ahoj samozrejme ze existuje liecba… ja mam totiz len 8 mesiacov vitiligo ale musim povedat ze mi to mizne chodim … ja chodim na taku terapiu do Svidnika ozarovanie a opichy ku primarke Zelenkovej fakt vam to odporucam vsetkym kto ma s tym problemy som rada ze uz som v stadiu ovela lepsom vyskusajte a uvidite …
Dobrý deň p. Sipeky. Som z Galanty a zaujal ma Váš príspevok na tému Vitiliga. Mohli by sme sa stretnúť aj tu v Galante? Robíte ešte cvičenia? ďakujem.
Erik
Ahoj som Erika z Galanty a už som o Vás počula. Veľmi ma zaujal Váš príbeh ohľadom Vitiliga. Keďže aj my máme v rodine toto ochorenie, rada by som si nechala od Vás poradiť. Cvičievate ešte v Galante? Mohli by sme sa tu stretnúť.
Vopred ďakujem.
ahoj samozrejme ze existuje liecba… ja mam totiz len 8 mesiacov vitiligo ale musim povedat ze mi to mizne chodim … ja chodim na taku terapiu do Svidnika ozarovanie a opichy ku primarke Zelenkovej fakt vam to odporucam vsetkym kto ma s tym problemy som rada ze uz som v stadiu ovela lepsom vyskusajte a uvidite …pomoze tak ako aj mne vazne skutocne
svetloterapia funguje kym na ňu chodite ak prestanete všetko sa vrati osobna skusenosť!!!
ahoj,
mohla by som dostať kontakt na p.primárku? velmi sa mi začalo vitiligo rozširovať po celom tele a neviem čo robiť.
Veľmi pekne ďakujem.
Zdravím,natrafil som až teraz na toto fórum,mám ten istý problém,poprosil by som Vás o zaslatie tohoto článku bez diakritiky na môj email:pecuch1@kinetmail.sk. Vopred veľmi pekne ďakujem…
Ahojte. Ak niekto napise, ze sa s tym vyrovnal, tak ho obdivujem a v zapati neverim. neda sa s tym vyrovnat, obmedzuje to v aktivitach, ludia sa na to pytaju a celkovo. som dost vyrovany clovek, vazim si hodnoty zivota, mam rada svoj zivot, ze zijem ako zijem, ze mam to co mam a napriek tomu sa pytam preco. v lete si nemozem obliect to co by som chcela, a pri predstave, ze by som si to obliect mohla, sa mi vtisne slzicka do oci, Ale zivot je taky, nemame sa pytat preco, ale zit, a brat veci ake su. a najst to pozitivum.
Dobrý deň! Chcem sa spýtať na ten stroj s pištolou a aká látka sa strieka na kožu? Ja som naximálne spokojná so samoopaľovacím sprejom od Yves rocher, je na prírodnej báze -extrakt z orecha, nie je to krém, ktorý steká a robí fľaky, jednoducho ako lak na vlasy sa nanesie. Vydrží to pri jednej vrstve 3-4 dni.
U mna choroba prepukla, ked som prvykrat otehotnela, pred 14-timi rokmi. Odvtedy sa rozrastla a bujnie,nezastavilo ju ani druhe tehotenstvo, v co som dufala. Takisto mi nepracuje stitna zlaza, ako tu v diskusii uz niekto spominal, a beriem na to uz roky lieky, ale ziaden vplyv na rozsirovanie vitiliga to nema. Ide to rychlostou blesku, ruky, lakte, pod pazuchami, kolena, clenky, prsty na nohach, zadok a najnovsie aj oci a brada. V lete sa citim ako mimozemstan. Neznasam, ked mi niekto povie, teda ten, kto nema vitiligo, ze ved sa na to neumiera. To je fakt. Ale zije sa s tym tazko. Nechcem si v tejto, tak povediac estetickej chorobe nejako hoviet, ale docerta, radsej pocujem, ano, je to blbe, nebol by som nadseny,alebo nadsena keby som to mal-mala, a rata sa mi, ze sa s tym dokazes ako-tak vysporiadat. Tak cakam, kedy mi uz toto niekto povie. Lebo porovnanie s rakovinou je blbost /myslim tym vety typu: co keby si mala rakovinu? Ale ja ju nemam. Mam vitiligo/. A co sa tyka liecby, vyskusala som uz vselico, ale jedno mi moj sedliacky rozum povedal hned: natieranim roznymi kremami sa vitiligo nevylieci. Choroba ide zvnutra, nieco sa deje v podmozocku, resp. nedeje sa tam to, co by malo /to som sa docitala na webe/
a natierat to zvonku je uplne zbytocne. Vraj za to moze pecen, ja ju mam podla vsetkych vysledkov v uplnom poriadku… takze mi zostavaju hormony. A tie moje znicili aj moju stitnu zlazu… pravdu povediac, ja uz to nieriesim. V lete mavam depky, obcas si poplacem a pomaly zacinam riesit letne dovolenky, kde nie je vypek, teda vela slnka, skor poznavacky. Je to prvykrat v mojom zivote, co sa k tejto nasej uzasnej chorobe vyjadrujem, a uz to asi viac neurobim, je to zbytocne. Proste to je, a treba s tym zit. Ale nech ma nikto nenuti sa tvarit, ze je to v pohode, a ze mi to nevadi len preto, ze sa na vitiligo neumiera. Na svoje depky mam totiz uplne pravo.
uplne si to vystihla, som si myslela, ze takto sa citim len ja. to leto je asi najhorsie.
Ahoj, Ja len predpokladám, že mám vitiligo, Na pokožke pri kľúčnej kosti na druhe strane tela na ramene mám dobre viditeľne svetlejšiu pokožku., ako keby belšiu. .Má to moja mama, chodila do Šace, ale ešte v socializme. to jej zastavilo rozšírenie. cez internet som sa dopočula o lampe, ktorú si možete objednať. vyrába sa v nemecku. U nás ho nepredávajú, ale v Česku áno zhruba do 500 eur.
Chcela by som kontakt v Košickom kraji na spoľahlivého dermatológa resp. kožnú.Dík.
Ak je cena od nejakých 60USD, tak je to zadarmo, ak zaberie.
Ja som skúšal podobný liek na inú nemoc a hoci sme všetci skeptický voči východným liečivám a lekári krútia hlavami, krčia plecami, dajú ti iba nejaký kortikoid, čo iba niečo zakryje ale v konečnom efekte to bude iba horšie, MNE ZABRALI. Tých 60EUR neľutujem, lebo po troch rokoch sa cítim ako normálny človek.
Ahoj Kvetinka,ja mam ten isty problem.Nedokazem sa stym vyrovnat a tiez obdivujem ludi,ktory to dokazu.Keby si vedela o nejakom lieku,bylinke,masticke,bola by som ti povdacna,keby si mi dala vediet.Dakujem.katka
skusal som vitix ziadny ucinok zacalo po nim
svrbiet koza,v juli som aplikoval Anti-vitiligo
asi 4krat som si to natrel,v auguste som isiel na cz na strechy davat sklenu vatu pripekalo moc mal som opalovaci krem s faktorom 30,v decembri som zbadal zlepsenie,zabralo to tam kde bolo vitiligo objavene ako posledne.tazko to potvrdim kedze som si nenarobil fotky
skús si povedať, že aspoň neumieraš. aj ja som sa s tým vyrovnávala veľmi ťažko, keď som si potom povedala, že na svete je x ľudí so smrteľnými chorobami, takže čo je oproti tomu VITILLIGO?
Som zo žiliny mám skusenosti s vitiligom do Bratislavy som chodila na ožarovania a potom aj do žiliny a pomohlo mi to celkom ale musela som prestať pretože bolo velké riziko rakoviny kože ale inak mi to dosť pomohlo
Vcera som bol na sono vysetreni,stitna zlaza a nadoblicky.Poslala ma tam dermatologicka.Vsetko v poriadku.Doktorka sa cudovala ze co blbnem ved to nieje ani moc vidiet(pouzivam frajerkin korektor).Je pravda na rukach mi to zmizlo,nie uplne ale zmizlo.Ale k veci.Ta doktorka na sono mi povedala ze jej nevesta toto mala ale len na polke tela,teda polka tvare,polka trupu a lava noha.A tato starsia krasna pani doktorka mi povedal.Ziadna liecba,ziadne kremy a pod.Ale naopak.Boli niekde pri Prievidzi kde boli liecive pramene a jazera a tak. A ako sa tam clapotala s malym synom v tych jazierkach tak po tyzdni toho mala o polovicu menej a potom sa tam vracali a mala toho menej a menej.DObre co???Takze vsetci to skuste.Ja idem v auguste.
Tak, to by bola bomba, keby to fungovalo. Verím, že sa ozveš a podelíš so skúsenosťami.
Ahojky Hanibal,mohol by si mi napisat presnejsie,kde su tie liecive pramene.Ja som zacala chodit k jednej lekarke,ta posobi rukami.Vraj je zla cinnost pecene,tak neviem.Dakujem za odpoved.Krasny dnik ti prajem.Katka z Presova:-)