Stitna zlaza

Dobrý večer,
ja som bola nedávno na rádiojóde tiež som zháňala bezjódovú soĺ. Nemali by ste jesť morské ryby a neužívať euthyrox, ak ste ho hrali pred operáciou. Ja som tiež hľadala diétu na nete, ale stačí vylúčiť tieto 3 veci.

Ahoj, prave som sa dostala k tvojmu prispevku ohladom hyperfunkcie SZ… chcela by som reagovat najma na problemy s ocami… ja mam taktiey hyperfunkciu SZ a zatial len mierne vytlacene prave oko… ja som citala na internete ze tie oci sa daju upravit prostrednictvom plastickej operacie, neviem pocula si o tom nieco?

Tiez som uzivala tyrozol a bolo mi velmi zle trpol mi jazyk ruky usta hned mi ho lekar vysadil a predpisal mi propicil uzivala som ho rok kym sa mi krv upravila a po roku ma operovali v presovskej nemocnici som treti rok po operacii citim sa lepsie ale vela som pribrala uzivam tabletky kazde rano euthyrox na lacno som spokojna a mozem dakovat lekarom ze este zijem

Ahoj Romanka, minuly rok som mala operaciu stitnej zlazy, rovnako diagnoza c73 a mam prec aj uzlinu na pravej strane. Absolvovala som 2x jod a momentalne mam vyborne vysledky :). Ak by si chcela v niecom poradit urcite sa ozvi a rada ti pomozem.

Ahoj. Minuly rok ma operovali v tomto OU a pristup a personal vynikajuci. Bola som 2x na jode a tiez s diagnózou C73 a mam prec aj uzliny. Doktori a sestricky a vlastne vsetci su tam vynikajuci, ustretovy a hlavne profesionalny. Treba byt len trpezlivy ale vsetko dobre dopadne. Netreba sa bat

Ahoj Evka, nicoho sa neboj. Urcite to zvladnes. Ja som bola uz 2x a vsetko som perfektne zvladla a momentalne su vysledky velmi dobre. V pripade, ze potrebujes radu, velmi rada poradim

Ahojte baby Veronika, Monika ja mam ten isty problem tu istu diagnozu ako vy… zvysenas cinnost SZ Grawes Basedov… ja som uz rok a pol po operacii a mna az po operacii zacali boliet oci… resp. za pravym okom mam neskutocne silny tlak a mam ho mierne vytlacene : ( a v lavom oku citim rezanie… ta neskutocna bolest a som po operacii a to mi endokrinolog povedal ze operacia mi pomoze a mne po operacii zacali vsetky problemy… do vtedy ma oci vobec neboleli a neboli ani vytlacene… teraz mam ist na radiojod do BA lebo sa mi stale zvysuju protilatky Anti TSHR… aj vam sa tvoria tie protilatky ide o autoimunitny zapal… *&Baby co vam pomaha na tie oci nebolia vas… ja som z toho zufala uz len z estetickeho hladiska : ( ( ( ( (

Ahoj Sonička, nebola som dlho na tejto stranke… az teraz som zbadala ze si mi pisala… ano dr. Kubica zlaty doktor nemozem nic zle na neho povedat… rez som mala tiez krasny az kym som nezacala davat gel a spravila sa mi keloid… tak som musela chodit este aj na injekcie no hroza… teraz uz je lepsie uz aj vybledla no da sa… ale to ma tak netrapi ako to ze operacia mi mala pomoct a u mna prave vsetko naopak vsetko zle mi zacina… bolievaju ma oci, tiez na vecer ako keby som zachripla mam taky unaveny hlas troska mi odchadza a psychicky to tiez nie je taka vyhrava ako vacsinou klud ale ked ma chyti nervozita naladovost sama sebe si leziem na nervy… ku komu chodis endokrinologovi? ano kontroly raz za rok… a najedovana som ze mna az po roku a pol po operacii teraz ma posielaju na radiojod… kvoli protilatkam lebo su pozititvne stale sa tvoria nakolko nevyhasol mi zapal operaciou… drzim palce snad sa nam polesi a budeme moct kludne zit… prajem vsetko dobre :O)

AK by som mohla poradit, tek velmi priaznivo pri problemoch so stitnou zlazou posobi olej z vlasskych orechov, odporuca sa uzivat aj preventivne:
http://www.nutrimas.sk/Olej-z-vlasskeho-orecha-100-250ml-v-tmavom-skle-d364.htm

Dobrý deň Andrea… mohli, by ste mi napísať za akým lekárom ste chodili, ja mám ten istý problém… vyšetrenia v poriadku, ale problémy veľké… Dakujem :slight_smile:

Dobrý den,
chcela som sa opýtať ako dopadla operácia u dr. Kavečanského. Ja mám termín v auguste a tiež sa dosť bojím. Váham či mám ísť na tú operáciu alebo nie.

Dobry den, tiez som mala priznaky tlaku v hrdle a po 20 rokoch som zmenila odvodnu lekarku a zaroven som sa objednala na endokrinol. vysetrenie do lubochne. Vysledok bol taky že moja stitna zlaza je 3 krat vačšia a mam aj basedowograwesovu chorobu. Moj lekar mi tvrdil že som hypochonder a zbytocne ho zatazujem s nepodstatnymi vecami, ako bola moja unava, vyssí tlak a vysoky tep. zacala som liecbu s 6 tyrozolmi denne plus vasokardin, ale po mesiaci to zaludok nevydrzal. Bola som prave na brigade v Uk kde som navstivila znovu endokrinologa. Ten sa vyjadril že sa zbytocne travim nejakým Thyrozolom a predpisal mi Carbimazol. Konecne som sa zacala citil lepsie a stitna zlaza sa zacala pomaly smensovat… Problem nastal po navrate na slovensko, kde mi endokrinologicka zakazala brat Carbimazol a predpisala znovu Thyrozol, z ktoreho som si doslova otravila zaludok, tiez aj pecenove testy boli biedne. , okrem toho nemal na mna ziaden ucinok, bolo mi po nom horsie… Vie mi niekto z vas poradit co robit? respektive nejakeho lekara na slovensku, ktory nepouživa na liecbu hyperfunkcie thyrozol a mohol by mi predpisat lieky s podobnym ucinkom? vopred dakujem za odpved, t

Dobri den ja som po operaciji a dopadla dobre moja dijagnoza jeE04. 0 ale mi prisli pozitivne visletki ked mošte mi proradit mam sa toho bat je to nečo strašne

Aký veľký rez máš? Ja mám strach, tiež idem do BA OUSA. Koľko si bola hospitalizovaná? Pýtam sa kôli deťom. Ako ti dopadla liečba jódom? Pýtam sa asi na nepodstatné veci, prepáč, ale som nervózna, to ten strach…

Dobrý deň, mám ísť na operáciu, odobratie ľavého laloku. Funkčnosť ŠŽ mám v norme, ale veľký uzol 234cm.
Vie mi prosím niekto povedať, či mal podobný problém ? Potrebovala by som vedieť, či mi zoberú len ľavý lalok, alebo celú prípadne, vraj sa rozhoduje počas operácie som tu niekde čítala. Nestretli ste sa niekto s tým, žeby sa uzol rozpustil ak sa dodá telu jód a selén? Len asi ho už mám aj príliš veľký… ak mi vyberú jeden lalok, akú veľkú jazvu asi budem mať?
Ďakujem krásne

Dobrý deň, rada by som sa Vás opýtala na jednu vec. Mali ste nejaké príznaky? Ja som v sobotu skončila na pohotovosti, čo som nevedela prehltať a nadýchnuť sa, ani zívať… povedali, že hrdlo v poriadku, ale zväčšená štítna zľaza. Na endokrinológiu idem zajtra a trocha sa bojím, lebo neviem, čo ma čaká. Hormóny som mala v norme (ale vraj mi nebrali nejaké protilátky, či čo… ) Veľmi ťažko sa mi dýcha a zjesť dokážem len mixovanú stravu… Prosím Vás, mali ste niekto niečo podobné? Ďakujem veľmi pekne

PREPAC ALE MNE ICH POSKODILI POL ROKA SOM CHODILA NA FONIATRIU. ALE TERAZ JE TO OK.

Ahoj Linda ja mám takú istú diagnozu ako Ty a tiež som užívala 3x1 denne a po 2 mesiacoch mi ubrali pol tabletky z pobednajšej dávky. Teraz mám ist na kontrolu tak som zvedavá, ja som na PN nebola a teraz som už musela ist lebo som príšerne unavená. Len by som spala tiež trvalo rok pokial mi na to prišli. Hodnotu som mala T4 80, 5 a TSH 0, 01 uvidím ked mi zoberú krv čo mi povedia a príznaky som mala presne ako Ty. Povedala mi pani doktorka že ked mi lieky nezaberú tak potom operácia tak ešte neviem držím palce.

Prosim vas ma niekto skusenosti s nemocnicou v Ruzomberku, idem na operaciu sz a neviem sa rozhodnut kde mam ist na operaciu. dakujem

Dobry vecer prepacte ze az teraz vam pisem ale nebola som tu uz davno ja som z panom doktorom kavecanskym bola velmy spokojna jeho pristup ku mne bol velmy dobry operacia dopadla dobre len tie vysledky boly dost zle rakovina mam 26 rokov druhykrat idem na radijojod do Ke. Vy ste ako spokojna z panom doktorom:-)