Vitiligo

Ahojte, zaujali ma vase prispevky o vitiligu, mam podobny problem, najlepsie mi zatial zaberal roztok Melagenina, ktory vyrabaju na Kube, je to roztok, ktorym sa biele miesta natieraju. Bol uz k dostaniu na Slovensku, ale teraz momentalne nie je. Po natieraní tymto roztokom sa mi postupne zacali biele fliacky menit na hnedaste.V prvom rade vsak plati nepoddavajte sa tejto chorobe, verte si!

mne sa vitiligo objavilo pred 7 rokma,zo začiatku som používala masť Vitix ale šírilo sa dalej a tak som sa s tým naučila žiť,aj ked ak by bola šanca zbaviť sa toho šla by som do toho,lebo občas ked vidím pohlady ludí a v nich otázku " fuj to čo má" ma to zamrzí.

nechce sa mi to tu cele citat, 148 komentarov uz… moja mama to tiez uz par rokov ma, ma 48 rokov, nic na to neberie, resp. nepouziva… chcem sa spytat ci je to dedicne?

Lucia, do istej miery to dedičné je, ale nie na 100%. Moja mama to má, ale sestra a brat nie. Ide zrejme o dedičnosť dispozícií k autoimúnnym ochoreniam. Moja mama má napr. chorú štítnu žľazu, ja som zas mala reumatickú horúčku a teraz mi robia vyšetrenia na sklerodermiu. Všetko sú to autoimúnne ochorenia. Pritom sestra s bratom s tým problémy nemajú.

ahoj,ja som sa s manzelom zoznamila,ked mu vitiligo zacinalo.takze pre niekoho otrasny pohlad,ale ja som sa nad tym ani chvilu nezamyslala.vtedy mal strasne flakate ruky,tvar,hrudnik.prekonali sme to.je uz cely biely.nemyslim, ze by si sa mal hanbit,napriklad teraz v zime to nieje tak vidiet,takze hor sa hladat partnerku.tato choroba nestoji za to,aby si bol sam.

a zabudla som podotknut,ze svojho manzela milujem,sme uz 10 rokov manzelia ,mame dve krasne,zdrave deti.

Ja sa liecim na vitiligo uz skoro 10 mesiacov.Mala som zatial len male skvrnky na rukach a prsniku.Prvy krat sa mi to objavilo v tehotenstve.Zacalo sa to pomaly sirit na ruky a nohy.Zacala som z dlhobobou liecbou.Som z Michaloviec a dochadzam na koznu kliniku do Svidniku k primarke Zelenkovej. http://www.dost.sk Po ozarovani v UVB kabinke(100sk kazde ozarovanie) a kazdonennom natierani sa najprv.Vitix (cca 1200sk)(prestali vyrabat) potom Vitiskin( 820sk),natieranim sa ROSAGRAFom(420sk) a pozivanim vitaminu C,B.a kyseliny listovej SA MI ZACALI STRACAT FLIACIKY.Takze pokracujem v liecbe dalej.Je to bech na dlhu trat ,takze nestracam nadej a bojujem kym mi to cele nezmizne.Ale ta liecba nieje ziadna lacna zalezitost to musim potvrdit.Tak drzim aj ostatnym palce.

som kozmetička a v kozmetike mám prehľad a myslím že na vitiligo najviac zaberá krém od biodermy WHITE OBJECTIVE naozaj funguje mam skúsenosť na mojich zverenkynach z vitiligom.

ahoj a kde si ho mozem kupit a kolko stoji ten krem?

Dobrý večer Lucia.
Na Tvoju otázku dedičnosti tejto kožnej choroby - nechoroby, Ti odpoviem, respektíve podám toto vysvetlenie : mám 50 rokov a prvé prejavy sa dostavili počas štúdia na vysokej škole v Ba, rokoch 1978-83, následkom vypätia a stesov - mal som vtedy 23 rokov. Okrem Vitiliga som začal som sivieť už v 35rokoch, dnes mám úplne biele, no zdravé vlasy. U môjho brata mladšieho o 5 rokov, ktorý si žil a dodnes žije takpovediac v ideálnej životnej sitácii bez predstavy čo bude zajtra a v nasledujúcich dňoch sa prejavy vitiliga začali objavovať len teraz nedávno - snáď pred rokom a v rozsahu a v rýchlosti, ktorá zaskočila všetkých. Chcem Ti na tomto príklade naznačiť, že určitá dedičná spojitosť na ktorú si sa pýtala, sa v našom prípade potvrdila a to u dvoch bratov s výrazne odlišnými povahami no s výrazným odstupom času.Pritom u mňa sa proces rozširovania úplne zastavil, u brata nabral obrátky, ktoré sú rozsahom a intezitou budúceho vývoja veľmi, ale veľmi dynamické.
Prehovoril som ho, bude chodiť do Svidníka, potom uvidíme.
Naša mamina a ocino, tieto problémy vôbec nemali.Kožní lekári vraveli, že táto choroba sa prenáša dedične, ale ob generáciu.
takže hore hlavu. pozdravujem Ťa a aj Tvoju maminu. Andrej.

ahojte.ten krem je dostať v lekarni stoji asi 850sk. Ja som si ho nekupila je to asi bielaci krem.

ozarovanie vam nepomoze

Ale pomôže…ja som s UVB 311nm veľmi spokojná. dokonca mám malú lampu (UVB 311nm) aj doma, a je skvelá. teraz cez zimu som vitiligo zanedbala.ale teraz začínam znovu s fototerapiou + doma trošku a už sa neviem dočkať. Paráda:o))

Ahoj Mata,mohla by som ta poprosit:chcela som len vediet co ti na vitiligo pomohlo,kedze to mam aj ja…a ma zaujal tvoj prispevok…tajne a mozno slubne…Ak mozes napis mi prosim.Dakujem

-ja mam vitix asi dvatcat rokov uz som si zvikla ale ked som bola v puberte tak som sa strssne hanbila ani do okna som sa nepozrela nenamalovana mam ho na tvari
okolo oci ale teras sa to da uz si to tak neuvedomujem ties som skusala vselico a nic teras ked sa tomu nevenujem sa mi zacali same objavovat hnede bodki

Lucka, tvoju maminu chápem.Ja to mám od 5 rokov a teraz mám 38.Tiež nič neberiem.Áno, v detstve ma napchávali všelijakými vitamínami, ožarovaním…Aj do výskum.ústavu do Ruska sme písali, moju maminu to strašne trápilo.V tej dobe nás nebolo veľa.No teraz sledujem, že táto kozmet.chyba sa zjavuje stále viac a viac.Vieš, mamina si určite povedala, že korunky vie investovať aj inak, ako na drahé krémy, kt. ani nevieme či pomôžu.Možno v začiatkoch sa to dá liečiť,ale ani jeden lekár mi to ešte nepotvrdil.Moja netráp sa preto, pozri sa okolo seba, koľko utrpenia existuje.A biele fľaky,to je len kozmet.vada.Mám už dosť rokov, aby som sa s tým vyrovnala, ale ver mi, aj mne to ide ťažko.A vtedy si vždy poviem, buď rada, že máš iba to.Tak Ti prajem veľa zdravíčka a veľa šťastných a krásnych dní SAMOZREJME AJ TVOJEJ MAMINE.

apomaha ta lampa tak ako kabina<

Ahoj mohla by si mi prosim dat tvoj mail. Chcela by som sa poinformovat ohladne vitiliga. Som tiez krestanka. dakujem

Ahojte mam 18 a chcem sa opytat ake mate skusenosti v sexualnom zivote s Vitiligom…Ja mam vitiligo uz skoro od narodenia a neviem ake to bude pri sexe…Nehambili ste sa zato ako vypadate hmm? Vodpred dik za odpoved

Važená kozmetička?!! Vy zrejme neviete čo Vitiligo zkutočne je, inak by ste neodporuč
ali krém na demigmentáciu pigmentových skvrn.