Vitiligo

Ajjojte. mam 14 rokov a Vitiligo mam od malička…je hnede a mam ho na nohe… Vobec sa nim netrapim, som spokojna a vobec mi to nevadi…ja som skor nanho pyšna…chodim na plavanie a nemam stym problem ho ukazovat. Tak ludia netrapte sa koli tomu. Su omnoho horsie choroby, no ja vlastne to VITILIGO ani za chorobou nepovazujem… NIČ to neni

Chcela by som sa spytat, ze ci ten pripravok vazne zabral. pretoze ja som tiez uz vyskusala vsetko,ale nic nepomaha… teraz uvazujem nad svetloliecbou a tymto pripravkom.neviem co skor. xcela by som vas poprosit o odpoved a o pomoc pri objednani. pretoze stale mi tam dava iba platba kreditkou a ja by som to xcela normalne postou.vopred dakujem. moj e-mail: j.kluka@post.sk

Ja mám to tiež na rukách a chodidlách a tvári.Ako sa to dá zastaviť? Iveta

Da sa UVB ziarenie pouzit aj na vitiligo v oblasti oci?

ahoj, ja to mam tiez po lavym okom. Ten Elocolm sa da ziskat aj bez predpisu?

Ahoj Janka, budem rada keď mi napišeš Tvoje skúsenosti s liečbou vitiliga, pretože to má môj syn a dosť sa preto trápim a zháňam poznatky ako by som mu pomohla. Ak budeš mať čas, ozvi sa, vďaka, ahoj.

Počul niekto o liečiteľovy Ondrejovi z Bratislavy ktorý viliečil synovca z vitiliga.
Pošlite kontakt ak viete.

zdravim vás. so záujmom som si prečítala všetky vaše príspevky. Vitiligo mám už asi 15 rokov, od mojich cca 21-22 rokov. V podstate ako väčšina z vás - prsty, ruky,lakte,oči, krk… no proste super nenápadné miesta, že? :slight_smile: Chodím k jednej pani homeopatke, ja ju beriem skôr ako moju psychoanalytičku. Veľa sme sa rozprávali o tom,čo som prežívala, keď som začala mať prvé príznaky fľiačkov. Toto ste tu málo spomínali.Tie fľaky neprídu zo dňa na deň.Sú odpoveďou nášho tela na našu myseľ. Okrem toho, že je dobré upraviť stravu - vylúčiť mliečne výrobky a regenerovať pečeň, treba sa venovať aj svojim myšlienkovým pochodom. Mastičky a krémy nepomôžu, ak si neuvedomíme, čo bolo spúšťačom tohoto procesu deštrukcie tvorby pigmentu. Ja som sa napríklad v tom čase cítula strašne osamelá,nešťastná,zabudnutá všetkými,stále som mala pocit, že keď sa ja nebudem prispôsobovať okoliu, nebude ma mať nikto rád…Proste nevedela som a trápim sa s tým doteraz, prirodzene presadiť moje “záujmy”. Ako ste sa cítili Vy? Prežívali ste tiež nejaký vnútorný stres? Dakujem za vase skusenosti

Ahoj, urcite hej, ak to nie je bezprostredne okolo oci, lebo to si v takej kabine a mas na ociach take male cierne okuliare. Ale teraz je boom s khelinom (u nas nie je asi dostat). Ten si natres a potom staci vyjst len na normalne denne slnko. A vraj su s tym dobre vysledky… Vitilo je tvrdy oriesok, treba skusit vsetko, co sa da.

Dobry den Blanka,
mojej dcere teraz diagnostikovali vitiligo, ktore sa jej zacalo robit v oblasti tvare a krku.
Naslal som si na internete tuto stranku a zaujala ma vasa otazka na liecitela.
Poslal vam uz niekto nan kontakt ? vyskusali ste ho ?

dakujem za odpoved a dovidenia

Ja som to mala v obdobi puberty a tiez ma lekari odpisali, a zohnali sme liek Meladinine, je to tinktura ktorym som si to potierala a plus opalovala horskym slnkom a vytvoril sa novy pigment. Tak sme jasali! Doteraz sa mi to neobjavilo, flaky su zapigmentovane a nerozsirilo sa to, vdaka Bohu!/ to nie je len fraza, ale skutocnost- vdaka Bohu/

Nechodim vobec na taketo fora, lebo mam rodinu, ale nie nahodou som si precitala tvoj prispevok a samozrejme chcela som odporucit aj ten Meladinine tinkturu na vitiligo…no najmä povedat Ti, ze mne sa to napriek osamelosti, trapeniu, neistote nerozrastlo! A potom vkrocil BOh a cele moje myslenie sa zmenilo, aj zivot, aj hodnoty a vdaka Bohu mam dnes krasnu rodinu, co by som v zivote neverila, kedze som bola troska. Boh mi dal hrdost a vies preco? Lebo som bola draho kupena na krizi, vzacnou krvou Jezisa. Tak Boh miloval svet, ze svojho jednorodeneho Syna dal…tak tuzil po cloveku, ktoreho hriech oddeloval od Neho. Dal vykupne a Jezis zaplatil vsetko, co diabol pokradol a znicil. MOzme byt zdravi a pozehnani, lebo Jezis za to zaplatil. Slava Bohu zivemu!Mozes to zastavit modlidbami a vierou v Jezisa Krista a tym ze budes mat s Nim vztah. Nie koli tomu aby si sa na nieco akoze upla, ale preto ze On je skutocny. Ja som bola zazracne uzdravena, a to som vobec neverila, ze mozem byt. Bola som skeptik,a neverila som ze Boh existuje. Terza viem, ze ano, lebo som o Nom pocula a dotkol sa ma realne. Bud pozehnana a najdi si ludi co sa budu s Tebou modlit. Iste su u vas nejake krestanske spolocesntva, najdi take kde sa modlia za chorych, lebo tak Jezis ucil. Kazat evanjelium, vkladat ruky na chorych, vyhanat demonov. Zacni citat Bibliu a uvidis ako ta Boh miluje v Kristovi, V Nom mozes byt uzdravena.

Prosim napis mi na mail mam pre Teba nieco zaujimave. Pviem Ti co mne pomohlo a dnes tu chorobu nemam. Ale poviem Ti nieco viac, lebo tvoj prispevok ma k tomu nuti. Je to specialne pre teba, nechcem to pisat do fora.Nie som ziadna vestica iba obycajna krestanka, ale tuzim Ti povedat, ze ziadny psychoanalytik ti nemoze zmenit myslenie, ani ta naucit mat rad samu seba, ani neplnit tvoj smäd a hlad v srdci…Prosim ozvi sa.Mata

Mam vitiligo uz 22 rokov a na webe som nasla vasu adresu s tym, ze vas brat ma skusenosti s pani doktorkou vo Svidníku. Aj ja obcas nieco vyskusam, ale zatial nic nezabralo. Tak som to vzdala, ale v poslednom case sa to siri rychlostou blesku (ruky asi 50% povrchu koze).
Preto by som privitala akukolvek radu ci pomoc. Ak budete ochotny mi dat kontakt na pani doktorku, bola by som vam velmi vdacna.
Zatial ahoj a dakujem.
Andrea.

chcela by som sa spýtať či mi niekto nevie poradiť kde by som zohnala uvb lampu 311 nm so synom sme dochadzali na svetloterapiu učinky boli vyborne ibaže to bolo dosť ďaleko . počula som ,že lampa ma podobne učinky .Poradte mi prosim !

Cawte vsetci!Vitiligo mam aj ja uz asi 9 rokov.Mam ho na rukach nohach lytkach zadku a aj na intimnych miestach.Chodil som na rozne ozarovania vysetrenia masticky zmena stravy ale nic nepomohlo.Jedina moznost ako to zakryt ktora je realna aspon pre mna bolo tetovanie.Strach z ihiel nemam a tak som sa na to dal.Mam kamarata ktory perfektne tetuje tak som si dal termin.Mam vytetovany obrazok ktory to super prekryl ale zadok si predsa tetovat nebudem somarinami:))Takze teraz stoji pred nami dalsia vyzva a tou je tetovanie ale v telovej farbe.Proste na tie blbe biele miesta mi bude tetovat farbou aku ma telo.Neviem aky bude vysledok ale po konzultaciis nim to vyzera v celkom dobrom svetle.Po mojom telovom tetovani sa vam ohlasim ako do dopadlo…Zatial sa majte:))

prosím Vás kde ste zohnali Meladinine.
Dakujem. jana

M8m podobn7 probl0m a budem rada keby si si našla trochu času a mohli by sme o vitilligu trochu viac pokecať. Ja ho mám už viac ako 20 rokov a stále sa viac rozširuje. ďakujem veľmi pekne

Prosím Vás kde ste zohnali Meladinine?? ďakujem!!

Prosím Vás poradte, kde zohnať uvb lampu (311nm) a tiež Vitix?
ĎAKUJEM.