Vitiligo

ahojte,ja by som sa chcel spýtať tých,čo to liečia/vitiligo/,čím to liečia a kde to kupujú.Mám zasiahnutú celú tvár a neviem ako to aspoň trošku zmierniť.Poradťe prosim,ďakujem.

Liecim sa s gelom Novitil a uvb lampou.

Ahoj Martina, mám 16 rokov a tiež mám vitiligo. Chcel by som Ťa spýtať ako sa liečiš sama?..Ďakujem

ten gél sa da normálne kúpiť v Lekárni?

A je to ako pri svetloliečbe?..Natrieš sa tym krémom a potom si na tie miesta svietiš tou UVB lampou?..

Ahote všetci chcel by som spýtať, ako to je s vitiligom a tetovaním? Či sa náhodou po tetovaní nezačnú vytvárať okolo toho tetovania nové škvrny alebo tak?..ak máte s tým niekto skúsenosť tam Prosím Vás informujte ma tu alebo aj emailom:)…Ďakujem !

Novitilom sa netieras 2krat denne a lampou sa svietis 3krat za tyzden a stale zvysujes davky. Cez leto je vyhoda ze nemusis pouzivat lampu ked si pravidelne opalujes vitiligom zasiahnute miesta.

Ahoj vieš my prosím Ťa napísať, aké čaje resp. ktoré bylinky si mám nakúpiť. Ďakujem
Pepe

Pravdepodobne si to prehliadol Roman. Ja to robím verejne.

ES

Ahojte… Osobné stretnutie je pre mňa veľmi dôležité, pretože len tak si vieme povedať kde robíme chybu a len spoločnými silami ju vieme odstrániť. Internet je síce pekná vec, ale tu sa jedná o čosi viac. Pre časopis Zdravie som často písala o vitiligu Roman…:o)))Hovorila som aj o tom aj televízii. Takže sa angažujem naozaj verejne a chcem pre naše zdravie urobiť všetko, čo sa len dá. Okrem iného zakladám prvú svojpomocnú skupinu pre ľudí, ako som ja a Vy. Už som v Bratislave zohnala priestor, kde sa môžeme raz za mesiac stretávať a vymieňať si skúsenosti. Všetko je zdarma. Upozorňujem, nejedná sa ani o žiadny predaj. Ak máte záujem - píšte na edita@editasipeky.sk.

Ahoj Maja!
prosím, napíšeš mi aké bylinkové čaje si pila? Vitiligo, žiaľ má moja štvormesačná dcéra! Ďakujem veľmi pekne

Ahoj Maja,prosím napíš mi Tvoje zázračné kombinácie byliniek a vitamínov. Chcem to vyskúšať aj ja,možno budem mať to šťastie a pomôže mi to.Ďakujem.Anna.

Ahoj Maja, ak mozes napis mi tvoj mobil, na mail iveta31@centrum.sk. DAKUJEM. IVETA

Dobrý deň, vitiligo som získala po operácii štítnej žľazy, takže 9 rokov. Veľmi by som ocenila Vašu radu, pretože moja psychika sa s tým doteraz akosi nevyrovnala a opäť by som sa chcela pohybovať po slnku, lebo keď som teraz na slnku vystavené časti sú ružové, ale nezhnednú. Ďakujem za odpoveď. Pekný deň J.V.

Ahoj, možes mi posim Ta na moj email napisť tie čaje a tabletky, aby som si to zakúpila a este nema to nejaké vedlajšie účinky?

Vopred Ďakujem

Dobrý deň,
veľmi rada by som sa s Vami stretla a získala vaše skúsenosti s liečbou vitiliga ale som z východu a bolo by to veľmi nákladné. Preto Vás chcem touto cestou poprosiť, ak môžte na môj email mi napísať ako sa mám stravovať alebo čo mám urobiť, aby som aspoň trošku zmiernila tu chorobu, lebo denne mi vznikajú nové fľaky a dosť ma to trápi. Tak ešte raz Vás prosím o radu, za ktorú Vám budem nesmierne vdačná.

Ďakujem

Môžte mi poradiť, kde si môžem zakúpiť Novitil?

Ahoj. Nižšie si písala, že sa ti tvoria pigmentové miesta. Pri 80% bielej pokožky by nebolo lepšie, keby už zostala taká? Mám vitiligo podobne dlhú dobu a v podobnom rozsahu. Ruky som už mala celkom biele a posledné dva roky sa mi na nich robia pigmentové fliačky rôznej veľkosti. Je to na miestach, kde v lete dopadá slnko. Natieram sa opaľovacími prípravkami s vysokým faktorom, pretože tú pigmentáciu chcem potlačiť. Vyhovuje mi bledá pokožka bez kontrastov. Nechcem prechádzať obdobím, keď budem mať znovu po sebe mapy.

Ahoj všetci. Tiež sa chcem podeliť s novou skúsenosťou. Trpím vitiligom už 3 roky, mám biely fľak na krku o veľkosti ako päsť a malú bodku na brade. Na začiatku som tomu nevenovala pozornosť , ale po 2 rokoch som si všimla, že si to snažím zakrývať vlasmi až donedávna. Navštívila som ľudového liečiteľa, ktorý mi poradil toto: natrieť si najprv repíkom a potom raňajším močom. Verte či nie podla toho čo mi aj starká rozprávala v dávnych dobách niektorí si vážne kožné choroby liečili takýmto spôsobom, ja badám, že mi fľak na brade mizne navracia sa mi pigment späť a takisto aj na krku sa mi zmenšuje. SOm od šťastia celá bez seba:) prajem krásny deň všetkým

ahoj valeery,rada by som ti zavolala, napis mi tvoj mobil, ak mozes namail iveta31@centrum.sk, dakujem, iveta