Vitiligo

Hanibal, s kremom na tvár ti ochotne poradia v lekárni. Pozor, iba faktorial 50.

Magda, čítaj radu pre Hanibal, 23. 7. 2010

Ahoj Renka,
môj syn má vitiligo od minulého leta, ale vyzerá ako by ho mal 100 rokov. Lekári taký rýchly nástup vraj ešte nevideli. Vyskúšali sme snáď všetko, dokonca aj Melageninu z Kuby, ale nepomohlo nič. Krém Protopic nám bol predpísaný na suchú pokožku, nie konkrétne na Vitiligo, ale tiež bez výsledku. Po všetkých skúsenostiach si dovoľujem tvrdiť, že je to čisto psychická záležitosť. Takže buďte všetci v pohode alebo vyhľadajte pomoc. Držím všetkým palce!

Ahoj Katka,
chcela by som sa spýtať ako si pokročila s liečbou vitiliga, zabrali hore spomínané recepty od lekárky z Ukrajiny? Chcela by som to skúsiť na mojom synovi, sme bezradní. Skúsili sme skoro všetko, ale toto ešte nie. Tak daj prosím ťa vedieť, ďakujem.

Ahoj Andy. Ak mam povedat pravdu nepomohlo mi to. Mne sa zdalo, ze mi to troska hnedne, ale to som si len nahovarala. Zaujala ma mikroskin procedura, ta, co ju spominala Terezka. Ahojky:-)

Ahoj Mirko. To som rada, ze sa nevzdavas a uzivas si zivot:-) Aj ja Ti prajem krasne leto. Katka

Aj ked bude tvoja koža úplne biela, tak tým že pojdeš do solárka dosiahneš to, že vitiligozne miesta ti sčervenejú, poprípade sa až spália a naspať vyblednú na pôvodnú farbu, tie miesta, ktoré nie sú postihnuté tak sa ti klasicky opália a nevyblednú, čiže budeš tam, kde nechceš byť, budeš dalmatínec, a možeš znovu čakať, kým celá vybledneš na bielu farbu vitiliga.

Zatial ziadny lekar zo Slovenska sa nezucasni kongresu, do dnesneho dna je zoznam prazdny.

Ahoj, Danka, myslím, že si trafila do čierneho. Nikto v mojej rodine nemal vitiligo, takže asi nie je dedičné, aspoň, tá forma, čo mám ja. Ten stres, to bude asi tá príčina aspoň u mňa, keďže mne sa to objavilo, keď mi zomrela mama / mala som 8 rokov /. Je nejaký prípravok Nimba - našla som to v časopise Vitalita - len to je drahé a ja som momentálne nezamestnaná. Ja mám teda vitiligo už 41 rokov.

Diky ako jedina si reagovala, vazim si to. Ale zistil som, ze jedine co mi nedrazdi kozu na tvari je termalna voda v spreji, je to fakt uplne super. Ochladzuje to a nemam ich take cervene a vlastne o to islo, zmiernit kontrast farieb.

S tymto prispevkov sa stotoznujem a suhlasim do poslednej bodky.

Mne sa objavilo v case puberty vplyvom stresu na nohach. O par rokov neskor som si zacala depilovat nohy - nie holit - a ako keby sa mi tam trochu vratil pigment. Taktiez som pocula o lubovniku, ktory sa namoci do alkoholu a po odstati sa tym potiera. A este ze existuje niake ziarenie, ale to mi povedali este v buberte a od vtedy som sa o to nezaujimala lebo to sa robi az po 18 roku.

Ahoj. aj ja mam vitiligo a prva lekarka, ktora ma zacala liecit je dr. zelinkova zo svidnika. chodim na opichy, kde ti ihlou napichaju miesta, ktore mas biele a potom ides na oziarovanie do kabinky. prvy tyzden chodis na to kazdy druhy den, potom staci raz tyzdenne. videla som fotky a vysledky boli super, tak ostava uz len verit, ze pomoze aj mne. vyskusaj:-) ) drzim palce

Ahojte, pocula som, ze vitiligo sa da liecit akunpukturou. Nema s tym niekto skusenosti. Dakujem. Katka

Zázračný liek neexistuje, vitiligo je trvalé, ak sa raz už pigment, lepšie povedané bunky produkujúce pigment z nejakých dôvodov stratili, nikdy sa už neobjavia.

Musím ťa ubezpečiť, že nezaleží na nejakých bielych flakoch, horšie by bolo keby to bola zákernejšia smrteľná choroba, viem o čom hovorím, s vitiligom žije v mojom okoli dosť ludí a su štastni! Držim Vám všetkým palce!

Zázračný lék neexistuje, to máte pravdu, ale nemáte pravdu s tím, že ztracený pigment se už nikdy neobjeví. Mám vitiligo asi 8 let. Pročetla jsem už spoustu diskuzí a zaujaly mě příspěvky o očistě jater, protože prý vitiligo není nemoc kůže, ale jater. Asi před 3 měsíci jsem s očistou začala, změnila jsem stravování, koupila jsem si tabletky na regeneraci jater (ostropestřec mariánský) , dále se na vitiligo doporučuje tinktura z pakmínu, kterou také užívám, asi po měsíci mi vyskočila na bílém fleku první hnědá tečka. Teď už jich mám několik a stále přibývají a fleky se pomalinku zmenšují. Neberte nám naději a nešiřte info, že se pigment nemůže nikdy vrátit. Já jsem toho důkazem! Je to dlouhodobá léčba, ale vitiligo se léčit dá!

Lenka, ja vám nádej neberiem ale ani falošnú nedávam. Vitiligo sa liečiť nedá, len jeho príznaky, možno…

Paní doktorko, použila jste slova dvou kožních lékařů, u kterých jsem se vitiligo pokoušela léčit. Teprve po pročtení diskuzí o vitiligu, kde jsme si my, postižení vitiligem, předávali svoje zkušenosti a rady, jsem našla způsob, jak s vitiligem bojovat. Je to onemocnění jater, které se léčit dá. Netvrdím, že jde vyléčit, ale jak je možné, že se mi díky mému “samoléčení” začal po 8 letech sám od sebe vracet pigment bez použití jakýchkoli krémů? Nechci dávat lidem falešné naděje, neboť to, co pomohlo mně, nemusí pomoci jiným, ale nejsem sama, komu tento způsob léčby pomohl. Ná Váš příspěvek v diskuzi nereaguji ve zlém. Jen moc dobře vím, jak se cítí všichni, kdo trpí vitiligem, a proto bych jim chtěla dodat alespoň trochu optimismu :slight_smile: Mně ho dodaly příspěvky paní Edity Sipeky, která se do této diskuze v minulosti též zapojila a právě díky ní jsem se samoléčením začala a výsledky se dostavily.

Hanibal, přečti si tuhle diskuzi. Konkrétně příspěvek od Petry K. APATYKÁŘ® – Forbidden access!