácii sú menšie ako v začiatočnom štádiu angíny, okrem pár obmedzení na začiatok, nemám žiadny problém. Máme to v rodine a aj moja mamka aj brat je po rovnakej operácii. Môj brat má vybratú len jednu stranu (a ja takisto) a funguje úplne bez medikamentov a športuje a funguje úplne bez problémov. V to dúfam aj ja. Mimochodom je to veľmi dobrá odvykačka od fajčenia. Držím palce a naozaj neváhaj. Načo sa trápiť?
Martuška ozvi sa mi na mail matonni1@azet.sk. mňa operovali teraz práve kvôli takýmto uzlom.
Ahoj, ja som už 20 rokov po operácii. Mala som 25 keď ma operovali, nič to nebolo pohoda len si musíš povedať že ti to pomôže. Teraz mám trochu problémy, ale to len preto, že je ťažké nadstaviť lieky, lebo mi už vôbec nepracuje. Treba chodiť potom pravidelne na kontroly. Ja som to podcenila, ale po operácii som sa cítila úžasne. A treba si strážiť váhu veľmi. Pre mňa to bol obrat k lepšiemu určite odporúčam.
Ahoj Katka, aj ja idem na operáciu v decembri v Nitre, a chcela by som sa opýtať, že koľko si marodila po operácii? Alena
Ahojte, som vydata, mam dve krasne deticky, mam strach, pretoze aj ja mam tie iste priznaky, vypadavaju mi vlasy, zmeny nalad a po obede unava, vnutorne sa citim stiahnuto, neviem co robit, lekary vseto ok, lenze sama to tak nectim.
Ahoj Katka, chcela by som vedieť kolko si čakala v Nitre na operáciu a aká tam bola starostlivosť a či si aj pribrala po operácii. Ďakujem.