Ahoj Janka, nie som lekár, ale ked si písala, že ked si prejdeš po koži hned po jedle kovovým predmeto, tak sa ti robia čierne čmuhy, a nerobí sa ti to pri konzumácii ryže a zemiakoch. Skús porozmýšlať i nad tou možnosťou, že môžeš mať narušenú imunitu a vtedy vzniká vitiligo pri oslabenom organizme. Napr. kedže pri konzumácií ryže a zemiakov nereaguje tvoja koža, tak či to nie je tým, že ryža a zemiaky neobsahujú lepok, napr. pšenica, či ovos obsahuje lepok. Nemusíš mať nejaké veľké ťažkosti pri trávaní, ale môže to v konečnom dôsledku zaťažovať tvoje telo. Prípadne, či to nemôže byť forma slabej intolerancie na laktózu- mlieko a mliečne výrobky. Držím palce
Ahoj Henrieta,
no ono to je možno aj preto že lekárka nenavrhla liečbu pre tvoju dcérku z toho dôvodu, že väčšinou tá liečba čo nezaručí úspech je v prípade 3-ročného dieťatka otázná, lebo tie kortikosteroidné masti asi nie sú veľmi vhodné pre malé dieťa a tiež vystavovať mladú detskú pokožku UVB 311 svetlu tiež asi nie je najlepšie. Rozumiem ti že sa trápiš, nech ju radšej lekári poriadne vyšetria, od štítnej žľazy, cez imunologičku, po alergologičku, či náhodou nemá iný zdravotný problém, ktorý v konečnom dôsledku oslabuje jej imunitu a pri oslabenej imunite vzniká vitiligo. Či nemá náhodou zápaly v tele, či dobre spinká, dobre papá. Či dobre trávi lepok, laktozu a pod. A dôležité je vyhýbať sa prechladnutiam, angína, vtedy sa vitiligo zhoršuje. Hlavne sa tým veľmi netráp, ber pozitívne že nemá to na tvári a rukách, snáď sa to ešte časom samé upraví. Asi som ti veľmi nepomohol, ale myslel som to dobre nech sa darí
Ja mám vitiligo 45 rokov a stále má trápi, hlavne keď sa objaví na viditelnom mieste. V sobotu idem za pani Zanetou Husarovou do Malaciek, ktorá sa pokúša liečiť vitiligo akupunkturou, tak som zvedava ako to dopadne. Ak má niekto skúsenosti s touto terapeutkou, budem rada ak sa so mnou pridelí so svojimi skúsenosťami.
Ahoj, chcem sa Ta opytat, ci chodis este na tu liecbu svetlom, alebo uz pouzivas len kremy? Dakujem za odpoved. Katka:-)
Vedci asi našli liek na šedivé vlasy - Tech SME pozrite tento článok, vyzerá to na dobrú správu pre šedivé vlasy aj Vitiligo.
Ahoj Robo. Chcem sa ťa spýtať, kde v BA si našiel dobrého kožného? Ďakujem.
Ahoj Rado, podla sameho seba ti poviem, ze aj mne sa to zacalo sirit len na prstoch. Prve tri roky a jedneho dna som sa vratil z opalovania a zistil som, ze mam flaky aj okolo oci … najprv som si myslel, ze to mam zo slnecnych okuliarov, no opak bol pravdou, u kazdeho je to individualne, jak rychlost sirenia tak miesta. Treba si davat pozor na poranenia koze. Na stres.
A kedy si ten liek budeme môcť kúpiť v lekárni?
Ahoj Robo, tvoj príspevok ma veľmi oslovil. Ja mám 18 rokov a vitiligo mám už asi 3 roky. Mávam chronické zápaly hrdla, kôli čomu som brala brala viackrát antibiotiká, aby mi nemuseli vyberať mandle, ale keď som sa dočítala v tvojom príspevku, že môžu byť jednou z príčin vitiliga už nebudem váhať a dám si ich vybrať. Este mám aj celiakiu. Vitiligo mám v oblasti bokov, pod pazuchami, medzi nohami a na tvári, malý fliačik sa mi nedávno objavil pri kolene a na ruke. Kožná lekárka mi povedala samozrejme, že sa s tým nič nedá robiť, že mám používať samoopalováky a make-upy. Kým si este nebola istá, či je to vitiligo predpísala mi masť Protopic, ktorú som používala necelý mesiac. Neviem či som si len nenamýšľala, ale možno malé zlepšenie tam bolo. Potom som začala používať Vitiskin, ktorý nemal žiadny efekt a tento rok som začala používať Vitix gél, v zime som zbadala čiastočné zlepšenie stavu ale tento gél je velmi drahý, 50ml stojí skoro 40 eur a vydrží mi tak týždeň max dva, som ho prestala používať a začala som zas teraz v lete, používam ho len druhý týždeň a snažím sa keď mám čas ísť na slniečko na tú pol hodinku. Vyskúšam aj kombimáciu Vitix a solárium. Verím, že sa mi koža opať repigmentuje, snažím sa nestresovať, zdravo sa stravovať, športovať. Tiež som počula o Tomese, vieš o tom niečo? U nás bližšie okolo Zvolena nikde nejaké terapie, ožarovanie nerobia, čo je škoda, aj to by som skúsila keby som mala možnosť. Tiež som už počula niečo o elektroakupunkúre a že vraj pomáha aj pobyt pri čiernom mori. Zaujalo ma aj to o tým knihách, ktoré si spomínal. A ako pokračuje liečba? A čo hovoríš na toto http://www.vitiligoherb.com/index.html? Bola by som velmi rada keby si mi odpovedal. Môj e-mail je julcka.molnarova@gmail.com. Budem veľmi rada, ak dostanem od teba odpoveď.
Chcela by som všetkých povzbudiť a pridať sa k Robovi nakoľko mám veľmi podobné skúsenosti. Som ten ťažší prípad, nakoľko mám vitiligo od 11 rokov a dnes mám 37, a v zásade asi platí že čerstvé vitiligo má väčšiu pravdepodobnosť sa vyliečiť. Na druhej strane ho nemám veľmi rozšírené a hlavne je dobre ohraničené takže sa dá dobre zatrieť v lete samoopaľovacím krémom, v zime kvalitným make- upom (dermablend od vichy je fakt super) Pomaličky ale isto mi ale ustupuje. Mám pocit, že je to celé o celkovej duševnej a telesnej hygiene. Vitiligo mi najviac mizne v čase keď som v pohode a vôbec ho neriešim. Super pomohla aj Tomesa, škoda že mi nevyšiel čas znova ju absolvovať. Teraz začínam trošku experimentovať so stravou aby som vylúčila intoleranciu na lepok alebo laktózu + skúšam doplnky stravy čo tu už uvádzajú aj iní. Obmedzenie mliečnych výrobkov a kuraciny je z toho čo som čítala na iných (najmä zahraničných stránkach) samozrejmosťou. Je pravda, že neexistuje zaručený liek, ale sú cesty ako bojovať. Ja osobne vitiligo beriem aj ako taký indikátor či je môj život ok. Núti ma pracovať na sebe po všetkých stránkach – nestresovať sa hlúposťami, kvalitne oddychovať, zdravšie žiť. Nevravím, že sa mi to vždy darí a niekedy ma tiež vie pripraviť o náladu ale to je život:) Tak všetkým držím palce, Dagmar.
Ahoj, volam sa Mirka chcem len to, že Uvb žiarenie je velmi uspešné ložiska sa mi začinaju sťahovať-zacelovať, chodim rok čo rok do liečebného centra do Ba a vyborné. Teraz som si aj kupila bylinky čaj a tabletky ktore su na tenké a hrubé črevo lebo vitiligo može suvisieť aj vnutorne s potravou. Tak na prečistenie. Skus centrum tomesa kupel v slanej vode s žiarením, možem povedať že pomaha. ý
Ahoj, volam sa Mirka chcem len to, že Uvb žiarenie je velmi uspešné ložiska sa mi začinaju sťahovať-zacelovať, chodim rok čo rok do liečebného centra do Ba a vyborné. Teraz som si aj kupila bylinky čaj a tabletky ktore su na tenké a hrubé črevo lebo vitiligo može suvisieť aj vnutorne s potravou. Tak na prečistenie. Skus centrum tomesa kupel v slanej vode s žiarením, možem povedať že pomaha. ý
Pani Editka zaujal ma vas pribeh som z Ma. Chcela by som sa s vami stretnuť. Mam 29 r.
Pani Editka zaujal ma vas pribeh som z Ma. Chcela by som sa s vami stretnuť. Mam 29 r.
Ja mam taky vitiligo lecim se se bylinymi pripravky od Enery ted ezkusim Reganel k tomu krem Protektin pry je silnejsi nez Cytosan mydlo ale k tomu take piju caj na odkyseleni organismu chce to pry i vycistit streva treba prierodni vlrakraninou vyhybat se eckam v potravinach nezatezovat zbytecne jatra a pry doplnit mineraly ja zkusim Dologram
Dobry vecer, mne sa podarilo po 8 dnoch pouzivania noveho preparatu zacat ostranovat vitiligo z ruk aj z tvare… dokonca mi zacinaju narastat vlasy povodnej farby (uz som bol uplne sedivy) … po mesiaci je zantelny dalsi pokrok… vitiligo sa straca a vracia sa pigment
Stefan
Dobry den Stefan… a ako sa vola ten novy reparat?
Caute, najdu sa tu chalani, ktori maju vitiligo na genitáliách? Ja to mam od analneho otvoru az po gule. ako s tym fungujete? mal som stalu partnerku, ta to neriesila, ale teraz sa bojim rekacie zeny, pred stykom, aby si nemyslela, ze ju tym nakazim, alebo co.
Ahojte, ja som zufaly mne sa to objavilo pred dvoma mesiacmi :- ( Mam 35r. za jeden mesiac mi osedivelo lave obocie na bielu kompletku, potom to preslo na obocie opat na lavom oku… to zosedivelo pocas 1, 5 mesiaca a posledne dva tyzdne pozorujem velky biely flak okolo laveho oka, som na dne s tym… prebieha to tak rychlo, mam to len na tvari nikde inde. som zufaly, mejkapy su tak neprirodzene, vyhybam sa kontaktom s ludmi lebo ked mi pozeraju na ten flak mam stres… neviem ci sa s tym vyrovnam ale ludia si to vsimaju a neviem to akosi prekonat, nejak sa mmi to nedari : ( Vela stastia vsetkym proti tomu svinstvu.
OPRAVA: Ahojte, ja som zufaly mne sa to objavilo pred dvoma mesiacmi :- ( Mam 35r. za jeden mesiac mi osedivelo lave obocie na bielu kompletku, potom to preslo na riasy opat na lavom oku… tie zosediveli pocas 1, 5 mesiaca a posledne dva tyzdne pozorujem velky biely flak okolo laveho oka, som na dne s tym… prebieha to tak rychlo, mam to len na tvari nikde inde. som zufaly, mejkapy su tak neprirodzene, vyhybam sa kontaktom s ludmi lebo ked mi pozeraju na ten flak mam stres… neviem ci sa s tym vyrovnam ale ludia si to vsimaju a neviem to akosi prekonat, nejak sa mmi to nedari : ( Vela stastia vsetkym proti tomu svinstvu.