Ahojte,aj mne zistili tento syndrom asi pred 3 rokmi.Okrem toho mám aj celiakiu zistenú už v dospelosti.Čítala som príspevky,ale nenašla som nikoho,čo by mal príznaky ako ja.Mne sa to prejavuje tak,že ma z ničoho nič pichne v hlave za ľavým uchom.Ale tak,že ma obleje studený pot.To preto,lebo môj prvý záchvat bol taký,že mi za tým uchom niečo akokeby prasklo,ale strašne moc,nemohla som sa postaviť,začalo so mnou triasť a na vracanie.Odviezla ma sanitka.Liečila som sa na neurologii.Ale kvoli mojim chorím črevám som nemohla brať niektoré lieky.Nakoniec neurolog povedal,že počkáme až mi bude horšie.Ja mu na to,že či mám čakať až to niekde zase so mnou praští.Došla mu trpezlivosť a poslal ma do ambulancie chron.bolesti.A to mám iba 32 rokov.Tam mi povedali,že som mladá na to aby som sa u nich liečila.Tak sa teraz neliečim nikde,sem tam ma v tej hlave pichne,alebo trošku strpne tvár,hlava.Čakám čo bude.Ale musím povedať,že keď sa mi to prihodí,snažím sa ukludniť a myslieť na niečo pekné,napr.na moju 4 ročnú dcéru.A život ide ďalej.
Dobrý deň.Ja som na tomto fóre nebola už hádam od marca.A teraz náhodou som to otvorila.Tá adresa p.Janovičovej je uvedená 2.3.2009.Aj číslo na mobil je tam.
ahojte!
ak vám to pomôže ja som pred 11rokom mala diagnostikovanú hyperventilačnú tetániu, neurológ predpísal Timonil retard alebo takneako sa to volá.Brala som to rok.Potom som otehotnela a v7mesiaci som mala záchvat.Do pôrodu som brala ten Timonil a potom som sa už celkom vyliečila.Chce to aj pevnú vôľu vyliečiť sa.Mne sa to podarilo.
Veľa šťastia aj vám!!!
Ahoj. JA mam presne to iste. Ked som dona sa mi halva netoci ale akonahle som vo velkych priestoroch alebo v nakupnom centre, kde je vela svetla sa mi toci hlava. Mam iba 18 rokov, este som s tym nebol u lekara, len uz sa to neda niekedy vydrzat. Pomohli ti tie antidepresiva?? Dakujem moc
ahoj mima.ja mam 24 a pred dvoma rokmi som bola ako keby na umretie.diagnostikovali mi tetaniu ale ja som si myslela ze je to niečo vážnejšie.bola som aj na ct hlavy.zo začiatku sa mi točila hlava a bolo mi tak ako na odpadnutie.nikam som ani nechodila.potom mi začali trpnuť usta a neurologička mi dala lieky ale nič nezaberalo tak som sa sama vypytala psychiatričke a tá mi pomohla dnes to nieje hamba.už neberiem lieky ale stale som akasi slaba.nervy sa rovnaju smrti.to je fakt pravda.
Ahoj Andrej, už som ti raz písala, ale neodpovedal si mi.Chcem sa ta opýtat či ti niečo pomohlo proti tomu točeniu hlavy,lebo ja mám presne také iste prejavy ako ty a tiež mi diagnostikovali tetániu a nechcem brat depresíva,tak sa trápim ako viem ale ešte som na nič neprišla čo by mi pomohlo.Ak ta to nebude zatažovat tak mi napíš.
prečitala som si váš prispevok je to super co hovorite ste velmi silna zenska ja ani neviem co mam za chorobu ale velmi sa trapim dusim sa vecer kazdy vecer nechcem ist k psychyatrovy nerada by som bola zavisla na nejakych leikoch iked jem teraz neurol som zufala mam 8 rocnu dceru dobreho muza ale zneprijemnujem im domaci pobit mojim strachom zo smrti pomozte mam ist k lekarovy psych
Ahoj. Tiež mám deti, dobrého muža, celkom pohodový život a predsa sa 4 roky roky trápim s dg panická porucha. Stanovila som si ju akoby sama, keď po treťom vyšetrení boli moje výsledky OK. Prepadá ma najmä keď to vôbec nečakám strach (zo smrti), búši mi srdce, mám tlak na hrudi apod. Frčím 4. rok na Neurole a už ma to prestalo baviť, práve včera som znovu rozbehla kolotoč vyšetrení a našla som takú fajn neurologičku, ktorá mi povedala, že psychiatriu mám zatiaľ vylúčiť, lebo jej sa na ňu nezdám. Odporučila ma na vyšetrenie Evokované potenciály, na CT mozgu príp. mag. rezonanciu a podľa výsledkov sa uvidí. Zatiaľ mi predpísala Spitomin (že je to taký ľahší liek na úzkosť). Začni od EKG, cez neurológiu, endokrinológiu, …, psychológa a psychiatra si nechaj na záver.
Ak by som mohla vstúpiť to tejto diskusie, chcem Vám napísať,že dôsledkom nedostatku parathormónu na základe poškodenia prištítnych teliesok môže dôjsť okrem iných problémov aj k tetánii. Prípadne, že to máte zo zdravotnými ťažkosťami vážne a neznesiteľné je treba požiadať o zmeranie kostí, kde Vám môžu zistiť dostatok alebo nedostatok vápnika. Túto informáciu som našla v knihe zdravoveda, kde sa o tom píše. Aspoň to skúste, veď to stojí za to si pomôcť aby ste zbytočne netrpeli. Je smutné, že ak Vám diagnostikovali túto diagnózu, tak sa malo pristúpiť ešte ďalšim vyšetreniam.Majte sa pekne.
Ahojte Tetanisti!!
Aj mne diagnostikovali tetaniu a presne viem o com pisete. Avsak mam pre Vas dobru spravu. Po vsetkych moznych vysetreniach a po zmene roznych liekov, som sa proste jedneho dna nastval, ze sa predsa nestanem otrokom tetanie a to, ze som sa vytocil (v dobrom slova zmysle) mi pomohlo. Jednoducho som naraz v sekunde pretal tento bludny kruh, napisal som si na papier vsetky cinnosti v mojom zivote, ktore mi sposobuju radost, a aj svoje tajne priania a plany a jednoducho som sa zacal na ne tesit. Ak sa cohokolvek v zivote bojite, hlavne neustupujte a neskryvajte sa pred tym. Nad tetaniou sa da zvytazit jedine zoci-voci. Od tohto momentu nepotrebujem ziadne lieky aky psychiatra ani psychologa. V momente vsetky priznaky zmizli. A to Vam hovorim z vlastnej skusenosti. Hovori sa o tom aj v medicinskych kruhoch a to takto: Většinu z nich lze léčit také behaviorální terapií. Například kognitivně behaviorální terapií. (S použitím léčiv nebo bez jejich použití.) Nejen u fobií, ale i u ostatních úzkostných poruch se využívá technika postupného vystavování obávaným situacím (začíná se od situací působící nejnižší úzkost). Tato technika je založena na faktu, že úzkost nemůže růst do nekonečna a po určité době začne klesat. Takze do boja!! Uz zajtra sa mozete tesit na super den !!!
Milý Richard,
páči sa mi, čo píšete a doopravdy by si z tohoto príspevku mohli vziať príklad ďalší. Dávam do pozornosti knihu od Jeho svätosti Dalajlámu - Cesta ke štestí. Ale to sa týka ozaj pre tých, ktorí chcú získať iný lepší pohľad na život. Čo sa týka tetánie, by však mohlo platiť, čo som písala nižšie. Pretože keď máte nejaký fyzický problém tak okamžite sa zapája aj psychika. A po tom, čo som si prečítala tetánia nie je psychické ochorenie. Prajem veľa radosti zo života.
Ahojte
U mňa tiež zistili tetániu koncom januára. prvé príznaky sa objavili už v decembri min.roka. prežila som ťažké dni, aj som mala moc oslabený organizmu. asi je to dôsledok toho všetkého. robili mi EEG,EMG, CT hlavy, RTG krčnej chrbtice. na začiatku som bola na tom veľmi zle. bolesti končatín, krče všade po tele, aj na hlave. ťažké dýchanie, busenie srdca. nehovorím o mojom psychyckom stave. bála som sa, že mám nejakú vážnu chorobu a určite zomriem. brala som antidepr., magnézium a calcium. S AD som skončila koncom júla. moc som necítila ich účinok. ani našťastie necítim, že ich neberem. teraz sa mám lepšie. ale najhoršie je na tom, že mám stále blbú hlavu. akokeby ma točila stále. hlavne ked som vnutri. neviem moc opísať ten pocit. a to trvá už asi pol roka. na začiatku som cítila len sem tam. teraz permanentne. a stále ma bolí krk. akokeby by som mala stále svalovicu. že vraj, mám príliš napäté svaly v krku, mala by som sa naučiť relaxovať. ale v tej oblasti sa neviem uvoľniť. jednoduch to neide. ruky, nohy už takmer v pohode, párkrát cítim krče, hlavne keď som trošku nerôzna. je to lepšie, len stále čakám, že už budem mať čistu hlavu, a stále nič. bála som sa, že mám SM. to som povedala aj neurologičke, ale ona vravela, že to má iné príznaky. stále sa bojím, že čo keď… pomôžte prosím,hlavne s tou hlavou. má niekto nejaký účinný recept na to??
Milá lienka,
ak si nebola ešte u ortopéda, požiadaj o ortopedické vyšetrenie a žiadaj aby Ti bol urobený snímok chrbtice. Ortopéd podľa snímku uvidí Tvoj stav chrbtice a môže odporučiť ďalšie vyšetrenie. Nenechaj si to len tak. Už som dole písala, že nedostatok kalcia môže mať za príčinu tetániu, kŕče a iné. Samozrejme, keď sa človek necíti dobre fyzicky, nemôže sa cítiť dobre ani psychicky. Samozrejme zapoj do svojho života cvičenie, pohyb a životosprávu. Potom napíš.
Ahojte,
Dg. Tetania som dnes pocula 1x…vlastne ani poriadne neviem ako k tomu leakr prisiel. S chrbticou mam problemy uz 12 rokov, teraz som od februara na PN-ke, kvoli vysunutej paltnicke, hoci dnes mi zistili, ze ta je v poriadku, ale mam tam nejaky zhluk nervov, ktory by tam nemal byt ale to je ina rozpravka. Na zaklade tohto zistenia mi robil anamnezu chrbtice a dost podrobnu a dospel k tejto dg. Mavam krce, ked drzim pero a dlhsie pisem, studujem externe a robi mi to dost problem pri ppisomnych odpovediach, trpne mi ruka pri telefonovani, alebo ked dlho pisem na klavesnici, krne trapezy mam pernamentne napate ako v krcoch uz …no ani to nepocitam…nemam sice take velke krce ako vy popisujete, ale take akoby stahovanie a mrvencenie od krcnej chrbtice cez cely zatylok k usiam a k celu, vlastne tam kde mam vlasy, asi mesiac pozorujem, ze mam akoby jemne mravencenie na nohach sprevadzane s naskocenim husej koze, pritom mi nie je zima a vzdy je to len na jednej nohe. Mam divne stavy nervozity a hnevu az nenavisti a neviem z coho, vacsinou sa to akoby graduje a neviem to ovladnut. Depresivne stavy, ze neviem ako dalej su v mojej situacii asi normalne, kedze som sama s malou dcerkou, s hypotekou a bez prace - teda tak som to brala, kym som si vas neprecitala. Teraz mam v hlave zmatok a neviem, co si o tejto chorobe, ci stave mam mysliet. Stavy stresu, ze idem odpadnut, pripadne, ze sa nemozem nadychnut poznam este zo strednej skoly. Vtedy som aj 2x odpadla a mali podozrenie na epilepsiu, nastastie sa nepotvrdila, zistili, ze to bolo nezvladnutelnym stresom a tym to bolo vybavene.
Nemam za sebou este ziadne vysetrenia ako vy, ale ak je to naozaj povod v psychike, tak neurolog trafil klincek po hlavicke
stres je moj verny kamarat uz 4 roky. Niekedy liham do postele s tym, ze by som sa nemusela rano zobudit. nastastie u mna este funguje pud sebazachovy a hlavne uvedomenie si, ze by som tym nic nevyriesila, len by som skomplikovala zivot ludom, ktorych milujem.
Asi bude zniet hlupo to, co teraz napisem, ale som rada, ze aj ini maju taketo stavy a nevedia si ich vysvetlit. Konecne viem, ze nie som “divna”. Ale pravdupovediac, nikdy by mi nenapadlo, ze tie moje stavy tak velmi suvisia s krcmi a bolestami, ktorymi trpim tolko rokov.
Dakujem, ze ze ste si precitali moje slova. Velmi mi pomohlo, ze som sa mohla niekomu zdoverit, niekomu, kto vie o com pisem
Pekny vecer
ahojte mne to zistili dnes tetanicky syndrom naznak tak vobec neviem co to je doktorka povedala ze si nemam robit starosti tak si nerobim.mne sa to zacalo ked som prisla pred 3mes.zo zahranicia chvenie v nohach a rukach,busenie srdca pocit ze umriem nic neberiem ziadne tabletky,myslim ze sa mi to zlepsilo nemam uz take chvenie tak neviem ci sa bat alebo nie
Daj si vyšetriť štítnu žľazu, odberom krvi a sonom.
štítna žlaza ok, vyšetrená
Tina,
robili Ti vyšetrenia, ktoré je potrebné urobiť, kým Ti určili diagnózu tetanický syndróm? Ak nie, prečítaj si na internete, aké vyšetrenia sa musia urobiť.
Zároveň prehodnoť si stravu, prijímaš dosť kalcia? Prajem Ti skoré uzdravenie.
Nie vždy treba hľadať príčinu ťažkostí medzi lekárskymi diagnózami a teda ani nemožno očakávať, že pomoc nájdete v niektorom zdravotníckom zariadení. Nasledujúci link napovie viac. Nesvobodné duše - Božena Koubová | Knihy z Martinusu Myslím, že sa treba obrátiť skôr na nejakého skúseného liečiteľa.
dakujem, ale ja liecitelom neverim.