ahoj maja, napis bylinky , ktore ti pomohli, moj mail iveta31@centrum.sk, velmi pekne dakujem, s pozdravomiveta
ahoj majo, napis mi kto ta lieci, odkial si, velmi by mi to pomohlo, moj mail iveta31@centrum.sk,vopred velmi pekne dakujem, ivet
ahoj martina, rada by som sa s tebou kontaktovala, napis mi na moj mail iveta31@centrum.sk tvoj mobil, chcela by som ti zavolat, vopred ti dakujem, iveta
ahoj, mohol by si mi poslat ten voj clanok aj s bodkami,…,aby som ho vedela precitat, moj mail iveta31@centrum.sk, velmi pekne ti dakujem, iveta
zmes čajom: žihľava, repík, ľubovník bodkovanoý, repík, skorocel,mäta priepórná, 2x denne šálku čaju ak tomu celaskon a pangamin
Dobrý, chcem sa spýtať ako často sa tým treba natierať, lebo môj 6ročný syn to má tiež. Ďakujem
čauko,
prosím, prosím napíš kombináciu bylín a ostatného, tiež mám vitiligo asi 13 rokov, najviac ruky,nohy no a nechcela by som aby to išlo na tvár, ale čo už narobím.
veľká vďaka lýdia
ahojky,
ale rada by som aj ja o tom chcela niečo vedieť, ale žiaľ nie som z BA ale niekoľko stoviek km od BA , pomôžeš?
veľká vďaka
Lýdia
ja mam tiez vitiligo roky rokuce a kazdym rokom sa mi zvacsuje. vitiligo na prstoch, okolie oci, zacina sa mi tvorit na laktoch. no ale najhorsie je to, ze ako prve sa mi to zacalo tvorit na genitaliach. teraz to mam kompletne rozsirene na celych genitaliach(pohlavny ud) a zacalo sa mi tvorit uz aj na zadnej strane tela teda zadku. no je to zle. nieco je pravdy na tom, ze stres to urychluje, to som si vsimol aj ja. ale da sa v dnesnej dobe vyhnut stresu ? neda. kpuil som si nejake tabletky, ktore obnovuju pigmentaciu, mam pocit, ze to troska zabera. vsimol som si taktiez rychlejsie sedivenie vlasov na bokoch.
Každé ráno to treba natierať
Dobry den! Chcem sa s Vami podelit podelit o dnesny zazitok. Pred mesiacom mojej 3-rocnej dcerke pediatricka diagnostikovala vitiligo. Sli sme ku koznej, ta ho potvrdila. Ked mala dcera rok, mala svetly flak v oblasti zadku o velkosti 10-korunacky, teraz o velkosti dlane dospeleho cloveka. Zacala som jej davat rozne caje, kupila Vitiskin, zohnala Melageninu Plus (je na ceste k nam z USA). Na tomto blogu som sa docitala o Dr. Belovej z Brezna (www.bellamed.sk). Objednali sme a dnes dopoludnia tam boli. Pristup, konzultacie, vsetko uzasne a diagnoza? V nasom pripade nejde o Vitiligo ale “biele znamienko”, ktore este bude mierne rast. (Dedí sa až 5 generácií). V ziadnom pripade dcerke na to nemam davat nijake pripravky, lebo by som jej mohla poskodit!!! Som tam objednana este o par tyzdnov k Dr. Tomkovej na rediagnostiku, aby novu diagnozu potvrdila. Ak tak bude, budem stastna. A vsetkym sukromne centrum bellamed odporucam. Snali nam balvan z pliec. Som rada, ze sa nevzdala hned na zaciatku a znovu sa mi potvrdilo, ze akukolvek vaznejsiu diagnozu treba konzultovat s 3 lekarmi. Aj lekar je len clovek. A co clovek, to nazor. Hoci medicinsky.
no tak ty si moj clovek, ako by si opysoval mna sameho, mam to uz par rokov a tiez som si akoby zvikol, hlavne odkedy mam priatelku ktorej to nerobi problem, ale nieco so stresom to bude mat, lebo sa mi to zacalo v dost stresovom obdobi mojho zivota, takze dufam ze sa s tym vysporiadate aj vy ostatny, pripadne vyliečite
nechcem byt hruby ale psychyka ma s fyzickímy vecami dost docinenia a preto ti poviem jedno: drž pi.u, dakujem
No po dlhom citany si myslim ze to ma vela co docinenia so stresom, nieje nahoda ze sa to tolkym ludom objavi prave v tedy ked maju stresove obdobie, nemyslite? Taktiez ide o stravu, zaujimava je myslienka surovej stravy, pretoze je to vlastne najprirodzenejsia forma stravovania aka existuje, kazda tepelna uprava jedlo znehodnotuje, čiže dajme si vsetky poznatky dohromady a zistime ze VITILIGO sposobuje dnesna doba, moderny svet, stres, zle stravovacie naviky, jednoducho tento zkur…ny odpadkovy koš ktory nazyvame domovom a je čim dalej tym horší. Dopručujem zmenit životný štýl, pohlad na svet a pozmenit stravu, dakujem.
ahoj no nemyslim si ze stres je spustaco. Nakolko ja mam vitiligo od malicka a neviem o nicom tak stresujucom co by to u mna vyvolalo. Mam flak na krku a z casti aj na stehnach, ale aby som pravdu povedala neriesim to. Este v detstve mi alergologicka predpisala nejaku masticku ale co si ja pamatam neuzivala som ju nikdy. Moje vitiligo je viditelnejsie najma v lete ak sa mi trosku okolita pokozka opali vtedy to vystupi akoby viac. Ale vobec to neriesim a netrapim sa pre to. Mozno aj preto to mam stale rovnake a nezvacsuje sa mi to lebo si z toho nic nerobim. Takze Vam vsetkym odporucam nerobte si z toho komplexy.
Ahojte, kožná lekárka v Galante mi diagnostikovala Vitiligo priblizne pred tyzdnom, vznik tohto ochorenia pripisuje hranicnej hodnote ASLO v mojej krvi, ktora je podmienena hnisavym loziskom v krcnych madliach. Objednala som sa teda na opearciu mandli, ktora ma este len caka, kupila, resp, objednala som si v lekarnimast Vitix skin, ktora vsak nie je viobec lacna a som odhodlana urobit vsetko pre to, aby som priznaky tohto ochorenia polacila, resp. eliminovala co najviac to len pojde. Zatial to mam len na chrbte ale chcem sa spytat, ci mi niekto z vas nevie poradit nejake dobre liecebne centrum, kde sa touto problematiou zaoberaju, pocula som ze su take v BA , TT a vraj aj v NR…
A kedze je to autoimunne ochorenie, je mozne, ze po odstraneni spustacov sa toto ochorenie uplne odstrani?
Reakcie prosim piste na moj mail : magduss.p@gmail.com
Velmi pekne dakujem
Megi, jednoznačnú odpoveď asi nedostaneš. Na druhej strane, každý reaguje individuálne. Takže, ak vieš odstrániť to, čo by mohlo byť spúšťačom, mohlo by ti to pomôcť. Určite to skús.
V BA na Mickiewičovej voľakedy robili PUVA terapiu. Je to pomerne silné ožarovanie + lieky. Neviem, či v tom ešte pokračujú. Ja som to neabsolvovala.
Ahoj,mohol by si mi napisat nazov tych tabliet.dakujem.Katka
Ahoj,mohla by si mi napisat,ako s repikom,urobit si caj,alebo…Dakujem.Katka