Vitiligo

Hej,vobec nic,ani vitiskin ani vitilem.Vyblval som za to dokopy cez dvesto eur a prd. Takze asi tak.;

Ahoj mohol by si mi napisat kde sa da kupit Anti-vitiligo?dakujem

dik za usetrene peniaze aj nervy:))) a novitil s tou UV-B lampou???

Ahoj, je zaujímavé, čo si sem napísal, ja bohužiaľ tiež mám vitiligo, už mnoho rokov a stále sa to rozširuje, a som z okresu Prievidza, ale o nejakých liečivých prameňoch som zatiaľ nepočula. Môžeš to nejako upresniť? Aby sme viacerí vedeli, kde sa treba kúpať. Alebo sú to kúpele v Bojniciach? Ďakujem ti za skorú odpoveď.
Pekný deň.

Ahojte, je mi ľúto, že tu bude o ďaľšieho človeka navyše, ale tiež patrím ku vám. Mám vitiligo už od strednej školy (aspoň odvtedy to sledujem) a tiež som už vyskúšala čokoľvek. Chodila som aj ku kožnému lekárovi, ktorý bol arab v domnení, že dokáže niečo, čo na Slovensku samozrejme nemáme, ale mýlila som sa. Tiež ma všade odbili vetami, že nie som chorá, že mám len kozmetickú chybu. LEN??? Sú chvíle, samozrejme, keď mi je ťažko, ale myslím, že to už beriem ako moju súčasť, niečo, čo je moje a má to tak byť. Nemyslím si, že je len jeden konkrétny dôvod, prečo to ľudia dostanú, podľa mňa je to individuálne. A viem aj to, že všetky naše choroby pochádzajú zvnútra, je to v nás. Je to o našej psychike. Držím nám všetkým palce, usmievajte sa toľko, koľko sa vám len dá a žite každý jeden deň tak, ako by mal byť ten posledný = NAPLNO!!!

Ahoj Marta, chcela by som Ta poprosit, ci by si mi napisala na moj mail zalezitosti tykajuce sa VITILIGA, co Tebe pomohlo k vylieceniu, kedze to tu uvadzas, pretoze ja som sa este s nicim - co by pomohlo, nestretla. Budem ti velmi vdacna a ak mas nejaku odskusanu medicinu alebo ine praktiky, budem rada, ked sa podelis…
Dakujem Ti velmi pekne a pozdravujem Ta.
Monika

Ahojte, vsetci tu pisete a vylievate sa zo svojich pocitov ohladom VITILIGA. Ja mam tento problem uz takmer 20 rokov a takmer take iste obdobie sledujem aj ochorenie stitnej zlazy. Ma to vraj nejaky suvis, ale ja tomu neverim, pretoze by to potom mal mat kazdy, kto ma ochorenie stitnej zlazy, no nie??? Tiez som zo zaciatku vyskusala cokolvek…bezuspesne a od urcitej doby to uz neriesim. Som taka aka som, ja som sa nezmenila, samozrejme, ze to cloveka obcas potrapi - hlavne v lete, ale je to nieco, co je iba moje a basta!!! A ked sa stane nejaky zazrak, pretoze ja na zazraky verim, potom sa budem neskutocne tesit, ze my - bezmocni = konecne mame nejaku nadej. Vsetkych vas lubim, vydrzte to dako a berte to ako sucast vas, je to nieco, co ku vam mozno patrit musi…

ahoj katka dakujem ti za odpoved, a chcem sa ta spytat ked budes taka dobra a prezradis mi kolko mas rokov… a ake mas zaujmy lebo ja mam rad sport,hudbu,spolocnost a prirodu. mam vitiligo trosku rozsirene a prekaza mi to lebo sa pohybujem sustavne v spolocnosti.dakujem… a tesim sa na odpoved.

ja poznam jednu bilinkarkuktora ludi s vitiligom viliecila aj ja sa liecim

Tak to ti nepoviem,skusal som to iba na slnku ale vobec,nic.Myslim ze neexistuje nic.

Mila Anka, neverim, ze nieco ako bylinky pomozu. Nic v zlom, ale mam pre teba takyto deal. Ak mi tvoje bylinky pomozu, prevediem na tvoj ucet 3000 eur. Skor mam pocit, ze vzdy sa najdu chytraci, ktori nieco skusaju na chorych. Ak mi v Marylande (USA) povedal doktor, ze nic sa neda robit a na slovensku primar Mudr. Dukát to iste. TAK SA S TYM JEDNODUCHO ROBIT NEDA NIC. Ani bylinky, ani lieky, boli zaznamenane pripady, kedy sa to stratilo, ale to je cca asi tak nejako okolo 2 percent, avsak vacsej polovici sa to vratilo spat. Ja dufam, ze niekdy nieco najdu, ale cert to ber. Som realisticky materialista, takze hlavne su pre mna peniaze. Skusim este tie pramene na Slovensku a potom hor sa do tetovacieho studia, vola sa to mikrotetovanie a vedia trafit neutralnu farbu tvare, akurat okolo oci to bude asi trochu neprijemne. Mna by fakt zaujimala jedna vec, je nas tu asi neviem no vela, a kde ste vsetci?Ja nikoho ineho na uliciach nastretavam, fakt nikoho.

Aka bylinkarka a akymi bylinkami prosim vas? Nemozete pisat konkretniejsie? :slight_smile:

Ahoj Mirko, ja mam 30 rokov, zaujmy mam take ako Ty:-) Zatial mam to stastie, ze sa pohybujem v spolocnosti ludi, ktorym to nevadi. Snazim sa to brat ako sucast mna, nie je to lahke, kedze vidim vitiligo na sebe kazdy den. Aj Ty si z Presova? Ahojky. Katka

Chcel by som sa spytat na jednu vec. Uz zhruba 3 roky badam na svojej pokozke biele flaky, mam ich hlavne na intimnych miestach a zacali sa mi robit aj v oblasti oci a v okoli ust, co mi dost vadi, ale da sa to prekryt obycajnym make-upom. Nikto z nasej rodiny to nikdy nemal a dal som si aj urobit vsetky mozne vysetrenia a vsetky boli negativne a aj tak sa mi to pomaly rozsiruje. Mne osobne to az tak velmi neprekaza, da sa s tym zit, mam dlhodoby vztah a ani mojej partnerke to nevadi. Problem je to, ze planujeme dieta a ja mam strach, ze by to mohlo nase dieta zdedit po mne. Aka je pravdepodobnost, ze to nase dieta zdedi po mne? Mojim spustacom bol urcite stres a pracovna vytazenost.
Dakujem za pomoc.

Ahoj, ja mam tiez par skvrn skoro na kazdej casti mojho tela, som z toho na nervy, pouzivam protopic s UVB lampou ale okrem toho ze sa mi z toho biele flaky spalia a boli to jak svina ziaden ucinok, keby som videla aspon jednu novu hnedu bodku, tak to nevzdam ale takto sa mi nechce, a beriem aj tabletky na stitnu zlazu asi 1,5 roka.

A kdeze su tie pramene presnejsie?

Ahojte, vie mi niekto poradiť dobrého kožného lekára v Bratislave (Petržalke), ktorý sa zaoberá liečbou Vitiliga? Ďakujem.

V Petržalke neviem, ale kedysi na kožnom odd. v nemocnici na Mickiewiczovej robili PUVA terapiu (tabl. psoraleny a ožarovanie). Neabsolvovala som to. Jednak to bolo časovo náročné (cez zimné obdobie niekoľko mesiacov asi 3x týždenne) a videla som, že pokožka je po tom spálená, zhrubnutá a zostarnutá. Vyjadrenie lekárky bolo, že nie každému to zaberie, treba skúsiť. Takže ja som sa na to nedala. Moje vitiligo už bolo v tej dobe pokročilejšie a nechcela som tiež opálením zvýrazňovať kontrasty. :- (

Ahojte. Ja mám skúsenosti s vitiligom a tak keď už som skúšala všelijaké možnosti, tak som vyskúšala samoopaľovacie mlieko. Je to fakt super a aj mi to pomáha aspoň prekryť. Kúpila som si ho v lekárni značky Avene.

Ahoj, chcela by som sa Ta opytat, samoop. mlieko si natieras na cele telo, aj tvar, natieras si len miesta kde mas flaky, natieras sa kazdy den, ako dlho Ti to vydrzi a nemas potom flaky. Dakujem za odpoved, Katka:-)