Ahoj Daniela, to znamena že si nepriberala a váha sa ti drží? Toho sa ja obavam že po operácii začnem znova priberat… ked začnem uzivat tie druhé lieky…
Ahoj Andy. Chcem sa spytat kolko vazis ked mas Euthyrox 125? Ja mam tiez znizenu stitnu zlazu ale nemam ju operovanu, no je takmer nefuncna. Vazim 72 kil a beriem 100 ku, no mam niekedy pocit ze mi to je malo. Dakujem za odpoved.
Ahoj Magdalénka!
Operácia u dr. Kubicu je dobrá voľba. Je to fakt odborník na chirurgii. Mne vyoperoval šž ešte pred 3 rokmi a jazvu mám krásnu ešte aj sestričky mi ju obdivovali. Ale chcem ti povedať aj niečo čo ťa možno nepoteší.
Pred operáciou mi nič, nebolo a po nej mám stále nejaké problémy. Najprv z nastavením dávok, ktoré som si musela sama lebo dr. sa dostavíš do roka 1-2 krát a keď máš problémy musíš si poradiť sama. Momentálne mám problém tlačí ma v krku a mám pocit, že mi odchádza hlas, lenže u dr. som objednaná až na august a dovtedy čo? Tak sa chystám obvodnej. O šž toho už viem dosť čítam českú stránku tam je tých odkazov veľa. Vidím, že si začiatočník preto rada poradím… viem ako ti je. Ahoj.
Ahoj Magdalena, som rok po operácii, váhu mám stále rovnakú a to nestrážim čo zjem, cítim sa tiež dobre, mám eutyr. 88,
Dobry vecer, chcela by som sa opytat, o aky vyrobok ide a kto Vam ho doporucil?
dakujem pekne za odpoved.
Liecim sa 3 roky na hypotyreozu - znizenu cinnost š.ž. Kym som prisla na to, co mi je, preslo asi pol roka. Za ten cas som pribrala 30 kg, cela opuchla, spala som 2 mesiace, potom som zacala chodit po doktoroch a trvalo este par mesiacov, kym som sa dostala na endokrinologiu. Chcem povedat jedno - vzdy som bola pohybliva, sportovala som, cele dni som sa hybala a zrazu som zacala puchnut ako ked nafukujes balon. Myslela som si, ze mi v bruchu rastie velky nador. Sportujem dalej - rano cvicim 1,5hod., vecer plavam - 1 hod + prechadzky + nikdy som sa neprezierala, 80 percent mojej stravy je zelenina a rucicka na vahe sa nepohne smerom dole. Vie mi niekto poradit, ako schudnut? Mam 47 rokov.
Ano, uz som bola cela opuchnuta, pribrata a nedalo sa mi nadychnut. Konecne po pol roku som sa dostala k endokrinologicke, pozrela sa na mna a povedala - nemusela by som vas ani vysetrit, mate vsetky priznaky znizenej cinnosti š.ž… Prisli ste v poslednej chvili, predpisala mi Euthyrox 100 a fakticky myslim, ze okamzite sa mi zacal stav zlepsovat. Citala som, ze tato choroba uz zaciatkom 19 storocia bola povazovana za psychosomaticke ochorenie - cize zaklad je “viac si sam seba vazit a nerozdavat sa inym, davat pozor, aby sme nevyhoreli.” Moj problem je, ze nemozem schudnut. Poradte.
Nesuhlasim, sportujem, vzdy som sportovala, zdravo jem - vyzivu som studovala, a odkedy som opuchla a pribrala, nechudnem. Najvacsi ubytok vahy som mala - 1 kg - mesiac, ale to som “drela” 3 hodiny denne - a to nie je mozne, ked clovek pracuje.
Ahoj, operacii sa bat nemusis, ja som bola 28.11.2012 v Ruzomberku. Samozrejme rez na krku trochu boli, ale nie je to nic hrozne.
Ahoj. Ja mam znizenu cinnost stitnej zlazy. Beriem tabletky uz 8 rokov zacinala som pri euthyrox 25, teraz mam 75. Pri 158 cm mam uz 4 roky od puberty 53 kil nechudnem, priberiem lahko, ale behavam. Mam 21 rokov. Myslim si, ze je to tou pubertou, ze nemozes schudnut ja som tiez v tom case vela pribrala. Vyskusaj ten beh kazdy den aspon pol hodinu a vyradit biele pecivo, uplne! A pojde to
Ahoj Monika, mam podobny problem, tiez hypertyreoza, tiez som v zahranici a chcela by som ist na operaciu domov. Neviem aka je tu cakacia doba, ale asi nie az tych 7 mesiacov … pozeram sa na moznost cez tu S2 form, skusala si to vybavit? Podarilo sa? Ak sa smiem spytat v akej krajine si? Vdaka.
Ahoj, chcela by som sa ťa opýtať, ako dlho si ležala po operácii v nemocnici? Mňa asi tiež čaká operácia v Ružomberku. Ako dlho si bola na PN? Ďakujem.
Ahoj Lubka, neviem koľko máte rokov, ja mám 60 r. aj ja som bola operovaná, s diagnózou C73, už som aj po rádioterapii, bola som na nej 23-30 júla, operovaná som bola prvý krát 3. 12. 2012 na pravú stranu, druhý krát 23. 5. 2013, stále chodím na internet, niečo pozerať, konečne som objavila článok, o kúpeloch, myslela som si, že mi automaticky dajú návrh po operácii, stále som čakala, nie som typ, kde sa tlačím niekam, až keď mi kamoška povedala, že si sama musím podať žiadosť, som sama, nemá mi kto stým poradiť, ako mam postupovať o žiadosť do kúpeľov, je to smutné, že sa o vás, už nemá kto postarať po operácii, teraz si musíme všetko sami vybaviť, aj objednanie na vyšetrenia, po telefóne, inak sa nedostaneme ani tam.
Ahoj Tia. Po dlhej dobe som navstivila tuto stranku, a az teraz som si vsimla tvoj prispevok. Ja zijem vo Velkej Britanii. Formular sa mi nepodarilo vybavit, ale to hlavne preto, ze mi tu nikto nevedel poradit, a kym som si nasla tie spravne informacie, preslo trocha casu a nato situacia v mojej rodine sa vyhrotila smrtou mojho otca, musela som ist domov, kde som stravila par tyzdnov a zas sa vsetko presunulo a nakoniec som to vzdala. Kratko po navrate do VB ma ale prekvapil telefonat z nemocnice, ked mi oznamili, ze mi stanovili den operacie. Malo to byt niekedy v decembri, ale uz to mam uspesne za sebou. Momentalne som druhy tyzden po operacii. Operovali ma v Oxforde.
Neviem, ako je to s inymi krajinami, ale tu je k dispozicii ziadost o formular S2 na internete. Treba si ho vatlacit a vypisat, a z toho co viem treba aj list od lekara s opisanim situacie a preco ziadas o tuto operaciu na Slovensku. V Anglicku tento list vypisuje vseobecny lekar. Toto sa potom posiela spolu na adresu, ktora je na ziadosti. No a tam ti to bud schvalia, alebo nie. Neviem, ako si pokrocila od napisania tvojho prispevku, budem rada, ak sa ozves:-)
Ahoj Lenka. Chcela som sa opytat, ci si nejako pokrocila v tvojej situacii. Ja uz mam 2hy tyzden po operacii a zatial sa citim celkom dobre, len tie oci:- (. Rada by som si popisala s niekym kto ma taky isty problem, kedze osobne nikoho nepoznam. Uz som sa informovala, ci by sa stav oci dal nejako upravit, ale na Slovensku je to vraj este v plienkach. Ja to mam asymericke, prave oko mam horsie ako lave. Vyzera to divne. Budem rada ak sa podelis o svoje skusenosti. Vela sil v boji a budem velmi rada, ak sa ozves
Ahoj ja idem o mesiac na operáciu, taktiež mám vypuklé oči (ľavé mám omnoho viac ako pravé). Očná lekárka mi povedala, že keď mi vyoperujú ŠŽ tak len zastavia, aby oči nevytláčalo ešte viac. Spätný krok, aby oči boli lepšie je minimálny. Preto som zvedavá či sa ti po operácií aspoň malinko vrátili naspäť očné buľvy. Prosím čakám na odpoveď. Strašne sa bojím. A ešte niečo pred operáciou ŠŽ mi idú pichať infúzie kordiko. Dávali to aj Tebe.
Dobry vecer, chcem sa tu podelit aj o moje skusenosti zo S.Z… Teraz v septembri mi vyoperovali celu S.Z… Mam nasadeny Thyrex 100 a este Rocaltrol a Maxi-kalz 1000 mg, pretoze mi nepracuju poriadne pristitne zlazy. Mate skusenosti dokedy sa rozbehne funkcia pristitnych zliaz? Lenze odvtedy mi stale huci v hlave. Lekar mi vravel, aby som si to prestala vsimat, ze to tak uz stale bude. Inak sa citim dobre, tak uvidim, ci mi tieto lieky dobre budu posobit. Dakujem.
Dobrý deň, aj mne našli uzlík, som z toho veľmi smutná a hlavne nešťastná. Mohli by ste mi napísať, ako vám zmizol bez operácie? Ďakujem, prikladám mail, prosím odpíšte mi sem : luculka79@azet.sk
Ďakujem ešte raz.
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či užívanie euthyroxu môže mať vplyv na menštruáciu hneď po týždni užívania? Ďakujem
Pani Evka, som po operácii št. žlazy tiež dgC73 a čaká ma radioterpia v Martine. Mám obavy ako ju budem znášať. Poradte mi ako radioterapiu mám zvládnuť.