Ahojte. Chcel by som sa opýtať. Mám už dva roky hyperfunkciu ŠŽ po roku sa mi s Carbimazolom funkcia upravila ale po troch mesiacoch som sa začal znovu cítiť zle a mám odporúčanú operáciu, ale mi bolo vysvetlené, že sa dá fungovať aj s hyperfunkciou určitý čaš. Tak teraz váham, či operácia áno alebo nie. Ak má niekto podobné skúsenosti prosím poraďte. Ďakujem môj mail: samuelmajer@gmail.com
Ahojte. Od svojich 15 rokov, som trpela bolestami hlavy a dusenim v hrdle. Teraz mam 53 r. a pred 5 rokmi mi zistili, ze mam vnutornu stitnu zlazu. Lekarka mi oznamila, ze mam znizenu cinnost SZ a vysoke protilatky. Operovat sa to vraj neda, tak sa liecim euthyrox 25. Hlava a hrdlo ma uz vobec neboli a z liekov nepriberam. Skor naopak, stale citim hlad, tak stale jem, aby ma nebolel zaludok. Napise mi niekto, ak vie o tejto diagnoze viac a vie co s tym robit a ako sa stravovat? Dakujem, Ludka.
Ahojte všetci, tiež som 8 rokov po operácii, ale stále mi nemohli nasadiť správnu liečbu, až v Lubochni. Najlepšie pracovisko je Lubochni, sú tam super lekári a prístup k pacientom je tiež super.
Ahoj, objednať som sa bola v apríli a v máji ma už operovali. Starostlivosť bola super, bola som spokojná a pribrala som asi 4 kg, z toho 2 kg v kúpeľoch, tam ma riadne vykrmovali.
Potrebovala by som poradiť dobrého skúseného onkológa. Diagnóza malígny karcinóm, ŠŽ folikulárna, ŠŽ už je odstránená. Ďakujem vopred.
Ahoj Alenka, marodila som 4 a pol mesiaca, a z toho som bola mesiac v kupeloch.
Ahojte. Chcem sa vás opýtať, čo znamená, keď mám nodoznu strumu bez zväčšenej štítnej žľazy s uzlíkom. Mám odporúčanie od doktora pravostrannú lobektomiu. Teraz neviem, či mi chcú odoperovať len uzol alebo aj pravú stranu š.ž. Kto mi viete poradiť. Výsledky tsh a všetkých ostatných hormónov mám v norme. Ďakujem.
Tekvicový olej bežne predávajú v rakúskych obchodoch, len neviem, či s obsahom iodu - v nemčine je to Kurbis Kernol.
No ja som hned po nasadeni liecby strasne pribrala.
Sestra má nadmernú činnosť Š.Ž., pred mesiacom veľmi opuchla v tvári, pri kontrole jej znížili lieky, s tým, že vo februári ide na operáciu, avšak tvár a celé telo jej stále viac opúcha, mám strašný strach. Je to bežná reakcia organizmu? Neviem sa s pani doktorkou spojiť.
Ahojte. Zaujali ma vaše komentáre a preto sa chcem spýtať niečo blížšie o nefukčnej štítnej žľaze. Na krku sa mi objavila cysta vo velkosti vajca, po vyšetreniach skonštatovali nefunkčnosť ŠŽ a operáciu. Mám strach. Ma niekto podobný problém? Ďakujem.
Dobrý deň Oli. Chcela by som poprosiť o bližšie informácie ohľadom prírodnej liečby hypofunkcie štítnej žlazy. Vyše roka som bola v poriadku po euthyroxe 50 a po dalšom pol roku sa mi hodnoty z ničoho nič zhoršili na horšiu úroveň, ako pred začatím liečby. Inak začatím liečby som tiež veľa pribrala, hlavne neuveriteľne rýchlo a stále sa necítim dobre. Ďakujem.
Ahoj Dara, mne sa pred pár rokmi na krku vyhodila tiež poriadna hrča, endokrinologička povedala, že je to nezhubné a pôjde to von. Bola som v Martine, ŠŽ mi celú vybrali. Po operácii to trošičku pobolievalo, ale v pohode. Teraz beriem Euthyrox 150 a nič sa nedeje Hlavne nezanedbávaj kontroly u lekára. Tak sa neboj, nič to nie je. Držím palce!
Dobrý deň. Mojej sestre, má 14 rokov, vznikla na krku hrča. Poslali ju do Martina na endokrinologické vyšetrenie. Lekárka jej spravila sono (7.1.2011) a našla jej tam niejake uzlíky (nádory). Odrazu navrhla operáciu (19.1.2011) a odstránenie celej ŠŽ aj s uzlíkami. Chcem sa opýtať aké máte skúsenosti s operáciou v Martine, poprípade poradiť dobrého chirurga a nemocnicu. 0908 / 204 885. Ďakujem.
Ahoj, ja mám tiež veľké problémy so štítnou žľazou už 7 rokov, dokonca som teraz objednaná na operáciu. Ale neplánovane som vo svojích 38 rokoch otehotnela. Šla som za endokr. a ona mi upravila lieky. Vďaka bohu som na svet priviedla krásneho a zdravého syna. Držím Ti palce a nevzdávaj sa nikdy. Ema
Dobrý deň, prosím nemá niekto skúsenosť s operáciou ŠŽ v Prešove? Ja som objednaná teraz na 25.1.2011 a veľmi sa bojím. Mám malého 2 ročného syna a neviem ako dlho asi budem v nemocnici.
Ahoj Veronika, predpokladám, že už máš operáciu ŠŽ za sebou. A keďže si z Prešova tak predpokladám, že si bola na operáciu v Prešove. Ak chceš, tak sa mi ozvi. Ja idem na operáciu teraz 25.1.2011 a strašne sa bojím. Ďakujem.
Aj ja mam problemy so SZ, mam znizenu cinnost. Vysledky z krvi mam stale dobre a aj napriek tomu mi p. doktor zvysi davku eutyroxu. V decembri mi predpisal 75 eut. Zistila som vsak, ze cim vyssia davka eutyroxu tym viac priberam, v noci sa budim a tazsie sa mi dycha. Presla som naspat na eut. 50. V noci spim dobre, lahsie sa mi dycha a vaha sa ustalila. Len velmi by som chcela schudnut, ale sa mi nedari. A pritom vobec neveceram. Co robit? Poradte. Dakujem
Cista pravda ako pises, aj ja trpim roky na tuto chorobu, lekari nemaju radi, ked sa o nieco pacient zaujima, len odmeria tlak, postlaca krk, popocuva ma, potom mi nakaze schudnut a ja uz ani neviem co znamena poriadne sa najest. Potom predpise lieky a hajde prec, kontrola o rok, ved to je nehorazne, nespim po nociach, potim sa hrozne, busi mi srdce, este som zabudla, ze ma 2x predavkovali vysokymi davkami, davali mi 225 mg euthyroxu, ved to musi aj kona zabit, teraz beriem 175 no neviem do kedy, lebo sa velmi zle citim, zhanam v KE dobru lekarku, poradte mi prosim.
Nemala som na mysli obyčajný tekvicový olej, ten dostať aj v naších obchodoch. Písala som o tekvicovom oleji, v ktorom je organicky viazaný jód. 250ml stojí 50 eur.