No ja som na tom rovnako. Mam tiez 14r. ale sex som mala prvy krat v 13tich. Ochranu nepouzivame a teraz mam stresy, lebo mi 3dni meskaju kramy a tiez neviem nic o potrate a tehotenskom teste.
Ked som mala pravidelny 28 dnovy cyklus a teraz mi meska 2 dni a nemam ziadne priznaky na menstruaciu, mozem byt tehotna?
Tehotenský test sa dá kúpiť v drogérii alebo v lekárni. Stojí od 100 Sk. Čo sa týka potratu, nie som si istá, ale mám taký pocit, že do 15-tich rokov treba súhlas zákonného zástuocu. Alebo možno až do 18-tich.
Ahojte, mam 20 rokov a s priatelom si zelame dietatko. Nechraneny styk sme mali len pred piatimi dnami. Menstruaciu som mala dostat vcera ale uz 3 dni mam krce v brusku. Myslite, ze to moze byt prvy priznak, tak skoro alebo si to len nahovaram? Kedy normalne prichadzaju prve priznaky? Dakujem.
Pekne zdravim, mam otazocku. Beriem antikoncepciu, no v jeden den som zabudla uzit tabletku a prave v ten den som mala sex. Cakam na menstruaciu, ale marne, meska uz piaty den, vzdy chodila pravidelne a teraz nic. Dnes je den, kedy by som si mala dat dalsie balenie antikoncepcie, ale neviem, ak som tehotna, ci tym nemozem ublizit. A teda moja otazka znie, ci vobec mozem byt tehotna, ked som vynechala jednu tabletku. Isla by som k lekarovi, len som teraz mimo mesta dlhsie. Dakujem za odpoved.
Ahojte! Mam taky problem, ze mi meskala menstruacia. Urobila som si test, bol negativ. Potom som dostala menzes, ale velmi slaby. Velmi ma pobolieva dole a zas mam citlive prsia. Mozem byt tehotna?
Ahoj Ludia mam taky problem…po dlhej dobe som mala chra.p. styk…asi po roku…a teraz mi meska menstruacia 10 dni…nerada stresujem ale myslite ze mozem byt tehotna?..menstruacia mi uz meskala vela krat ale nie tak dlho…a (A)Test alebo ak to niekto vola Baby Test som si este nerobila…ale chystam sa…pravdu povediac Babetko by sa mi momentalne nehodilo, pri svojej praci vela cestujem a nemam cas skoro na nic :(…tak mi drzte palceky aby to boli len hormony alebo nieco take…za odpoved dakujem :D…s pozdravom Margie
Moja priatelka uzivala Antikoncepciu potom ju vysadila a zase zacala brat…a ked ich brala uz bola tehotna asi necely mesiac a narodilo sa jej zdrave pekne dietatko :D…ale ublizit moze aj hoci len Ibalgin zalezi ak to mas biologicky zariadene :D…a ked vravis jedna tabletka…ja osobne si myslim ze tehotna niesi…ale na druhu stranu mozes byt…neviem ak dlho si uzivala Antikoncepciu…Najlepsie spravis ak pojdes k svojmu doktorovi na vysetrenie…menstruacia moze meskat z vela pricin…hormony,cisty,stres atd…tak ti odporucam zajst k lekarovi alebo si kupit (A) Test-Baby Test :D…a budes vediet na com si a nebudes sa musiet stresovat :D…ja mam momentalne ten isty problem meskaju mi uz 10 den ale moc na to nemyslim a som v klude…ale aj tak viem aky je to pocit…Margie
Hmm ludia pre boha ked mate sex tak musite ratat aj z niecim podobnym…pamatam este na strednu skolu v prvom rocniku moja spoluziacka a aj moja priatelka az do teraz…mala sex v 15 po prvy krat a par tyzdnov nato zistila ze je v tom!..a ak sa rozhodla isla na potrat…Potrat je zly aj dobry…neviem si prectavit ze by som svoje dieta dala na adopciu potom cely zivot by som nanho myslela atp…ale tak to je na vas a na vasom veku,financiach,zabezpeceni,rodine,pristupe…ak si uz dospela urcite nechod na potrat!!!..neviem ako zijes atp…ale myslim si ze mat dieta…jedno dieta je super…je to krasna vec ked vidis ak pred tebou rastie roby svoje prve kroky prve slovo atd…Margie
Ahojte, poradte mi alebo povedzte svoje postoje, priatelke meskaju uz 18ty den a som z toho uplne hotvy, ved som si daval sakramensky pozor a robili sme 9 testov pocas tych dni a vsetky boli negativne az na 2, ktore boli cudne, lebo bola tam ruzova ciarka, ta co ma byt a ruzova farba sa roztiekla po celej ploche a tam, kde mala byt druha ciarka bola iba cisto biela plocha a lekarnicka povedala, ze to balenie asi bolo zle, povedzte mi co najrychlejsie na to vas nazor prosim prosim.
Domáce tehotenské testy, ktoré sledujú hormonálne zmeny v moči, by si žena nemala robiť príliš zavčasu po oplodnení vajíčka. Podľa Asociácie nemeckých gynekológov totiž testy môžu ukázať nesprávny výsledok. Voľne predajné testy by si ženy mali robiť najskôr v predpokladaný deň začiatku ich menštruácie. “Tehotenský test zakúpený v lekárni dokáže v 95 percentách prípadov určiť správny výsledok, ale len pokiaľ si ho žena urobí približne 14 dní po oplodnení vajíčka,” povedal Armin Malter, člen výboru Asociácie nemeckých gynekológov. Ak sa však test urobí príliš skoro, jeho výsledok možno považovať za správny len v prípade, že je pozitívny. Negatívny výsledok môže byť chybný, pretože v skorej fáze tehotenstva nie je v moči dostatok tehotenského hormónu, ktorý samotný výsledok testu ovplyvňuje. Tehotenský test obsahuje protilátky, ktoré reagujú s ľudským hormónom HCG. Koncentrácia tohto hormónu v moči je najvyššia počas siedmeho až deviateho týždňa tehotenstva. “Práve v tomto období sú domáce tehotenské testy najspoľahlivejšie,” tvrdí Malter. Tehotenský test by si žena mala urobiť hneď ráno po prebudení, pretože vtedy je hormonálna hladina moču najustálenejšia. Ak si žena zvolí inú dennú dobu, mala by predtým piť čo najmenej tekutín. “Ženy, ktoré by chceli zistiť či sú tehotné ešte skôr, si môžu nechať odobrať krv. Prítomnosť HCG sa totiž prejaví najskôr tam. Tento test poskytuje spoľahlivý výsledok v priebehu šesť až osem dní po oplodnení. Zdravotné poisťovne však zvyčajne nehradia náklady na krvné testy,” povedal Armin Malter.
Ahojte, potrebujem poradiť. Mala som pohlavný styk s mojim priateľom, dávali sme si pozor a ešte skôr predtým, ako sa spravil a vytiahol svoj penis zo mňa, ale ja som sedela ešte na ňom a jeho penis bol pri mojom zadku, no stekalo mi semeno po zadku, je možné že sa mi dostalo aj do vagíny? Dnes som mala dostať menzes, ale nedostala som. Mne to väčšinou často aj mešká, ale tiež sa teraz bojím, že sa mi tam to semeno nejako dostalo a som tehotná. Môžem aj takto nepriamym strekom otehotnieť? Prosím Vás, poradte mi, lebo som vážne v strese. Ďakujem.
Ahoj Miska, interupcia sa robi az do druheho mesiaca, niekedy aj neskor, ale to ti povie vsetko lekar. Zakrok sa robi ambulantne, to znamena, ze rano dojdes do nemocnice, absolvujes zakrok v plnej narkoze, takze nic necitis a poobede ak nemas problemy tak ides domov. V prvom rade ale chod k lekarovi, nech ta vysetri, ci je to skutocne tak.
p.s. a za interupciu sa plati, neviem presne kolko, ale kedysi to bolo 3.500 Sk.
Ahoj Moniqa33, no nemyslim si, ze by zakrok prebehol neuplne, skor to moze byt sposobene tym, ze steny maternice sa este nedali uplne dokopy a z tohto dovodu to moze mat za nasledok meskanie menstruacie. Cely cyklus sa ti moze posunut, najlepsie je konzultovat to s lekarom, ale rozhodne sa zbytocne neobavaj. A vobec si nerob vycitky, ak ti niekto “dava kvapky” za zabitie dietata, nerozumiem stale, ako moze byt zhluk niekolkych buniek povazovany za dieta, kedze bez matkinho tela by neprezil ani 5 minut ze babinka. A myslim si, ze je vecou kazdeho cloveka sa rozhodnut samostatne, sam si nesie zodpovednost za svoje konanie, preto netreba nikoho sudit a odsudzovat.
Viete mi prosim niekto poradit? Po kolkych dnoch od oplodnenia sa daju pozorovat nejake priznaky?A ake to su? dakujem
Ahojte,mam 25 rokov,s priatelom mame nechraneny sex,tyzden po menstruacii som zacala spinit a trosku aj krvacat,vecer som 2 krat zvracala a mam take krce v podbrusku,robila som si dnes test,prva ciarka ruzova a druha slabo ruzova,mate niekto s takym niecim skusenost,mozem byt resp.tehotna?
Ahoj dagi, v prvom rade ta nechcem vystrasit ale moja svagrina to takto mala ked islo o mimomaternicove tehotenstvo, ktore skoncilo prirodzenym potratom, teda operaciou. Okamzite by som navstivila gynekologa. Nemusi to byt vsak tvoj pripad. Drzim palce
Ahoj Klari,dakujem za info,som zvedava co sa z toho vykluje,ja som bola u gynekologicky,videla tam,len tekutinu pri vajecniku,ak by som aj bola tehotna,ci mimomaternicove,alebo normalne,tak len takych 6 dni
Každá čiarka, hoc aj slabulilinko ružová dokazuje prítomnosť hormónu HcG, ktorý sa tvorí iba v tehotenstve. Ak si test robíš zavčasu alebo nie z ranného moču, môže výjsť aj takmer neviditeľná. Stalo sa to aj mne, všetci tvrdili, že žiadna druhá čiarka tam nie je, ale ja som si bola naisto, že slabulilinký odtieň tam vidím. Mala som vtedy 10 mesačné bábo a nebolo mi všetko jedno. Napokon som si urobila na druhý deň ďalší z ranného moču a pochybnosti sa rozplynuli. Vtedy vystrašená, dnes nesmierne šťastná naháňam po dome dvoch krásnych nezbedníkov, starší má 4 roky a mladší s “nesmelou” čiarkou na teste už dokonca 2,5 roka. A som šťastná, že ho mám, je úžasný. Môj strach počas tehotenstva ako to všetko zvládnem mi dnes kompenzuje neodolateľnými úsmevmi a vetičkami: “Mami, hubim ťa na svete!”
Ja som si robila test par krat a nikdy som tam nemala tu ciarku,aj priatel ju vidi,len nie je taka ako ta prva,tak uvidime,urobim si dalsi test tak za tyzden ved uz mam aj vek na babo…