Tŕpnutie prstov na rukách

Tak trpnutie prstov ci koncatin nevidno :wink:

Práveže v dnešnej dobe sa už hovorí o všetkom a všade. To kedysi boli určité témy tabu, vrátane diagnóz a podobných vecí. Teraz už sa diskutuje všade otvorene aj o “horších” témach.

Ahoj, áno, existujú aj konzervatívne spôsoby liečby, napríklad rehabilitácie, fyzioterapia, cvičenia na spevnenie zápästia, nosenie dlahy, obmedzenie pohybov, ktoré dráždia nerv a niekedy pomáhajú aj lieky na utlmenie zápalu. Pomáha tiež zmena pracovných návykov. Ak sa však stav nezlepší, niekedy je naozaj potrebná ďalšia operácia. Porozprávajte sa s vaším lekárom o možnostiach. Držím palce!

Ano, su urcite stadia, pri ktorych skutocne nepomoze ziadna zazracna pilulka, ale mne toto trpnutie a mravcenie napriklad vyrazne zlepsil Revitanerv. Tak urcite som za to, aby sa poskusali rozne dostupne veci, ktore ta nebudu stat tolko ako operacia a su ucinne.

a z coho sa ti to dialo? takze ti stacilo tiez len doplnit vitamin B a v podstate to preslo.

Ja mávam tŕpnutie prstov a také mravčenie v ruke, hlavne večer a v noci. Niekedy ma to zobudí, musím ruku rozhýbať, aby to povolilo. Cez deň je to väčšinou lepšie, ale keď som dlho na počítači alebo mobile, tak to cítim samozrejme viac.
Zatiaľ som neskúšal nič extra, len sa snažím tú ruku menej zaťažovať. Nad vitamínmi B som tiež rozmýšľal, lebo to mi viacerí spomínali, ale neviem, či to naozaj pomáha alebo je to skôr individuálne.

Vyskúšaj, za to nič nedáš, určite ti to neublíži. Veľa ľudí trpí nedostatkom tohto vitamínu a potom to má kadejaké následky. :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: