Dobrý deň,
užívam Euthyrox 50 a cez víkendy Euthyrox 75. Mám 65 kg a 179 cm. Teda som dosť chudý, chcem sa pustiť do priberania. Mám už navrhnutú aj stravu. Chcem sa teda spýtať, či je vôbec možné pribrať ? Keď som sa oto snažil normálnou stravou tak som pribral po par dnoch dve tri kila, ale akonáhle som jeden deň poriadne nejedol váha padla zasa tam kde bola. Neexistuje niečo čo by mi vtom pomohlo ? Vopred moc pekne ďakujem za odpoveď.
Ja som mala zvýšenu funkciu štitje žlaty tzv. hypertyozu. Zo začiatku som začala priberat, jest, nemala som naladu do ničoho.
Potom mi doktorka dala lieky a v tom aj hned lieky na srdce lebo sa mi hrozne tlak zvýšil. Takto to trvalo dva roky same problemy, hrozne som pribrala, krče v nohach všetko, som už nevedela čo so sebou aj dva roky mi doktorka zakazala cvičit a robit namahave činnosti. Teraz som rok po operaci vybrati celej štitnej žlazy a je mi uplne fajn jazvy mam peknu, pomaly sa snažím chudnut a robím to čo pred tým. Ale jedna nevyhoda že do konca života berem lieky euthyrox na doplenanie hormonu kedže mi celu šž žobrali
Ahojte, , som čerstvo po operácii totalne odstránenie štitnej žľazy a chcela by som informáciu či patrí kupeľna liečba po takom to zákroku. ma niekto s tým skúsenosť? dakujem
Ahoj, prave dnes som si bola podať žiadosť na kupelnu liečbu. Po operacii šž maš narok do jedneho roka po operacii, na zaklade odporučania odborneho lekara. Ci je to už šž, alebo ine maš narok. Ja mam diagnozu C 73, 21. marca bude rok, čo ma operovali a preto som chcela dať žiadosť na kupele ale nie po operacii, ale s diagnozou C73, tam je narok do 24 mesiacov po určeni diagnozy. Dnes som sa ale dozvedela, že musim mať pečiatku od onkologa, kedže chodim ku endokrinologovi a nie ku onkologovi to odporučanie nebudem mať. Takže na tuto diagnozu nemem narok na liečenie. Ma s tymto niekto skusenosť? Potrebujem poradiť. Dakujem
DObrý deň,
kto mi vie, prosím, poradiť. Mám zdravú štítnu žlazu, žiadna hypo ani hyperfunkcia, ale mám adenom už 20 rokov, teraz je cca 30mm velký. To je kus! Problémy- len občas zakašlem, lebo tlačí pri istej polohe- hlavne pri ležaní a otáčaní sa- na priedušnicu. Je nejaký lekár, ktorý vie vyoperovať LEN adenóm, a nie celé SZ? Je predsa choré a proti prírode vybrať z tela orgán, ktorý je zdravý len preto, že na ňom niečo rastie. Stačí zlikvidovať len ten " prírastok": Ale väčšina lekárov rutinne a alibisticky radšej celú SZ berú. Viete o niekom, kto nereže ako mesiac rad radom, ale uvážene len to, čo je treba?
Moc dík za odpoved- aj an mail
Jana
Prosím, pomohlo vám popri hormonoch aj niečo prírodne napr. Fortuna Vitae ? Chcem si s niekym vymienať skusenosti…
Neviem či taký lekár je… ja som tiež mala funkčnú na jedničku, ale na pravej strane bola struma a v nej tri cysty bola zväčšena na 32… momentalne som tri týždne po operácii totalne odstránenie štitnej žľazy a pri kontrole mi bolo povedane, že zákrok bol urobený 5 minút pred dvanástou… čiže v pravu chvíľu… veľmi by som s tým neriskovala…
Ahoj… mam presne rovnaky problem. V maji 2012 som dostala obrovske bolesti krku, teda pocit cudzieho telesa… sla som na sono, dobrovolne, objavili mi okolo celeho krku a brady cysty, tie tam mam stale, su nemenne… Diagnoza bola najprv zapal slinnych zliaz, potom prechodene agniny, potom infekcia dychacich ciest, potom problem s imunitou… mozem pokracovat… Imunologicka sa mi vysmiala a tak som od dnej odysla, skusila som aj noveho krcneho a ten chvalabohu ma zobral vazne a poslal ma na dalsie sono, tam mi objavili nejaky problem so stitnou, ale idem este len teraz… Poslal mam aj k internemu a k ocnemu, lebo potreboval vyvratit podozrejme na sjogrenov syndrom. Od vianoc mam opat bolesti v krku a pocit este vacsieho telesa v krku! Je to hroza a pristihla som sa v sytuaciach, ked som uz zacala panikarcit a neviem sa nadychnut, lebo mi to velmi tlaci na dychacie cesty… Ozvem sa, ked budem mat vysledky zo stitnej zlazy. BOla by som rada, ak by si ma kontaktovala, ako sa vyvyja tvoja, vasa situacia. Dakuejem
Ahojte. Mam hyperfunkciu stitnej zlazy. Liecim sa na Graves-Basedowu (vypukle oci) chorobu uz 2 roky. Mala som vsetky symptomy, pridavali sa jeden po druhom. Oci ma dost trapia, fyzicky vyzeram uple inak ako donedavna. Snazim sa nepripustat si to, ale mavam z toho depky, cim dalej tym viac. Bola som aj u lekara na Slovensku a povedali mi, ze SZ mala uz davno byt vyoperovana, ak chcem mat deti a nechcem skoncit ako pacient aj na kardiologii. Zijem mimo Slovenska, ale operaciu by som chcela absolvovat prave na SVK, kedze tu je cakacia doba velmi dlha (7 mesiacov). Potrebny je ale formular E112 zo zahranicia (suhlas s hradenim nakladov operacie). Mate niekto podobny pripad ? (ci uz choroba, alebo formular) ? Budem vdacna.
A kde Ťa v RK operovali: na krčnom alebo na chirurgii a kto konkrétne a ako sa volá ten prístroj, dík, pá
Ahojte, tiez mam problem so zvysenou stitnou zlazou… liecim sa teraz v marci 2013 budu 2 roky a uzivala som len thyrozol 10… dnes som prisla od lekara endokrinologa a posiela ma na operaciu… boli ste niekto operovany v nitre u Dr. Kubicu? Bojim sa strasne operacie a nerozumiem tomu preto ze moja predposledna navsteva u endokrinologa mi hovoril ze uz vysledky mam dobre v norme len mi este ponecha lieky aby sa mi to nevratilo a dnesna navsteva u neho ze mam ist na opraciu ze mam stale vysoku protilatkovu aktivitu… viete mi niekto v tomto poradit a aj nejakeho dobreho endokrinologa v nitre okrem Dr. Uhelskeho… a kto uz bol na operacii v nitre ako to prebiehalo? dakujem
Ja mám vyoperovanú už rok a váhu mám stále rovnakú
Cau, ja som absolvovala operaciu stitnej zlazy 14. 12. 2012 u doktora Kubicu a vsetko prebehlo ok aj ked som sa velmi bala, to sa netreba bat, moja skusenost. Doktor a personal je velmi super aspom ja som to tak vnimala, odporucam ti ho navstivit na ambulancii kazdy stvrtok by tam mal byt od11. 00hod a co sa tyka endokrinologa tak ja chodim mudr. Hechtovi, to si zisti na internete adresu a telefon a opytaj sa telefonicky a ked ta zobere tak chod radsej k nemu, skor ako pojdes na operaciu, tomu tvojmu doktorovi vela pacientov naletelo a ani dobri neni, viem podla sestry. Drzim palce a chod lepsiemu
Ahojte. Neviete mi niekto povedat kolko hormonu ide na 72 kil? Ja beriem na odporucanie endokrinologa 100, no niekedy mam pocit ze mi to je malo. Zlazu mam ale je takmer nefunkcna.
Ahoj Monika. Ja mam taky isty problem ako ty. Po porode dvojciat pred 4 rokmi sa moj celkovy zdravotny stav zacal komplikovat. Najprv mi vyoperovali pravy vajecnik, kvoli endometrioze a mavam velmi casto zapaly a infekcie po zenskej stranke. Nasledne som schudla asi 6 kg, ale pripisovala som to tomu, ze som fungovala pri detoch 24 hodin denne a este som k tomu aj 2x do tyzdna zumbovala. vyzerala aj citila som sa dobre, no po case mi zacalo vynechavat srdce a mala rychly tep. Po roku mi vytlacilo prave oko a teraz to mam uz obojstranne, pribrala som 10 kg a odvtedy chodievam ku endokrinologovi a posiela ma na vyoperovanie celej stitnej zlazy, lebo ze vraj nefunguje. mam zvysenu funkciu SZ. vyzeram hrozne a mavam ako pises ty uz aj psychicke problemy, z toho ako vyzeram a hlavne ze sa citim pod psa. som ustavicne unavena a to mam este na hlave 90 rocnu babku, ktora je mojim 3 dietatom. len dufam ze operaciou sa to vsetko poriesi, ze budem fungovat ako predtym. Kvoli tomu nechodim ani do prace. doma musim byt cely cas na nohach, lebo akonahle sadnem tak spim. ziadna kava, ziadna fyzicka namaha, no stresy prezivam dennodenne, lebo staviame dom. chcela by som ist do Lubochne na vysetrenie ale operaciu mam absolvovat v Presove, podla lekarovho odporucania, co tiez nechapem preco nie v Lubochni. ak by mal niekto skusenosti s operaciou SZ v Presove, dajte info.
Ked si doplnis jod a selen tak sa ti problemy so stitnou zlazou spravidla vyriesia.
V nasej suchozemskej potrave je dnes primalo jodu a este aj to malicko z nas vyrabuju halogeny ako chlor, fluor a brom, ktore su coraz castejsie zamorenia vo vzduchu, vode a potravinach. Na ilustraciu napr 5 minutova tepla sprcha v normalne chlorovanej vode nam do tela da az 1 mg volneho chloru, co vytlaci z tela 3 mg jodu. A potom nam lekari tvrdia, ze 0. 15 miligramov jodu na den je dost=odporucena denna davka a viac je skodlive.
Co tak Japonci, co dostavaju z morskych zelenin, najma listov kelpu / kombu, do ktoreho si balia svoje suchi, v priemere 13. 5 gramu na dospeleho, co je vyse 85 nasobok odporucenej dennej davky a pritom maju z nacne dlhsi zivot a menej roznych zdravotnych problemov ako my. Najma hypothyreozy su tam ovela zriedkavejsie a ked sa pozrie clovek na porcelanovo cistu plet Japoniek, tak asi nieco robia dobre, vsakze.
Ahoj Marianka, dakujem, zmenila som endokrinologa a bola som uz aj u dr. Kubicu a uz som objednana aj na operaciu… nenormalne sa bojm… ja tym lekarom uz naozaj nerozumiem, neviem aku si mala ty ale moja diagnoza je zvysena cinnost basedowskeho typu a mala difuzna-nodozna struma, liecim sa dva roky bude v marci… v papieroch od endokr. mam po poslednom sone ze je bez velkostnej dynamiky, nehmatna, bez ocnych priznakov… vsetko ok… dr. Kubica mi robil sono a ten mi zas povedal ze mam taku velku zlazu ze ani muzi taku nemaju, aj niejake uzliky spominal… ale co je najhorsie mam stale zvysenu protilatkovu aktivitu a preto ta operacia asi… ja na sebe nic nebadam jednine len priberam od kedy uzivam thyrozol a nervozna som… pomohla ti ta operacia aj ked si len kratko po nej ja viem, citis sa inak? vyoperovanie stitnej zlazy nie je spustacom dalsich ochoreni? je to velky rez na krku, strasne som z toho nestastna, zufala najradsej by som tam nesla…
Ahoj magdalena, ja som sa tiez bala nakoniec som lezala v nemocnici v nitre 2mesiace nastali komplikacie, hlasivky nerozpravala som 3mesiace musela som ist ako vravis zvacsena stitna zlaza velmi som priberala nervozna som bola, skratka som mala depky, ja som tiez bola velmi nervozna manzel nemohol moje spravanie zniest radsej sa odstahoval ale komunikuje s detmi so mnou nechce nakolko vzdy sa s nim pohadam. Mne sa vaha neznizila stale na rovnakom bode. Chod na kazdeho to vplyva inak odporucala by som bb… Mirka
… to tak malo
Ahoj Mirka, to mi je ľúto… ak sa smiem spytat kedy si bola operovana a aké komplikácie nastali, kto tá operoval? Prepáč že tá bombardujem otázkami ale ja som už na nervy z toho neviem či mám ísť alebo nie… bojím sa… strašné… dúfam že už je všetko v poriadku…