Ahoj Andrejka, ak ti toto povedal doktor, tak to asi v nej daco mas a on ked ti vyoperuje jednu cast, tak ti ju zaraz posle na histologiu do labaku a zatial caka a podla vysledkov z labaku ti doktor necha druhu cast stitnej, alebo ju vyoperuje celu. Tento isty postup robili mojej spolubyvajucej. A kedy ides na operaciu? A mas zabezpeceneho doktora alebo to nechavas na nahodu? Ak by si chcela vediet viac, napis mi do mailu. Zuzana
Ahoj, chcem sa opytat, ci ked vyberaju celu stitnu zlazu, tak aj vtedy davaju vysetrit tu zlazu a caka sa na to, ci bola zhubna alebo nie. Mne moja doktorka nic take nepovedala. A tiez ma maju operovat v Ruzomberku. Je tento zakrok bolestivy?
Ahoj Janka. Uz si po tej liecbe radiojodom alebo ta este caka? Ja som mala tu istu diagnozu ako Ty, operovana som bola pred 7 rokmi. Na radioterapii som bola az v Ostrave, vtedy sa to vybavovalo cez Martin. A tam mi dali cely lajster co mozem a nemozem jest. Hlavne boli zakazane ryby, tiez mineralky, tabletky. Skoda, lebo po tej liecbe som ten papier vyhodila a moc si uz z toho nepamatam. Ak si uz bola napis ako to dopadlo, ci si musela ist este opakovane alebo stacilo iba raz. Ja som bola potom este po 3 mesiacoch na kontrole a kedze to dopadlo dobre s radiojodom som skoncila. Ale poznam ludi, co tu liecbu absolvovali opakovane.
Ahojky. Kedze mame v rodine mamka, teta, sesternica autoimunitne ochorenie SZ, asi pred pol rokom som sa rozhodla ist na vysetrenie SZ pre pokoj v dusi. Na sono mi zistil maly uzol na lavom laloku. Kontrola o pol roka, preventivne. Po pol roku mi uzlik narastol asi raz tolko. Nasledne mi hned urobil punkciu, prave dnes mi doktor volal, vysledky su nie dobre. 09.04.2012 nastupujem na operaciu do Ruzomberka. Zaujimave je, ze ma nic neboli, nijako sa to neprejavuje. Pocity? Menim svoje myslenie, hladam pricinu, nic nie je nahoda? Ako sa telo citi po operacii? Mam sa bat? Alebo sa tesit, ze z mojho tela zmizne to, co mi nepatri?
Ahoj Lubka, myslim, ze sa nemusis bat, aj mna to caka 29.03.2012 a povedala som si, nech sa stane co sa ma stat. Verim, ze aj mne sa zdravotny stav po tejto operacii zlepsi, mam diabetes a som silnej postavy, verim, ze sa vsetko vrati do normalu, takze naozaj nemusis sa bat, a verim, ze aj u teba vsetko dobre dopadne.
Nemáš sa čoho báť aj ja som po operácií a robili ma na chirurgii v Ružomberku, tam sú super doktori a aj sestričky. I keď aj ja som mala strach ako každý z operácie, ale neľutujem, že som išla.
Ja som bola operovana v Ruzomberku 22.03., nestretla som sa este nikde s takym perfektnym pristupom, vazne uplne v pohode sa to da zvladnut, netreba ziadne stresy, strach, po operacii je kazdy den lepsi a lepsi som stastna, ze to mam za sebou a dakujem touto cestou celemu timu lekarov z chirurgickeho oddelenia aj jiske aj sestrickam, ktori sa starali o mna, patri vam velka vdaka, dakujem a ja uz len pomalicky osetrujem jazvicku, Bezekova Janka.
Ahojte, uz som aj ja po operacii stitnej zlazy, dopadlo to celkom podla ocakavani, rychla histologia dopadla negativne uvidim este na celkovu definitivnu, este budem musiet absolvovat este niekolko vysetreni, lebo vykasliavam krv, ale inak sa citim celkom ok, aj hlasivky mam v poriadku. Pockam este za vysledkami a uvidim potom, ako dopadnu a aky bude postup dalej. Zienky moje nebojte sa operacie, ak mate problemy, tak sa nenechajte prehovarat, ale absolvujte ju, som rada, ze to mam uz za sebou a je mi lepsie.
Ahoj Andrea, prosim ta, kde si sa dala operovovat? Robili ti pred operaciou lumb. punkciu? Znama mi hovorila, ze sa dala operovat v Ba a prelezala tam 2 mesiace, lebo sa nemohla prebrat po operacii a nakoniec jej poskodili hlasivky. Dakujem za odpoved.
Ahoj Zuzi, bola som operovana v BA na Klenovej v Narodno-onkologickom ustave na chirurgii. Operoval ma primar Simek a som velmi spokojna. Ano punkciu mi robili, nasli mi cystu, takze jednu cast zlazy mi vybrali celu, z druheho laloku mi nechal asi 1 cm. Ja som prelezala 4 dni, mala som sice male zachvaty kasla, dusilo ma pocas pobytu v nemocnici, ale vsetko je v poriadku, teraz cakam na vysledky z vyterov a histologie definitivnej, hlasivky mam v poriadku, ak este nejake otazky, pokojne sa pytaj.
Ahojky, ja som cerstvo po operacii SZ, operovali ma v Ruzomberku, lezala som tam 6 dni, ale to len preto, ze som mala nizke hodnoty vapnika, inac po 5 dnoch prepustaju domov. Ide to tam ako na pase, super, maju nejaky pristroj, ktory dava pozor, aby neposkodili hlasivky. Odporucam RK.
Ahoj Ľubica, ozvi sa mi prosím Ťa ako si dopadla na operácií. Mňa to čaká v máji a dosť mám obavy, lebo je to už druhýkrát. Ďakujem Ti veľmi pekne za odpoveď.
Ja som bola 27.03. operovaná v Martine, zobrali mi celú štítnu, ležala som 8 dní, operovala ma pani primárka, bola som spokojná s prístupom celého personálu, klobúk dolu, výsledky boli v poriadku, nemám žiadne problémy a už aj pracujem.
Dobrý deň. Prosím vás pekne, chcela by som poradiť. V pravom laloku štítnej žľazy mi praskla cieva a výsledky z biopsie sú zrazená krv. Brala som lieky Euthyrox na to, ale výsledok nezmenený. V ľavom laloku mám uzlík - 15 mm a chcú mi zobrať celú štítnu žľazu. Niekde som čítala, že uzlík sa dá rozpustiť. Či je to pravda, to už neviem. Poradíte mi nejaké bylinky na to? Na kontrolu idem o tri mesiace. Za radu vopred ďakujem.
Pre zuzaulku: Ahoj, ja som mala tie iste problemy, ktore zacali pred 7 rokmi, brala som Thyrozol niekolko rokov, potom som sa citila lepsie, ale minuly rok sa to zacalo zhorsovata v novembri mi na sone zistila lekarka uzlik. Vystrasilo ma to a tak som to sla konzultovat do Lubochne, kde mi doporucili operaciu SZ - vybrat celu. V 03 / 2012 som bola operovana v Saci, vybrali ju celu, vysledky boli nastastie OK sa teraz beriem l-thyrixin. Zacinala som 100 mg, ale to bolo na mna vela, teraz skusam 75 mg - ale asi aj to moc, tak idem na 50 mg. Ak mas problemy, radsej to konzultuj a daj sa operovat, nicoho sa neboj, zvladnes to. Drzim palce.
Chcem poprosit o radu. Dcera ma 21 rokov, zvysenu SZ, uziva Euthyrox 50, jednu tb denne. Po uziti lieku jej pride zle. Zavraty, na odpadnutie, trasenie ruk, bolest hlavy. Endokrinologicka jej povedala, ze si musi na to zvyknut a lieky jej ponechala. Prosim Vas, je to normalne?
Ahov Veronika je štítna žlaza zvedčená, zrýchlený srdečný tep, zvýšená nervozita, podráždenosť, nadmerné potenie, chudnutie atď? Skuste si dať namiešať bilinkový čaj a každé ráno 1 alebo 2 šalky vypiť ale doporučím povedať o tom aj svojho ošetrujúceho lekára a požiadať ho o súhlas.
Odporúčam na zlepšenie metabolizmu s zlepšenie činnosti štítnej žľazy Natrium Chloratum, môže sa užívať súčasne s liekmi na predpis.
Ahojte, viete mi niekto poradiť, mám zápal štítnej žlazy a uz 2 mesiac som len na Paralene. bolia ma uši, št. žlaza uz tak nebolí ako na začiatku, ale cítim sa uplne mizerne, slabá, trasie sa mi celé telo len čo urobím pár krokov navyše, neviem sa na nic sustrediť. Je normálne, že okrem paralenu nič iné neberiem? Iva
Chcem začať užívať Fortunu Vitae a hladám niekoho, kto má s ním skúsenosti - buď dobré, ale aj nie.
Prosím ozvite sa Ďakujem.