Túto poruchu tourettov syndóm mám už 7, rokov používala som rôzne lieky ale nič. Ako sa dá táto choroba vyliečiť?
Túto chorobu mám už 7 rokov. Užívala som rôzne lieky ale stále, sa nič nedeje. Trošku mi to stlmilo, nuž neskôr to prišlo zas. Ako sa táto choroba dá vyliečiť?
Ahoj, som teta 8 ročného dievčatka, ktoré v piatich rokoch zrazila suseda na chodníku. Bol to šok pre celú rodinu. Bola dlho v nemocnici. V tom čase jej otec bol čakateľ na srdce (34 rokov–prechodenie chrípky a následné komplikácie). V 35 rokoch (rok na neterinu autonehodu) zomrel. Ona bola prvá, čo ho našla (zomrel v spánku). Ťažko to znášala, no zdalo sa nám, že to už je za nami a nie je. Máva tiky, hlava, ramená a už aj nohy. Nevieme, kto by nám vedel odborne pomôcť. Stále sa to zhoršuje. Ak viete prosím poraďte, sme zúfalí. Ďakujem.
Som certifikovanym praktikom Rekonektivneho liecenia, je to jemne liecenie, ktore posobi na vsetkych urovniach tela a psychiky. Prinasa ulavu a vyliecenie. Maximalne 4 liecenia na jeden problem. Tym liecenie ale nekonci, klient sa lieci este sam doma.
Vedci z Yale prišli s objavom (identifikovali gény), a zistili, že pri podávaní histamínu zmizli tiky. Informácia je z 18.5.2010, tak snáď všetkým tourettikom svitá na lepšie časy! Kliknite si ce google na Objevena vzácná mutace spojena s Tourettovým syndromem.
A čo stojí také liečenie?
Dada, problem neterky je mozne liecit aj cestou psychoterapie. Mohlo by ist napr. aj o nasledky soku, traumy zo straty otca. Slovenska psychoterapeuticka spolocnost / zoznam psychoterapeutov, alebo psycholog pracujuci aj s detmi aj rodinou. Podla toho, kde zije. Rita Svihranova, psycholog, psychoterapeut.
Dakujem za radu, budem informovat sestru a uz musime zacat nieco riesit, aby sme jej skutocne pomohli. Esta raz vdaka. Dada.
Pani Rita, este raz dakujem a chcem sa len informovat /po rozhovore so sestrou/, kde by sme sa najblizsie mohli spojit s nejakym takymto odbornikom? Sme zo Ziliny. Nebol by problem aj niekde inde, ak by to nebolo mozne v ZA. Este raz vdaka.
Precitala som clanok, ale nie je tam konkretny pripravok, ani davkovanie.
S tým zaťažením súhlasím. Hoc je mi len 17, ale musím to potvrdiť. Bývam na dedine a často pracujem celý deň, športujem alebo sa len nejak zabávam. Jednoducho, môj mozog musí pracovať. Ako však prestanem niečo robiť, som v kľude, hneď prichádza “peklo”. Musím žmurkať, kývať plecami a jednoducho robiť nejaké pohyby. Je to ako nutkanie. Jednoducho sa musím nejako pohnúť. Je to dosť na obtiaž, keďže denne cestujem 30 kilometrov do školy a späť, čo je 2 hodiny denne. Je dosť nepríjemné, keď sa ľudia pozerajú ako na cvoka, čo má tiky. Pritom si dovolím tvrdiť, že moje IQ je razantne vyššie ako iq 90% ostatných cestujúcich. Pri nič nerobení mi ešte pomáha, keď zaťažujem svoj mozog, hoc ako, myslím na niečo, čo sa mi stalo, alebo len tak si počítam v hlave čísla, rovnice a podobné somariny. Je to ale fakt na otravu, keď si človek nemôže ani na minútu “oddýchnuť”, lebo hneď prídu tiky.
Ja mam tiky od detstva, zacalo sa to prejavovat od nejakych 6r. V nejakych 8r. to prestalo uplne a 12r. znova zacalo. V 14r. sa to velmi zhorsilo. Spoluziaci mi to stale pripominali a hadzali na oci, zaslo to az do takeho stadia, ze som zacal chodit poza skolu, vlastne som bol stale iba doma, lebo som sa za to strasne hanbil. 2 x ma vyhodili zo strednej skoly a pritom moje vedomosti boli velmi rozsiahle, v 16r. som vedel plynule anglicky, zaujimal som sa o zemepis, strasne ma fascinovalo cestovanie, bol som dobry vo vacsine predmetov. Ale naspat k veci. Vtedy som zacal mavat depresie, cele dni som premyslal nad samovrazdou. To som mal 15, 16, 17r. Den co den. V 18r. nastala zmena, tiky sa mierne zlepsili no maval som zapalene oci, obrovske fialove kruhy pod ocami, cervene oci. Pomahali kvapky kt. som bral dlhodobo. Pred rokom (na zaciatku 19-ky) sa tiky vyrazne zmiernili a zacal som zit normalny zivot, sportovat. No pred mesiacom sa to znova zhorsilo. Uvazoval som, co sa mohlo stat a napadla ma jedna vec. fajcit ma naucili spoluziaci v 14r. a fajcil som asi 10 denne. Casom na to prisli rodicia a ked som mohol fajcit doma (samozrejme to rodicom vadilo, ale chlapca v puberte tazko ustrazit a nezostavalo im nic ine ako sa s tym zmierit), tak som tahal jednu od druhej - 25 denne, niekedy viac. Fajcit som prestal na zaciatku 19r. a zacal pred mesiacom (ale len 2-3 denne). Teraz mam 20r. Vsetko do seba zapada ako puzzle - ked fajcim, tiky a zapal oci sa zhorsuje a v abstinujucom obdobi som na tom podstatne lepsie. Myslim, ze to spolu suvisi, a ked nie tak by to bola prilis velka nahoda. A rozlisujeme 2 druhy tikov - su tiky, ktore nedokazame ovladat, videl som chlapca, ktory dokazal zmurknut za 1 sekundu asi 10 krat. Proste sval pracuje sam bez vazne “suhlasu” a su tiky (moj pripad), kde musite zmurknut, ci krutit nosom z dovodu silneho nutkania a takeho stipania oci. Vedel by som to prirovnak k svrbeniu, ak vas nieco strasne svrbi, tak je tazke sa neposkrabat. S tikmi je to mnohonasobne horsie.
Na mimovolne tiky vraj pomaha horcik. Pri tych druhych by mohlo pomoct skoncovanie s fajcenim. Ospravedlnujem sa za amaterske vyjadrovanie, ale nie som doktor, napriek tomu verim, ze som aspon trochu pomohol.
Zdravím, veľmi sa mi páči nápad so združením, ja mám Toretta od svojich 5-ich rokov, mám teraz 28, a spočiatku sa o tej chorobe nič nedalo dozvedieť, všetci žili v tom, že si len vymýšľam, a nechápali, že je to ochorenie, a dosť nepríjemné.
Zdravím, chápem, Vaše zúfalstvo, lebo naozaj je to niekedy neuveriteľne ťažké, prejavy sú bizarné, ale uvedomte si, amožno to pomôže, ak si predstavíte, že ak vy trpíte spprávaním syna, on svojím vlastným správaním trpí asi desaťkrát viac! Lebo Tourett je nepríjemný pre okolie, ale pre osobu trpiacu ním je až do neznesenia. Syna jednoducho chápte a predovšetkým, milujte ho! Veľmi, lebo v momente, keď má najhoršie príznaky, on vie, že je to zlé, ale nevie to ovládať. A práve vtedy musí vedieť, že vy mu rozumiete. neviem, aké má príznaky, či vokálne, alebo fyzické, ale ja navrhujem, hlavne ho ľúbte! A predovšetkým, nedávajte mu najavo, že je “zlý, neposlušný” lebo nieje, má Touretta. To akoby ste diabetikovi povedali, nech nie je “neposlušný” keď mu je zle a dá si cukor. tourett je choroba.
Dobrý deň. Mám syna, ktorý sa lieči na tikovú poruchu.
Hľadám dobrého lekára. Sme z Detvy. Prosím Vás o pomoc, ak môžte napísať kontakt na dobrého detslého
psychiatra. Ďakujem
Ako sa dajú ovládať tiky?. Môžete mi napísať aj niečo viac. Mám 9 ročného syna, ktorý cvaká zubami a občas si smrkne. Berie strateru a thiapridal. K tomu má kombináciu vitamínov sk. B a Omega 3kyseliny a magn.
Ďakujem za odpoveď Jarmila
Prajem pekný den, mam syna ma 9. rokou a v decembri mu diagnostikovali TOUREETOVY SYNDROM, ma tiky a aj začal mynule akoby krochkat teraz najnovšie stale akoby mlel rukami, nasadili mu haloperidol, budem velmi vdačna ak sa mi niekto ozve kto ma s touto chorobou skusenosti, dakujem, 0905571819
Prosím niekoho kto má skusenosti s touto chorobou, nech sa mi ozve, mam syna ma iba 9. rokou a začali sa mu prejavovat tiky a teraz už aj krochkanie, sem tam, je toho vela čo by som napísala aj čo sa tyka spravania, je nezvladnutelný až agresívny, stale ma ruky v pohybe, myslim len končatiny kruti s prstami a tak, hreší, berie haloperidol sem tam sa mu to zlepší ale potom hned vráti, neni tomu ani pol roka čo mu to diagnostikovali a stale sa niečo nove prejavi, sme z okolia košíc dakujem 0905571819
Dobrý deň Alica. Veľmi ma zaujal Váš príspevok, mám syna vo veku 7 rokov a tiež sa trápime s tikmi. Je to, akokeby ste písali o mojom Adamkovi. Našla som si na internete stránku tej lekárne, aj ten liek, len neviem, ako sa k nemu dostanem. Strašne ma to trápi, že m u neviem pomôcť, berie straterru, aj magnézium mu dávam, aj peritol. Ale nič nezaberá, dokonca teraz sa mi zdá, že sa to veľmi zhoršilo. Určite by som skúsila aj ten Chorean keď vám to zabralo. Len neviem, či to poštou bude možné… Ale pripájam link http://www.zubitsky-clinic.com.ua/ medzi ich výrobkami som našla tie kvapky. Keby sa Vám to podarilo cez niekoho doniesť, dajte mi vedieť prosím Vás.
Farkašová
Tourret sa zatial liecit neda. Neoblubujte zbytocne vase deti tabletkami lebo po prve im zarucene NEpomozu a po druhe len im znicite zdravie. Jedine haloperidol moze, no len na nejake 2-3 tyzdne a potom strati efekt.
2) Horcik (magnesium) na tourret nepomaha, ale pomoze tym, co maju mimovolne tiky - teda svaly na tvari velmi intenzivne tikaju samovolne bez toho, ze by ich samotny clovek mohol ovladat.
4) A kto veri takym ludom ako Jan P. a podobnym sarlatanom co si svoj biznis zakladaju na debilite ludi, je idiot.