Ahoj človeče, prečítal som si tvoj príspevok a zdal sa mi tuna z týchto asi najpravdepodobnejší. Chcel by som sa ta len spýtať na to mikro tetovanie čo si spomenul. Ja mám vitiligo už roky rokúce a neviem si s tým rady, vyskúšal som väčšinu z toho čo tu ľudia popísali, ale nič. Aj ožarovanie, aj špeciálne centrá v BA na toto, milión mastičiek a bezvýsledne. Pýtal som sa aj v štúdiách tetovacích, ale kedže sa farba kože počas roka neustále mení, nedá sa nájst ten “správny” odtieň. Kde prosím ťa robia to mikro tetovanie? Dám ti môj mail, keby si mi odpísal, túto stránku som našiel náhodou, ale môžeš aj sem, uložím si ju. Ďakujem.
Ahojte, ja mam vitiligo uz nieco cez desat rokov, ale zaujimavostou je, ze sa mi robi iba okolo znamienok a nie inde, a tych znamienok mam pozehnane, prosim mate tu aj s takymto pripadom niekdo skusenost, lebo uz mi pripada, ze som jedinny svojeho druhu, nikde vo forach nikto nepise podobny problem ako mam ja, necham ci je to nejaky zvlastny tip vitiliga ci co. Dakujem, som s vami
Ja som prvú stratu pigmentu zbadala okolo znamienka. Ďalej sa mi to rozširovalo už rôzne.
10 rokov to mam iba okolo znamienok a dufam, ze sa mi to uz nerozsiri inam, aj ked kazde rano, ked vstanem, tak sa na seba idem pozriet so strachom, aby to nebolo inde.
No neviem kamo, ale ten tvoj mail nevidim. Konkretne nic neviem, cital som to v anglictine, robi sa to malilinkatou ihlou a netriafa sa presny odtien, len priblizny neutralny. Aby ti to trosku zmiernilo utrpenie. Ale teraz skusam nieco opacne. Keby bol zaujem o info, moj mail je borissimsik@gmail.com. Napis, zavolame, pokecame, uvidime. Podla mna je dolezite najst pricinu, nie liecit. Aj keby si zaujem o tuto metodu nemal, napis, mne na ten mail nikto nenapise, len same reklamy, tak daj mi vianoce na napis. Mozno ta to zaujme, skratka nesnazim sa vyliecit, snazim sa najst pricinu vzniku vitiliga. Lebo ak vitiligo, rovnako ako psoriaza alebo alergia a pod. su priznakom vnut. choroby.
Ja mám vitiligo druhý rok, teraz mám 25 rokov, objavilo sa mi to len tak z ničoho nič, mám to na ramene, v dekolte a najnovšie aj na krku. Prvá kožná ma odbila, že sa s tým nedá nič robiť, druhá mi porobila všetky vyšetrenia čo bolo treba, všetko bolo ok. Nakoniec mi predpísala krém Protopic. Natierať si to mám, ale začať až od septembra, keď už nebude koža tak vystavovaná slnku. Máte niekto skusenosti s týmto krémom na vitiligo? Našla som len zahraničné diskusie a príspevky na tento krém v súvislosti s vitiligom, na sk sa asi velmi nedáva, ale čítala som aj kladné reakcie, kde tento krém naozaj repigmentoval miesta postihnuté vitiligom, tak som velmi zvedavá čo to urobí mne.
Aké jazierka, kde to je konkrétne?
Pokial to mas na tele, tak to neries ruky, predlaktia, lakte, ramena, nohy to vsetko sa da krasne prekryt tetovanim, ja to mam na tvari, co je horsie, teraz jednam s jednym chlapcom z Novych Zamkov, ktory sa do toho da, len si nastuduje nejake info o vitiligu a dohodneme sa co dalej, najprv kusok a potom uvidime.
Zdravim, neviete niekto poradit nejaky krem na lica? Akonahle vybehlo slnko, mam ich hrozne cervene. Aj nos a to dost zvyraznuje rozdiel farby koze. Dik.
Dobrý den, mohli by ste mi konkrétne uviest o ktoré jazero ide? Veľmi pekne dakujem.
Ahoj mirka, ja mam vitiligo uz 15r. a strasne sa mi to zhorsuje, porad mi nieco, som z toho na dne, mozme si aj zavolat na tel. 0905165740, dakujem.
Ahoj Martina, mozes mi poskytnut nejake informacie, ako sa liecis na vitiligo, a mas s tym dobre vysledky. Mam ten isty problem ako vsetci. Pouzival som Vitix, ucinuje len na niektorych miestach. Niekde 100, niekde 0 percent. S pozdravom, Jovan.
Ahoj katka ja som z Prešova. Mal som kopec roboty málo čo som bol doma, takže som sa nemohol ozvať. Len ti chcem povedat, že som z Prešova, tak ako aj ty a napriek Vitiligu sa teším na leto, lebo mám veľa známych, s ktorými trávim krásne dni. Vitiligo mi nie je veľmi vidiet, pretože sa natieram samoopaľovacím krémom. Veľmi často sa pohybujem v oblasti športu. Snáď sa môžeme niekedy aj stretnúť. Prajem ti aj napriek tomu hnusnému vitiligu krásne leto. Miro
Ahojte, mám 29 rokov a trpím vitiligom asi od prvého ročníka základnej školy, presne si to ani nepamätám. Tiež sme na začiatku skúšali všelijaké smraďochy-krémiky, ale nič. Ja mám vitiligo najviac na kolenách a na členkoch. Vlastne od pol pása dole. Neviem, či je to štastie alebo nie, ale odkedy sa mi to objavilo, tak to len rástlo so mnou, ale nerozširovalo sa to, čo som rada, že to nie je horšie, lebo v lete to ľahko prekrijú 3 / 4 nohavice, takže nemusia na mňa ľudia čumieť. Ale mne čo trošku zabralo na kolenách: keď som spadla a dobre som si ich odrala a keď sa mi to zahojilo a odpadla chrasta, tak mi ostali hnedé fľaky - pôvodné. A to na obidvoch kolenách. Tak už som uvažovala, že si “oškrabem” alebo doudieram kolená, ale keď to sa nedá. Ale keby to tak fungovalo, tak by to bolo fajn Netrebalo by žiadne drahé lieky. A ešte by ma zaujímalo, či je to dedičné alebo nie, lebo z toho máš des a hrôzu.
Ahojte, chcela by som ist k moru, ma niekto skusenost, ci je to dobre. Zafarbili sa niekomu flaky, ked bol pri mori? Zaroven mam aj alergiu na slnko, vie mi niekto poradit, co je dobre pouzivat? Dakujem.
Vitiligo je žial dedičné, ja mám hrôzu z toho, aby to nezdedili moje deti chúdence Ale napríklad v mojej rodine neviem o nikom, kto by to mal, kožná povedala, že ak to aj niekto akože mal, tak to u neho nemuselo prepuknuť, objaviť sa a ja som prvá u koho to prepuklo, len sa modlím, aby to aspoň moje detičky nemali.
Ja chodím k moru aj dvakrát do roka a nič, to máš jedno, kde sa opaľuješ, ani morská voda ani slnko pri mori nevie z vitiligom nič urobiť, len sa môžeš viac a skôr spáliť, treba si to poriadne natrieť aspoň 50-tkou.
Dobrý deň,
vitiligo mám už 18 rokov. minulý rok sme boli pri mori a odvtedy sa mi to veľmi zhoršilo. Takže more nepomáha, ibaže to spáli kožu a štípe to ako popálené.
Ahoj. Danka
S tými odpadnutými chrastami som prekvapená, pretože, ja keď sa poškriabem a chrasta mi odpadne, tak zostáva mi už len biely fľak, ktorý sa mi rozširuje. Mala to aj moja stará mama a moja maminka. Tak to asi niečo súvisí s dedičnosťou. Ja som chodila k jednej pani doktorke, ktorá sa s tým zaoberá, dala mi lieky a mastičku. Vyzeralo to akoby sa choroba pozastavila. No niečo to má že vraj spoločné aj so stresom. prosím odpíš. Ahoj
Ja som mala krém Betacorton a tabletky Acidum folikum. Taktiež s tým užívaním a natieraním mám začať až od jesene.