Ahoj Katka, ak sa ťa môžem spýtať, kde ťa operovali? A čo tvoje subjektívne pocity po operácii? Myslím, že pre ľudí, ktorí sa liečili na štítnu niekoľko rokov a brali niekoľko tabletiek denne nie je po operácii problém brať jednu. Mňa by však zaujímalo, ako rýchlo si sa po operácii “zotavila”? Nepriberala si? Zmizli aj problémy sprevádzajúce zvýšenu funkciu ŠZ? Dúfam, že mi čoskoro odpíšeš, veľmi by ma to potešilo. Prípadne mi môžeš napísať na mail teen_qa@hotmail.com Čaká ma operácia v Martine 12.12. Celkom sa aj bojím. Tak ďakujem.
Ahojte, ja som po operácii ŠZ, vybrali ju celú, po operácii som sa mala fajn, prekvapila a moc ma histológia - karcinóm ľavého laloka, čakám na liečbu rádiojódom. Len sda nemôžem nikde dočítať, aké potraviny sa môžu konzumovať pred touto terapiou s nižším obsahom jódu.
Ahojte. Ja mám problémy so zvýšenou štítnou žľazou už 5 rokov sa na nu liečim, ale od februára tohto roku sa to veľmi zhoršilo začala som mať závraty, nevládzem, trasú sa mi ruky, búši mi srdce a zle sa mi aj dýcha a mala som aj mravčenie a necítila som si prsty na rukách. Doktorka mi len zvyšovala dávku Eutyroxu a zastavila sa na 125. Chodím pravidelne už, každé 2-3 mesiace na kontrolu a nič sa nezmenilo, len mi stále narastá a príznaky sú stále tie isté. Mala by som ísť na operáciu v novom roku a chcela by som sa spýtať, či mal niekto z vás podobné príznaky a po operácií mu úplne zmizli? Ďakujem, Zuzana.
Ahojky, pri problémoch so štítnou žľazou sú aj problémy s menštruáciou.
Ahoj, mne zistili v roku 2008 problem zo stitnou zlazou - znizena funkcia, zacala som sa liecit u endokrinologa. Na to pol roka neskor som otehotnela uplne nahodou, lebo sme uz neuzivali ochranu a vzdy sme sa starali v mojich plodnych dnoch mat pohlavny styk, pretoze som vedela, ze pri problemoch so stitnou zlazou sa tazko otehotnie. Takze to nevzdavajte,
Ahoj. Poradíš mi prosím ťa. Pred dvoma dňami mi doktorka zistila, že mam zvýšenú štítnu žľazu (mam 180) je to už veľa? Povedala, že o mesiac pôjdem na rengen, a o pol roka mám prísť na kontrolu. Netreba to už teraz liečiť? Čo ak sa do vtedy veľmi zvýši? Keby som to začala teraz liečiť, tak dá sa to vyliečiť, že nebudem to mať vôbec? Ďakujem.
Ahoj, mala som tie isté príznaky ako ty, cítila som sa veľmi zle. Lekári mi zistili autoimúnnu zvýšenú funkciu štítnej žľazy, ktorú sme sa pokúšali držať na uzde liekmi. Nepodarilo sa to však a preto po 1 roku užívania liekov som sa dala prehovoriť na operáciu. v r. 2008 ma operovali v Ružomberku. Vybrali mi celú ŠŽ. Už 2-3 dni po operácii som sa cítila oveľa lepšie, všetky nežiadúce príznaky pominuli. Od vtedy však musím každý deň užívať EUTHYROX. Som rada, že som sa dala prehovoriť na operáciu, pretože sa cítim fajn. všetko pominulo-trasenie rúk, nevoľnosť, závraty, búšenie srdca, vypadávanie vlasov. Teraz chodím už len 1x ročne na kontrolu do Lubochne, kde je vynikajúci lekársky personál.
Dobry den, presne to iste mi idu robit, vola sa to punkcia a to Vam odoberu kusok vzorky, ja mam tiez uzliky jeden o velkosti 17 mm a druhy o velkosti 20 mm. Ano robi sa to ihlou a urcite to boli, normalne budu pichat tak ako pri odbere krvi. Normalna standardna velkost je do 10 mm a kedze ich ma velke tak aj mne to musia robit
Kde presne to je na Klenovej, ktore poschodie a cislo dveri? Dakujem.
Dakujem, že si mi to napísala, zaraz mi je lepšie na srdci a dúfam, že aj ja tieto slová budem môcť napísať po mojej operácií, ktorá je už pomaly za dverami. Ešte raz vdaka.
A ešte by som sa chcela spýtať, kto ťa operoval? A ako si bola dlho v nemocnici? Akú silný Eutyrox teraz užívaš? Užívala si Eutyrox aj zaraz po operácii a pred operáciou koľkátku si užívala. Ku komu chodíš do Ľubochne. Prepáč, že som ťa zavalila otázkami, ale chcela by som sa informovať. Ešte raz ďakujem. S pozdravom ostáva, Zuzana.
Ahojte, mam takyto problem: Uz 4 mesiace sa stazujem na bolest v krku, najskor mi diagnostikoval obvodny herpesovu anginu, potom ze som hypochonder, ze mam hrdlo ciste, napokon som sa vypytala na ORL, kde vsetky vysetrenia boli OK. Z ORL ma poslal na sono krku, dal mi spravit krvne testy na stitnu zlazu, tie boli ok, cakam este na to sono, bolesti mam stale, moze to byt stitna zlaza aj bez tych krvnych parametrov, ze nie je ani zvysena ani znizena funkcia? Mal niekto takyto problem? Dakujem za odpoved.
Eutyrox sa berie pri znizenej cinnosti stitnej zlazy tvoje problemy svedcia o predavkovani, navstiv lekara, alebo sa objednaj do Lubochne.
Ja mám vyoperovanú štítnu žľazu. Predtým som nemala žiadne zjavné problémy. Bola som spavá, ale to som pripisovala únave z práce. / pracovala som s ľuďmi, dosť únavné / Štítna žľaza sa prejavuje inak. Ovplyvňuje chod celého organizmu, ale myslím, že nebolí. Tu ti dá relevantnú odpoveď jedine endokrinológ. Nikdy ma nič nebolelo. Po opreácii sa mám skvele, užívam síce celoživotne Eutyrox, ale je to jediný “liek”, kt. užívam. V minulosti, naozaj pred mnohými rokmi, ma bolievalo hrdlo. Len vecer a v noci, detská lekárka, keď ochorela moja vtedy celkom malinká dcérka, mi urobila výter z hrdla a mala som šarlach. Antibiotiká to vyriešili dvomi baleniami. Viditeľne som v hrdle namala žiadne zmeny. Možno Ti treba mikrobiologické vyšetrenia z výterov v hrdle. Veľa šťastia
Ahojte. Tak uz som po operacii stitnej zlazy a zatial sa citim dobre, este cakam na vysledky z hystologie. Inac keby som nesla na operaciu, tak mi doktor daval najviac rok zivota, taka bola velka a rastla by dalej, vdaka liekom a na sone vyzeralo vsetko v poriadku! Zuzana
Caka aj mna operacia stitnej zlazy a len sa chcem spytat, robili to lokalne ci pri celkovej anesteze a kolko dni asi budes v nemocnici? A kolko dni pred operaciou si sla do nemocnice?
Ahoj, chcela by som sa opýtať, ako si na tom teraz? Mojej mamke práve včera zistili zvýšenú žľazu, ale až na 213, ako to je teraz s tebou?
Ahoj Andrea. Do nemocnice ides den pred operaciou a domov ides na 5 den od operacie, ak nie su ziadne problemy, takto to funguje na chir. oddeleni v Ruzomberku.
Ahojte, som po operacii SZ, vyoperovali mi ju na dva krat, mal som tam zhubne nadory, cakal som na operaciu mesiac a pol, poviem vam, ze druhy mesiac to uz bolo take, ze som ledva tahal nohy za sebou, prudko som priberal, a nakolko som musel byt bez liekov, odchadza svalstvo v celom tele, cize telo sa vam nafukuje, naberate na vahe, a zároven odchadza svalstvo, pri nadvahe si viete predstavit, strasne muka, do nemocnice som sa prakt. doplazil, mimochodom Martinska Fakultna. Spickovi personal aj lekari, velmi prijemny, po podani radiojodu, vypada to ako naboj do zbrane, okrovej farby, ktory z olovenej tuby vyberu a podaju vam ho a zapijete ho, min, 5 dni lezite v uzavretom oddeleni a izbe … svalstvo zatial este je ochabnute, opuchaju ruky nohy, prsty, tvar, ale lekar mi povedal, ze tak tyzden dva sa az dostanem do formy, nakolko mi lieky zaberaju postupne, 25-ka, 50-ka, … tak upozornujem pac. s nadvahou ako ja, tlaky na chrbticu, obrovska zataz lebo ochabnuty sval nedrzi pokope dobre telo, ste ako deti, malatny, ba dokonca sa tazko oblieka, je strava, lebo aj sanka je stuhnuta a bolia krize a klby, jednoducho momentalne prezivam peklo, tak dufam, ze to bude tiez OK, inak vrele doporucujem Martinsku, izby super, s TV, Wifi, cista a skutocne perfektny lekarsky aj sestersky tím, sú jedničky … aj tukesi do klaves problem… he, drzte sa ludkovia.
Zuzi, lekar mi vravel, ze mi budu robit este nejake vysetrenie presne pocas operacie, o ake vystrenie ide? A potom sa aj ukaze ci mi vyberu aj tie uzliky, ci len stitnu zlazu.