Tetánia

Zo zahraničia si človek občas prinesie aj niečo, o čom nevie. Jediné, čo vníma sú rôzne nepríjemné, niekedy až dramatické pocity. Dobrý liečiteľ to rieši na počkanie, pre lekára je to záležitosť dlhoročnej farmakologickej liečby s otáznym efektom.

Prepáč, nevšimol som si, že si nežiadala o radu, len si sa potrebovala niekomu zdôveriť. Píšeš, že si od februára na PN. Tvoja viera v lekárov je obdivuhodná. A viera uzdravuje.

ahoj Katka,začala si brať ten liek Spitomin?

ahojte,
mne zistili neurogennu tetaniu pred troma mesiacmi.No podľa všetkého ju mám už vyše 20 rokov,keď som sa vrátil z voj.zákl.služby.Začalo sa to pár dní po návrate domov,z ničoho nič.Bol som v kľude,žiadne stresy,proste domáca pohoda.No v jeden deň ma začala bolieť hlava,dostal som zvláštne závraty a pocity strachu,úzkosti.Chodil som k psychiatrovi,bral AD a Mg.Nepomohlo to.Čas plynul,oženil som sa,prišli deti,starosti.Môj z.stav sa zhoršoval,uvedomoval som si to,no chcel som sa dostať z toho sám.
Prišeil však čas,keď som musel lekára navštíviť.Absolvoval som rôzne vyšetrenia:CT,MR,endokrin.vyšetrenie,očné,vyšetrenie krvi,psychiatrické a neurologické.
Nikde mi nič nezistili.Psychiatrička mi povedala,že mám vraj úzkostnú depresiu,no ja ani manželka sme si to nemysleli.Nemal som síce dobrú náladu,no boli to však skôr pocity úzkosti,bezmocnosti a závraty.Dostal som AD.Keď som už však bral štvrté v poradí a bolesti hlavy spolu so závratmi neprechádzali,rozhodol som sa ísť ešte raz k neurológovi.Ten mi spravil hyperventilačný test na tetániu a bol pozitívny.Z AD som bralň:Citalex,Alventu,Cipralex a teraz beriem Velaxin.Neurologička mi dala Depakine Chrono.Beriem ho už tretí týždeň no účinok žiadny.
Prosím Vás o radu,názor.Prišiel som už kvôli mojim z.problémom aj o zamestnanie.Som na dne.Liečiteľov a bylinkárov som súšal.
Ďakujem Vám všetkým za rady a pomoc.
Róbert

Možno sa ti to bude zdať od veci, ale v druhej polovici článku by si mohol nájsť odpoveď na svoje problémy. Sám vidíš, že od klasickej medicíny pomoc nemôžeš očakávať. Kórejský červený ženšen -

pomoc u rôznych liečiteľov som už hľadal.Liečili ma kryštálmi,bylinkami,energiou(reiki),hypnózou.Chodil som na akupunktúru jenému renomovanému lekárovi.
Od Mudr Rosinského som sa zase dozvedel,že nie som prekliaty ani nič podobné.Stálo ma to veľa peňazí a zbytočne.Nemám chuť už ďalej experimentovať s návštevou a “liečbou” u ďalšieho tkzv.liečiteľa,ktorý mi síce nepomôže no vytiahne znovu zo mňa zopár stovák-tisícov korún.
Neviem,či máš s ním osobné skúsenosti.Ďakujem ti však za radu.

Blahozelam Richard,
nejako takto to funguje, ak vezmes zodpovednost do svojich ruk za svoje stavy, pocity,zdravie, a co sa tyka psychiky, aj u psychologa sa ucis prijimat seba sameho so svojimi vsetkymi pocitmi.Hnev ako pises"nastval som sa" je obrovskym zdrojom,
Mnohi potrebuju na tejto ceste sebapoznaia podporu,ty si to zvladol sam,po predoslych medicinsky orientovanych pokusoch a vysetreniach ,
to je vzdy dobre absolvovat.
psychologicka Rita Svihranova

Robo,
tetánia súvisí s nedostatkom vápnika. Preto odoberal Vám neurológ aj krv, aby zistil či máte dosť vápnika. Jete dosť mliečnych výrobkov, ovocie a zeleninu? Prehodnoťte si svoj jedálniček.V prípade, že nejete dostatok mliečnych výrobkov bolo by dobré užívať ako doplnok stravy kalcium s vitamínom D.
Zároveň všetkým tetanistom, čo tu píšete odkazujem, že po skúsenosťach ktoré som prežila, musela som sama zisťovať, čo je príčinou tetánie. Odpoveď som našla v knihe o Ľudskom tele, potom na internete, čo je potrebné aby neurológ potvrdil tetanický syndróm. Viacerí užívate psychiatrické lieky, ale možno by Vám stačilo užívať to čo Vám chýba. Keď chýba ľuďom vápnik, nastáva nielen osteoporóza, oslabujú sa nervy a z toho sú ďalšie problémy. Je mi veľmi ľúto, keď čítam, čo všetko užívate, ale verte, že keď ste ochoreli týmto ochorením, niekde sa stala chyba. Možno ste veľmi oslabení s dlhodobým stresom, prácou, štúdiom a pod… Preto neváhajte a skúste zohnať si viac informácii a zistíte, čo spôsobuje tetániu. Prajem Vám veľa šťasti a radosti.

jela,
stav minerálov (Ca,Mg,…)v tele mi zisťovali.Je v norme.Skôr si myslím,že je to spôsobené dlhodobým strsom,ktorý vyvrcholil na voj.zákl.službe.
Neviem však,čo mám ďalej robiť.Skúšať ďalej nové lieky,zmeniť lekárov,rozpadáva sa mi už aj rodina.Je toho už na mňa veľa.Prepáč mi môj pesimizmus.
Robo

Milý Robo,
skúste telo potužiť surovou stravou aby ste dostali do tela živiny, venujte sa napr. jóge. Obmedzte sladké. Neviem, čo teraz užívate. Skúste užívať B-komplex forte. Sú tam všetky B.
Zaraďte do jedálnička ovocie,zeleninové šaláty, pite čerstvé šťavy podľa doktora N.Walkera, najdete http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/knihy/zeleninove_stavy/index.htm.
Bol to múdry doktor, ktorý sa dožil úctihodného veku. Jeho knihy sú pootvorením dvierok k zisteniu ako funguje ľudské telo, čo je preň prospešné a čo by sme vôbec nemuseli konzumovať. Naučte sa ovládať stres, robte si dlhšie prechádzky. Skúšajte niečo z prírodných liečiv, homeopatiká. Zároveň ku všetkému je potrebné mať dobré domáce zázemie, ktoré by malo byť trpezlivé. Buďte trpezlivý.Prajem Vám rýchle zlepšenie stavu.

Nemám s ním osobné skúsenosti a ani som ťa za ním neposielal. Cieľom môjho príspevku bola snaha ukázať ti, v čom je (tvoj) problém. A liečitelia, ktorí riešia tieto problémy za to peniaze neberú.

ja viem,že si to myslel dobre a ďakujem ti za to.Len neviem nájsť tú odpoveď na môj problém.

Milá Jela,
ďakujem Vám za Vašu ochotu pomôcť mi.
Pokiaľ ide o stravu,tak snažím sa stravovať zdravo.Homeopatiká som ešte neskúšal,no teraz užívam Bachove esencie-aj keď podľa mňa tiež medzi ne patria.
Rodinné zázemie nemám žiadne.Manželka už chce aby som sa čo najskôr odsťahoval a rodičia sa mi otočili chrbtom.Som na to sám.Je to dosť ťažké.Aj tak Vám všetkým ďakujem za ochotu pomôcť mi.
Róbert

mam presne ten istý problem ako ty už 4 roky,bola som vyradena zo života aj s prace ale pomohol mi naš psychiater,poslal ma na vyšetrenie štítnej žlazy-mam strumu tak sa liečim ,zistili mi aj astmu a od neho beriem Spitomin–je proti uzkosti,okrem toho užívam calcium a magnezium…ale hlavne --začala som cvičit jogu!!!Doporučujem,odvtedy žijem ako každy zdravý človek,dokonca mi ani nikto neverí že som chorá…a mysli pozitívne,ži v prírode,relaxuj a hlavne na to už nemysli,pa a dufam že aspon trochu som ti pomohla:o))))))

Ahoj Andrej presne týmto som si prešla pred 4 rokmi,skoro každý den na pohotovosti…myslela som že umriem…potom mi zistili štítnu žlazu–briem lieky a calcium,magne B6 a spitomin…začala som chdit na jogu a odvtedy všetko pominulo!!!Nehovorím že občas mi začnu závrate alebo tažko na prsiach ale nemyslím na to a dýcham pomali,ako nas to učia na joge …život je krásny a znova si ho užívam,pa a vela štastia

Milý Robo,
mrzí ma, že to doma nemáte ľahké. Možno tam je Váš problém. Zrejme manželka nemá s Vami žiaden súcit, pretože ona je asi zdravá. A rodičov nechápem. Neviem v akom meste žijete, prípadne na dedinke. Skúste sa informovať, či sa niekde nestretávajú ľudia pri cvičení a zájdite tam. Prípadne choďte na povinné prechádzky do prírody. Nehanbite sa zájsť do kostola po duševnú silu. Akýkoľvek kontakt s ľuďmi Vám pomôže a určite sú medzi nami ľudia, ktorí Vás medzi seba prijmú. Bachove kvapky sú dobrá vec,ja som ich užívala tiež. Ale keby Vám Bachove kvapky nestačili a Vy by ste cítili, že potrebujete ešte niečo iné, nehanbite sa obrátiť na homeopata. Napr. v Nitre je dobrá služba homeopatie na Fraňa Mojtu 18, tam je treba zájsť na prvú konzlutláciu, ktorá sa platí. Tak ako Vás vypočuje lekár homeopat, Vás nevypočuje žiaden iný lekár. Za pokus to predsa stojí. Prajem Vám viac svetlých dní a zlepšenie zdravia.

milá jela,
ďakujem Vám za rady a povzbudenie.Robo

milá fajulka,
ďakujem ti za to,že si zareagovala na môj príspevok.
Na liek Spitomin sa opýtam pri najbližšej kontrole svojej psychiatričky.Uvedomujem si,že pozitívne myslenie je dôležité,no momentálne sa mi moc nedarí takto uvažovať.Štítnu žľazu mám v poriadku.Nie som teraz schopný sa sám prinútiť do niečoho,čo nemusím robiť.Som na to všetko sám a to ma ešte čaká rozvod,nájsť si nové zamestnanie a bývanie.
Robo

Ahojte všetci,
mám 51 rokov, bojujem s tetaniou už zo 10 rokov a stále sa to zhoršuje. Liečil ma najprv obvoďák magnéziom, potom neurológ - vyskúšala som viac liekov bol tam aj Rivotril a Seroxat. Teraz beriem Tegretol ale už dosť dlho a už sa mi zdá že veľmi nepomáha. Krče v prstoch, pocity napätia, mravčenie v končekoch prstov /alebo pocit strpnutia/ neschopnosť uvolniť sa pred spánkom atd.Posledný týždeň som mala hrozné problémy - pocity trasenia, krče, búšenie srdca pocit totálneho vyčerpania ako pred kolapsom. Cez deň sa to dá zniesť, ale v kľude a v noci je to katastrofa. Nemôžem spať a to sa potom neda existovať, lebo človek je vyčerpaný z nevyspatia a je to začarovaný kruh.
Včera som bola u neurologičky a ta mi napísala liek Alpha D3. V príbalovom letaku som sa dozvedela že obsahuje derivát vitamínu D3, ktorý zvyšuje hladinu vápnika a fosfátov v krvi.Používa sa okrem iného ako doplnková liečba pri zníženej funkcii prištítnych teliesok ktoré vytvárajú hormon zodpovedný za vstrebávanie vápnika do krvi.Zobrala som ho včera prvý krát takže neviem ako bude - túto noc som spala.Vo vašich reakciach nevidím odporúčanie tohto prípravku tak o ňom hned píšem možno nám pomôže. Doktorka vravela že má s ním dobré skúsenosti.
Viac o lieku aj o príštitných telieskach si vyhľadajte na nete.

Odpoveď je v tom článku, v dolnej polovici.