Vitiligo

Ja si tiež natieram samoopaľovacím mliekom, no už len preto, že to trochu zakryje. Robím to však každý večer, no a ráno pridám este aj make-up.

S tým stresom si myslím, že je to pravda, pretože sa to zhoršilo behom roka aj mne. Myslím, že tiež z tohto dôvodu.

Napísala si to naozaj krásne a plne s tebou súhlasím. Keby sa aspoň po mne tak ľudia neobzerali.

Dobrý deň Danka,
neviete mi napísať, aké lieky ste to užívala? Môj muž má vitiligo už 5r, ktoré sa mu objavilo po autonehode a jemu povedali, že na to lieky nie sú iba maste a tie nezaberajú a stále sa mu to rozširuje.
moja adresa: tara77@pobox.sk

Ak mas alergiu na slnko a vitiligo, tak doporucujem nepouzivat slnko. Aj tak pride den, kedy nas tato spolocnost vdaka vitiligu vyluci s verejneho zivota. Otazkou ostava, kedy ten den nastane. Tak asi tolko. Neda sa s tym dlho bojovat, ja som bojoval tri roky a vysledok je nulovy. Nema to vyznam. Pre kazdeho budeme menejcenny, druhotny a nekvalitny tovar. Tak co si to nahovarame?

Ahoj chcela som sa Ta opytat, ci ides do tych kupelov. Ak ano, das vediet? Dakujem. Katka :slight_smile:

Ahojte, prave dnes som sa dozvedela, co mi je a tak si tu citam. Uvedomila som si, ze moje ochorenie mohlo spustit teraz uz chronicke ochorenie prinosnych dutin. Som celkom nestasna. Pozdravujem.

Eucerin 25 na alergiu

Prosim ta mohla by si napisat daco blizsie otom, ako to prebieha a zabera to? vopred dakujem

Ahoj, rada by som poznala tú bylinkárku, ktorá dokáže vyliečiť Vitiligo. Pošleš kontakt? Vďaka. Elena

Ja zijem s vitiligom zatial len 1 rok, ale poriadne mi lezie na nervy. Asi pred mesiacom sa mi na bielych flakoch pri ociach zacali objavovat hnede skvrnky. Neviem isto, ale mozno zabral vyzivovy doplnok, ktory som si kupila v obycajnych potravinach. Jeho nazov je maxi vita - zdrave vlasy, nechty a pokozka. Siahla som po nom, pretoze mi okrem nestastneho vitiliga zacali velmi vypadavat vlasy. Skuste, mozno ze pomoze.

Ahojte vsetci bojovnici s vitiligom, som jednou z vas, ktora ma tu koznu chorobu. Chcem sa spytat, ci by mi nahodou niekto z vas nevedel odporucit samoopalovaci krem, ktory sa len tak lahko nezmyva. Moze byt aj drahsi, hlavne nech je kvalitny a dlho vydrzi. Mam nejake - ale ak som na kupku a idem parkrat do vody, tak to ide velmi rychlo dole a zas je vsetko vidiet. S tym samoopalovacim ma clovek aspon sem tam pocit, ze je “normalny”, pokial sa to teda ta este prekryt. Ak mi niekto poradi, budem mu fakt vdacna. A vam vsetkym, co sem chodite a trapi vas vitiligo prajem vela sil a aj napriek tomu ochoreniu radost zo zivota.

Ahojte, ja mam tiez vitiligo a skarede skvrny na celom tele. Na tvari to vdaka bohu nemam, ale velmi sa bojim, ze sa to rozsiri. Niekedy sa pytam, preco ja, velmi ma to trapi. Nikto nevie, ako sa citim, ale vi ano som v obdobi dospievania a vzhlad je pre mna dolezity. Zatial s tym bojujem tak, ze sa neopalujem uz 3 roky. Moja koza je skoro taka biela, ako moje skvrny tak to nieje az tak vidnno dufam, ze sa mi podari dosiahnut, aby moja koza bola uplne biela a potom skusim ist do solarka, ci sa mi neopali cele telo rovnomerne. Drzte palce prosim.

Ahoj, ja mam vitiligo uz 10 rokov, cela som vybielena, solarium ti nepomoze, pretoze ta len spali a brutalne to boli, takze nic ine ti nezostava, len pouzivat samoopalovacie kremy ako ja, cez leto je to obrovske trapenie, ked vidis ostatnych ako sa opaluju. Drzim palce.

Ahoj, je to pravda, ale nie je to pravidlo, môj otec a ani mamka to nemali, mala to otcová sestra a druhá tiež. ja to mám tiež. Teraz to pozorujem u svojej dcéry 9 rokov a som z toho smutný, avšak budem robiť všetko preto, aby som to nejako zmiernil, alebo vylúčil.

Radikálne s tebou nesúhlasím. Ja mám vitiligo 15 rokov. Mám tú istú rodinu, tých istých priateľov, tú istú prácu ako pred tým, ako mi vitiligo začalo. Nikto ma nevylúčil zo života. Nauč sa s tým žiť a keď ťa niekto odvrhne preto, že máš fľakatú kožu a vnútri si dobrý, nezaslúži si byť tvoj priaťeľ.

Vitiligo. V USA sa už aplikuje veľmi úspešná procedúra MICROSKIN. Mňa by zaujímalo, ktorý slovenský lekár sa zúčastní svetového kongresu o VITILIGU v Miláne, Taliansko 23-25. IX. 2010, aby sa postihnutým aj na Slovensku vedelo v tomto ochorení pomôcť.

Ahoj Janetta. V diskusných príspevkoch na nemeckom portáli som sa dočítala, že pomáha Mrtve more, sú tam aj lekári, ale po nejakom čase, ca 5 rokoch, sa vitiligo opäť objavílo. Poisťovňa v Nemecku lekára a pobyt pacientom uhradila. Voda v Podhájskej svojím zložením zhodná s Mrtvym morom mi nepomohla.

Milá Adika, viem ti poradiť iba procedúru Microskin. Skús sa opýtať tvojho dermatológa na výsledky svetového kongresu o vitilige v Milan, Italy.

Ahoj Karetina. Na vitiligo je dobre more v Izraeli, údajne ešte lepšie v Jordánsku - Mrtve more. Istej Nemke sa flaky úplne zafarbili. Išla tam na odporúčanie jej lekára.