Tak trpnutie prstov ci koncatin nevidno ![]()
Práveže v dnešnej dobe sa už hovorí o všetkom a všade. To kedysi boli určité témy tabu, vrátane diagnóz a podobných vecí. Teraz už sa diskutuje všade otvorene aj o “horších” témach.
Ahoj, áno, existujú aj konzervatívne spôsoby liečby, napríklad rehabilitácie, fyzioterapia, cvičenia na spevnenie zápästia, nosenie dlahy, obmedzenie pohybov, ktoré dráždia nerv a niekedy pomáhajú aj lieky na utlmenie zápalu. Pomáha tiež zmena pracovných návykov. Ak sa však stav nezlepší, niekedy je naozaj potrebná ďalšia operácia. Porozprávajte sa s vaším lekárom o možnostiach. Držím palce!
Ano, su urcite stadia, pri ktorych skutocne nepomoze ziadna zazracna pilulka, ale mne toto trpnutie a mravcenie napriklad vyrazne zlepsil Revitanerv. Tak urcite som za to, aby sa poskusali rozne dostupne veci, ktore ta nebudu stat tolko ako operacia a su ucinne.
a z coho sa ti to dialo? takze ti stacilo tiez len doplnit vitamin B a v podstate to preslo.
Ja mávam tŕpnutie prstov a také mravčenie v ruke, hlavne večer a v noci. Niekedy ma to zobudí, musím ruku rozhýbať, aby to povolilo. Cez deň je to väčšinou lepšie, ale keď som dlho na počítači alebo mobile, tak to cítim samozrejme viac.
Zatiaľ som neskúšal nič extra, len sa snažím tú ruku menej zaťažovať. Nad vitamínmi B som tiež rozmýšľal, lebo to mi viacerí spomínali, ale neviem, či to naozaj pomáha alebo je to skôr individuálne.
Vyskúšaj, za to nič nedáš, určite ti to neublíži. Veľa ľudí trpí nedostatkom tohto vitamínu a potom to má kadejaké následky. ![]()
to takto casto aj byva, ze si ludia neuvedomuju, aky vitamin im chyba, az kym im to samotne telo nepovie ![]()
A vies si ty urcit, ze co konkretne tvoje telo postrada? Len z tych samotnych priznakov, ktore mas? Podla mna nie, ci? Ak nemas za sebou dake vysetrenia, ktore ti to potvrdia, tak len tazko samu seba diagnostikujes na zaklade symptomov, ktore ta trapia, moj nazor.
neviem, ci kazdy ide s tymto k lekarovi uplne.
K doktorom chodia aj s menej dolezitymi vecami. Nedostatok vitaminov ti praveze moze sposobit kadejaku sarapatu, jasne, ze nie chorobu smrtelneho typu, ale problemy to narobit rozhodne moze. ![]()
ja som si napriklad poradila sama, uzivala som revitanerv a pekne sa mi to same upravilo, ani k lekarovi som nemusela ist. viem, ze to nie je zakazdym tak, ze sa to da takto vyriesit, vsetky problemy nezmiznu uzivanim vyzivoveho doplnku, ale teda ked sa nieco upravit da, tak preco nie ![]()
Niekedy je lekáreň nápomocnejšia ako samotný doktor sa mi vidí ![]()
To je pravda, akoze tiez som za to, ze netreba hned utekat k doktorovi, ked ma niekde co i len pichne
Viem, ze su aj taki ludia, ale ani s dcerou a teplotami nechodim. Viem, ze je teraz toho vela napriklad, tak proste do tej cakarne nepojdem, pretoze fakt tam moze chytit aj nieco dalsie, a o to veru moc zaujem nemam ![]()
Tiež som ešte s tŕpnutím u doktora nebola, robím si doma masáže a natieram si nejakými gelmi. Robím to každý deň a k tomu as cvičím. Je to lepšie ale stále to nie je ono.
mne gely nezaberali, za mna to boli iba vyhodene peniaze. ale cvicim akoze pravidelne, na tomto si davam zalezat. ![]()
A pomaha aspon trochu to cvicenie?
akoze relativne pomaha, ale na 100% to proste nestaci, treba to nejakym sposobom aj posilnit, samozrejme. uzivam Revitanerv, tak mi aj doktor poradil. samotne cvicenie je fajn a dost potrebne, ale je to malo.
ahoj, prosim ta, ako dlho ho beries? resp. ako dlho ho treba uzivat?
beriem ho dlhodobo, aj ked teda mali by sa tam robit nejake pauzy asi ako pri vsetkom. je to len vyzivovy doplnok, ale aj napriek tomu telo potrebuje prestavku po nejakom case. cize tri mesiace uzivam-mesiac pauza napriklad. a potom ho mozem uplne v pohode uzivat znova. ![]()