Stitna zlaza

Ahoj. Mam zvysenu funkciu stit. zlazy uz niekolko rokov. Minuleho roku som 2x otehotnela a 2x to nevyslo. Vytvoril sa len gastracny vak a to bolo vsetko. Viac s tym nepohlo nic. Jednoducho sa to prestalo vyvyjat. Az moj doktor mi povedal, ze mi to na 99 percent robi stit. zlaza. Rodila som pred 13 rokmi. Vtedy som stitnu zlazu nemala a vsetko bolo v poriadku. Akurat si robim predoperacne vysetrenia, aby mi ju dali prec. Inak mi dieta nikto neodporucuje. A beriem Thyrozol 2-2-2 a to tiez nie su tabletky vhodne pre vyvoj plodu.

Dostala som sa sem náhodou a mám podobný problém ako Ty Daria. Uplynulo už dosť času od Tvojho príspevku, preto sa chcem spýtať, či sa Ti tá cysta po punkcii znovu naplnila, ako si pokračovala ďalej. Moja dcéra má 15 rokov a tiež má všetky hodnoty ŠŽ v norme, len ma v ĽL veľkú cystu. Po punkcii sa je cysta znovu naplnila. V Ľubochni jej odporučili operáciu, naša lekárka odporúča sledovať, ale v poslednej dobe ju stále dráždi v hrdle na kašeľ. Neviem čo mám urobiť, keďže má len 15 rokov. Budem rada ak mi odpíšeš na magdana@azet.sk Ďakujem.

Dobrý deň! Chcem sa spýtať, či sestra absolvovala operáciu, kde a ako to dopadlo. Moja dcéra má 15 rokov, našli jej cystu na ŠŽ. V Ľubochni jej odpopručala doktorka operáciu, ale naša endokrinologička odporúča sledovať. Všetky hodnoty ŠŽ má v norme, len tá cysta veľkých rozmerov. Chcem sa ešte opýtať, ku ktorej detskej endokrinologičke ste chodili, poznáte nejakého dobrého endokrinológa? V našom kraji nie je z čoho vyberať. Ďakujem. Prosím napíšte mi na magdana@azet.sk

Dobrý deň! Mojej dcére pred 2 rokmi našli v ĽL ŠŽ veľkú cystu - teraz má 15 rokov. Všetky hodnoty má v norme a tak stále chodíme na “kontroly”, ktoré nič neriešia. Chcem sa spýtať, k akému detskému endokrinológovi ste chodili a kde dcéru operovali. Ďakujem. Budem rada, keď mi odpišete na magdana@azet.sk.My sme z trenčianskeho kraja, ale je mi jedno kde pôjdem, lebo tu nie je z čoho vyberať. Ďakujem.

Ahoj. Myslim, ze by si mala brat lieky, aj ked s minimalnych davkach. Navstiv aj ineho endokrinologa, mas na to pravo. Radsej si byt ista. Stitna zlaza dokaze byt velmi zakerna. Ja som mala opacny problem - znizenu funkciu, ale uz 5 dni som po operacii, komplet vybrana a to mi tiez povodne lekarka vynadala, ze co si o sebe myslim, ked som jej povedala, ze chcem testy na stitnu, lebo mam vsetky priznaky. Nakoniec sklonila hlavu a povedala mi, ze som mala pravdu. Takze ja minimalne odporucam este posudenie od dalsieho lekara. Drzim palce

Ahoj Zuzana, pred mesiacom mi operovali štítnu žľazu v Ružomberku. Neboj všetko bude v pohode, lekárska starostlivosť je dobrá aj sestričky sú v pohode. Po operácii sú trochu bolesti, ale dá sa to vydržať. To lepenie rany sa robí v B. Bystrici, kde sa operuje miniinvazívne a ostáva iba taký malý 2 cm rez, v Ružomberku Ti ostane asi taká 7 cm jazva. Ja som bola na vyšetrení u 2 lekárov a tí mi odporúčali radšej tu klasickú metódu, teda v Ružomberku aj keď ostane väčšia jazva. Tak držím palce.

Ahoj Zuzka. Ja som mala pred šiestimi rokmi zvýšenú funkciu štítnej žľazy a podarilo sa mi otehotnieť. Dieťa som donosila v pohode a dnes mám doma šesť ročnú dcérku. Sice ma museli rok po pôrode operovať, ale stálo to zato.

Ahoj, chcela by som sa ťa opýtať u akej endokrinologičky si bola, pretože moju by som chcela zmeniť, nemá záujem robiť mi nejaké testy. Ďakujem

Ahojte. Chcem sa spytat, mate niekto skusenosti s uzivanim L thyroxinu 100. Som dva mesiace po operacii sz, uzivam ho a stale priberam, co mam robit, aby som si udrzala vahu? Dakujem. Marta, Sered

Ahoj. Tak presne toto isté som mala aj ja. Teraz som týždeň po operácii pravej strany štítnej žľazy aj s uzlíkmi. Všetko by to bolo dobré, keby mi do toho neprišla chrípka. Drž sa.

Chcem sa spýtať, kde sa mám objednať na operáciu ŠŽ v Martine - na ORL alebo endokrinológiu- jedná sa o dieťa. Ako sa volá primár oddelenia? Ďakujem magdana@azet.sk

Dobry den, chcela by som sa opytat, ze ked krvne testy ukazali, ze nemam znizene ani zvysene hodnoty stitnej zlazy, ci aj tak mozem mat nejake ochorenie stitnej zlazy. Dakujem.

Tiež ma čaká podobná operácia - môžete uviesť ešte trošku viac pocitov po operácií - napr. ako rýchlo ste schopná doma fungovať sama. Mám malé deti a neviem ako načasovať operáciu, aby ich mal kto strážiť.

Skúste si prečítať o kloktaní lipkavcom z knihy Marie Trebenovej: Zdravie z Božej lekárne / nájdete aj na internete /. Prečo neskúsiť najprv niečo, čo niektorým ľuďom pomohlo vyhnúť sa operácii, zvlášť, keď sa jedná o mladého človeka. Zdá sa mi, že niektorí lekári príliš ľahko vyslovujú verdikt operácia! Veď tá by mala byť až na poslednom mieste, keď už nie je iné riešenie.

Áno, môžeš.

Súhlasím s vami, som po operácii v MT 9 dní. Personál si neviem vynachváliť.

Ahoj Slavka, dostala tvoj email a dakujem za tvoje informacie. Velmi si mi pomohla, aspon viem co ma v VK caka. Ked budem vediet den operacie, napisem ti na email. Ahoj, zuzana

Ahoj Nika, mozem sa spytat, ako dlho si bola PN po operacii? Bola to operacia laparoskopom? Dakujem za odpoved, pekny den, Livia

Ahojte, mam ale dva roky problem s hlasom a s dusnostou. Moze to sposobovat aj stitna zlaza, ma s tym niekto skusenosti alebo podobne problemy? Ozvite sa prosim, vdaka.

Ahoj, to bude urcite stitnou zlazou, ja sa nato liecim uz vyse 4 roky a v nedelu mam operaciu. Tiez som mala take dusenie a to bolo tym, ze som mala hrubu stitnu zlazu. Tak ked ti mozem poradit, radsej na to vysetrenie chod. Vela stastia.