Vitiligo

Zaujalo ma tu pár info o čistení pečene a ostropestrecovi. Pridávam teda moju skúsenosť. Vlani na jar a v lete som brala lieky na pečeň s obsahom silymarínu (Lagosu) a ešte nejaké. Zároveň som pila čaj z ostropestreca mariánskeho. Bolo to kvôli pečeňovým testom, nie pre vitiligo. Už som tu skôr písala, že moje vitiligo je pokročilé a ruky som už mala takmer celé biele. Minulé leto sa mi na predlaktiach, ktoré sú vystavené slnku vytvorili hnedé škvrny. Mne to pripadá ako starecké škvrny a sú pre mňa skôr nežiadúce na „už“ bielej pokožke. Tento rok si ich natieram vysokým OF faktorom, pretože nechcem zvyšovať kontrast. Takže z vlastnej skúsenosti spomenuté informácie môžem potvrdiť.

Mohol by som ta poprosim o tvoj mail?

Ema, děkuji za Váš příspěvek! Já opravdu věřím, že vitiligo lze očistou jater vyléčit. Je s podivem, že jaterní testy mám naprosto v pořádku, přesto na játrech musím mít něco, co vitiligo způsobuje. Jen mě velmi mrzí jedna věc. Kožní lékaři nám říkají, že je to “jen” kosmetická vada a léčit se to nedá, ale kdyby mi někdo z těch lékařů před 8 lety, kdy se mi vitiligo objevilo řekl, že mám zkusit držet jaterní dietu, tak jsem dnes mohla mít vitiligo možná vyléčené. Když mi nepomohli lékaři, tak jsem si musela pomoci sama. Všichni milí lidé s vitiligem, zkuste čistit játra (pečeň). Za pokus to určitě stojí! Přeju všem hodně úspěchů!

Ahoj Lenka, velmi ma zaujalo, co si napisala. Dnes si kupim ostropestrec a tinkturu z pakminu. Chcela by som Ta poprosit, mohla by si mi napisat nieco viac o ociste pecene, ktore jedla si jedla, co si pila a tak. Dakujm. Katka

Surovcovalenka@seznam.cz Sem mi napište a já odepíšu, co jsem všechno udělala pro boj s vitiligem. Můžu zaslat i foto, jak mi vitiligo reaguje. Lenka

Mila Lenka, tiez by ma zaujimalo ako si zmenila zivotospravu na precistenie pecene. Mam vitiligo, treti rok uzivam tablety LIV 52 z himalajskych bylin, ale len kratko, musim preto spravit nieco viac. Vela stastia a zatial dakujem.

Super prispevok, som toho isteho nazoru, vsetko dobre a vela stastia.

Mam vitiligo 40 rokov. Začalo sa to pár fliačikmi. Ale rozšírilo sa to a teraz sa mi objavujú ďalšie fľaky. Napriek tomu, že nemám stres. Objavuje sa to z noci na ráno. Raz ráno som to videla na vlastné oči - priamo pred očami sa mi depigmentoval behom niekoľkých sekúnd palec na ruke. Určite sa to zhoršuje (a dosť rapídne) po kyslom ovocí resp. po vysokých dávkach C vitamínu. Mlieko a mliečne výrobky zvýrazňujú fľaky. Až sú kriedovo biele. Kushi trvdí, že vitiligo spôsobuje konzumácia mlieka a smotany. A poruchy štítnej žľazy. Dvakrát v živote sa mi to pigmentovalo: raz v lete sa mi objavil fľak na tvári. Kamarátka rumunka mi zohnala krém gerovital H3. Fľak zmizol na slnku po týždni. Druhýkrát, v lete, sa mi pigmentovali z noci na ráno celé plochy tváre a rúk. Vtedy som dlho každý večer cvičila som jogistické dýchanie podľa van Lysebetha. No a často sme konzumovali s mužom tataráky. Či to pomohlo neviem, ale A. Davisová tvrdí, že vyliečila pacientku s ťažkým vitiligom pečienkou 3x 10dkg denne. Či bola surová, nepíše. Tiež odporúča stravu bohatú na všetky B vitamíny. Hlavne Pabu a kys. panthotenovú. Zdá sa, že pri tvorbe pigmentu hrá veľkú rolu stopový prvok meď. Vraj nedostatok medi spôsobuje okrem depigmentácie (meď umožňuje premenu tyrozínu -hormónu štítnej žľazy na pigment) aj poruchy štítnej žľazy, poruchy imunity, srdca, rakovinu atď. Je to v článku od Gissena na internete. No a čo ma nadchlo bolo, že píše, že meď ničí nadmené množstvo C vitamínu a zinku. Naopak malé dávky alkoholu pomáhajú využiť meď organizmom. Pri čítaní som si pomenula, že pred rokmi som skúšala zapíjať pangamín trochou slivovice 3x denne. Vtedy som mala teóriu, že vitiligo zapríčiňuje priveľa žlčových kyselín a málo bilirubínu. (U mojej tety sa objavil veľký fľak na bruchu po operácii žlčníka. ) Po čase som spozorovala, že sa mi pigmentujú kĺby na rukách. Ale prestala som s tým, bolo to zdĺhavé a ja alkohol nemusím. Koho to zaujíma, pangamín obsahuje okrem B vitamínu aj meď. Keby som dnes mala len pár fľakov, tak to skúsim. Okrem toho som si odvykla opaľovať sa. Bez toho to nejde. Raz mi jeden muž povedal, že robil opak toho, čo mu radili lekári. Stále sa opaľoval a koža sa mu zapigmentovala. Ale riskujete rakovinu kože. Stojí to zato? Ináč sa mi zdá, že aj zvieratá tým trpia. U nás je psík, ktorému sa objavili na čiernej srsti biele fľaky, tak vyzerá ako grošovaný. Takže tak. Myslím, že niečo z toho by mohlo fungovať. Kto dostal vitiligo len nedávno a má málo fľakov, nech to skúsi. A nezabudnite, treba sa opaľovať opatrne, ale stabilne. Vtedy sa šírenie fľakov spomalí. Treba trénovať tie pigmentové bunky, aby nezabudli alebo si spomenuli. Zdravím.

Čítam, ako sa všetci trápite. Tiež mám vitiligo. Minulé leto sa mi urobili bodky po rukách, cez zimu sa stratili a tento rok sa objavili znova, ale až v polovici leta, myslím, trvalo to, kym ich slnko vyprovokovalo. Vyzerá to ako pehy. Niektore fliačiky sa mi zmenšili, tak ako keby sa im začali okraje rozpíjať do stredu fľaku. Neverím, že sa zapigmentujú, ale aspoň sa nerozšírili. Tento rok som sa rozhodla ignorovať vitiligo, chodila som na kupko, kúpala som sa ako ostatní, neschovávala som sa pred slnkom. Bolo to strašne fajn a užívala som si to naplno. Tí ktorí sa stránite kúpalísk, viete o čom hovorím. Aj ja som sa hanbila dlhé roky. Až kamarátka mi otvorila oči a povedala mi, či do konca života sa budem schovávať. Presvedčila ma na dovolenku do iného mesta, na kúpalisko s atrakciami a na moje prekvapenie tam bolo viac ludí s vitiligom. Nikto si ma neozeral, možno nejaké deti, nikto nereagoval poznamkami, každému tam bolo jedno, či mám fľaky, alebo nie. Takže vám všetkým chcem povedať, skúste sa povzniesť nad vitiligo a chodte si užiť vody, nezasvetcujte mu život a nedajte sa obmedzovať. Aj ja som bola taká, chápem to, skúste ho premocť, žijetme iba raz. Odvážnym veľa šťastia.

Len pre info, mám tych flakov možno viac ako ty, celé ruky po lakte, nohy po kolená, na tvári, aj stehnách, no dosť. Len som staršia ako ty a ináč sa na všetko dívam, aj ja som si prežila 4 operácie, imunita v kýbli a nevzdávam sa. Chcem vás tu povzbudiť a ukázať, že sa dá s tou mrchou plnohodnotne žiť, ale musíš chcieť. Píšeš, že máš priateľku, asi ťa miluje, ked je s tebou a neprekáže jej vitiligo, určite ti to viackrat povedala, tak sa nestresuj, lebo to ti len pridá na rozširovaní. prepáč, ak som ťa poburila, prešla som aj tou fázou, ako si teraz ty a chapem to.

Nehovorim to casto ale dakujem.

Prosím Vás kde sú presne tie jazierka? Pri Prievidzi alebo v Bojniciach? Ako sa presne volajú tie jazierka? ďakujem
Bol ste tam v auguste a pomáha to?
Napíšte mi na seba kontakt

Vitiligo a druh kožnej plesne su dve rozdielne veci, bud je to vitiligo alebo je to nejaká kožná plesen, ak je to raz vitiligo tak si to uplne zbytočne budem mazať kremamy na plesen… su kožné plesne ktoré sa prejavuju rovnako ako vitiligo, ale to je iná kapitola, proste iná choroba len vyzerá ako vitiligo… ja nemám kožnu plesen ale vitiligo tak si to budem zbytočne natierať canestenom… :slight_smile:

Ahoj, mne sa vitiligo objavilo v 16. Mala som to vela na laktoch a po tvari. Tym, ze som bleda, tak to az tak velmi nevidiet ale ak sa trochu opalim, tak sa to zvyrazni. Pred 8 rokmi som sa odstahovala do Kanady a zacala som robit prieskum. Mne osobne najviac pomaha produkt Novitil gel od Dermabest. Nevyhoda je, ze sa musis neustale opalovat asi 30 minut denne, aby sa ti zacal vraciat pigment. Ide to velmi pomalu ale napriklad tvar sa repigmentuje celkom rychlo. Takisto som si vsimla, ze vitamin C mi mozno nerobi prilis dobre. Ma niekto zvas pocit, ze ked svrbi pokozka, ze tam sa to aj depigmentuje? Som teraz na Slovensku na dovolenk,e takze dam aj moj email, keby ste chceli viac info zanetajelinkova@hotmail.com.

Ahoj Zaneta, na jednej rakuskej stranke venujucej sa vitiligu absolutne neodporucaju brat vitamin C. Dokonca ani sumive tabletky. Mne trochu repigmentuju ruky a presne i ja citim take tlmene svrbenie na rukach z vrchnej strany. Ako ked mam nieco strpnute a nasledne tam zacne prudit krv. Ale vsetko v takej tlmenej forme. Ja som teraz skoro uplne vypustila mliecne vyrobky. Ziadne jogurty, acidofilne mlieko a tak. Vraj i toto moze pomoct. Niekto vo fore spominal caj z ostropestreca marianskeho. Prave ho popijam. Tak uvidim.

Ahojte vitiligári, ešte som nikdy nereagovala na žiaden článok, ale dnes musím. Tiež mám vitiligo, pekných 8-9 rokov, neviem presne. Najskôr to boli malinké fliačky na rukách, dnes aj kolená, okolo očí a ruky skoro celé. Vyskúšala som všetko! Zdalo sa mi, že pomáha PUVA, ale fakt málo, opaľovanie trochu, ale zistila som, že to nemá význam. Beriem to už ako súčasť mňa a tiež všetci okolo mňa - a to som učiteľka v MŠ, deti sú z toho najskôr zmetené - že ako sa mi to stalo… Poviem len, že mám chorú kožu a viac sa nepýtajú, zaujíma ich viac ako sa k nim správam, to je podstatné… A tak by ste to mali brať aj Vy, ako deti. Je to asi ťažké zo začiatku a hlavne pre toho kto nemá ešte životného partnera, ten môj to berie super, začali sme chodiť spolu, keď sa mi to objavilo a vlastne to rozširovanie zažil so mnou. Zistila som, že to má veľa učiteliek - stres?, a je to dedičné - má to môj otec v menšej forme. Môj záver - nezomieraš, sú podstatnejšie veci ako výzor, tak sa teš, že tu vôbec si! Ivana.

Ahojte! Podľa mojich informácií sa vitiligo dá liečiť, takže asi nie je potrebné sa s tým zmieriť a nič už nepodnikať. V našej rodine sa vyskytol pred pár rokmi veľmi vážny zdravotný problém, s ktorým nám nikto nedokázal pomôcť. Dve z našich troch detí začali mať neurologické problémy a lekári vôbec netušili, o čo sa jedná. Po dvoch strašných rokoch sme začali hľadať pomoc mimo lekárskych zariadení. Vyskúšali sme aj niekoľkých liečiteľov, ale úplne zbytočne. Až sme dostali kontakt na Dr. Albertovú a tá našim dvom deťom stanovila správnu diagnózu a dala ich do poriadku. Teda, aspoň dúfam, že navždy - klop… klop… klop! Za tie mesiace, počas ktorých sme k nej chodili, sme sa stretli s pacientami s najrôznejšími diagnózami. Pamätám sa, že k nej chodil asi 11-ročný chlapček s vitiligom a jeho mama spomínala, že sa mu fľaky na tele začínajú pigmentovať. Neviem, ako to s ním nakoniec dopadlo, lebo sme sa s nimi už viac nestretli. Možno by ale stálo za pokus informovať sa v centre Dr. Albertovej, či by Vám tam nevedeli pomôcť. Držím Vám všetkým palce!

Ja mam vitiligo stvrtym rokov a nezaznamenal som ziadne zlepsenie. Skusal som resp. skusam pestrec mariansky, k tomu dieta plus zinok, aloe vera a selen ale ziadne zlepsenie. Nechce sa mi verit, ze lekari nedokazu na nic prist. Ziadny pokrok a tak. Jednoducho tomu neverim. Kazdemu, kto si je vedomy zlepsenia gratulujem, ale myslim, ze jedine co pomaha je make up. Mne sa k tomu este pridalo aj akne a syndrom cervenych lic a to som nikdy nemal. Nechapem.

Ahojte, ja som mala Vitiligo od 9. rokov, podotýkam, že teraz mám 54. Rodičia začali so mňou chodiť na vyšetrenia a dostali sme sa až po Meladinin No. 1, tabletky a voda na opaľovanie. V 13. rokoch sme zohnali tieto lieky užívala som ich a biele miesta - škvrny na koži tri 2O cm veľké fľaky som si potierala Meledinin No. 1 tekutinou a mala som sa opalovať pri miernom slnku. Musela som jesť strašne ceľa rýb a mrkvy na to si pamätám! Vážený, prešlo my to! Takže už niekoľko krát som chcela volať aj do TV, keď boli diskusie na Vitiligo a že neliečiteľné a tak- nie je to pravda, ja som toho dôkazom.

Ahojte volam sa Irena a mam 5 rocne dieta, ktorej sa zacal robit biely flak na lavom clenku z vnutornej a vonkajsej strany, prosim pomozte mi, som zufala, ze sa to bude zhorsovat. V lete sa to zvacsuje a v zime to stoji, neviem si rady, len same masticky tomu ja uz neverim, prosim napiste mi, dakujem s pozdravom Irenka.