Stitna zlaza

Ja som z opačného konca republiky, ale chcem ti len povedať aby si sa nebála. Ja som to absolvovala v máji 2010 v Nitre, vo štvrtok som nastúpila do nemocnice, v piatok ma operovali a v pondelok som už išla domov. A tiež som sa bála, ale nie je to také strašné. Držím palce.

Ajoj Ema, ja som mesiac po operácii ŠŽ, nemáš sa čoho báť. Operovali ma síce v Ružomberku, ale myslím si, že všade je to rovnaké. Prepúšťajú piaty deň po operácii. Ak by si chcela vedieť niečo viac o operácii, prípadne by si chcela vidieť ako ten rez vyzerá, napíš mi na súkromný e-mail:slavulka@zoznam.sk. Držím palce.

Ahojte, som už 2 roky po operácii a 1 rok po rádioaktívnom jóde. Všetky príznaky, ako bušenie srdca, opuchy, trasenie rúk skončilo po nasadení liečby, ale vytlačené oči sa mi nechcú stiahnuť. Doktor mi hovorí, že to robia protilátky v tele, ale čo to vlastne je, a čo mi na to pomôže? Viete mi niekto prosím poradiť?

Chcela by som sa opytat, pri zvysenej funkcii stitnej zlazy je vraj velky problem otehotniet a donosit plod v maternici. Ma niekto s tym skusenosti? Pocul o tom niekto nieco? Dakujem.

Ahoj stanka, ja som taktiez po operacii stitnej zlazy (kompletnej), su tomu uz skoro 4 roky. Priznaky sa ako tak pomaly vytracaju, okale mam tiez ‘normalnejsie’, len sa mi zda, ze stale chudnem a chudnem. Najskor som si myslela, ze to bolo tym, kym mi nasadia - najdu spravnu liecbu, ale nic sa nezmenilo. Uzivam 175 mg denne. Mozem sa spytat aku mas davku ty? Kludne mi mozes pisat aj na mail: zuzmar@googlemail.com

Ahoj Helenka, takisto som mala pred operaciou znizenu funkciu SZ, a takisto som mala obrovsky problem schudnut. Priberala som aj z myslienky na jedlo. Netrap sa nad tym, tvoj metabolizmus je spomaleny ‘vdaka’ neposlusnej SZ a ty s tym zial asi nic nespravis, tak ako som to nedokazala ani ja. Drzim ti ale velmi palce aby si sa hlavne dobre citila, a ak mozem poradit, tak si len trosku, jednym ockom kontrolujem co papas, aby si potom nebola smutna, ze sa nechce schudnut. Ak mas nejake otazky, kludne sa ozvi aj na zuzmar@googlemail.com Drzim palce.

Ahoj Ema, mna operovali pred takmer 4 rokmi v RK, a tiez ako ostatne kocky pisu, nemas sa coho bat. Vela stastia.

Ahoj janka, ja som po operacii SZ, 4 roky. Chcem sa spytat, mala si ‘problemy’ s rychlym chudnutim? Beriem 175 mg / den Euthyrox a od operacie stale chudnem, a uz mi je to posledny rok dost neprijemne. Nevies preco asi? Dakujem.

Ahoj zuzka. Som po operacii SZ (4 roky - komplet). Zial neviem ti poradit s tvojim problemom, este som sa nesnazila otehotniet, ale chcem sa ta spytat, ja mam problemy s mensturaciou, uz roky rokuce, jedni vravia, ze to ma suvis so SZ, ini nie? Pocula si o tom? Dakujem, Zuzana.

… a este, ja ked som sa liecila na SZ, tak mi stale lekarka hovorila, ze ak sa rozhodnem otehotniet / otehotniem, mam sa ozvat, aby mi upravila liecbu, aby som mohla poskytnut dostatok jodu babatku. Podla mna sa neobavaj, kym sa nemusis obavat, skus a uvidis. Mozno si zbytocne robis starosti.

Dobry den, citam prispevky na stitnu zlazu, ale stale neviem na com som, moje krvne testy su: FT4-32. 90, FT3-15. 94, TSH-0, 004, Momentalne som na marodke a berem lieky, viete niekto co ma caka? Dakujem

Ahojte, už 2 roky sa liečim na hyperfunkciu ŠŽ.
Teraz ma čaká operácia, vôbec neviem ako to prebieha. Vidím, že viacerí to máte za sebou. Ak sa nájde niekto, kto by mi o tom niečo napísal tak poprosím na môju adresu
renatacurgalyova@centrum.sk Ďakujeeem.

Ahoj, ja mám to isté, lekár mi neodporúča otehotnieť, lebo lieky môžu poškodiť plod. Poraď sa s lekárom, ale asi ti povie to isté.

Ahojte. Som objednaná na operáciu štítnej žľazy 7. 2. v Martine. Nemáte niekto skúsenosti s týmto pracoviskom? A ako dlho budem musieť ostať doma po operácii?

Ahoj Zuzka, ja som sa este nesnažila otehotnieť, ale môj endokrinológ mi hovori, ze by nemal byt problém, akurát ze keď zistím ze som tehotná, tak sa mi bude upravovať dávka, lebo ze telo sa vtedy úplne inak sprava, a aj inak produkuje hormóny. A dá sa povedať, ze toto iste mi povedal aj gynekológ. Ze budem stále sledovaná, ale ani jeden nepovedal, ze nemozem-lebo na toto som sa uz pýtala. Lebo som sa bála, aby sa volaco nestalo potom náhodou babatku-a ich odpoveď bola jasna, ze sa nemusím bát otehotnieť.

Mne tiez našli nejaký uzlík na ŠŽ, no objednali ma do Ľubochne, a mám tam ísť 14.2. (čo je pekný dátum ) a dosť sa bojím. Ale som zvedavá čo mi povedia, či ma pošlú na operáciu alebo čo s tým. A Tvoja sestra má už dlhší čas problémy so ŠŽ?

Chem sa spytat ci nepoznate nejake potraviny alebo vitaminy, ktorymi sa daju zvysovat hormony stitnej zlazy?

Ahoj, caka ma kompletne odstranenie SZ (hypofunkcia, tyreidoitida + struma, uzliky s kalcifikatom) - koncom 02-2011 v Ruzomberku, chcem sa opytat, ci mate s tymto prac. skusenosti a dalej sa chcem opytat, ako to prebieha, nakolko som diabeticka I. typu na inzuline s rozvinutymi organovymi komplikaciami - retinopatia, polyneuropatia, nefropatia, + ine … Este sa chcem opytat, nakolko sa mi strasne dlho hoja rany a aj hnisaju, pocula som, ze sa rany daju aj nesit - pouziva sa nejake lepidlo ale nieco podobne - mate niekto skusenosti? A ako dlho to trva + aka velka jazva atd - proste uvitam akekolvek info + foto jazvy. Mozte pisat na mail. Velmi pekne dakujem.

Dobry den. Som slecna, mam 32 r., som z PU, asi zhruba pred rokom som bola v ZA u MUDR. na endokrynologii, kde mi diagnostikovali menej zvysenu stitnu zlazu, lieky vsak neuzivam do dnes. dna ziadne, moje priznaky su aj ine, mavam kazdy den tocenie hlavy, potia sa mi dlane. Uzivam aj na srdce Isoptin, nakolko som mala zrychleny tep, tak beriem rano aj vecer po 2 tablety. Mavam aj take problemy, ze mam velmi studene ruky, ci uz zle prekrvovanie, to netusim. Citim sa kazdy den velmi slaba, unavena, mam aj strach chodit sama po vonku, aby sa mi nieco nestalo, niekedy len tak, tak co pridem domov a hned si musim sadnut, ci lahnut, co mi je tak zle, slabota, nohy citim, ze mam slabe, ze ma normalne neunesu, tieto stavy mam uz velmi dlho, uz to bude aj 4r. Bola som uz na vsetkych moznych vysetreniach, no nic mi nenasli, okrem tej trosku zvysenej SZ, na to je zevraj dobre jod, aspon co som citala, neviem. Ak by mi niekto vedel este nieco viac poradit, a ma taky isty problem ako ja, dajte vediet, mozno si vzajomne poradime, pomozeme. 0915 603 289. Dakujem.

V Martine je to veľmi skvelé. Mám s týmto pracoviskom len dobré skúsenosti.