tiež mi povedali že hladinu Mg a Ca v krvi mám v norme. Zistil som že doslova silu mi dodáva pitie minerálych vôd z vyšším obsahom Ca, Mg napríklad Korytnica, Magnezia, Baldovská. Netreba čakať pozitívnu zmenu po prvej vypitej flaši. Ale myslím že po týždni budete cítiť rozdiel v dobrom slova zmysle, obsahú totiž vela spomínaných minerálov ktoré pri tetanii v tele chýbajú.
Dobrý deň sedliacka , chcela by som sa Vás opýtať:
lieky n EPILEPSIU Vám vysadili?Aj Vám robili vyšertenia EEG ako pracuje mozog? aké ste ich mala? Prepáčte že sa toľko vypytujem, ale aj som že vraj Epileptička, podľa EEG vyšetrení, trpím tým už od roku 2008 a teraz mám 30 rokov.Takže epilepsiu mi zistili ako 28 ročnej.
Príznaky odpadávanie, hlasné a sťažené dýchanie, bolesti hlavy a chrbtice, búšenie srdca,točenie hlavy, zlé videnie no hrôza!!! Niekedy si myslím že patrím do blázninca.Je to hrozné žiť s pocitom,že kedy odpadnem a kedy to zas deti uvidia.Prosím odpíšte mi, lebo sa chystám na vyšetrenie na TETANIU.
Mam podobne príznaky ako ty.Asi pred pol ropkom som mala v tri zachvaty pri ktorych som sa nemohla nadychnut a trpli mi ruky,jazyk,neurolog mi diagnostikoval neurogennu tetaniu,nemam priznaky ake su pisovane na internete,len stazene dychanie,co mi dost zneprijemnuje zivot.Niekedy ma pocit ze ma z toho ako keby tlacilo na hrudi.Je to smutne,ale na lekarov sa s tmy neda obratit, snazims a s tym vysporiadat sama no ide mi to velmi tazko
Ahoj nana77. Chcem sa poradit.Pisala som na tomto fore o mojich problemoch,ja vlastne ani neviem ci je to neurogenna tetania aj ked moj neurolog mi to po jednom teste kde som opisovala svoje stavy urcil,aj ako uzkost a aj ako neurogenna tetania.Zo zaciatku som mala stav ked som sa nevedela nadychnut,trplo mi cele telo, nevedela som rozpravat a teraz mam stavy ked sa mi velmi tazko dycha.Bola som aj na CT vysetrenie,na snimky pluc, chrbtice a vsetko mam ciste, vraj ani astma to byt nemoze a ani alergia takze moje problemy ktore su stazene dychanie,nemoct sa z hlboka nadychnut a neustale zyvanie mozu byt vyvolane prave tym?Mam 22rokov a dost ma to trapi,trapi to aj mojich najblizsich a nevedia mi stym pomoct ak mozte mi poradit.Dakujem.
ahoj aj ja mam tu hnusnu chorobu asi mesiac a pol zo zaciatku to bolo velmi zle teraz po liekoch trochu lepsie ale nie velmi kazdy den som na pohotovosnach niekedy mam horucky potom zimnicu busenie srdca a tak dalej a z toho hrozny strach dokonca sa bojim byt aj na toalete mam strach ale vysetrenia inac boli dobre ze vsetko mam ok aj srdce aj hlavu len tu tetaniu mam a neviem co to je som chora alebo mne preskakuje
tak ako to viaceri opisujete,ktori mate lekarske vysetrenia v poriadku, zda sa ze vase problemy su viac psychickeho charakteru a autor elahop vam to relativne jasne popisal.
ak sa vam to nepodari zvladat samym vyhladajte psychologa,mpsychoterapeuta a pomoze vam nastartovat sebapoznacvaci proces a zvladanie vasich priznakov-tetania je priznak,prejav,reakcia …mali by ste spoznavat samych seba, na ktore podnety ako reagujete a zmiernovat sustredeníe sa na ne…k tomu sluzia viacere sebapoznavacie postupy a techniky…
.psychologicka ,psychoteraputka…rita svihranova
Pred rokmi som mala dva ťažké tetanické záchvaty. Keď mi zistili zníženú činnosť štítnej žľazy, lekár endokrinológ s o ne špeciálne zaujímal. Myslím, že moje záchvaty súviseli so zistenou hypothyreózou (znížená činnosť štítnej žľazy). Odporúčam vyšetrenie u endokrinológa.
Ahojte všetci!Treba si zapamätať žiadne antidepresíva na tetaniu nepomáhajú!!!
Začal som čítať o tej tetanii, aj ked som hľadal niečo iné, resp. podobné a najprv som si myslel, že mňa sa to netýka /podobné pocitu ako sú tu opísané mávam aj ja, no nemám žiadne bolenie hlavy, pocit dusenia, ani trpnutie/ a všimol som si, že aj moje EMG vyšetrenie na tetaniu pozit. <br> Preto sa chcem spýtať, má niekto podobné problémy okrem bolesti hlavy, trpnutia a pocitov dusenia? Mám aj zvýšený krvný tlak a zníženú činnosť štítnej zľazy. Na EMG som bol len v pondelok, tak hľadám informácie. Minerály mám v pohode. Ďakujem za odpovede <br>
Ak niekoho lekar posiela k psychiatrovi, nemusi to byt hned blazon. Len je tu asi taka moznost, ze povod choroby moze mat na starosti psychika.
Tak Tomáš normálna reč čo si tu napísal… Presne toto je aj môj názor.Mne lekári povedali,že sa to nelieči,že to musím sama nejako prekonať. Ja mám tetániu tretí rok a stale sa vracia.Chodím k homeopatovi a 2 týždne je pokoj a potom to znova príde…K psychiatrovi som zatiaľ nešla,čakám či mi pomôže homeo… Ja nehovorím,že to nie je vyvolané psychikou,ale nie je možné, že len psychika takéto stavy vyvoláva… Aj ked je pravda,že psychika je sviňa,ale určite to spôsobuje aj niečo iné…
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či niektorí z Vás čo majú tetániu boli v blízkej minulosti očkovaní nejakou vakcínou,prípadne akou?Vďaka
môže tetaniu vyvolať sklerodermia circumskripta? tu mám potvrdenú a teraz čakám na eeg na vylúčenie tetanických symptomov… zatial užívam od neurologičky stugeron a ginko no po tom stugerone som dosť ospalá… možno si treba len zvyknuť. Nemám príznaky aké sa tu opisujú, jedine to bušenie srdca a niekedy vnutorná triaška taká slabšia… skusite mi poradiť?
ďakujem
môže tetaniu vyvolať sklerodermia circumskripta? tu mám potvrdenú a teraz čakám na eeg na vylúčenie tetanických symptomov… zatial užívam od neurologičky stugeron a ginko no po tom stugerone som dosť ospalá… možno si treba len zvyknuť. Nemám príznaky aké sa tu opisujú, jedine to bušenie srdca a niekedy vnutorná triaška taká slabšia… skusite mi poradiť?
ďakujem
AJ MNE DIAGNOSTIKOVALI HVT PRED MESIACOM.MA NIEKTO SKUSENOSTI S LIEKOM RIVOTRIL-
PRED MESIACOM SOM MALA ZACHVAT A DIAGNOSTIKOVALI MI HVT.LEKARKA MI PREDPISALA
RIVOTRIL A MAGNEZIUM.DOTERAZ BOL KLUD,ALE VCERA SOM BOLA V NAKUPNOM CENTRE A ZACHVAT SA ZOPAKOVAL.CHCELA BY SOM SA SPYTAT,CI SA NIEKOMU OPAKUJE ZACHVAT,KED JE V PROSTREDI,KDE JE VELKE MNOZSTVO LUDI.
To,co popisujete je mozne zmiernovat a zredukovat, spoznavat svoje moznosti vlastnej sebapodpory v spolupraci s psychologmi,psychoteraputmi.
na zzz.sk alebo v zozname slovenskych psychoteraputov ich najdete mnoho.
psychologicka,psychoteraputka rita svihranova,zzz.sk
ja mám tetániu asi desat rokov a mám 53rokov zatial čo som vyskúšala tak najviac mi pomáha rivotril ale to je liek ktorý sa musí užívat stále ja sa priznám,že ho neužívam stále len ked mi je už na nevydržanie a celkom to ide.mne nič netrpne len sa mi točí hlava,mám pocit že odpadnem ale ešte nikdy som neodpadla,tiež mám zlé pocity v obchodných domoch a vobec ked som mimo domu dám si rivotril a prejde mi to,takže ja to riešim takto.
kto to neprežil nevysvetluj to su geroji čo hovoria nedroguj ved pride aj ich osud čo neprajem chorobu nikto nevymyšla čakam odpovedtrud.
Pred vyše rokom mi diagnostikovali Tetániu,
Doktorka mi predpísala liek, dáke antisklerotikum, na názov si však nespomeniem, lebo som ho vrátil, hneď ako som zistil vedlajšie účinky.Nezostalo nič iné, vyliečiť sa sám.Mrzí ma to, ale Vám tiež nič iné nezostáva.Takto som sa dostal k AJURVEDE, vďaka ktorej som zistil príčinu môjho ochorenia a spôsob jeho liečby. Ak tým niekomu pomôžem budem šťastný. Celá moja liečebná procedúra sa skladá zo správneho jedla, správnej aktivity, správnych jógových cvikov a meditácie.Jednoduché očistné techniky. Másáže. Neberiem žiadne lieky,ani som nebral, čo však dnes považujem za chybu, lebo som presvedčený, že sa dá tejto choroby úplne zbaviť za kratší čas, ako to trvá mne.Ak píšem o liekoch tak myslím Ajurvédske, na prírodnej báze bez vedľajších účinkov.Ak to niekoho zaujíma a je ochotný na sebe tvrdo pracovať v mene svojho uzdravenia a osobného rastu rád mu poskytnem bližšie informácie.
Lotos