Vitiligo

Ak si dáš samoopalovák, ten nemusíš fixovať pudrom, to sa ti nezmyje, len ak si budeš dávať aj make up, tak ten aby ti vydržal, tak musíš zafixovať pudrom, ak ti stačí samoopalovák, tak na ten ti nič netreba, iba ak nejaký krém s faktorom, aby si sa nespálila, inak ak chceš samoopalovák na ruky, tak ešte celkom dobrú skúsenosť mám aj s Nivea gelom na telo a tvár, ten sa veľmi dobre roztiera aj vpíja.

No a rozdiely vidno podla toho, ako si opalena, ale uplne na 100% sa to malokedy podari, ked si biela a mas vitiligo a das si samoopalovak, tak rozdiely nevidno skoro vobec, ked si tmava alebo opalena a flaky mas velmi biele, tak to je pracna robota, to je moj pripad, ak chcem vyzerat ako clovek, tak je s tym vela roboty, a vtedy len samoopalovak nestaci, do riti aj s vitiligom.

Ja mam vitiligo od 5 rokov, asi tak od mojich 9 rokov som zacala chodit na Bratislavske kramare na oziare, (dochadzanie bolo 120 kilometrov 2x v tyzdni) kazdy raz pred oziarom som mala tabletku a cely den som musela mat slnecne okuliare a chranit sa pred slnkom. Asi tak po rocnej liecbe mi vitiligo uplne zmizlo, pritom som ho mala dost rozsirene. Ked som po roku liecbu ukoncila, pol roka som bola bez flakov, ale potom sa mi zacali objavovat na tych istych miestach, ako boli pred liecbou. Odvtedy uz 11 rokov s tym nic nerobim a ani nechcem robit. Mne sa to paci, nechapem preco ste niektori az tak zufali. (Chapem len tych, co to maju vela po tvari, ja som si tym uz presla a tvar mam celu bielu.) Berte to tak, ziadna choroba to nie je!

Lenka, okrem tváre Ti aj inde úplne vybledla pokožka? Chrániš sa v lete pred slnkom? Inak nečuduj sa, byť biela je oveľa prijateľnejšie, ako byť fľakatá. Tiež som si tým už prešla.

Ahoj Hanibal, chcela som sa Ta opytat, ako pokracujes s Vitiligom, skusal si este nieco nove. Mne osobne nepomaha nic, takze pouzivam samoopalovaci krem, ale ani to nie je dokonale.

Ahojte, chcel by som sa poradiť. Som študent a asi pred 2 rokmi sa mi objavil na penise zospodu biely fľak. Začalo to svrbením, tak som myslel, že to je len kvôli tomu, že sa neustále škriabem. 2 roky som sa tomu vôbec nevenoval, až teraz, keď mám priateľku, som sa tomuto problému začal trošku venovať. Samozrejme za tie 2 roky sa mi to stihlo rozšíriť. V tejto chvíli to mám aj na spodku mieškov. Neviem či sa to ešte zväčšuje, zdá sa mi, že to mám tak isto už pol roka. Ako čítam, že to má väčšina ľudí aj na tvári, veľmi sa začínam báť (nič v zlom). Môžem s tým niečo spraviť? Môžem to pri najmenšom nejak zastaviť? Ak by to takto zostalo, nevadilo by mi to až tak. Zajtra idem s týmto problémom prvý krát za lekárkou, presnejšie, za obvodnou. Som zvedavý čo na to povie, kam ma pošle ďalej. Čítal som tu, že vitamín C to zhoršuje, lenže kvôli inému problému, mám teraz práve vitamín C prijímať. Neviem teraz čo robiť. Som zo všetkého tak zmätený. Okrem mojej priateľky zatiaľ o probléme nikto nevie. Našiel som fotku, vyzerá to podobne ako môj problém, len moja škvrna je menej na penise a viac na mieškoch. Prosím, aspoň mi odpíšte, veľmi sa bojím.

Kto je zvedavý na tú fotku, vyzerá to nejak takto. Biela koža na penise - Urologická poradna - LiveDOCTOR

Ahojte. Strucne o mne: Vitiligo mam od cca. 12-tich rokov, teraz mam 27 a vitiligo mam uz na cca. 30% tela. Skusal som uz kade-co, no najuspesnejsia bola kombinacia betacorten + acidum folicum (po cca. mesiaci natierania a papania sa zacala koza repigmentovat, ale len velmi pomaly). Tak ci tak to bol dokaz, ze koza nieje uplne “zla”. Zaciatkom maja som zacal chodit do zariadenia TOMESA v BA, momentalne som asi v polke terapie (dokopy 25 terapii). Zaujimalo by ma, ci s tym uz niekto ma skusenost. Dalsia vec - podarilo sa uz niekomu zorganizovat nejake stretnutie? Myslim, ze by bolo velkym prinosom, keby sa ludia s vitiligom stretli, a podelili osobne o skusenosti. Posledna vec kt. ma zaujima - skusal niekto La Roche Posay MELA-D DEPIGMENTOVA STAROSTLIVOST - KREM NA TVAR 30ML? Jozef

Suhlasim.

Ahoj Ivka, chcel by som sa Ta spytat na ten pristroj Medisun 700, kolko asi stal a ako sa Ti s nim dari, ja mam na bruchu skvrnu asi 3x3 cm a chcel by som si ju vyliecit. A ak by si mala nejaky formular na objednanie z toho Raluska bol by som rad, a este nieco, pomohlo Ti aj nieco ine este? Dik.

Ja mám 14 rokov a mám tiež poškodenú štítnu žľazu beriem lieky už 4 roky, vitiligo sa mi začalo objavovať asi tak ako štítna, doktorka povedala, že to je koli tej štítnej žľaze, takže si myslím, že zo sebou nejako súvisia tie hormóny.

Mam 14 rokov. A Vitiligo sa mi objavilo niekde v 3 triede mozno aj skor. Este k tomu mam poskodenu stitnu zlazu a selest na srdci. Mam proste smolu co uz. Jedine co mi pomaha na vitiligo je gel z nazvom Vitiskin, mne skutocne pomaha, opytajte sa svojej koznej lekarky, ale stale davam nadej tomu, ze mi to raz zmizne. Dovidenia!

Mne sa to urobilo v 25-ke. Jedno dieťa som už mala a keď som čakala druhé, pýtala som sa na to gynekológa. Povedal, že predpoklady na to dieťa bude mať väčšie, keď to mám ja, ale dedičné to nie je. Tak som sa upokojila. Dcéra má akoby tmavší fliačik na čele, skoro to nevidno, ale akoby to nemalo okraj. Kožná sa vyjadrila, že to je ako znamienko. Už má 18 a vyzerá, že je to u nej v pohode. Ale ja som mala tiež až 25. Nežije sa mi s tým dobre, hlavne tie fľaky na tvári vadia. Ale aj v horúčavách stále zakryté celé nohy aj ruky.

Ahojte. Mam 51r. Vitiligom trpim uz skoro 20r. a poviem vam, ze je to v lete strasne. Nechodim na slnko. Ked prejdem len cestou do prace po slnku, potom ma to pali, svrbi, no je to velmi neprijemne. Neverim, ze existuje na to liek alebo mast. Zakryvam si to samoopalovacim kremom. Aspon trochu to zakryje tie bile flaky, ktore su skoro uz na celom tele. Asi je to dedicne, surodenci mojho otca to mali. Ja teraz len dufam, ze to nebudu mat moje deti alebo vnucatka. Este som zabudla, ze tiez beriem lieky na stitnu zlazu, co moze byt pricinou. Prajem vam vela trpezlivosti a hlavne v lete.

Dobry den, pani Helenka. Ked Vam mozem poradit, ja ked idem na slnko natieram sa kremom 50 faktor, sice velmi nechodim na slnko, ale toto mi pomaha. Inac na flaky tiez pouzivam samoopalovaci krem, ale nic, moc. Aj tak Vam prajem prijemne leto bez horucav. :slight_smile:

Mam vitiligo 3 roky, ruky, lakte, prirodzenie a par malych skvrn rozne na tele. Cital som, ze pigment sa straca v kozi a zaroven aj vo vlase, ako je mozne, ze mam na bielych skvrnach cierne chlpy?

Tiez mam vitiligo na tvari okolo oci a obocie mam tmave. Ale co mi rastu po vytrhani uz su sive. To vitiligo je zahadne.

Tak toto by aj mna zaujimalo.

Mne vitiskin nepomohol, a moja kozna povedala, ze vitiskin a vitix su zbytocne vyhodene peniaze.

Ahojte. Problem menom Vitiligo som zacal brat vazne v tychto dnoch. Biele fliacky v okoli prstov, presnjesie v klbovych miestach sa mi zvyraznuju pri kazdom opaleni. Mam to asi 2. rok. Zistenim, ze najpostihnutejsie miesta su oci, usta, podpazujsie, pupok, prsty na rukach a nohach, som si prezrel cele telo. Na moje potesenie nikde nic, len na prstoch ako som spominal. Chcem sa spytat, ako zistim, ci je to naozaj Vitiligo, alebo ci to nahodou nieje nejake kozne ochorenie. A este ci sa to moze sirit, alebo nie. Za odpoved vopred dakujem.