Ahoj Dara.No popravde,este cakam na odpoved z Bratislavy,je to uz pomali mesiac a nic mi nechodi.Neviem ako dlho sa caka na odpoved.Vcera som sa citila zasa zle,tak do roboty sa neponahlam aj ked zhanam.Bojim sa toho,z ked nastupim ,hned mi daju aj vypoved lebo budem vynechavat.Dam ti hned vediet ako som dopadla,len co mi pride odpoved.Drzim t palce nech sa ti dari,aby si nemala zle stavy.Ahoj Vierka
Ahoj Sisi.No,bola som na vysetreni so srdieckom a vsetko je ok ako ma byt.Som velmi rada,ze aspon to mam v poriadku.Aj Holter bol v poriadku.Tak sa drzte pa pa Vierka
Tak ahoj Dara.No invalidka mi nepresla.Nevadi,nejako to vydrzim.Ahoj Viera
Vierka, práveže som prestala fajčiť pred rokom a pol, od kedy som otehotnela a teraz kojím, tak nefajčím vôbec a práveže som mala tieto tetanické “záchvaty” už aspoň trikrát. Pod tými záchvatmi myslím tým také krátke obdobia - 1 až 2 mesiace, keď mám každý deň tie tetanické stavy (rapkanie, hučanie v hlave)
Ahoj Vierka, tak to som rada, že máš so srdiečkom všetko v poriadku, však ako ináč, tak si aj predpokladala, že??? Ja budem mať určite tiež všetko v poriadku, hlavne, že mi stále občas podskakuje a búši.
Nechcem zakríknuť, ale mi toto oteplneie pomohlo, akoby teteanické prejavy ustúpili…ja si ináč každý deň beriem tie minerálne a vitamínové tabletky -Centrum a masírujem krčnú chrbticu, lebo pre dštyrmi rokmi mi neurologička potvrdila, že mi to môže spôsobovať aj krčná chrbtica, ja mám tam pootočené dva stavce… Ako ti je tera az v týchto dňoch? papa. s.
Ahoj Sisi.Ano som rada,ze mam srdiecko v poriadku.To busenie je aj u mna,ale da sa to zvladnut.Co je pritom zle,akurat ze neviem dychat.Pocasie nam prje aj ked niekedy mi je zle,ale uz to nieje take ako predtym.Ja by som mala ist este na rehabilitacne s chrbticou,ale kedy,tak to neviem.Cakam na telefon,kedy mame ist do Blavy ,tak nechcem zacat a potom to rychlo ukoncit,dam sa na to az ked budeme doma.Drzte sa Vierka
pomoze ti MAGNEB6 kupit sa da v lekarni
Ahoj Marika.ano Mgne B6 kupis volne v lekarni.
Juj omyl prepac,neprecitala som si to dobre.
Dobrý deň, mne diagnostikoval skalický neurológ latentnú tetaniu, užívam 1x denne antidepresíva. Bolo by vhodné vás navštíviť?
Prosím adresu Vášho manžela, zariadenia, kde robí. Vopred ďakujem, som 50-ročná učiteľka z Holíča
Ahojte všetci. Aj ja sa liečim na tetaniu asi dva roky, doteraz som sa pokúšala riešiť to len Magnéziom, a teraz som začala skúšať Aloe Vera gel z nemeckej firmy. Tak sa teším že mi to možno pomôže. Dám vedieť
dobry den!..poprosim vas o kontakt…velmi by mi pomohla pomoc vasho manzela…dakujem
zdravím, môžem poprosit o kontakt na p.liečiteľku?dakujem
Okrem magnéziových tabletiek (napr. Magne B6) treba piť veľa tekutín (2,5 až 3 litre denne). Po vypätí - strese oddychovať a načas vypnúť.
Ak už príde tetanický stav, nesnažiť sa dýchať zhlboka čerstvý vzduch (práve kyslík spôsobuje krče). Namiesto toho treba dýchať krátko, plytko a vydýchaný vzduch (dýchanie do vrecka). Nemyslieť na to a nepripúšťať si tie prejavy. Treba myslieť na niečo úplne iné… To sú rady od doktorov.
Mne sa tetánia prejavuje práve zhoršeným dýchaním a ťahaním v pľúcach. Krče do končatín nedostávam. Len mi začnú meravieť ruky od lakťov po prsty.
Držím všetkým palce
zdravim… priznaky tetanie sa u mna zacali prejavovat uz velmi davno. priblizne v case ked som zacala studovat na vyske. to je uz vyse 10 rokov. vtedy som este nevedela co to je. pocitovala som trpnutie lavej ruky, jazyka, mala som dvojite vydenie, bolesti hlavy. myslela som si ze je to migrena. pred statnicami sa mi stav zhorsil. bola som uplne vycerpana a vystresovana. pred rokom som bola u neurologa a ten mi dal urobit tetanicky test, kde mi diagnostikovali hyperventilacnu tetaniu. doktor mi povedal ze mam brat magne b6 a poslal ma ku psychologicke. psychologicka ma uci ako zvladat stresove situacie. vraj si vsetko beriem prilis k srdcu. ku magne b6 som pridala aj horcik a vapnik ale moj stav sa nezlepsuje. vcera som mala taky zachvat, ze som musela nechat auto pred firmou a ist domov autobusom lebo som nebola schopna soferovat. nechcem touto chorobou trpiet. chcem sa vyliecit. ale nechcem do seba pchat lieky. uz som z toho zufala. poradte mi niekto. prosim. dakujem. inga
Dobrý večer píšete na internete, že Váš manžel ma tetániu už 10 rokov a viete poradit.Už som vam písala a neodpovedate.Prosím vás ak mate radu tak ju napíšte pomožete viacerím.Vdaka
vie mi niekto preložiť …pri vyšetrení sa objavujú duplety…záver z vyšetrenia na tetaniu je pozitívny to chápem ale čo sú to tie duplety
neda sa to vylecit…je too psichika…netreba nato mysliet…mamm tuezz tu diagnozuu…mamm strasne stavy
Ahojte všetci. Citam tu o tetanii, poviem Vam normalne ma to zaskočilo. Aj mne asi pred štyrmi rokmi zistily tetaniu. Strašne mi trpli ruky, hlava,nohy,chrbtica,no hruza. Z toho všetkeho som bola dost psychycky zle. Neurolog mi povedal, že je to z nedostatku vapnika. Ja som to pripisovala, že to mam z prace, dost som manualne robila rukami, strašne ma bolela chrbtica- krčna,a všetka ta bolest išla do hlavy. Lekar povedal, že nemam pracovat. V noci som sa budila s plačom od trpnutia. Teraz som doma na materskej, tak je to trochu miernejšie, ale mam dni kedy je to na figu. S tym problemom som za lekarom odvtedy už nebola, ale ked tak čitam vaše prispevky tak asi asi pojdem, nech mi povie čo a ako. Tak Vam všetkym držim palce v boji s TETANIOU.
hmm, docitala som sa tu zaujimave veci. Tiez mam tetaniu a najnovsie mi trpne hlava… (celova cast), po rozmyslani No dufam, ze je to dalsi priznak tetanie a nic vazne. Ak ste sa s tym niekto stretli, ozvite sa. Vdaka