To vôbec nemusí byť ako tá prvá, ktorá je silno ružová. Stačí aj len náznačok čiarky, slabunký odtienok, aj taká sa ráta. Ráta sa vlastne akýkoľvek odtieň čiarky. Ani mne tam tú čiarku vtedy ostatný nevideli, okrem susedy všetci tvrdili, že tam nič nie je, ale ja som jasne videla slabunký odtieň a tehotenstvo sa potvrdilo. Jakubko je už dnes neodolateľný fešák.
Stale sa na ten test pozeram,ci vidim spravne a stale je tam ta ciarka mam prsia bolestive a mam pocit,ze su akesi tvrde,len som prekvapena pri mojom zivotnom style ziadne ranajky,stres v robote,nepravidelna strava,ze sa mi moze podrit otehotniet,ak som.Kolko mas rokov,ak sa smiem opytat?
Ešte by som chcela dodať, že tie kŕče v podbrušku sa mi trochu nezdajú a môže byť predpoklad mimomaternicovej tehotnosti, preto by som sa spýtala doktorky, kedy sa to dá potvrdiť alebo vyvrátiť. Držím palce, aby to dopadlo podľa tvojich a priateľových predstáv.
Ak to moze byt zo stresu,ktory mam dostatok,lebo obcas to mavam take krce,mala som dost tazke dni teraz,tak aj z toho ,zajtra odchadzame na dovolenku,tak tam sa trosku odreagujem,bola som u gynekologicke,povedala,ze to vie zistit az v 3 tyzdni
Mám 31, 1x som ledva otehotnela po cca. roku a 2x ani neviem kedy, bol to šok. Obidva razy som cítila v deň, keď som mala dostať menzes taký zvláštny tlak v prsníkoch, aj to iba na niekoľko hodín. Nič viac, žiadne bolesti, a ešte pár dní pred menzesom som mala pri prvom tehotenstve nesmierne veľkú chuť na rajčinovú polievku, ale takú, že by som neviem čo urobila, aby som ju mala a druhýkrát zas na rybičkovú pomazánku. Chacha, no sranda.To trvalo asi tak 2-3 dni a potom sa u mňa na tri mesiace v oboch prípadoch prejavilo totálne nechutenstvo, pri druhom tehotenstve som sa až bála ako to dopadne, bývalo mi zle aj z pachov. Neskôr sa to zlepšilo a Jakubko sa nakoniec narodil aj napriek mojej skromnej strave s 4300 g, starší mal 4400g. Vieš, tehotná môžeš zostať aj napriek tomu, že si myslíš, že tvoj organizmus nemá vytvorené zrovna ideálne podmienky. Ja som tiež v tom čase ešte kojila a spávala som doslova symbolicky, no rozhodne som nebola vo forme a vidíš, stalo sa. Hlavne, že sme zdraví a ľúbime sa, na ostatnom až tak nezáleží. A ty, čo by si si želala, aby sa tehotenstvo potvrdilo, alebo radšej ešte nie, ak to nie je veľmi osobná otázka. Tak peknú dovolenku a veľa šťastia.
Ahoj,tak to si mala pekne chute a nechute:-) ja zatial nic take nepocitujem,len mi je zle z kazdej zuvacky,ma napina,tak ja by som chcela dieta,ale mam aj strach z tej zodpovednosti a v podstate sa vsetko co teraz robim zmeni,iny zivotny styl,ale urcite sa to da,ved sama vies ako si zila predtym a ako zijes teraz,len sa bojim,aby to nebolo mimomaternicove tehotenstvo,ja uz ziadne krce nemam,len som mala jeden vecer,ked som tak krvacala,ja mam inak pri menstruacii stale silne bolesti na to som zvyknuta,uz cestujeme na dovolenku a az v noci letime,tak sa aj tesim aj bojim :-),dakujem za rady,verim,ze ak som tehotna,tak normalne
na to mi neda nereagovat. Takze ak si niekto mysli ze plod je len zhluk buniek co by bez matkinho tela neprezilo, tak co si myslite o tom, ze dieta ked sa narodi, tiez by neprezilo, keby sa on nik nestaral. Tiez sa nedokaze branit, tak ako ten maly plod, lebo kazdy mame svoj zaciatok aj ten tvoj bol tym ze sa spojili vajicko a spermia a zacali sa delit, a ak si myslis ze toto obdobie staci ignorovat, tak by si tu dnes nebola. Jasne ze je to zaciatok noveho zivota, ludia otvorte oci a nezabijajte deti.
ahoj vie mi niekto poradit beriem hormonalnu antikoncepciu a menstruaciu mam iba ako spinenie ked sa vynechaju tabletky inokedy mavam vzdy normalnu menstruáciu…možem byť tehotna?alebo to može byť aj z toho že minulý mesiac som mala silnejsiu menstruáciu?
boooze, 4 dni ti meskaju??? a beries lieky? a testy su negativne??? neboj, nie si… teda, uz je asi neskoro, ale nebola si…
zdravim vsetkych. mam otazku. s priatelkou sme spolu uz 7 rokov a stale brala antikoncepcne tabletky.samozrejme ze vsetkeho vela skodi, tak sa rozhodla si dat prestavku. predtym mala stale nepravidelnu menstruaciu. neustale jej meskala…niekedy i tyzdne. nedavno sme mali spolu sex (20.7.08 - cize 3 dni dozadu) - (podotykam ze kondom som pouzival i pocas doby ked uzivala antikoncepcne tabletky) cize tuto vec mame zabehnutu roky a staviame sa k tomu velmi zodpovedne. priatelke menstruacia meskala a krvacanie sa spustilo tesne pred nasim pohlavnym stykom…podotykam, ze bolo VELMI slabe. zaujimave je, ze po pohlavnom styku sa menstruacia ZASTAVILA uplne. je to vobec mozne?!? ejakuloval som mimo partnerku, kondom bol samozrejmostou a nebol poskodeny. stretol sa niekto uz s takymto pripadom? je mozne ze by mohla otehotniet?
dakujem, s pozdravom robert
ahojte prosim poradte mi mala
dobry den robila som si test tehotensky a vysiel mi pozitiv ale pred dvomi tyzdnami som bola u ginekologa a povedalze vsetko v poriadku a este mi navyse pred pisal antikoncepcu neviem co si mam otom mysliet poradte mi som v koncoch dakujem
baby a co myslite v mojom pripade… nepravidelna menstruacia, ale vzdy skor ako neskor… naposledy mi prisla uz na 14sty den. teraz uz 34 den a stale nic. priatela nemam, s cudzimi nespavam, az na jednu vynimku na party ked sa aj pod vplyvom trosku alkoholu zdalo vzrusujuce to vyskusat s chalanom o ktorom som iba vedela ze sa vola tomas a ukrutne dobre vonia… rychlovka - nechraneny styk, otehotnenia som sa az tak nebala kedze mi menzes akurat v ten den skoncil… je mozne ze to len bolo silne spinenie v obdobi ovulacie kedze to bolo uz na 14sty den? uz som z toho blazon, po kazdej navsteve vecka kontrolujem aj co len slaby naznak a nic. naznaky ako bolest prsnikov, rannu nevolnost - nemam, akurat skvely apetit ale ten mavam vlastne stale… baby poradte! samozrejme ze si idem urobit test, ale neviem aky by bol najvhodnejsi?
Otazka :
S priatelkou sme mali pohlavny styk , bolo to prenu po prvy krat. pouzili sme kondom aj pharmatex cipky. Ale minule sa nam roztrhol kondom, stale pouzivame aj pharmatex cipky , a rano si po sexe zobrala tabletku PO. Mala potom po 5tich dnoch menstruaciu ale teraz odvtedy ubehlo 28dni a nic. trochu sa jej zvatsili prsia, ale pripisuje to tomu ze zacala sexualne zit. Myslite ze moze byt tehotna?
ahoj Exit,tiez pouzivame kondomy aj cipky pharmatex uz nieco cez 2 roky a aj ked nam praskol kondom,ten cipok to zachranil.v juni sa nam to podarilo dokonca dva krat,ale uz som dostala menstruaciu.(myslim si,ze tie cipky su dost spolahlive v kombinacii s kondomom hlavne na tieto nehody.)tabletka po,je podla mna dost drahy spas,nabuduce ked budete mat nejake podozrenie,tak by som uprednostnila teh.test(to stpji tak do 150 sk).je to lacnejsie,spolahlive a nezasiahne to do cyklu tvojej milej.28 dni este nie je ziadne katastrofa.drzim palce.som laik,ale z vlastnej skusenosti,len tolko ze tehotna nie je.
rapi clear,alebo este jeden taky podobny,jeden je s takou mini vanickou a jeden iba taky papierik.
ahojte…tiez mam problem…mam 23,pravidelny menzes,len teraz mi meska uz priblizne jeden tyzden…test som si este nerobila,ale mam take jemne pobolievanie v podbrusku uz asi tri dni,neviem co to znamena…vzdy ma prsia pobolievaju a mam ich napnute asi tyzden pred dostanim menstruacie,ale teraz nic take nebolo,ani neni…co si o tom myslite??som nervozna uz…
HEPL ! po kolkych dnoch po pohlavnom styku je najlepsie pouzit tehotensky test, aby som mala istotu? Da sa prist o babo aj ked som uz 5 dni tehotna??? prosim poradte, surne…za vsetky odpovede vam dakujem…mam iba 17 a nechcem si pokazit zivot
ahoj.
nevie niekto, či sa dá ísť na krvné testy aj k inému lekárovi než k tomu svojmu. ja som totiž študujem a práve aj pracujem v blave, ale svoju lekárku mám doma a nemám velmi čas cestovať. čítala som, že krvné testy sa hradia v plnej sume, pretože ich poistovne nepreplácajú.
Ahojte,potrebovala by som radu,uz som tu pisala asi taky mesiac dozadu,ze som si robila tehotensky test a druha ciarka bola ruzova,ale viditelna,tyzden na to,som isla na dovolenku a uplne iny kontinent a tym padom aj ina klima,tam som dostala menzes,ktory mi trval 5 dni,chcem sa opytat ci je mozne,ze by som bola aj napriek tomu tehotna,ked ma stale bolia prsia a moje kila idu pomalicky hore a to toho az tak vela nezjem,ak ste mali niekto nieco podobne,tak napiste,aby som sa zbytocne nestresovala.Dakujem