Tetánia

Napada vas nejaka suvislost prepojenia psychickych a fyzickych problemov v suvisloti s tym ,ako zijete za poslednych 10 rokov?
Som prekvapena, ze diskutujete na tejto stranke o tetanii ,len ako o medicinsko,biologicko,neurologickom probleme, a ze v ramci vasej diskusie nehladate aj suvisloti s prepojenim vasej duse -psychiky a tym ako citovo prezivate a celkovo fungujete sama so sebou, vo vztahoch a pod…Prepojenie duse a tela je zname od pradavna.
Ako psychologicka uvazujem aj tymto smerom.
www.zzz.sk Rita Svihranova

Nechápem ,na čo tie tajnosti s tou odpoveďou na môj problém.Prečo ju mám nájsť ja sám?

Ahoj Robo, dlho som na tejto stránke nebola, až teraz som si všimla, že padla nejaká otázka. Ja som už dobrala jedno celé balenie Spitominu a práve dnes som si bola dať predpísať ďalšie. Zrejme o niečo zvýšim dávku, lebo nepríjemné stavy sa zredukovali, ale nevymizli úplne. Po rade vyšetrení mi konečne na niečo prišli (je hlúpe, že sa človek takej veci poteší, ale neistota ma ubíjala viac, lebo si rada namýšľam horšie veci), takže mám zníženú funkciu štítnej žľazy (u mužov to býva zriedkavejšie) a včera mi diagnostikovali tetaniu. Myslím, že na tú je Spitomin fajn. V lekárni som si dokúpila kombináciu magnézium, vápnik a D vit., no a uvidím, či je to to, čo mi chýba. Rada by som sa pustila do nejakého cvičenia, ale bývam v menšom meste a zatiaľ o ničom takom neviem, takže asi len tak doma. Prečítala som si Tvoje príspevky a musím povedať, že to rodinné zázemie je dôležité a súčasný stav Ti neprospieva. Ak je to aspoň trochu možné skúste to nejako urovnať, ak nie s manželkou, tak s rodičmi. Držím Ti palce a to v každej oblasti.

Prave som sa uspesne po prvy krat zaregistrovala :slight_smile: a mozno som aj nasla temu "usitu pre mna " už asi 5 rokov mam problemy s bolestou hlavy, pocitom napnutia kože na tvari - najskor jedna strana, teraz sa pridala aj druha a sem tam mavam pocity strachu, uzkosti…Bolest hlavy je niekedy riadna, taka migrenicka, ale to len tak raz za mesiac, dva. ale co ma trapi je pocit tlaku, alebo proste taky cudny pocit v jednej casti hlavy. pred tymi 5 rokmi ma vysetroval lekar na vselico, aj CT mi robili a vsetko bolo ok. teraz sa to nejak vratilo a ja zacinam mat paniku z toho, ci nemam v hlave nador. Mam male babatko, tak si viete predstavvit moje pocity a strach. Myslite že mozem mat tetaniu? ako to lekar zisti? z krvi? dakujem pekne

ahojte neviem co my je…ale mam podobne priznaky ako vy…tento syndrom sa da ako zistit???u neurologicky som bola ale ziadne testy my nerobila…som stale slaba toci sa my hlava brni my v rukach, busi my srdce a v nohach zle sa my dycha…som nervozna a mam uzkost…mavam pocity slabosti a je my casto na odpadnutie uz som bola na rôznych vysetreniach a vsetky boli zatial v poriadku…bola som na ocnom na CT, EKG,gastroentologi a vsade mozne …uz neviem na koho sa mam obratit…

ako sa da zistit tetania?

pred rokom mi zistily tetaniu mala som podobne priznaky roky polekaroch a teraz ma liecia antidepresivami a vobec nemam pocit ze sa citim lepsie len uz sa citim ako blazon

ked som citala tvoj prispevok tak som sa tam nasla mam 34 nespavam cele noci vecer mam zase strach ze zase nezaspim a licia ma cipralexom a necitim sa liecena je mi horsie

ked citam tvoj prispevok pises o niecom co nievies ako to vyzera mem 34 mam tetaniu a ver tomu ze to neni fer

Dobry den možno by som Vam vedel pomoct

Dobry den pokusim sa Vam pomoct ak to bude možne

Dobry den asi by som Vam vedel pomoct

tetánia sa dá zistiť na neurológii - tam Vám urobia EMG (elektromagnetické vyšetrenie) + potrebujete aj výsledky krvi (hladina vápnika a horčíka). Ja som to absolvovala pred 6 rokmi

je mozne skusit aj psychoterapiu popri antidepresivach, niekedy moze ist aj o kombinaciu psychickych a somatickych čize telesnych priznakov.Hľadanie možných súvislosti v osobnom živote, v historii rodiny, v sucasnej rodine, praci a pod. zlepšenie stavu vyžaduje trpezlivosť v liečbe- psychoterapiou. antidepresiva samotne niekedy nestačia.
psychoterapeutka, psychologička

ahojte no mne zistili tetaniu v septembri vsetko sa to zacalo tym ze ma bolela hlava 3tyzdne bez priciny,ked to prestalo zacala sa mi triast ruka potom sa pridala noha a teraz uz aj chrbat cize vsetko sa mik trase tronu mi ruky niekedy tvar aj hlava…mavam pocity uzkosti az take ze by som vedela niekoho zaskrtit uz ked mi len eco take povie co sa mi nepaci mavam depresie ale lekarka mi predpisala antidepresivum spitom ale uz som ho aj viradila lebo mi nepomahal a mam len 16 rokov takze nechcem s tym zit kupila som si mineraly ale nic mi nepomaha ja uz neviem ako dalej a teraz zase zacinaju tie bolesti hlavy som bezradna:(((((

ahoj ja mam tetaniu uz dva roky a davala mi zo zaciatku dobra zabrat nruzivaj antidepresiva bude ti este horsie potom skus si pytat lieky Frontin 0,5 ja mam s nimi dobru skusenost staci mi polovica tabletky a je mi super a skus uzivat sumive magnezium a hlavne ked to na teba ide skus zacat nieco robit vyhod veci zo skrine a upratuj aj to dost pomaha

Mishell neboj vsetko bude dobre hlavne sa nevzdavaj a nechod po doktoroch posielaju nas po vysetreneniach a nakoniec nas aj tak poslu psychiatrovi a chcu do nas napchat antidepresiva ktore robia este horsie.tetania nie je psychicka choroba ale choroba CITLIVYCH LUDI

mirinka, precitaj si, co som pisala Hanke.
psychologicka, psychoterapeutka Rita Svihranova