Vitiligo

Ja to mam 40 rokov. Dostala som to po stresoch. Najprv niekolko fliackov okolo oci, prsty, zadok, kolena a teraz uz skoro vsade. Aj u syna sa to objavilo. Ja beriem lieky na stitnu zlazu, ale on je zdravy. Moja dcera, ktora ma od malicka problem so stitnom zlazou to nema, takze si nemyslim, ze to suvisi. Ale chcem sa opytat, roky pozorujem, ze ked si prejdem po kozi kovovym predmetom (zlato, striebro, hlinik) ostavaju na kozi cierne smuhy. Aj po niektorych vonavkach a deod. Niekedy viac, niekedy menej. Ako keby cez kozu sa nieco vylucovalo. Nejaka porucha metabolizmu. A dva trikrat sa to same pigmentovalo. Co je zvlastne z noci na rano. Ale fakt neviem z coho. Raz davno som brala svajciarsky liek, volalo sa to hepatrat, neurotrat a redukdyn (3x3 tablety denne) pol roka a to pomahalo. No teraz som ich nenasla na internete. Boli to experimentalne lieky. Bola som po nich ospala. A este nieco, neviem ako u vas, no mne sa to po kyslom (ovocie, vino) rapidne zhorsi. Moja skusenost: B vitaminy pomahaju, C vitamin skodi. A co sa tyka toho opalovania, pod Kramarmi je ustav TOMESA, kde sa mozno prihlasit (od koznej poukaz) a zaplatit si kury. Cast preplaca poistovna. Liecia tam psoriazu a vitiligo, ale neviem ako uspesne.

Ahoj. Ja som už dávno počula, že sa dá zatetovať, mám to od malička na nohe, ale vraj to nerobia na Slovensku a už som hľadal asi všade, ale nemôžem nájsť kde to robia. Bola by si taká dobrá a napísala, kde si to ideš dať urobiť. Moc mi tým pomôžeš. Ďakujem veľmi pekne za skorú odpoveď.

Vaša dcéra to nemá preto, lebo dedí sa to krížene, t.j. že váš syn može túto chorobu preniesť neskôr na svoju dcéru, ale na syna nie, je to v geneticky. Jasom to takisto zdedila od svojho otca

Zrejme to tak nebude. U nás to má moja mama a ja.

Skúste sa poradiť s MUDr. Zelenkovou z DOSTu Svidník - je prezidentkou európskej dermatologickej spoločnosti. Web: www.dost.sk

Zdravím Vás. Problém u mňa začal v šiestej triede, mal som 11 rokov. Opálil som sa tak silno, že som sa na hrudi spálil a keď som sa ošúpal, tak mi tam zostal prvý biely fľak. Potom to išlo stále sa to rozširovalo a teraz to už mám všade. Vlastne mám to na 70% tela. Zvykol som si, ale štve ma to, hlavne keď mi to svieti cez leto. Doktor mi tvrdil, že sa to nedá liečiť a ja som sa na to vykašlal. Žijem s tým už 35 rokov, len ma mrzí, že sa nemôžem pri vode venovať deťom tak ako treba a ešte sa bojím, aby to nedostali aj oni. Zdravím Vás a držím Vám palce.

Dcera mala vitiligo okolo oci, postupne sa to rozsirovalo a nikto na Slovensku nam nevedel poradit. Na zaklade rady lekara zo Svedska sme zakupili masticku v Taliansku, v tom case na Slovensku neregistrovanu. Dobre vysledky sme dosiahli iba v tvarovej casti. Dcera uz nema vitiligo. Rad bezplatne poradim juro@dobryzivot.sk

Ahoj, ja som pisala uz davno a nedostala som ziadnu odpoved. : (

Odpiste mi prosim, ci sa Vasmu dietatu objavili biele skvrny aj pred viac rokmi, pretoze mojmu synovi to zmizlo, ked mal 1 rok a teraz to ma asi zase, teraz ma 8 rokov. Dakujem Vam.

Chcela by som sa vas opytat, ako ste sa dostali k tomu svedskemu lekarovi a potom do Talianska. Podla coho vam tu masticku odporucili. Pomohlo to v tvarovej casti, teda dcera to mala aj na tele. Moj syn to ma na vieckach oboch oci, na krku a ramenach. Aj ked to pomohlo len v tvarovej casti, tak je to velky uspech, gratulujem vam. Pomozte prosim aj ked len odpovedou, budem Vam velmi vdacna.

A kde prosím Vás môžem dostať ten Meledinin No. 1 ? Koľko to približne stojí?

Lenka, chcela by som poprosiť o radu s očistou pečene a stravou, akú si konzumovala a nekonzumovala a poprosila by som aj o foto pred a po. Ďakujem. Lenka.

Milá Lenka ja mám vitiligo už 16 rokov a stále sa s tým nemôžem zmieriť, každý rok chodíme s manželom na dovolenku k moru hlavne kvôli synovi, ktorý je alergik, no a vieš si predstaviť ako tam trpím. Rada by som sa s Tebou spojila. Možno mi poradíš. Ďakujem.

Ahojte. Objavilo sa mi vitiligo asi v 13 rokoch. Vtedy som este ani len netusila, ze nieco take existuje. Ale kedze sa to casom zacalo zhorsovat a rozsirovat, tak som som sa zacala o tom cim dalej tym viac zaujimat. Dnes mam 20 rokov a uz som vyskusala vazne vselico na vitiligo. Vitix, Melageninu, Vitilem +, Protopic, Novitil. Myslim, ze Novitil bol zatial tym naj. Pouzivala som ho pri opalovani a na niektore fliacky mi pomohol. Je to dost narocne stale a vkuse sa tomu venovat a dodrziavat to vsetko co treba. Nakoniec som sa rozhodla, ze si objednam Medisun 700. Akurat vcera mi prisla z Rakuska. Takze da sa povedat, ze mam doma solarko na vitiligo :slight_smile: UVB 311 nm. Kedysi som chodila dva krat do tyzdna do nemocnice na ozarovanie. Asi po 2 az 3 mesiacoch som zacala pozorovat fakt krasne vysledky. Ale kedze sa mi vtedy akurat blizili maturity, tak som sa na to vykaslala, lebo sa mi to casovo nedalo stihat. Takze prva polovica mojho sna je splnena, ze mam doma tu lampu. A ta druha polovica bude uz odost tazsia (vyliecenie vitiliga). Ale ja si verim, ze to dotiahnem az dokonca uspesne! Dnes som zacala s liecbou, aj ked to cez leto zakazuju pouzivat. Kedze by som nemala byt vobec na slnku, ked pouzivam UVB. Ale tak to sa neda sa len tak pozerat nato. Ak zbadam casom zlepsenie, urcite sa vam ozvem, nevzdavajte sa hned, hlavu hore, su aj ovela horsie choroby, ahojte.

Ivka, nájdi si viac informácií, prečo sa nemá kombinovať UVB so slnkom. Zrejme niečo na tom bude, ak to lekári neodporúčajú. Bola by škoda vyliečiť sa z jednej choroby a inú, nedajbože horšiu, si privodiť.

Chcela by som sa opýtať, na Vitiligo čo je účinnejšie - Novitil gel alebo Meledinin n 1 a kde by som to mohla dostať. Kto má skúsenosti, prosím nech sa ozve, alebo nech poradí. Ďakujem Lubka

Ahojte, chcela som sa opytat, ci nema niekto skusenosti so samoopalovacim mliekom. Vyskusala som viacej druhov, ale su dost velke rozdiely. Dakujem za radu:-) )

Ahoj, ja mam tiez na nohach biele fliacky a velmi ma to trapi. Vyzeram jak malomocna. Chcem sa spytat na tie vpichy ihlou co robia vo Svidniku, ci to pomaha.

Jedine co na vitiligo “funguje” je toto: Najskor si flaky strekni samoopalovacim sprejom (Garnier), ak to mas na tvari, tak nejaky samoopalovaci krem na tvar, no a potom na prekrytie je najlepsi tekuty make up Vichy dermablend, a na to bezfarebny fixacny puder Vichy dermablend, ked si toto das, tak sa mozes aj v mori kupat a drzi to ako prikovane. Ale ten fixacny puder je dolezity a je tam aj ochranny faktor myslim ze 30tka, alebo 50tka, neviem teraz presne.

Ahoj Rena, dakujem velmi pekne. Nemyslela som na tvari, skor ruky. Myslis, ze staci samoopal. sprej a nato bezfarebny puder vichy. A nevidno rozdiely? Diky.