Tetánia

Tiež súhlasím s tvrdením, že všetko je závislé na našom myslení.Ale Naše myšlienky sú zase závislé na našom telesnom stave. Tak, ako ste to tu spomenul. Ako však ovládnuť myšlienky strachu a obáv, ktoré v skutočnosti spôsobujú tieto príznaky.Základ je prestať myslieť a regovať. Ale ako to urobiť. 1. Treba prestať reagovať odporom. Ak vznikne v mysli odpor k telesným prejavom okamžite nasleduje negatívna myšlienka a tá znova vyvolá odpor a takto to ide do kola. Človek je stále viac a viac zúfalí.Toto násobenie utrpenia treba zastaviť.Staňte sa pozorovateľom svojej bolesti bez odporu, bez reakcie. Vždy si povedzte je to tu zas pozriem sa na to koľko to potrvá. Na začiatku je to potrebné robiť v kľude so zatvorenými očami, ako keď meditujete.Treba intenzívne pracovať na splynutí s týmito prejavmi.Postupne začnete sledovať ako sa tie prejavy menia a zanikajú. Tiež zbadáte na čo ste mysleli pred vypuknutím prejavu.Zistíte tak čo je príčinou prejavu. Ak odstránite príčinu prejav sa už neobjaví.
Jedzte jedlá sladkej, kyslej a slanej chuti, mastné a ťažké s korením podporujúcim trávenie. Nejedzte vysušujúce a priemyselne vyrábané potraviny. Každé ráno vypite pohár alebo dva teplej vody. Dbajte na to aby ste sa pred raňajkami vždy vyprázdnili. Ak nemáte dobré trávenie tak neviete stráviť ani pocity.Chodte na olejovú masáž alebo sa masírujte sami sezamovým olejom. Nesedte pred počítačom dlhšie ako hodinu denne. Prechádzajte sa veľa na čerstvom vzduchu a budte veľa na doobednom slnku.Vyvarujte sa prievanu a klimatizovaným miestnostiam.
Toto je len malá ukážka, čo všetko môžete pre seba urobiť, aby ste dali do rovnováhy svoje telo, myseľ a psychiku. Prajem Vám veľa síl, budťe šťastný

Ahoj, Lotos.
Prave si tu zistujem info o tych prejavoch a snazim sa tiez najst nejake vhodne alternativy, nie len antidepresiva, ktore su este aj navykove.A zaujalo ma to. Preto prosim napis viac. U mna to prepuklo cesrstvo a citim sa fakt divne, na odpadnutie, huci mi v hlave a k tomu aj sumi a som ako po opici. Neviem, co vsetko za tym moze este byt. Doteraz to bolo z chrbtice, ale tu mi neurolog napravil. Potrebujem pomoct…!!!

Ahoj adus prosímta čo je to HVT ? A chcem sa opýtať , ako sa ti prejavuje záchvat. Reagujem preto , lebo si myslím že mám niečo podobné.Ked som doma tak v pohode ale v nákupných centrách alebo ked idem niekam na kávu mávam stavy - nával tepla , slabosť , tažké nohy ako by som mal odpadnúť a pritom pociťujem stav úzkosti nervozity atd. porad mi čo treba s tým robyť. Ďakujem Masla

Lotos, v jednom mas pravdu, “kto ma zaujem a je ochotny na sebe pracovat”,
tak je jedno aku formu si zvoli,ci psychologa,psychoterapeuta alebo alebo toho,co ty ponukas, alebo aj ine cesty.
osobne si myslim,ze to zavisi dost od toho, ci za seba preberu ludia zodpovednost a ako sa k problemu postavia…co aktivne ,alebo pasivne a cakajuco len na pomoc zvonku.
.

…chcela by som vidieť tých “mudrákov”, ktorí radia - nepoddávať sa diagnóze tetánia. ja sa nepoddávam žiadnej chorobe, kašlem na ne ale keď musím pochodovať 3 - 4 krát za noc a rozchádzať kŕče v nohách, ktoré mi ich neskutočne bolestivo vykrúcajú…nedá sa to ignorovať. diagnózu mám potvrdenú niekoľko rokov, neviem koľko, tiež mi lekár nasadil antidepresíva - vyhodila som ich. vôbec nepoznám príznaky spomínané v tomto fóre, tie výrazy mi nič nehovoria a je to vlastne prvý krát, čo som si tetániu vygooglila. nič som sa nedozvedela…ok, budem s tým žiť asi “nafurt” a pochodovať celé noci.

Tolko zaujimavych informacii.Ako mam informácie,tak táto diagnoza neni na invalidku.Vie človeku zneprijemnit život.Niekedy si myslím,že ovela lepšie by som ju znášala,keby som bola doma v klude a nie v robote vystresovaná .Stres je moj največší neprajník,ale snažim sa bojovat ako sa dá.Ale je to niekedy neznesitelné.Ráno seroxat,večer Rivotril,ale stále mám nejake svaly stuhnute a velmi to boli.Tetania je vlastne to,že naše nervove zakončenie vníma bolest niekolkonasobne ,teda to aj viacej bolí.Aspom takto mi to vysvetlila neurologička pri stanoveni diagnozy.

Tetanici pozor!Zistil som zaujímavú novú vec . Tí ktorí mávate nezáchvatové stavy tetánie,t.j. sústavné tetanické príznaky ,tak u Vás môže dochádzať k odumieraniu očných nervov dosledkom cievnych kŕčov ktoré ktoré zásobujú nervy krvou.Je to síce dlhodobý proces ale hrozí oslepnutie.Doporučujem preventívne očné vyšetrenie kým nie je neskoro.

ahoj…a aké mávaš záchvaty?

mna by to zaujimalo a

mam 32 a po cievnej mozgovej prihode mi diagnostikovali aj tetaniu mam dve male deti a chcem sa spytat že či ten rivotil ma nejake vedlajšie učinky s ktorymi možem ratať?

super je vtom vela pravdy a odhodlania ale aj ked sa človek snaži ma slabu chvilku si myslim že tvoj prispevok ho trochu podvihne zo stoličky a povie si a fakt ved som tu na tomto svete aby som sebe aj inym robil radosť i ked malu ale je to tak dik potešil si ma mal by si to každy prečitat lebo psychycke waw jw to najlepsie

Dobrý deň prajem,

po prečítani si, že ste ochotný mi poskytnúť nejaké informácie o liečení tetánie, som nezpochyboval a ihne´d som sa s radosťou obrátila na Vás.
Budem Vám povďačná, pretože táto choroba ma ničí už 1 rok. Beriem 1x denen Cpralex, vitamín AD, magnézium, Pyridoxi - B6 Thiamin - B1 no a samozrejme na prekrvenie mozgu Gingio.
Taktiež sa snažím nejako túto potvoru na prírodnej báze zlikvidovať, alebo aspoň “uspať” Budem nesmierne rada a teším sa na Vašu radu ohľadne Neurogénnej tetánie. VĎAKA

Ahoj

Ja mam taky pocit ze vsetky tieto tazkosti mi zacali po ockovani na chrypku.Neviem aka to bola vakcina.Ty si mala nieco podobne ?

Otázku očkovania som položila preto, pretože aj v u nás v rodine mal jeden člen v našej rodine ťažkosti,ktoré sa rozvinuli po očkovaní vakcínou už druhý krát. Prvý krát proti chrípke a druhý krát proti alergii. Očkovacie vakcíny spôsobujú problémy s dýchaním, oslabenie nervového systému, tachykardie a môžu napadnúť imunitný systém. Obsahujú totižto látky na ktoré človek môže byť alergický. Veľa ľudí ani nevie, prečo zrazu začne mať napr. neurologické ťažkosti, ale keby si postupne rozobrali,čo v poslednej dobe podstúpili a zisťovali, tak by prišli na veci, ktoré by ich prekvapili.Aj Ty si zisti,ako sa volala vakcína a prečítaj si všetko okolo nej. To by si mohla zistiť od toho kto Ťa očkoval. Stálo by to za to. Treba si dávať pozor, pretože máloktorý lekár Ti povie aj vedľajšie účinky očkovania. Po veľa zisťovaniach, ktoré som si našla dnes viem, že musíme byť veľmi,veľmi opatrní. Pretože kvôli neznalostiam prichádzame o svoje zdravie a keď rýchlo uzdravenie neprichádza, často musia ľudia užívať psychiatrické lieky. Ale ani tie nie sú východisko. V súčasnosti podstupujeme detoxikačnú liečbu, aby sa organizmus očistil od škodlivín. A zároveň prosím pána Boha aby nám pomáhal. Dávam do pozornosti časopis Vitalita, kde jeden pán,ktorému verím píše dosť o očkovaní. To je všetko, čo som chcela napísať. Prajem skoré uzdravenie Tebe a všetkým tu v tejto diskusii.

Ahoj

Napisala si to naozaj krasne ale bohuzial ja som chodil na psychologiu a psychiatriu rok.Davali mi rozne lieky (asi 5 druhov skusali) jedni mali horsie vedlajsie ucinky od inych.Videl som hviezdicky,mal som ejakulaciu atd… TOTO RADSEJ UZ NIKDY VIAC.Pravdaze bez akehokolvek ucinku na moj stav (mam vsetky priznaky ktore su tu mnoho krat popisovane) A to boli najjemnejsie lieky co mali.Vravel som im nech mi uz daju take ze sa budem usmievat a bude mi dobre na co mi jasne ze povedali ze take ja nepotrebujem.Cize nikomu neodporucam aby sa snazil liecit takto.Mam tetaniu uz asi 2 roky a stale sa to horsi.Som presvedceny ze problem bude v mineraloch,mavam sem tam hnacky a plynatost.Uz som presiel vsetkymi vysetreniami a aj ked v krvi sem tam hapruju minerali nikdy sa to nepotvrdilo viac krat takze ma neliecia.Myslim ze tato choroba ma zaklady v niecom fyzickom a nefungujucom ale bohuzial nase zdravotnictvo nie je schopne pomoct.Skusam vsetko mozne a drahe ako slak a nic nepomaha.Vsetkym tu velmi drzim palce a prajem len to najlepsie.Ten kto tuto chorobu nezazil to nikdy nepochopi.

Ahoj Aduš.Dnes som bola na test tetánie a mám ju potvrdenu.Mám záchvat po každom ked idem do nákupného centra.Začne sa mi točiť hlava a je mi na odpadnutie.Ale neviem čo a ako nepoznám tuto chorobu len teraz študujem čo a ako.

Sisa, nebola ste očkovaná nejakou vakcínou? Napr. chrípka alebo alergia? Čo užívate? Robili Vám vyšetrenie? Skúste si rozmyslieť, čo Vám mohlo zapríčiniť tento problém? Neberte žiadne antidepresíva. Tetanici sú bohužiaľ dobrí na predpisovanie týchto liekov. Ale nie je to východisko. Napíšte

dnes som sa dozvedela,ze aj ja mam tuto horobu.v utorok som si spravilavodičak…Budem moct šoferovat?

Dobrý deň čítala som váš článok ktorí ma zaujal mňe sa to stalo v sobotu trpnutie prsta celej ruky hlavy a úst tetániu mi zistili pred 13 rokmi nikdy pred tým som nič takéto nemala zavolala som si sanitku a lekár mi pichol injekciu trpnutie prešlo beriem magńézium, vitamín d , prsen, a teraz mi lekárka napísala alpha d3 ešte som ho nebrala chcela by som sa spýtať či to mohlo byť s tetánií lebo lekár mi povedal že to boli tetanové krče v pondelok idem na eeg a tetanove testy ale trpnutie môže byť s tetanií… dakujem .

ja trpím tetániou už vyše 3 rokov a mám skúsenosti s mnohými liečebnými procedúrami, bohužiaľ takéto metódy ako je psychoterapia zďaleka neliečia tetániu ale zmierňujú jej následky a človek by sa nemal spoliehať na takúto “náplasť”, mal by reálne pátrať po príčinách svojho problému aj keď to niekedy pripomína boj s veternými mlynmi nemal by sa vzdávať