Ahojte spolu-tetanici, tak o vas vsetkych ciatam, a chcem vam nieco povedat,tato hnusna choroba vlastne nie je choroba, ale “stav” nasej psychiky, kto. sposobuje rozne veci, ako napr. ze nase telo nedokaze spracovat vitaminy a preto ich musime stale papkat, mam to uz 5 rokov a je to raz lepsie raz horsie, podla toho, ako som na tom psychicky, tiez mi dali AD, neurol, nic neberiem, ataky zvladam sama doma, lebo viem ako: ked citim ze to prichadza, treba hned vstat a zacat robit nieco, co vyzaduje vasu plnu koncentraciu, tym zamestnate vasu mysel, ktora povie telu:teraz chvilu pockaj,musim sa sustredit na nieco ine, a zacnite to robit a ono to prejde, predychate to lebo celu tuto chorobu mame v hlave(treba vsak vylucit ostatne veci - moze to robit aj stitna zlaza!!!)pri tetanii plati pravidlo (naozaj plati, vyskusajte ho a uvidite!)ak ju budete ignorovat- prestane ju to bavit a ona odide… co robite, ked nechcete, aby navsteva uz odisla domov, prec? Budete jej venovat pozornost, zahovarat, rozpravat sa s nou a pod., ignorujte navstevu a ona odide. Preco myslite ze sa tento stav lieci ADepresivami?MYslite ze AD maju nejaky vplyv na to, ci sa vitaminy v tele dobre spracuju alebo nie? Nie, oni robia to ze “liecia” nase myslenie a psychiku, kazdy kto ich berie je zrazuj spokojnesi a stastnejsi a akoby vylieceny. Spravme si poriadok v nasich hlavach,myslime pozitivne - uz roky nam je na umretie a urcite nezomrieme na tetaniu, skuste nad tym vedome zvitazit - ked mi pride zle, tak si poviem- a tak je to tu,ale vies co ,tetania,nestojis mi za to, aby som sa ta bala, aby som sa vzdala svojho zivota, poriadne sa nasilu usmejem a predstavim si ju ako osobu, malicku, skaredu a strasne smiesnu s bradaviciami na celom tele ako stoji predomnou a ja sa jej smejem do tvare a este poviem, vzdy ta porazim lebo ta vzdy predycham lebo si len v mojej hlave!!!a mne to vzdy zaberie,a idem robit nieco na co sa musim sustredit a vzdy vzdy !!! to predycham aj bez zachranky a neurolu a cim menej casto na to myslim, tym menej casto to pride, skuste to ignorovat prestanete ju zaujimat (ale vitaminiky treba urcite papkat az kym nebudete fit), nana
Ahoj nana ja mám tiež tetaniu už desat rokov a konečne si to ty popísala najsprávnejšie som rada že si sa ozvala, napíš ake vitamíny papaš. Ja calcium,Magne B6, horčík, selen,zinok pekný den.Evka
dobry den…a teraz vam poviem nieco ja…som dost citlivej povahy stalo sa mi to ked moj priatel odpadol a nasli mu zapal slepeho creva strasne som sa zlakla asi som este taka naplasena ani nikdy nebola a odvtedy mam tieto problemy…zacalo sa mi zle dychat,pocit zvracania…zacala som chodit po vysetreniach vsade mozne:alergolog,plucny,internista,neurolog a tam mi zistili ze mam tetaniu…bolo mi lepsie asi 3mesiace a zacalo sa to zasa opakovat,vyskusala som jednu liecitelku a ona mi povedala ze mi nic nieje ze na to nemam mysliet posiela mi energiu a bolo mi ovela lepsie…nemozte na to mysliet pretoze je to vsetko o psychike a ta robi vela verte mi…mam 21 rokou a byva mi strasne chodim casto na pohotovost pretoze mi nezabera skoro nic iba injekcia…a tie reci ze co vam je ved ste mlada mi uz idu na nervy…nikto neveri kto to nezazije ne vlastnej kozi…vsetci co to mate nemyslite na to a zite zivot naplno…drzim palceky
MAM TAKY PROBLEM AJ JA S TYMI TRPNUTIAMI RUK A NOH A AJ TVARE ,MAM ZAVRATE A MYSLIM žE Už UMIERAM,NEVIEM čO DALEJ ,DOKTOR MI DAL XANAX A MAGNE B6 ,ALE VOBEC MI TO NEPOMAHA …ZA JEDEN DEN SOM DVA KRAT NA POHOTOVOSTI ,ZLE SA MI DYCHA A VšEOBECNE SA ZZLE CITIM,PROSIM POMOžTE MI ,DIK DRžIM AJ JA VAM PALCE čO VAS TRAPI AKO MNA ,
DRžIM PALCE
JA SOM AJ MARIšU SKUšAL A BOLO EšTE HORšIE ,A KED SI DAM PAR PIV TAK NA DRUHY DEN MA STRAšNE STAVY,VčERA SOM BOL DVA KRAT NA POHOTOVOSTI ,TAK JA NEVIEM TERAZ,ALE JE TO STRAšNY POCIT
chcem sa zapojit do dyskusie
Ahoj, mam to same co ty. Ten B6 neni zly, ale tes to neni spaseni. Myslel sem, ze kazdou minutu umru, nemohl sem vyjit ani do schodu prvniho patra, dech zly, zavrate, nabehy na ty zle stavy…
Pak sem se donutil prestat se bat, ono ten samotny strach ze smrti telo uplne paralyzuje. Nemej strach, dychej zhluboka a uzivej si zivota. Bud na studenem dobrem vzduchu a vyhybej se kouri, umelym svetlum. Drzim ti palce. Neni to smrtelne. Na tetanii neumres, i kdyz smrt je mozna stejna.Hlavne se neboj zacit po kazdem zachvatu znova zit.
To máš pravdu na to sa neumiera ale život s tým je ťažký.
Dobrý večer nana písala som ti pred pár dnami aké vitamíny to papkaš a neodpísala si mi.Pekný večer
nana77 velmi si mi pomohla ja prezivam strach a uzkost a mam male babetko ma 3mesiace ale rada by som sa o tom porozpravala ak by si mohla sa mi ozvat bola by som rada viem ze to je len v hlave stale ju odhanam ale neodchadza je mensia to musim priznat. Bola by som rada ak sa ozves som vecsinou na pokeci 3majka333. Dakujem
Ahoj. Je to od teba velmi pekné ze píšeš takéto články ani nevieš ako to pomáha druhym ľudom.Zistili mi ju pred 3týždnami som z toho ešte vystrašený ale dúfam že to zvládnem lebo si myslím že psychicky som na tom v pohode. Len ten strach je tam ked to príde. Ak by sa ti chcelo napíš.Prečítal som dnes veľa článkov odkazov ale ten tvoj je taký najrozumnejší. vela uspechov.
presne toto isté robí aj mne…strpnutie v celovej oblasti, v oblasti nosa alebo pocity krčov z hlavy do uší.
Tiež by som chcela poprosiť o adresu…
velmi pekne dakujem,
Ja som takýto stav mala 1x, a to kvôli tomu že v ten inkriminovaný deň som bola psychicky vypätá a nahnevaná a pod… takže to spôsobila psychika. už je tomu 1 rok, a našťastie sa nič také nezopakovalo, stres som isto nejaký mala, študuje na VŠ, takže skúšky a pod. veci…a našťastie sa mi to nezopakovalo, keď tu čítam, že ľudia to majú dennodenne, preboha, to je strašné… neviem, akú to ma intenzitu, či sa to môže neskôr po pár rokoch zintenzívňovať… ale snáď nie… ako brnenie a nazvala by som to vibrovanie svalstva mávam… ale to nebolí je to trochu nepríjemné, ale v podstate mi to je jedno, pokým nebudem mať taký stav ako som mala pred rokom, záchvat, či ako to mám nazvať… tak je to fajn.
No tak ja tiez trpim tymito “stavmi” Ked mi prisli na to ze mam tetaniu hned to prisudili psychike a dali mi nejake antidepresiva, ako som neskor zistila kedze som vtedy mala len 17 rokov.Aj ked mam niekedy fakt pocit ze umieram , nemyslim si ze by som to mala sposobene len psychikou.Napr. mi tento stav vie prist aj v uplnom klude, alebo naopak pri sportovej aktivite a tiez sa to viac prejavi v horucich letnych dnoch. Chcela by som sa spytat ako by som to mohla vyliecit alebo utlmit tieto priznaky?Snazim sa zdravo zit aj mysliet, beriem vitaminy magnezium a zinok.K neurologovi nechodim lekarka ma odporucila k psychologovi,ale nemam potrebu k nemu chodit.Dakujem za vsetky rady.
Ahoj Ajca, ja mam podobne problemy, mam 27 rokov pred 2 mesiacmi mi diagnostikovali hyperventilacnu tetaniu, dali mi na to uzivat antidepresiva Paretin a vecer Frontin, ktory uz som ale vysadil. Lieky teda beriem 2 mesiace, ale necitim nejake vyrazne zlepsenie. Mne sa to prejavuje iba tocenim hlavy, niekedy sa mi netoci vobec, inokedy ano. Mavam to hlavne ked som vonku, ked je teplo a vo velkych priestoroch ako napr. nakupnych centrach. V zivote som nemal ziadne tazkosti a ani som nebyval chory. Dost mi to vadi, lebo si myslim, ze nemam ziadne psychycke problemy a doteraz nechapem preco mam brat antidepresiva. Podla mna mi nezaberu a hlava sa mi bude tocit aj nadalej.
Dobrý večer NANA, písala si asi pred mesiacom,že ješ vitamíny na tetaniu ale nenapísala si aké.Už ti píšem treti krát,ale neodpovedáš.Ja jem zinok,calcium,selen,Magne B6 a horčík, ale nevidím zlepšenie a užívam to štvrt roka.Proti závratom, ktoré mám mi pomáha Rivotril, Andrej to píšem hlavne tebe nakolko tie pocity s točením hlavy opisuješ presne tak ako to cítim ja.Doma som v pohode a ked prídem von tak sa mi točí hlava dám si polku rivotrilu a je mi lepšie ale štve ma to že to neprestáva na druhý den sa mi točí zasa.Potom pár dni zničoho nič sa mi netočí je mi dobre a neskor sa to zasa opakuje.Skús si ich dat predpísat a som zvedava či budeš cítit úlavu.Daj vediet budem rada.Evka
Ahoj Andrej,prečítala som si tvoju správu a odpísala som ti,skús mi odpovedat.Pekný večer Evka
Ahoj vsetci,
som rada ze som Vas nasla,mne zistili tetaniu pred dvomi rokmi.Pol roka ma liecili na chrbticu,kym som sa neprestahovala do BA za teraz uz manzelom a navstivila som tu neurologicku,ktora mi to hned potvrdila,predpisala mi seroxat,neurol a tyzden som chodila aj na inekcie magnesia.Prve dni boli hrozne ,bolo mi horsie ako bez liekov ale ked si organizmus zvykal tak bolo uz ok.Po pol roku mi znizila davku a bola som v pohode az kym neprisla vypoved z prace a skoro natahovanie sa po sudoch,cely cas som bola v pohode az kym sa to cele neskoncilo a bola som uz v klude vtedz to na mna dolahlo zas.Busenie srdca,strach,uzko,zavraty,trpnutie,no proste hrozne mi bolo,tak som zas zvysila lieky,teraz po roku uz beriem len pol tabletky vecer aj to by som onedlho mala zacat vynechavat,je to ok .Ked sa mi trochu pohorsi tak si dam magne B6,niekedy som si zvykla dat caj Teekane:Na nervy a spanek,predavaju to len v lekarni lebo kto ma alergiu na bylinky tak by to nemal.Zit sa stym da ,ale ako viaceri hovorite,netreba na to mysliet,ked zacnu priznaky{velakrat aj v klude}treba rychlo zahnat myslienky a nesustredit sa na to,velmi vela pomaha ak sa psychicky namotate nato,ze Vam nic nie je.Ja som si zvykla hovorit:nic mi nie je nedovolim aby ma takato sprostost porazila,je to len stav podvedomia a nedovolim aby ma poslapal,som silnejsia ako moje podvedomie.A je to tak treba mysliet pozitivne a nepripustat si negativne myslienky.Hovori sa to lahko,na chvilu sa aj mne stava ze sa pozabudnem ale rychlo sa spamatam a hovorim si ze aj minule mi to pomohlo.