Tehotensky test

to by som aj ja cela vedet :slight_smile:

To závisí od stavby tela, na pevnejších ženách je to vidieť neskôr, ale na štíhlejších asi tak okolo 10-12 tt.

ahojte , som uplne vystresovana lebo mi meska menstruacia . uzivam sice tabletky lenze tento mesiac som zacala uzivat o dva dni neskôr ako som mala a potom na piaty den uzivania nam ece praskol aj kondom a ja sa teraz bojim lebo to mala byt poistka ,ktora ale nepoistila vôbec nic … neviem co mam robit a zacinam rozmyslat nad najhorsim :frowning:

Ahojte, prosim Vas, neviete co znamenaju biele bodky na konci bradaviek? Rano som si tuto “novinku” vsimla. Dakujem, Kika.

Kika, tebe sa toto stalo asi úplne 1x, pravda? Z tvojich riadkov cítim hrozný strach až des a úplnú bezradnosť, ale bohužiaľ, musíš čakať. Trošku vysvetlenia, aby si vedela prečo. Ak budeme vychádzať z toho, že ovulácia prebieha v strede cyklu, okolo 14 dňa a pripočítame čas, ktorý potrebuje oplodnené vajíčko na tzv. zahniezdenie, čo je asi 5 dní, prirátame nejakú toleranciu, kedy vajíčko začne produkovať HcG hormón, ktorý sú tehotenské testy schopné zachytiť, zistíme, že sa tak či tak dostaneme až k dňu očakávanej menštruácie, a preto je úplne zbytočné robiť testy takto skoro. Viem, nervy pracujú a človek hľadá útechu v podobe negatívneho testu, ale táto útecha nie je spoľahlivá. Treba ešte počkať. Rapi clear je veľmi citlivý test a myslím, že aj spoľahlivý. Ovulácia sa dá zistiť aj tak, že počas nej, asi 2-3 dni žena produkuje také priesvitne ťahavé hlieny, pošva je slizká a práve tieto hlieny umožňujú spermiám dostať sa k vajíčku. To znamená, že ak sa skúsiš rozpamätať, či si v čase, keď došlo k veci mala takéto hlieny, zistíš či si vôbec mala plodné dni. Aký je vlastne tvoj cyklus? Ukľudni sa, ak by si náhodou aj bola tehotná, strach ťa len paralizuje a nič nerieši, zožiera ťa a bráni ti myslieť jasne, deptá ti mozog a to ti ubližuje ešte viac. Strach je protivný spoločník, tak sa ho čo najrýchlejšie zbav. Na riešenie problémov potrebujeme mať čistú hlavu. Ja verím v dobrý koniec.

Trefa do cierneho. Popravde, to “poprve” som si predstavovala trosku inak, ak vobec… Ale ak z tohto nevyjdem tehotna, v co dufam, celibat do konca zivota!
No, ovulaciu som myslim nemala v case styku, koniec koncov, bolo to nejaky 6. den cyklu, co by bolo asi aj dost nepravdepodobne. Ale ako citam nazory na plodne a neplodne dni, moc na istote mi to nepridava, nakolko sa stali vraj uz aj pripady, kedy zena otehotnela v dobe, ked mala menzes.
Cyklus mam inak dost pravidelny, 28.-29. dni, cize este taky tyzden nervov, wau!
Zajtra sa vyberiem do EUROMEDIXu, citala som tu dost pozitivne nazory, plus je to nestatne zdrav. zariadenie, cize dufam, ze aspon termin nebude nejake 2tyzdne, lebo to uz by som neprezila. A hadam sa budu uz dat spravit aj krvne testy.
Zena vraj citi, ked je tehotna… Ja neviem, ci to co citim, je mozne tehotenstvo, alebo len strach. Dufam v to druhe. Snazim sa mysliet pozitivne, ale kade idem, same male babo, zapnem si telku, este aj tam len o porode a detoch… Ako naschval, snad to nie su “zle” znamenia.
Kazdopadne opat velmi pekne dakujem za odpovede a v neposlednom rade za podporu, nakolko nemozem o tom s nikym hovorit, aspon takato komunikacia trosku povzbudi. Vdaka Andrejka!

Kika, tvoje riadky čítam s úsmevom a presne viem, o čom hovoríš. Aj ja keď sedím u zubára v kresle, v duchu si sľubujem ako nebudem jesť žiadne sladkosti a ako poctivo sa budem starať o svoje zuby a bla bla, a potom na druhý deň na všetko zabudnem a zahryznem sa do sladkého koláčika. A tak to musí byť, žiadne už nikdy. Lepšie je skôr s rozumom, i keď aj ten nás niekedy zradí. Keby sme so všetkým končili hneď ako niečo zbabreme, ďaleko by sme sa nedostali, ani ako osoby ani ako ľudstvo všeobecne. Takže, žiadny celibát, len sex s ochranou a potom snaď aj trošku vo väčšej pohode. Myslím, že my ženy to máme horšie, pretože pri každom sexe myslíme na možnosť otehotnenia a to nás tak trochu zväzuje v prežívaní. A ešte k tej psychike. Aj ja som niekoľkokrát prežila také to: Dúfam, že nebudem. Ale aj opačný prípad, ke´d sa mi nedarilo zostať v druhom stave s prvým dieťaťom a vtedy si spomínam som dokonca tak chcela, že moje telo si nafingovalo najrôznejšie príznaky a dokonca mi aj menzes pár dní meškal, hoci inokedy som mala presne na deň. Až ke´d som si spravila test a zistila som, že nie, uvoľnilo sa to vo mne a menzes sa spustil. Takže psychika je veľmi dôležitá, v dobrom aj v zlom. Inak, ak ti nevadí, koľko máš rokov? Kika, ja viem, že pokoj na duši ti neprinesie ani negatívny test, ale až začiatok menzesu, tak ti želám, aby ten čas čakania ubehol rýchlo a bola si v pohodičke. Tak veľmi rozumiem tvojím pocitom.

nic sa neboj, tehotna nie si, tie hormony su v tebe a tie dva dni to velmi nezhorsia. kup si hned test,ten ti do dvoch dni ukaze ci si alebo nie si.neboj,vsetko sa da vyriesit.utekaj pre test,budes kludna:)

kup si test a uvidis, ale uz vyvolat mestruaciu je zbytocne. do 72hodin to treba stihnut po pohlavnom styku. ak je to uz viac od kedy si ho mala a si tehotna, tak len potrat a to odborne a co najdalej od mesta kde zijes,hlavne velke mesto,kde su odbornici.

test ti ukaze skor ako krv,neviem preco to je tak,ale aj doktor ta stale posle kupit si test,asi je to skor v moci ako v krvi.

Chcem sa Vas opytat,su wobec tsty spolahliwe??Ja som na tom tak ze minuly mesiac mi meskali kramy 8 dni myslela som ze kwoli tomu ze som wysadila naélaste…a teraz mi meskaju uz wyse 2tyzdnow…test som si robila minuly tyzden a wysiel mi negatiwny…dneska tiez a takisto negatiwny…bola som aj na wywolawacke minuly tzden a stale nic…prosiiim pomozte bojim sa:(((

ahoj iwka,a nebola si na odber krvi u svojho lekara?krv je tiez moznost ako ti to zistia.a ked ta lekar vysetril,tak co povedal?Mne sa to uz stalo par krat,ale to v tom case,ked som brala antibiotika,alebo som bola v strese(rozchod s priatelom a pod.).Aj stres, psychika vplyvaju.a nebola si na dovolenke?lebo ked prechadzas medzi podnebnymi pasmami,tak sa to stava - z horuca 40C do chladu 15C

Nenene, ja to myslim seriozne. Uz nikdy nepotrebujem zazivat taketo vlecuce sa dni neistoty. Ale clovek sa uci na vlastnych chybach. Za tych par chvil “blaha” to nestoji. Uz jedine s Mr. Big.
Priznaky to mi hovor… To ja uz som pomaly videla, ze mam vacsie brusko a pod., cize fantazia pracuje. Teraz este nejaka chripka, nadcha alebo co ma to chytilo, to z tych nervov urcite, mne sa to hned niekde odrazi.
Vcera som bola v Euromedixe, termin ze 3.9. potesil, vraj dovolenky… No co narobim. Tety na mna pozerali ako by som z jahody padla, lebo ja ze ci by sa nedalo skor, ony ze ci nieco surne a ja ze noo, hlavne krvne testy by som potrebovala, vtipne to bolo. To k tomu veku, 19 mam, cize vies si predstavit tie pohlady. Ty zrejme o nieco viac, minimalne o skusenosti urcite.
Utekam do lekarne pre dalsi test, aj ked mozno zbytocne, ale aspon aku taku pohodu to prida, trosku.

Kika, neblázni, nerob si ešte testy a aj na krv sa vykašli. Čakaj, nejakých pár dní vydržíš, snaž sa myslieť na niečo iné. Vôbec sa nebudem čudovať, ak sa ti to vplyvom stresu ešte oddiali a to už sa celkom isto zblázniš. Už mám o teba strach!!! Prejavy prechladnutia sú určite z toho stresu. Vieš čo, kúp si liter červeného a pomaly popíjaj, to ti urýchli menzes, alebo kúp si radšej viac a každý deň si daj zo 2deci. Nemíňaj peniažky na testy, je to zbytočné. Ja už neviem, ako by som ťa ukľudnila. Skrátka, podľa mňa si tehotná asi tak na 1%. Inak, ja mám 31 a dve deti, zopár takých chvíliek úzkosti, keď som si myslela, že som v tom a nakoniec to dobre dopadlo, klop klop klop na drevo, takže už mám z toho všetkého dosť otužené nervové vlákna a čo nie je problém, ani neberiem ako problém. Inak povedané, nemám energiu namýšľať si blbostia riešiť fiktívne problémy. Tým, že som sa veľakrát trápila ako ty a nakoniec vyšlo najavo, že zbytočne, zistila som, že je to úplná kravina takto sa ničiť strachom. Ale na to asi každý musí prísť sám. Sama pochopíš, že ak by si aj bola tehotná, ČO ALE NEPREDPOKLADÁM, strach ti nepomôže. Stáť pred rozhodnutím, čo ďalej strach nevyrieši. Iba čistý zdravý rozum, a ja verím, že ho máš. Z tých pár slov v to verím. Tak vydrž a nepodliehaj tým hnusným pocitom. Choď sa niekam športovo vyžiť a vyčistiť si hlavu a potom to zapi červeným a bude ti lepšie. Čas ti ujde. Vydrž, vydrž, vydrž.

Ahoj, aj ja mam podobny problem. 29. som mala posledny menzes, potom som nemala tabletky takze som ich mesiac vynechala, no a teraz neviem ci som tehotna alebo nie. robila som si test, ale vysiel negativny…

Ahoj, chcela by som radu. 29.jula som mala menzes. Potom som prestala brat tabletky, nemal som. No a vynechala som mesiac. takze teraz by som ich mala dostat okolo toho datumu, nie?! No ale mam take divne pocity, ze som tehotna. stale na to myslim. Robila som si test, nevsysiel. Ak mozte poradte mi. :slight_smile:

mno ahoj ja ma taky isty problem atize aj tolko isto rokou a som sa pitala mami ata mi poevdala ze oikwedy enmas 18 rokou nemozes ist bez dsprievodu odpelej osobi ku ginekologicke mne tiez neprichadzaju kramia bojim s aze som v tom!ale este stale dufam ze krami pridu

prosim poradte mi mam 15 a so svojimmchlanom som to robila presne asi tak 2tyzdne a fakt sa bojim ze somk v tom lebo mi uz meska menstruacia proim pomozte mam si spravit tehotensky test?

no tak urcite by si mala…ja som tiez bola na tom takto a mam 16…a tiez meskalo…hned asi po piatich dnoch ako sme to robili som si urobila rapiclear classic mylsim ze ten je naj…vysiel negativne ale stale som mala taky blby pocit…tak som si urobila este jeden ten isty…a tiez bol negativny no kramy meskali…sla som si kupit potom rano este jeden uz rapiclear direct a idem na wcko a prisli…cize ten mam doma este nepouzity…tak skus ale myslim ze ten neklame…

a kolko stoji taky tehotenski test? naopr repi clear???prosim napiste je to vazne…chodim ece ne zakladnu a ojim sa ze som vtom:((( 3 dni mi meskaju krami