HAnibal, netreba sa vzdávať, veda a formy liečenia idú vpred. Skôr by sm apelovala na našich lekárov, aby sa zaujímali o najnovšie metódy liečenia v celosvetovom meradle. Ani jediné meno slovenského lekára som nenašla na zozname účastníkov Kongresu o vitiligu v Miláne, ktoré sa uskutoční 23. -25. 9. 2010 v Taliansku.
Najmodernejšia procedúra sa volá Microskin.
Milá Aivanka, asi ťa sklamem. Existuje viacero pôvodcov vitiliga. Jeden z nich sú aj gény.
Milá Renata, jenému pacientovi veľmi účinne pomohol: VC Vitiligo Cover Lotion / Mexiko /
Údajne sa liečením vitiliga zaoberá súkromná zdravot. firma na Kramároch.
Andrej, asi 50%, ale prejavilo by sa to až v dospelosti. Najmä, netrápte sa kvôli tomu. Mnohí lekárai udávajú stres a stiesnenosť za jedného z možných pôvodcov vitiliga.
Denis, na tvojom mieste by som sa na tetovanie neupínala. Ani Hanibal nemá pravdu. Ak chceš, prihlás sa do Milána na svetový kongres - 23. 9. 2010. Prvý deň je venovaný pacientom. Budú tam najlepší odborníci sveta na vitiligo. Úspechy pri liečení sa už dostavili, lenže by sa tým mala zaoberať slovenská lekárska komora dermatológov.
Monika P. , ver tomu. Viacero vedeckých štúdií to potvrdzujú.
Hanibal, už áno. Microskin - procedúra.
Ahoj Terezka, dakujem za radu. Ja som to tejto procedure uz citala, viem, ze to skusali na niekolkych ludoch s nasim ochorenim a vraj to zabral. Len neviem kedy to budu robit aj u nas na Slovensku alebo aspon v blizkom okoli.
Ahoj Terezka. Dakujem Ti za radu. Keby si nahodou vedela viac, kde sa na Slovenku pouziva ta metoda, bola by som Ti vdacna, kazda rada pomoze. Ahojky:-)
Ahojte,
aj ja mám vitiligo na laktoch a na nohách, na nartoch, je to pre mna veľmi obmedzujúce. Spustilo sa mi to asi v 20, nezväčšuje sa mi, ale niečo s tým by som chcela urobiť.
Trápim sa s vitiligom desať rokov, tiež užívam lieky na štítnu žľazu. Najviac osvedčené je samoopaľovacie mlieko a make up na tvár, v okolí očí hnedkavý tieň na oči.
Mam napojenie na korporaciu Novartis, ktora zabezpecuje vycestovanie slov. lekarov na rozne lekarske kongresy po celom svete. Spytam sa a dam vediet, este dnes.
Ja len nerozumiem preco ja? Je pravda ze ja to mozem mat, nakolko som prekonal lymsku boreliozu a reumaticku horucku sucasne, trvalo styri roky kym som vedel opat normalne chodit, takze imunitny system mam celkovo oslabeny resp. zblazneny, ale nehnevaj sa na mna co ma este postihne? Poctivo chodim do prace, mesacne odrobim 350 hodin, platim na ccas hypoteku, staram sa o priatelku aby mala vsetko co potrebuje. Proste som slusny clovek. A v 28mich dostanem ako darcek vitiligo. A este nedaj boze mam verit v boha? Toto je normalne? Toto je nejaka spravodlivost? Nikdy som sa nikoho a nicoho nebal ale buducnost s vitiligom u mna vyvolala taky strach ze tu konci sranda.
Pokial viem, praktikuje sa to zatial iba v Cine, ide o totalne presne nastriekanie farby ako vasa pokozka. Vydrzi to udajne mesiac, info mam odb. zdroja, avsak zatial sa informacie mozu lisit. V Usa je iba jedna klinika, ktora sa zaobera vyskumom vitiliga a je to v Marylande, ale tam microskin zatial neaplikuju. Len tolko.
Presne info budem vediet v pondelok, nakolko sef Novartisu je do nedele na dovolenke.
A este nieco, to slovo na zaciatku tvojho prispevku bolo prisilne, lebo je rozdiel mat vitiligo a mat vitiligo. Je rozdiel mat flaky okolo oci, ust na nose na klboch vsetkych prstov na rukach a vcera si najst dalsi na pravom kolene a je rozdiel zit 15 rokov s fliacikom na vnutornej strane stehna. Takze asi tolko. Je pravda ze vitiligo podobne ako plesatost, kratkozrakost, ekzemy, silne alergie a pod. robia ludi silnejsimi, vnimavejsimi, ludskejsimi, empatickimi, krajsimi a sudrznejsimi o tom niet pochyb, ale co je to mala naplast zato cim musime prejst. Ja som na konci cesty, nemam zaujem bojovat s niecim co neviem co je. Ak mi niekto povie:vyliecim ta ale bude boliet rovnako ako useknutie nohy, mam nad cim rozmyslat, rovnako ako:vyliecim ta ale bude to stat 100. 000eur, zase mam nad cim rozmyslat, ale toto? Neni to normalne. Neni to spravodlive.
V pondelok ti dam vediet, zatial ta poprosim hod sem tvoj mail.
Hanibal, veľmi hľadaným krémom na odstránenie vitiliga je v súčasnosti Xemodan creme. V nemecku a vo Švajčiarsku sa dá dostať iba na recept. V iných krajinách si ho drahšie objednávajú cez internet - ebay. kde ho vždy nemajú. Na obale je písané len čínsky. Krém má také isté zloženie ako Dermavit, okrem vazeliny, tá je nahradená melkefitom. Používanie / navod je priložený / : 1 týžden natierať každý den 1x, další týždeň - kaž. druhý deň, a dalšie týždne 2x za 1 týždeň do zmiznutia. Prognoza: individuálna, obyčajne 4-8 mesiacov, ale už po 3 týždňoch sa prejavujú účinky.
Rena. V jednej Rakúskej štúdii som sa dočítala, že vitiligo je druh kožnej plesne, kde by mohol pomôcť Clotrimazol, u nás dostať v lekárni nemeckú masť rovnakého zloženia Canesten. Niektorým pacientom to pomohlo. Je to dlhšie trvajúvca liečba. V anglickej literatúre sa polemizuje dokonca aj o rakovine koži.