Vitiligo

Ahoj, ten link sa mi neda otvorit. Na UVB lampu som chodila do Svidnika a Presova, ale nerobilo mi to dobre-robili sa mi male vyrasky, som alergicka na slnko. Mne to mozno nepomahalo aj preto, ze ja mam vitiligo vyse 20 rokov. Dakujem za Tvoju odpoved :slight_smile:

Ahoj, dakujem :slight_smile: odkial si si kupil lampu a ako casto ju pouzivas, mozes sa aj opalovat? :slight_smile:

Až teraz som si všimla toto fórum…
počuj ty druhotriedny, menejcenný nekvalitný tovare ! ako sa len takto môžeš označiť ! Kvalita človeka sa netriedi podľa farby pokožky ! môj partner sa začal tiež nejako vyfarbovať - našťastie sa nemení psychiky, ale na pokožke. bledé fľaky na zápästiach, pod lakťami, kontrasty na krížoch, pod kolenami no a najmä má biele kruhy okolo očí. Po pobyte na slnku, to nemusí byť ani pri vode a opaľovať sa, stačí bežné práce na dvore a záhrade, sa mu pôvodná pokožka sfarbuje pekne na opáleno, ostatné ešte viac bledne, takže najmä na tvári vyzerá ako panda (negatív) :slight_smile: aj ho tak občas oslovím, ale vôbec tým nie je pre mňa druhotriedny ! Iné jeho povahové črty ma viac iritujú, ale farba, pigmenty absolútne nie ! A kto to robí, je u mňa rasista a debil. bodka

Dobrý deň, neviem či je to ešte aktuálne, ale chcem sa sa opýtať na Svidnik - primárka Zelenkova, pretože mám k nim nástup 2. 5. 2014 a mohli by ste mi napísať
či to malo pozitívny efekt? Som dosť z veľkej diaľky a zdá sa mi to náročné na dochádzanie, tak by som rada poznala váš názor.
Ďakuje za odpoveď.
Čemsáková

Vallery prosim Ta napis mi ako pokracujes s vitiligom? Mne sa po porode zhorsilo a stale sa rozsiruje. bojim sa aby to nebolo dedicne. ozvi sa mi prosim ta dakujem. vyskusam cokolvek

Vallery prosim Ta napis mi ako pokracujes s vitiligom? Mne sa po porode zhorsilo a stale sa rozsiruje. bojim sa aby to nebolo dedicne. ozvi sa mi prosim ta dakujem. vyskusam cokolvek

Prosim ta poratmi nejjem co mam robit mar 15 rokov dakujem

Evka pani primarka má celkom slušne výsledky, ale nie každému to zaberie a tiež to nezaberie na všetkých miestach, napr. Koncatinach. Tuto terapiu začala robiť aj dr. Majtanova z Topolcian. Ja som najskôr chodila do Svidnika a teraz chodím do Topolcian, celkovo som absolvovala 14 terapiu, ale zatiaľ sa mi objavili len asi 2-4 bodky na krku, inak nič. Ale ja mám vitiligo už 43 rokov, aj keď tie posledné fliacky na rukách a laktoch mám 3 roky. Je to veľmi dlhodobá liecba s neistým koncom. Držím palce

Ahoj, pozri si stranku DOST vo Svidniku, primarka Zelenkova-niekomu pomaha, hlavne, ked to nemas dlho, drzim palce :slight_smile:

Vykusajte nimbovu kozmetiku, hlavne bieliaci krem, je vraj ucinna aj v boji s inymi koznymi ochoreniami -ekzemy, bradavice, plesne, psoriaza… Kazdemu asi sadne nieco ine, no treba len skusat… pripajam link na stranku, kde je celkom siroky vyber: http://www.nutrimas.sk/Prirodna-nimbova-kozmetika-c3_0_1.htm

Kupil som ju na www.ebay.co.uk lebo som v anglicku stala 180 libier a 3, 4 krat do tyzdna a mozes sa aj opalovat

Dobry den pan Stefan, ako sa prosim ten preparat vola? Dakujem pekne za pomoc.

Choďte na stránku: vitiligo. eu. com
dosiahol sa úspech v liečení vitiliga. vedci v Nemecku prišli s objavom pseudokatalázy, čo je umelo vyrobený enzým, ktorý má rovnaké vlastnosti ako prirodzený enzým kataláza. Tento enzým rozkladá peroxid vodíka - vedľajší produkt metabolizmu buniek, ktorý je príčinou vitiliga. Ľudia s vitiligom majú nedostatok tohto enzýmu. Krém sa testoval na cca 1000 chorých s vitiligom Repigmentácia sa dosiahla u všetkých typoch pleti nezávisle od % postihnutia kože a dĺžky trvania choroby. Prvé prejavy repigmentácie sa objavili po 2-4 mesiacoch. Krém sa kombinuje s calciom a ožarovaním UV. vedľajšie účinky sa neobjavili. Menší úspech sa zaznamenal u prstov a kĺbov, kde sa nedosiahla repigmentácia. tento krém vraj pôsobí ešte rýchlejšie, ak sa kombinuje s ožarovaním vo vode mřtveho mora. Pýtajte sa v TOMESA. Náklady na liečbu prepláca aj poisťovňa. Ale neviem o tom, že by u nás bol tento krém dostať. Je to však len otázka času. janak

Ahoj Ria 158 chcem sa opytat, ci ti pomohli tie opichy u Dr. Zelinkovej? mam tam nastupit aj ja :slight_smile: dakujem

Dobrý deň
Chcela by som sa spýtať aj ja na ten prípravok, ktorý Vám pomohol. Mám vitiligo zatiaľ iba cca 8 mesiacov ale mám pocit ako keby to “narástlo” z minúty na minútu.
Bola som u kožnej a predpísala mi kortikoidnú masť, najskôr som váhala či ju mám používať ale keď ste zúfalý tak skúšate všeličo.
Ešte raz ďakujem za radu.

Ahoj ja absolvujem kazdy rok terapie v tomesa a možem povedat, ze sa mi postupne repigmentuju miesta, teraz beriem tabletky kyselinu listovu a čaj ginko bilobu je z byliniek objavila mi to kamaratka s angl. stranky. Viem, je to chulostiva zaležitost vitiligo ale dufam aj ja, že su zazraky. a ginko biloba je vraj dobry. skus to… ja sa tiež trapim dost rokov ale pomaly sa to straca.

Ahoj Mirka, mohla by si mi napisat nieco o tej liecbe, dakujem :slight_smile: