katka budes taka dobra a das mi meno tej doktorky co k nej chodis? vopred ti srdecne dakujem
Ahojte,pred 18-rokmi ma kozna lekarka vyhodila z ambulancie,ze vitiligo nie je choroba ,ale iba chyba krasy.Tak som to riesila cez ustav lekar kozmet.Nepomohlo potom u dermatologa vo FN tiez nic,zistili len ze mam poruchu imunitneho systemu a vitiligo sa rozsiruje dalej.Mam vyskusane uz asi vsetko.Kde su tie liecive pramene???Das vediet???
Môj priateľ stráca pigment nie na koži, ale fľaky sa mu vytvárajú vo fúzoch na brade. Môže to byť niaka forma Vatiligo?
Kamarátkina dcéra začala mať vitiligo a naordinovali jej nejaký hrebeň,musela isť až 50x,ale všetko sa jej upravilo.Lenže malá má asi 6 rokov a začali to ožarovanie hned,tak možno preto.
Ano, moze to byt vitiligo. Moj syn ma maly pramen vo vlasoch, uplne blondavy, a lekarka vravela, ze je to vitiligo. Ale neviem, ci to nevravela iba preto, ze omne vie, ze vitiligo mam.
ked ho nastriekaš na ruky zafarbí ti aj miesta s pigmentom…nie je to potom viac vidieť?
neblbni…tí ktorí na teba teraz hľadia ti za to nestoja aby si si pokožku zničil ešte viac
Ahoj Mirko,lekarka co k nej chodim je ukrajinka a je v Presove len par krat do roka.Chodila som k nej minuly tyzden a teraz uz odchadza.Dam vediet kedy pride.Je to dlhodoba liecba,ale mozem povedat,ze to mam svetlo hnede.Ahojky:-)
Pravdepodobne to je vitiligo.Vsimaj si ci ma fuzy biele,myslim v poslednom case.Ak ano je to vitiligo.Bohuzial,na kozu sa to presunie neskor.Na kozi to mozno uz ma len to nieje vidiet.
No to ja neviem,priatelka bude vybavovat rezervaciu,ale asi s pomocou uja Google.Fakt nemam nic konkretne,ale dam aspon tip.
ahoj ulachcim Ti to…su to kupele Bojnice
zaujal ma tvoj príspevol, ja som pred mesiacom prišla na to, že 13 r. synovi sa objavili biele fliačky na tele jeden je doť veľky ma cca 3x6 cm, ak môžeš prosím ťa odpíš mi niečo o priebehu liečby a prípadne aj o tej babe z Ukrajiny a zaujíma ma či si zistila ten prameň pri Prievidzi. Dík. mail: megibenova@centrum.sk
majka sa zle vyjadrila. Ludia trpiaci vitiligom by mali byt pozornejsi pri konzukacii mliecnych vyrobkov. Ma to suvis so zatazovanim traviacej sustavy a pecene. Vedecke vysvetlenie Vam k tomu nedam, ale mam to ako 10 rocny pacient s vitiligom otestovane. Je dobre skor jest veci na podporu cinnosti pecene-orechy,orechovy olej atak. nevrati sa vam pigment, ale telo je vo vacsej harmonii ako pri mliecnych vyrobkoch
dakujem za odpoved katka… si z Prešova?alebo okolia?ked chces mozes odpovedat…vopred dakujem
AhOj,je pravda,ze tie kupele su Bojnice:-)Dakujem za odpoved.Katka
Ahoj Mirko,som priamo z PO.Lekarka z ukrajiny mi povedala,ze to je zla cinnost pecene,ale neviem ci to plati pre kazdeho.Poradila mi,aby som si dala zovriet 1 liter vody,tym litrom zaliala osupany na platky narezany citron,nechala postat cez noc a na nasledujuci den popijala,mam to robit tyzden ,tyzden prestavka.Dalej surovu mrkvu nacuchas,vytlacis z nej stavu,tu stavu zmiesas s oliv olejom,lyzica stavy,lyzica oleja a natries si flaky,kazdy den uzivat betakaroten.Ked sa chces nieco opytat kludne.Maj sa krasne.Katka:-)
Skus prípravok s nejakým furanokumarínom ten by mal pomôcť na vitiligo.
mne sa vitiligo objavilo pred 3 rokmi… zatial som proti tomu bojoval len tým čo som našiel na internete… zmena stravy. Našiel som aj kremy, ale vsetky boli z USA s cenami, ktoré si ako študent nemôžem dovoliť. študujem v žiline a kedže prievidzu nemám až tak daleko… rad by som sa spytal kde to tam je… lebo ak to naozaj funguje… tak by to bolo super… viacerí tu na tu info čakame…
ja som sa zo svojim flakatým prekliatim nezmieril… chcem to riešiť… nebavi ma uz treti rok pocuvat, a co ty si bol lyžovať (mam totiž biele flaky rovno okolo oči) takže vyzeram jak keby som chodil na jarne lyzovačky, dokazem sa nad tym v tej chvili pousmiat, a kludne povedat pravdu ze to je choroba… nehanbim sa za to, no cloveku to pride aj luto, a rozmyšla nad tym, preco on… a ake by bolo super, mat jednu farbu pleti…
aby som nebol za anonyma… menom vitiligo, tak tu je moje meno a kontakt
skušal z vás niekto lieky s nazvom vitilem+… tu je aj link Forpsi.com … sú sice drahé… ale ak s nimi mate niekto nejake skusenosti dajte vediet, poteši,